rony | pon pro 10, 2012 3:53 pm
len je strasny rozdiel medzi logikou dropboxu a logikou iCloudu.
dropbox je to istte ako rapidshare = musis uploadovat, downloadovat alebo pouzit nejake udelatka na synchronizaciu tj. musis byt trosku rozhladeny :) mne nezalezi na tom, ci musim pouzivat nejaky cloudovy server tretej strany. Hlavne ak to funguje s narocnostou na leveli on-off za predpokladu, ze sa vybavim konkretnymi nastrojmi. Nepozadujem, aby iCloud fungoval so vsetkym alebo aby som sa v nom mohol nejako extra vrtat resp. nepotrebujem, aby to bol filesharing. Nemam cas hlbat nad tym ako si postavit pristup k mojim datam ak uz mam potrebnu techniku, tak uprednostnim on off riesenie pred tym, ktore si musim postavit nastavit :)
Chapem, ze je obmedzujuce pouzivat iCloud na linuxe alebo, ze na Win to vyzera trosku inak (aj ked tam je ten prilepok na iCloud slusny) resp. tazkopadne sa riesi synchronizacia MS Office dokumentov ale to uz by som radsej presiel na google docs alebo ine domacke office riesenia.
Pokial by mi horevyssie uvedeny nastroj bezal na NAS bez nutnosti podpory sw na win ci na inom desktope, tak to este beriem, no to mi uz predsa poskytuje aj bezna NAS typu Synology (pristup k suborom). Ale vzdy nakoniec narazim na to, ze s logikou iOS tam tych moznosti nemam tolko ako keby bol klientom laptop ci desktop. Preto moja volba je skor iCloud pretoze ten je vo vsetkych potrebnych office aplikaciach pre ios tj. v iWork, iLife a mam k nim zodpovedajuce protajsky.
Ja to teda na iCloude poriesim on a off a ty sa musis pohrat s niecom ako je vyssie s tym, ze iOS appka zavisi od sikovnosti ich vyvojarov, co vobec vie.
iste, problemom su tie drobaky, co kasiruje Apple za kapacitu nad 5 giga ci kolko to je. U office dokumentov to vobec netreba, u tych fotiek... no cojaviem, to uz by som siel cestou toho Synology ak vazne chcem mat desiatky giga dostupnych a multimedia by som snad uz ani neriesil ako mat pristupne internetom... mne teda vychadza, ze s 5 gigovym Cloudom vydrzim lepsie ako s 2 gigovym kontom na dropboxe...