iDA Europe (Cydia) - Prvá komerčná turn-by-turn navigácia

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

jjsan | pon čer 08, 2009 12:41 pm

Re: iDA Europe (Cydia) - Prvá komerčná turn-by-turn navigácia

jaj zabudol som na krasnu blbost asi vsetkych navigacii. na slovensku je uz dost dlho 50km/h a toto je aktualna aplikacia tak by to mohli upravit

Uživatelský avatar burr0head | pon čer 08, 2009 1:30 pm

no ja mam opacne zkusenosti, presnost vyborna, signal GPS ihned...pravdepodobne to bude kus od kusu a taky asi jiz nainstalovanym softem...
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun
Starý pes fóra :)

andrejkovo | pon čer 08, 2009 1:53 pm

aj ja mam signal ihneď len iPhone vystrčím z okna. Je pravda že bývam na dedine kde nieje vela domov a v meste som to ešte neskúšal :)

brco | pon čer 08, 2009 3:11 pm

Cez vikend som aplikaciu trochu testoval po meste. Kedze uz vyse roka pouzivam na Symbian a WM tu istu, mozem porovnat. Je to uplne pouzitelne a zamerne som skusal presnost Sygic oproti skutocnej polohe auta. Stiha dobre, jediny problem je pomalsie prekreslenie za ostrou krizovatkou.

Druha zvlastnost je nepristupna GPS. Apple si to dobre strazi, pretoze na WM ak kliknem na signal prepne ma do nastaveni GPS a vidim aj pocet satelitov. Pri dvoch palickach zo 4 to vyzera na cca 5 satelitov, co je pouzitelne aj v meste. Skusal som prekrocit rychlost ako niekto pisal, ale navigacia stiha, nestalo sa mi ani raz, ze by bola sipka na mape pozadu. Signal mi nabehne tak do 30 sec az minuty. Pravdepodobne taha aj data o polohe, lebo naje to rychle.
BB Passport
MacBook 12"
Host
Host

Uživatelský avatar a.man | pon čer 08, 2009 5:44 pm

Dalsi zkusenost:
Prave sem se vratil ze zkusebni jizdy autobusem MHD. (kamarad ridic). Pojezdili sme asi 2 hodiny ve meste. Vzdy na nejakem volnem miste kde byl cas cca 5 min. sme nastavili cilovou pozici (konecna pro to dane misto). Byl sem schvlane zvedavy jak se vyporada iDa s plochym sklem autobusu a jak se bude chovat pri nastaveni volby nejkratsi cesta, kdyz autobus zcela logicky nejezdi nejkratsi cestou.
Jednim slovem wow!! Signal byl perfektni, nacteni zhruba 10 sec. (zkousel sem i predni sedadlo pro cestujici), pokazde, kdyz sme jeli mimo vyznaceny smer navigace, asi 15 metru to zkousela at se otocime jakmile to bude mozne, ale jakmile nasla alternativu hned ji hlasila a navigovala dal.
Asi do toho pujdu. 8)
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.
Host
Host

someboy | pon čer 08, 2009 7:07 pm

andrejkovo píše:aj ja mam signal ihneď len iPhone vystrčím z okna. Je pravda že bývam na dedine kde nieje vela domov a v meste som to ešte neskúšal :)

Aky mas fiemware, ze ti to tak rychlo naćitava??
Mne to nacitava neskutocne pomaly....Vcera sa mi to pripojilo za 15min, vonku na otvorenom priestranstve....

Uživatelský avatar B0Gy | pon čer 08, 2009 7:19 pm

ja mam napr 2.2.0 a nacitava mi to tiez fakt rychlo...a to aj pri bytovkach...na volnom priestranstve nvm a pri bytovkach na parkovisku urcite menej ako minutu...povedal by som ,ze do 30sec
Obrázek MacBook Air (mid2012), core i5, 64GB SSD + ext. disk WD My Passport Ultra 1TB
Obrázek iPhone 5 32GB black
Obrázek iPad 2 WiFi+3G 64GB white
Obrázek iPod nano 6G 16GB silver
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

someboy | pon čer 08, 2009 7:46 pm

Moze sa niekto vyjadrit kto ma firmware 2.2.1 ako ryhclo mu to nacitava??

