I když telefon sám nebude umožňovat nahrávání hovorů, vždy bude nějaká možnost, jak to udělat. Dříve se prodávaly (anebo podomácku vyráběly) snímače telefonních hovorů. To už je ale minulost. Jde o to, že to nějak šlo vždycky. V nouzi to lze provést třeba s pomocí diktafonu. Nepůjde o žádnou kvalitu, ale pokud jde o obsah, je to dostačující. Například mi nějaký úřad dává pokyny, které si ale nestačím zapisovat, navíc neumím dělat dvě činnosti najednou: vnímat hovor /soustředit se na zapisování. Protože se mi takový záznam hodí a Apple, která mi do telefonu nedala funkci nahrávání a splnila tím dané nařízení, tak si musím poradit sám. Nejprve jsem tedy používal diktafon, přiložený na telefon. Můj současný telefon ale nahrávání má již ve vybavení (není to iPhone) a už se mi párkrát hodilo mít hovor nahraný. Třeba, když mě jistá firma s nabídkou elektřiny a s neblahou pověstí, odmítala zrušit smlouvu. Jejich argumenty jsem si s jejich vědomí nahrál (oni si mě také nahrávali). Nakonec to dopadlo k mé spokojenosti.
Mám ale lepší příklad. Můj známý není technický typ, nepoužívá internet, nemá počítač, telefon má klasický tlačítkový a má rád muziku. Občas v rádiu zaslechne nějakou neznámou skladbu, která se mu líbí a rychle alespoň část zachytí na digitální diktafon (k jeho pořízení jsem ho ukecal já, ale před tím měl klasický na mikrokazety). Pak mi zavolá a tu nahrávku, značně nachrchlanou, protože je natočená přes mikrofony, mi pustí do telefonu, což její kvalitu opět velmi sníží. Já si ji nahraju v záznamníku hovorů. Když domluvíme, já si pak v telefonu spustím třeba Shazam nebo Soundhound a pak tento záznam skladby nechám identifikovat. Ještě se mi nestalo, aby i z té nekvalitní nahrávky aplikace nepoznala, o co se jedná. Pak už jen skladbu vyhledám třeba na You Tube, abych se přesvědčil, zda je to opravdu ona... a do pěti minut mu volám zpět název a interpreta. No není to skvělé? Je to skvělé! Tak proč to takto nevyužít?

Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.