Tak vás všechny zdravím a ačkoliv se z nicku nedá poznat, tak jsem Petr Jankuj.
Pokud jste mi psali email (slušný) tak jsem vám odpověděl na dotazy v emailu, pokud obsahoval vulgarismy nebo výhružky tak ty jsem rovnou mazal.
Ohledně Connections vyjde krátky rozhovor na jablickar.cz, ale podstatné informace vám řeknu zde.
Věc se má tak, že už od listopadu 2010 jsem v jednání s Chapsem o oficiáním přístupu k rozhraní IDOSu, licenci jsem obdržel až v květnu 2011. Už v té době jsem mohl vydat novou aplikaci, která by pracovala oficiálním způsobem, já jsem ale nové rozhraní dodal jako zdarma update 2.5 a ještě jsem v následujícíh několika verzích dodal funkce které šly. Takto se ale aplikace nedá dělat pořádně, abych plácal na nové rohraní na starý kód a proto jsem musel napsat novou aplikaci. Souběžně jsem vyjednával souhlas o použití "IDOS" v názvu a vznikl z toho "IDOS do kapsy".
Aplikace se zdá podobná, protože nevidím důvod, abych násilím aplikaci měnil, když některé vlastnosti fungují dobře. To že se některým lidem zdá, že má stejné mouchy je důsledek toho, že jsem si kód půjčoval částečně s Connections, i tak práce na IDOSu do kapsy travala několik měsíců.
Connections stávajícím uživatelům neberu, bude jim fungovat i nadále, pouze nebudu dostávat nové funkce. To, že jim dodávám nové funkce zadarmo, je ale jen můj bonus a nikdy nebylo nikde proklamováno, že to mají v ceně. Ti co se zlobí, se vlastně jen zlobí na to, že nedostanou něco zadarmo. I tak dostali 28 aktualizací v ceně 3 dolarů.
Connections do měsíce stáhnu z App Storu, ale chtěl bych ještě lidem opravit některé problémy co mají, aby mohli aplikaci využívat co nejdéle, pokud možno i s iOS 5. Poté aplikaci úplně stáhnu, a protože nechci, aby kupovali Connections, tak jsem do popisu dodal upozornění.
Ohledně CG Transit - nejedná se o nějaký rychlý krok. S vývojaří CG Transit jsem v kontaktu a aplikaci jsem testoval jako betatester, když ještě nebyla ani v App Storu. Kdybych měl zájem, tak bych mohl požádat i o offline data IDOSu, ale podle mé ideologie je lepší on-line přístup, kde se nemusím starat o aktuálnost dat, které řády koupit případně na jak dlouho.
Bohužel ze smlouvy na IDOS vyplývá několik skutečností, které jsou tajné a nemohu je zvěřejnovat, ale každý krok, každá vlastnost má svoje opodstatnění.
Chtěl bych taky požádat všechny uživatele, kteří mají problémy s Connections/IDOSem do kapsy, aby mě kontaktovali na
pjankuj@gmail.com. Pokud mají problém a nesdělí mi ho, nemůžu ho opravit. A to přesto, že jen na testování IDOSu do kapsy, se podílelo opravdu mnoho lidí a chtěl bych jim tímto poděkovat.
Petr Jankuj