Uživatelský avatar a.man | pon čer 08, 2009 7:59 pm

Haloo.. nad tebou. Mas nekolik prispevku o nacitani :shock: s FW 2.2.1
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.
Host
Host

DMGP | pon čer 08, 2009 7:59 pm

mam firmware 2.2.1 a nacitava 30 az 1min :D
Host
Host

Uživatelský avatar Rumsound | pon čer 08, 2009 8:31 pm

Testuji ctvrtym dnem intenzivne a zatim maximalni spokojenost se signalem, rychlosti i presnosti. Jenom jsem nejak neprisel na to, kde spravovat oblibene polozky (prejmenovat, smazat atd...)
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Alex-alex | pon čer 08, 2009 8:41 pm

Zkoušel jste už někdo jestli to funguje i s iGPSD modulem pro 2G?
Senior uživatel
Senior uživatel

someboy | pon čer 08, 2009 9:07 pm

Nevie mi niekto poradit preco sa mi to tak dlho pripaja 10-15 min :(

Uživatelský avatar iTukan | pon čer 08, 2009 9:13 pm

Mas zapnuty data? 3G ma A-GPS, napred nacita data o lokaci z netu podle bunek operatora a teprve potom dopresnuje ze satelitu. Pokud nenacte data o bunkach, zamereni podle satelitu trva pomerne dlouho.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

spoody | pon čer 08, 2009 9:45 pm

neviete niekto ci by sa to dalo upravit aby to v mestach ukazovalo na SK mape 50km/h a nie 60km/h???
Host
Host

paramedicz | pon čer 08, 2009 9:49 pm

Delal jsem pro sebe nejaky ikony pro "body zajmu" (poi) tak se mozna muzou nekomu hodit....

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

http://www.edisk.cz/stahni/37713/iDA_POI.zip_5.63KB.html

Nakopirujte do iDA.app/res/icons/

Body zajmu klidne muzu dat na download, jsou prevedeny ze souboru ov2 pro tomtom na .upi....

Rumsound: Oblibene najdes v iDA.app/maps/cze/favorites.upi ...tam jsem je dokazal smazat,mozna by se daly i editovat....
Naposledy upravil paramedicz dne pon čer 08, 2009 11:24 pm, celkově upraveno 5

someboy | pon čer 08, 2009 9:50 pm

iTukan píše:Mas zapnuty data? 3G ma A-GPS, napred nacita data o lokaci z netu podle bunek operatora a teprve potom dopresnuje ze satelitu. Pokud nenacte data o bunkach, zamereni podle satelitu trva pomerne dlouho.

hmm a kde to mam zapnut?? Ak to zapnem tak mi to bude stahovat data z orange world?

Griever | pon čer 08, 2009 10:38 pm

Someboy: Mám taký istý problém ako Ty, často sa mi stane, že iPhone chytá signál 10 až 20 minút. Nie je to tak vždy, niekedy ho chytí za pár sekúnd, ale to je skôr výnimka, väčšinou to trvá pár (dlhých) minút. Mám aj dátový paušál, takže tým to nebude. Rovnako dlho mi telefón hľadá signál aj v Google Maps, takže to nebude ovplyvnené ani aplikáciou. Chcem ešte počkať na firmware 3.0, ak sa to nezlepší, telefón pôjde na reklamáciu:-)

Uživatelský avatar rony | úte čer 09, 2009 6:57 am

Griever: skusas to aj na ploche s uplnym vyhladom na oblohu? Nemas nejaky obal na iphone?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar iTukan | úte čer 09, 2009 7:40 am

spoody píše:neviete niekto ci by sa to dalo upravit aby to v mestach ukazovalo na SK mape 50km/h a nie 60km/h???

Ne, rychlostni limity jsou zaneseny v mape. TomTom to v posledni edici map opravil pro cele Slovensko, proc to neni v techto mapach nechapu...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar engel | úte čer 09, 2009 7:50 am

mám takovej blbej dotaz a teď už to není ani tak kvůli nabourání aplikace, ale k ukojení mého ega, protože ať dělám co dělám, tak ta věc prostě nejde. Když mi aplikace píše že mám 1 den do expirace, kdy jsem jí instaloval? Zkouším všechny možný věci a prostě nejsem schopen s tím pohnout, což mě sráží víru v moje schopnosti opisovat i blbej text...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar burr0head | úte čer 09, 2009 7:55 am

ad rychlost na mapach...taky me to ukazuje kdyz vyjedu pres Barrandovsky most do kopce na Barrandov, tak rychlost na mape je do pulky kopce 90km, od pulky je 70km....asi nejaka chybka v mape, ale treba 70km omezeni na jedne stare silnici, ktere tam je od vanoc lonskeho roku ukazuje...nekde udelali soudruzi z NDR asi chybu..:-)
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

Uživatelský avatar rony | úte čer 09, 2009 8:19 am

nerieste kvalitu mapovych podkladov, nema to cenu.

