fw 2.0 pomalý?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Pantani | úte črc 22, 2008 6:33 am

fw 2.0 pomalý?

Na iphonemanii psal někdo, že ať si upgraduje každý, kdo chce čekat na spuštění každý aplikace 1-2 sekundy. Na youtube jsem viděl video, jak někdo psal tak "rychle", že namačkal 10 kláves dopředu a telefon každou z nich zmáčknul s asi 1 sekundovým zpožděním, takže těch 10 znaků to psalo řádově 10 sekund.

Může mi někdo z těch, co zvládli přechod říct, jak je to s tou rychlostí? Pomalejší/rychlejší? Jak dlouho trvá spouštění vestavěných app? Jsou nějaký problémy?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

zemekoule | úte črc 22, 2008 6:52 am

Re: fw 2.0 pomalý?

Problémy se spouštěním aplikací nejsou, telefon je pořád stejně rychlý, naopak bych řekl, že je svižnější. Je to ale možná jen subjektivní pocit. V každém případě pomalejší určitě není.

Uživatelský avatar Ronaldok | úte črc 22, 2008 7:12 am

Abych rekl pravdu tak me prijde pomalejsi, a mi i misty pomalejsi odezvu. Rolovani treba v seznamu kontaktu neni taky plynule, jako je ale obcas je videt mensi zadrhnuti.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Diablo | úte črc 22, 2008 9:26 am

Taky obcas pozoruji takove to zadrhavani pri rolovani ale jen vyjimecne .

To s tou pomalou odezvou klaves to pravda rozhodne neni , pri psani sem zadne zpomaleni nespozoroval.

Ale musim rict ze to nacitani aplikaci je urcite o trosicku pomalejsi nez drive. Ale nic hrozneho porad ma Iphone nejrychlejsi odezvu ze vsech mobilu ktere jsem mel.

ALe jak psal zemekoule ... je to urcite subjektivni pocit mozna ze ve skutecnosti se nezmenilo nic :D .

Jinak jestli lidem na iphonemanii prijde nacitani aplikaci za 1-2 sekund prilis pomale tak pak nevim :D .

Pantani | úte črc 22, 2008 10:46 am

No ono to rolování třeba u mě není taky úplně plynulý. Je plynulý v kontaktech, ale nebejvá úplně v Nastvení. Jinak je to v pořádku.
Jsem rád, že slyším spíš kladné ohlasy! ;-)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

watterman | úte črc 22, 2008 10:56 am

Klávesnice a psaní - v pořádku stejně jako na 1.1.4
Spouštění aplikací - možná o nějaké ms delší.
Rolování - tam se to místy tochu zadrhne ale dá se to přežít

ale jsou tu dva problémy:

1) Sem tam se mi stane, že když otevřu aplikaci z AppStore, tak se na 2 sekundy otevře ale nereaguje na dotyk, poté se zase sama zavře (aplikace co v iP již byly jdou vždy v pořádku)

2) Občas když otevřeš nějakou aplikaci, tak se ti resetne iP :D

alanisko | úte črc 22, 2008 12:11 pm

ja sem narazil na maly problem taky, hned po upgrade na 2.0 sem postahoval na telefonu zopar free aplikaci pres AppStore a vcera vecer sem pokupoval taky naky placeny.
ted bohuzel nemuzu spustit zadny free, stale me to hazi zpet na springboard.
ty placeny ale slapou... Dal sem to syncnout ale trva to brutalne dlouho... uvidim co se stane pak...

watterman | úte črc 22, 2008 12:14 pm

@ alanisko - na to padání aplikací mě pomohl pouze restart iP, takže zkus takhle :)

alanisko | úte črc 22, 2008 12:16 pm

@waterman
to me taky napadlo a zkusil sem to ale nepomohlo...
ted to syncuji a kdyz to nepomuze tak je skusim vyhodit a stahnout znova...
OT: Crash a beejeweled je pecka...