Sygic vydava update map vyhradne formou update celej aplikacie a kazdy, co ma offline autonavigaciu a uz cosi najazdil vie, ze sa to na 100% sklbit neda a jedine v co sa musi dufat, ze sedia ASPON prejazdnosti ulic a ciest!!! Prkotiny ako povolene rychlosti su uz tak minoritne zalezitosti, ze je lepsie cumiet na znacky ako spoliehat sa na neoverene a nezarucene informacie z elektronickych map.

Sygic zaradil mapy TeleAtlas z roku 2008, staci?
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | úte čer 09, 2009 11:15 am

Neviem, ci sa unahlil, to rozhodnutie dat to do Cydia mohlo mat pozadie, o ktorom nic netusime. Neurobili by to s vedomim, ze to mozu dat do AppStore a umiestnenim v Cydia by si to pokazili. Oni vedia najlepsie, co je vo veci.

Kludne mozu paralelne ponukat dve verzie navigacie alebo proste prejst do AppStore ako dost vela aplikacii, ktore sme este na prvom iPhone doverne poznali.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

navik | úte čer 09, 2009 11:55 am

Ahoj, tak uz jsem si uspesne nainstaloval mapy vsech okolnich statu a vesele pouzivam. Snazil jsem se nainstalovat i POI radaru a dalsich veci, ale mam porad problem s ikonama, ktere nejsou videt. Zkuste sem nekdo hodit presny postup jak tam uspesne dat ikony pripadne i dat ikony, ve spravnym formatu, kterej to sezere.

PS: Uz me to bezi v nekonecne trial verzi :D

Cyclope | úte čer 09, 2009 12:02 pm

juramac: Mno, třeba má Sygic informace, že ihned po uvedení fw 3.0 vstoupí na Appstore nějaký větší hráč, jako právě TomTom, či iGo. Sygic se třeba zatím nepohod (a nebo třeba ano !) s Applem na umístění jejich navigace do Appstoru a riskli to s uvedením v Cydii, aby si vytvořili třeba základnu uživatelů. Já totiž pochybuju, že bude Tom Tom, nebo iGo dostupné v nějaké lite verzi na 7 dní zdarma.. Sygic umístil aplikaci do Cydie s možností vyzkoušení na 7 dní, a to je imho 14 dní před vypuštěním fw 3.0 dobrý tah.
Vše jsou ale jen spekulace a vše uvidíme až po vypuštění 3.0, jak to dopravdy bude :-)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | úte čer 09, 2009 1:53 pm

Mozno sa chcu profilovat ako prva riadna autonavigacia (s prepacenim xGPS ci ako sa to vola je absolutna hracka) pre iPhone, ale to len ja v tom hladam nejake pozitivne marketingove pohnutky.

Co mi prve pride na um je to, ze skutocne zistili, ze AppStore je pre nich uzavrete. Trebars kvoli nejakemu "spiknutiu" TomTom a Apple.

Pride mi divny aj odlisny sposob distribucie - Sygic si zaklada na jednotnom kanali - predava balicek s pamatovou kartou (jasne, pre iphone zbytocny) ale hlavne inym obchodnym kanalom - a v Cydii to ani nepredavaju cez tajomsi Cydia Store ale cez akusi rusku stranku.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Griever | úte čer 09, 2009 2:48 pm

Rony: Samozrejme, skúšal som to na otvorenom priestranstve, dokonca na poli, kde široko-ďaleko nebolo žiadnej prekážky, napriek tomu boli tie problémy s chytaním signálu :-( Taktiež nemám žiaden obal na iPhone.

A čo sa týka Sygicu a ich predaju cez Cydiu, môj názor je, že svoju navigáciu proste predali inej firme, konkrétne tej iDE (ako v prípade Symbian verzie McGuideru) a tá ju šíri prostredníctvom Cydie. Aspoň nikde v iPhone verzii som názov firmy "Sygic" nenašiel...

danarom | úte čer 09, 2009 3:04 pm

Skusal uz niekto ulozit nieco do oblubenych?
Mne to ukaze ze uklada ale nieje to tam.

rafto | úte čer 09, 2009 6:40 pm

Tak tu si precitajte clanok ako to je s navigaciou iDA ako sa dostala az do nasich telefonou

http://www.mobilmania.sk/bleskovky/sygi ... fault.aspx

Linky do CODE nedavame nie sme WAREZ forum. dodo
Host
Host

andrejkovo | úte čer 09, 2009 6:49 pm

to bude pruser :D

a nedavaj linky do Code niesme warez forum :)