Diablo | úte črc 22, 2008 12:41 pm

OT : Misto Beejeweld doporucuji hru Aurora Feint ... je to hra na podobny zpusob akorat s mnohem mnohem lepsi grafikou a zvukem a s prvky RPG a pribehem ( hrajete jakoby za postavu a postupnete sbirate LVL a muzete se naucit ruzne skilly ktere vam pak davaji bonusy apod . Je to opravdu bomba a co je lepsi je to absolutne Free . takze Aurora Feint misto Beejeweld , prakticky ve vsech recenzich hodnocena mnohem lepe , a navic usetrite cca 10 dolaru kolik stoji ten Beejeweld.
Naposledy upravil Diablo dne úte črc 22, 2008 12:54 pm, celkově upraveno 1

alanisko | úte črc 22, 2008 12:45 pm

dik za tip, vyzkousim...
myslim ze ten muj problem muze byt zpusobeny zmenou itunes uctu (kreditky) ty koupene resp. stazene ze starou mi neslapou..

watterman | úte črc 22, 2008 1:06 pm

@Aurora Feint - jo s Aurora Feint souhlasím, velice povedená hra :).

nejdříve mě zamrzela absence pohybování těma kamenema nahoru a dolů, ale jakmile jsem zjistil že se to dá aji otočit, tak už je to perfektní hra - 5/5 ;)

Huckleberry Konopík | stř črc 23, 2008 8:39 pm

Diablo píše:OT : Misto Beejeweld doporucuji hru Aurora Feint ...

Já jsem ji nenašel :( nebo se špatně dívám ?

alanisko | stř črc 23, 2008 9:48 pm

byla stazena z AppStore prozatim....
tady clanek o tom na iSpazio

Diablo | stř črc 23, 2008 10:04 pm

Bohuzel ... smutne ..

Uživatelský avatar tvosi | stř črc 23, 2008 11:50 pm

ja mel teda na 1.1.4 problem, kdyz sem v safari psal adresu tak se to psani brutalne sekalo...tady je t osvizny...
jo a aurora je fajne akorat se mi nekdy sekne ve store a musim tu hru smazat pac z toho nejde nijak odejit :-(
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

zbynda | stř črc 23, 2008 11:59 pm

no tak Auroru jsem si stahl, uzasna gamesa pro moje holky, bohuzel se nepodarilo ji nastartovat, kdyz jsem ji zavrel a ted uz ani na ApStore neni :(
Spaziovi nejak nerozumim, neumim italy/france/spain :)

Diablo | čtv črc 24, 2008 12:05 am

Je to o tom ze Aurora Feint porusovala Terms of Use AppStoru pro Developery.

Podle vseho aplikace pry sbirala informace z Notes a Kontaktu apod ( Maily telefoni cisla adresy atd . ) a ty pak odesilala dale na servery toho autora.
Autor se brani tim ze tyto informace nikomu neposkytoval a ze je nijak nezneuzival a ze je ta aplikace sbirala jen kvuli jedne z funkci ( pro vice hracu najednou nevim jak presne to fungovalo ) . Apple ji tedy stahnul z App Stroe z tohoto duvodu.

BTW - Spazio je italsky web.

Uživatelský avatar burr0head | čtv črc 24, 2008 7:15 am

nejak jsem nazaznamenal,ze by se mi zpomalil system,spis jsem si vsimnul nejak delsi vydrze baterky,a celkove mi to prijde nejak lepsejsi...
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun
Starý pes fóra :)

HammerFall | čtv črc 24, 2008 9:39 am

Pomalejší rozhodně není.Při prvním upgradu na 2.0 ( win metoda )se mi zdal telefon pomalý a celkově se choval naprosto podivně.Po zopakování celého procesu je to naprosto bez problémů. Přez pwnage také 100% ok.

Pantani | čtv črc 24, 2008 11:05 am

no tak OK, snad to tak hrozný nebude, počítám se zadrháváním při skrolování oproti 1st.

Tou win metodou myslíš tu oficiální tady z návodů? Chtěl jsem restorovat .ipsw file, ale chtěl bych nějakej, co je vytvořenej přes pwn 2.0.1 a mám asi ten vytvořenej přes starší 2.0.0.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

silencer | čtv črc 24, 2008 11:55 am

Nechcete z tohohle threadu udelat poll pro prehlednost? Btw asi si pockam na 2.0.1 :)

Uživatelský avatar Apache23 | čtv črc 24, 2008 12:29 pm

No co do rychlosti je to ok! Ale hned po upgrade mi zamrzla cydia! Potom sa mi par aplikacii bez odpovede zosipalo! Tak nerozumiem myslel som ze nakolko mi rychlost az tak nevadi ale hlavne aby vsetko slo ked uz na 100%! cize zatial sklamanie! :?
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

straca22 | pát črc 25, 2008 9:18 pm

Todle je blbost, je při nejmenším stejně rychlí jako 1.1.4

Pantani | sob črc 26, 2008 7:37 am

Tak jsem konecne taky na 2.0 a rikam ze je to pomalejsi nez to bylo. Jestli jsem driv cekal na spusteni kontaktu ctvrt sekundy, tak ted cekam pul, spusteni Nastaveni trva taky dyl, je to cejtit ale i tak je to v poho. Proc se mi ale tedka pri psani tohodle prispevku tolik zadrhava klavesnice to by me docela zajimalomam klavesnici na plocho ale i na svislo je to dost cejtit, je to blby... :(
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Paik | sob črc 26, 2008 10:18 am

tak lidi jak....
má smysl se šoupnout na fw 2 ? jak to vydíte...........

Pantani | sob črc 26, 2008 11:34 am

Tak jsem to ještě všelijak prozkoušel a jediný, kde mi to dělá takovýhle zpoždění na klávesnici je tady psaní příspěvků na fóru (v Safari). Určitě to bude stejný i na jiných stránkách s velkým textovým polem.
V normálních aplikacích Poznámky, vyhledávání v kontaktech, SMS, maily problémy nedělají a klávesnice je naprosto stejně rychlá jako na 1.1.4. Chtělo by to oslovit někoho, kdo má 1.1.4 ať zkusí na klávesnici tady na fóru napsat příspěvek a jestli ty klávesy budou mít taky zpožděnou odezvu. Docela by mě to zajímalo.

Paik píše:tak lidi jak....
má smysl se šoupnout na fw 2 ? jak to vydíte...........

To záleží na tom, co od toho novýho fw očekáváš: jestli chceš app z appstore, chceš zkoušet push, tak to asi smysl má, jinak bych asi přece jen zatím počkal. Tipuju, že další bude až ale na konci září 2.0.1.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar djlucas | sob črc 26, 2008 10:18 pm

taky se mi zda pomalejsi .. o neco ... psani textu u sms je pomale.. ale vyresil jsem to zrusenim Auto-Kapitalek .. a prejmenovani T9 aby nejela a ted je to v pohode... a co se tyce psani na webu kdyz jste to mi delalo i predtim ze to melo vetsi odezvu to psani kdyz jsem jako neco psal na web.. xchat a pod...
Macbook pro
iPhone 5S 16GB White iOS 9

Pantani | sob črc 26, 2008 10:59 pm

No tak pokud odpovídám na mobilmania.cz/text na nějakej příspěvek, tak je rychlost v pořádku, pokud odpovídám na normální mobilmanii, tak je to pomalý. Bude to asi tím jejich enginem, asi se snaží bejt nějakej moc chytrej a iPhone s tím má problémy. Tady je to stejný - taky samý obrázky, barvičky a smajlíky a taky to zpomaluje psaní.

Je tu někdo s 1.1.4, kdo je ochotnej vyzkoušet aspoň to, že by zkusil dát odpovědět na tenhle příspěvek, začal psát odpověď a zjistil tak, jestli je klávesnice pomalá nebo normálně rychlá, jako když píšete třeba SMS nebo poznámku? Dík
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

nene | ned črc 27, 2008 6:34 am

Už jsem sem pár příspěvků napsala a nikdy jsem si sebemenšího rozdílu nevšimla, odezva je okamžitá.
Právě rychlost s jakou mě iP poslouchá je pro mě jedna z jeho nejdůležitějších vlastností. Sebemenšího zpoždění bych si určitě všimla.