Uživatelský avatar murder | úte čer 09, 2009 8:32 pm

rafto píše:Tak tu si precitajte clanok ako to je s navigaciou iDA ako sa dostala az do nasich telefonou

http://www.mobilmania.sk/bleskovky/sygic-navigacia-pre-jailbreaknuty-iphone-sa-nemala-predavat/sc-4-a-1122037/default.aspx

Na základě tohoto článku jsem stáhl z rapidu moje uploady, kurňa jak lehce se stane člověk šiřitelem warezu, sakra, bych vystřílel ty mrchy ruský...
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar dodo_mt | úte čer 09, 2009 8:47 pm

murder zaujimave.... to aby som postahoval vsetky linky co su na uvodnej strane...

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar murder | úte čer 09, 2009 8:57 pm

No četl si to, moc se nebojím nějakých právních důsledků, ale mohli by mi bloknout (zrušit) rapid účet (mám ho ještě na 3/4 roku) to údajně šiřitelům warezu dělaj a za to mi to nestojí...
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar dodo_mt | úte čer 09, 2009 9:02 pm

Tak ja mam Free ucet takze by nemal byt nejaky extra problem... Nech sa vyjadria aj ostatny modi ci to tu nechat alebo nie...

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar DeMaio | úte čer 09, 2009 9:23 pm

Nie som síce mód tu,ale myslím,že netreba robiť paniku a počkať.

Ešte som nepočul že by niekomu zrušili rapid účet kvôli uploudu.To je nemyslitelné.Rapid nie je CZshare,kde ťa gazda bonzne ako nič.
Múdri z neba nepadajú....ale debilov ako by zhadzovali..

Obrázek
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar creck | stř čer 10, 2009 4:28 am

me spis bylo divne ze by sygic pustil do sveta neco tak nefunkcniho za 100$
vzhledem k tomu ze to byl takovy nevedomy warez, nezavineny, nechal bych na dotycnych jestli stahnou linky nebo ne, dikusi bych ponechal kdyz uz to jednou vylezlo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodo_mt | stř čer 10, 2009 5:26 am

Vsetky linky pomazane. Tazke poprosim uz ziadne linkovanie tejto app alebo map.

dodo
Apple Magic Mouse

Uživatelský avatar rony | stř čer 10, 2009 8:05 am

premazte diskusiu okolo rapidshare, nesuvisi s temou.

Moj nazor je: ak mi nejde software stiahnut z oficialneho miesta, tak systemy typu "elektronicka schranka" mozete pouzit avsak musite mat istotu, ze sa k ulozenym datam nedostane cely svet :-) cize napr. preposielat linky len postihnutym znamym, ktori sa pasuju s downloadom z oficialneho zdroja. Bod zlomu je vtedy, ak "prelamujete" pravnu ochranu tj. poskytujete tie data ludom, ktori chcu cielene obist distribucny kanal softwaru (cize zaplatit). Bohuzial tu neviem odlisit co presne by to obchadzalo - samotne mapy su bez sw k nicomu a sw je trial, takze ak neporusim trial podmienky, tak by som teoreticky nemal mat problem s tym, ze si tie balicky stiahnem z rychlejsieho zdroja a SAM si ich dam do iphone - nakolko uz aj Cydia robi presne to iste ako ked si ten .deb subor rucne rozbalis v iPhone. Nepouziva sa pri tom ziadna technika, ktora by obchadzala standardny postup pouzivany Cydiou.

Ale rozvijat debatu okolo toho nema moc zmysel - je to teoreticka rovina a najma dolezity je postoj Sygicu k tomu, nie postoj tretich stran.

update: A kua, mal som si precitat to vyjadrenie sygicu k tym ruskym distributorom. Uz je vsetko jasne. Zrejme si Rusi spravili partizancinu tym, ze sa dostali k bete a pustili ju neopravnene von. Teraz su uz vsetky diskusie okolo objavenia sw v Cydia bezpredmetne - Sygic ale robi chybu, ze sa pokusa komunikovat elektronicky - mali by tlacit na priame rokovanie kludne s pomocou inych partnerov Apple tu na Slovensku - minimalne na posunutie vhodnych kontaktov. Emailami nic nedohodnu :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar S474N | stř čer 10, 2009 8:06 am

Tak jsem to prosvihl :mrgreen:

Kdyby byl nejakej dobrak, co by mi napsal do PM, tak bych byl rad.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Aplikace pro iPhone