alanisko | ned črc 27, 2008 10:27 am

myslim ze to bude znovu kus od kusu.. ja pozoruji nekdy hodne zpozdeni a vubec 2.0 ma hodne bugu... treba pockat na 2.0.1 tam to uz bude vychytany... :wink:

Uživatelský avatar Apache23 | ned črc 27, 2008 10:58 am

A ja som spokojny zatial a ziadne spomalenie stale som nezaregistroval! Akurat ten video vyhladavac a prehravac Truveo je pomaly ako svet pri prehravani! :?
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Pantani | ned črc 27, 2008 11:29 am

alanisko píše:...treba pockat na 2.0.1 tam to uz bude vychytany... :wink:

ano, doufám, že tohle bude taky součástí oprav 2.0.1. Tipuju, že tento přijde ale až na přelom září/říjen. Tuším že Jobs na apple developer conference nebo jak se to jmenuje říkal, že další novinky maj přichystaný na září. V září/říjnu se maj začít prodávat 3G v dalších zemích, takže si myslím, že ty už budou s novým 2.0.1 a my se taky akorát v ten čas dočkáme. Ale už jsem OT a dost předbíhám událostem... :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Paik | ned črc 27, 2008 7:10 pm

Tak hlásím také přechod na 2.0 a co se týče rychlosti nepozoruji nějaký velký rozdíl.

adam | ned črc 27, 2008 7:43 pm

Pantani píše:Je tu někdo s 1.1.4, kdo je ochotnej...

tak hlasim v pohode na 1.1.4, ale uz se mi to taky stalo na nejakym foru, ted uz nevim kde, ze psani bylo celkem dost pomaly
asi je to fakt co clovek to jina zkusenost

Uživatelský avatar tvosi | pon črc 28, 2008 12:54 pm

jo tak me se to taky seka pri psani do poly tady na foru, ale neco podobneho mi to delalo i u 1.1.4 :-(
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Slimák | pon črc 28, 2008 1:30 pm

Upgrade na FW 2.0 dnes proveden metodou Restore + modnuty FW 2.0, který měl v sobě odblok, takže vše provedl za mě.

Rychlost a odezvy mi přijdou stejné, resp. nezpozoroval jsem zatím žádné rozdíly, ale zatím mám upgrade cca. 2h, takže nemohu více posoudit. Co se týče rolování kontaktů a otvírání aplikací, sms, rychlost mi přijde stejná.
Internet (T-Mobile EDGE) funguje po překopírování upravené Carrier list + reset Network Settings.
E-maily funkčí (SSL Forpsi, seznam, GMAIL), konečně se při vytváření emailu SSL ověřuje jen pár vteřin místo namísto pomalu dvou minut.
Synchronizace iTunes + Outlook bezproblému.
Zobrazování telefonních čísel v pořádku.
App Store + Cydia funkční.
Čeština od Diabla funguje korektně.

Celkově jsem prozatím velmi spokojen.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

Pantani | pon črc 28, 2008 2:03 pm

Tak zkusíme konkrétnějc:
odemknu telefon, zmáčknu tlačítko/ikonu "Nastavení" a čekám 2.5 - 3 sekundy než se Nastavení otevře.
Máte to řádově stejně?

edit: nebo třeba když jsem v aplikace Telefon a přepínám se mezi těma záložkama. Dřív to nedělalo telefonu vůbec žádnej problém - všechno bylo hnedka "pod palcem", teďka to někdy trvá třeba půl sekundy, když už má aplikaci načtenou, trvá to stejně jako kdysi na 1.1.4
Naposledy upravil Pantani dne pon črc 28, 2008 2:06 pm, celkově upraveno 1
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Slimák | pon črc 28, 2008 2:05 pm

Souhlas. Reakce z home do nastavení cca. 2-3s.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express
Senior uživatel
Senior uživatel

lout | pon črc 28, 2008 5:45 pm

spatna odezva iphonu

Almi: presun do vhodnejšej témy. nezakladaj zbytočne nový topic ak tu už podobné vlákno existuje.

po upgradu na 2.0 pocituju zamrzani napriklad u kontaktu nebo psani sms na zacatku po odbloku to bylo ok ale ted casem to zacina bejt neunosny nevite nekdo jak na to dik m

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone