iRadar CZ (dříve Meteoradar CZ) - již v AppStore

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Jaké funkce by jste nejvíce ocenili v další verzi?

Radar blesků
77
28%
Landscape mod
41
15%
Mapa kvalitních webkamer
64
23%
Údaje z meteostanic po ČR
93
34%

Celkem hlasů : 275

Uživatelský avatar dodulo | úte říj 11, 2011 7:28 am

Re: iRadar CZ (dříve Meteoradar CZ) - již v AppStore

ja mam stiahnute obe a nevadi to, jedna sa uplne o 2 rozdielne apps ta nova ma aj inu ikonku ma zlty blesk :) kludne stiahni aj tu novu ved v iTunes si tu staru mozes nechat pre istotu :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Tea Racer | úte říj 11, 2011 7:38 am

iTukan píše:Kdyz jsou verze stejne, tak je to zatim jedno. Jen update vyjde uz jen na novou verzi. ;)

Důvod jsem psal, vím že jsou stejné ;) ( ikdyž asi ne tak docela když ta nova ma bug jak psal tvurce. ) ale mozna homa i ta puvodní me to nedela )

2 Dodulo: iTunes pouzivam jen vyjímečne, je to asi nejhorsi soft v historii. Takže radeji do telefonu :-) Ted jsem IT pouzil asi po 4 mesicích :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rongic | úte říj 11, 2011 8:05 am

SteveJSF píše:Trosku jsem se snazil najit rozdily v tom detailu 1km / 2km, ale nenasel jsem zadne. Chapu to spravne, ze 1km znamena, ze jeden pixel RDR dat bude velky 1km? A u 2km bude vetsi - 2km?

Chapes to presne, tj. rozliseni radarovych dat u 2km je polovicni nez u 1km. Resp jeden pixel (ctverec) u 1km dat je velky 1x1km (orig. rozliseni radaru) a u 2km je to 2x2km (prumer z tech 1km).
Rozdil tam je celkem znacny, ale kdyz to prepnes v nastaveni, tak zmena probehne teprve tehdy, az se stahne novy snimek - ktery tedy bude uz v 2km rozliseni. Neni totiz duvod po zmene stahovat vsechny snimky znovu - necham je v cache a az je k dispozici novy snimek, stahne se ten....

Tea Racer píše:ikdyž asi ne tak docela když ta nova ma bug jak psal tvurce. ) ale mozna homa i ta puvodní me to nedela )

Jo, opravdu to ma i puvodni verze, tusim co to zpusobuje (overim jak prijdu z prace) a taky to je asi i tim, ze stara verze byla zkompilovana pod starsim Xcode a ta nova v novym s iOS5 SDK. Jedina zmena probehla v grafice.
iPhone 6 Plus 64GB Space Gray FW 8.3 a iPad mini Retina 16GB Cellular black FW 8.3
iRadar CZ+ (NEW) - Appstore, free
iRadar CZ - Appstore, free
Host
Host

Uživatelský avatar Hape | úte říj 11, 2011 3:18 pm

Já bych chtěl i přes své dřívější rozporuplné reakce poděkovat tvůrcům za jejich snahu, zarputilost a profesionalitu. Jen tak z legrace jsem dnes v AppStore zkusil zadat slovo iRadar CZ a ejhle, byl tam :-). Hned jsem stáhl a jsem rád, že se opět tato aplikace stala základem mých "stálic" mezi aplikacemi !!! Díky, je stále SUPER
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

mefistos | úte říj 11, 2011 3:51 pm

byl bych rad kdyby se pridala nejaka meteostanice v okoli Teplic/Duchcova/Oseka (jestli vubec je)... a taky dneska tady prsi a na radaru to nejak videt nebylo.. tak asi nejaky podrobnejsi obrazky jestli to jde.. Dik:)

xslide | úte říj 11, 2011 4:05 pm

Co se týče meteostanic, zatím tam jsou pouze profesionální meteostanice, kterých v ČR zase tolik není.

Co se týče radarových dat, tak žádná jiná nejsou, tyto poskytuje ČHMU a co na nich je a co není neovlivníme. Pokud ale znatelně pršelo, mělo by to na radaru být.

Dále bych chtěl všechny spokojené uživatele moc poprosit o ohodnocení naší aplikace v AppStore!

Děkujeme!
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

mefistos | úte říj 11, 2011 5:26 pm

Hodnoceni probehlo samozrejme 5 hvezdicek....

ok no nebyl to slejvak ale prselo no ... tak jestli se prida nejaka meteostanice tady pobliz budu maximalne spokojeny:)....

este neco je mozny tam pridat vic snimku? aby slo videt jak to bude vic hodin dopredu?

Uživatelský avatar iTukan | úte říj 11, 2011 5:40 pm

mefistos: Jak dopredu? App zobrazuje jen co uz bylo. ;)

xslide:
Navrh do dalsi verze - mit moznost nastavit ruzne rozliseni radarovych dat pro ruzne typy pripojeni (napr 2km pro GSM a 1km pro WIFI).
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

mefistos | úte říj 11, 2011 5:43 pm

pockej:D ja myslel ze to je jako predpoved:D tak to nechapu k cemu mi to pak je koukat se na to co uz bylo ?

Uživatelský avatar SteveJSF | úte říj 11, 2011 5:46 pm

Pocet snimku si muzes zvolit v nastaveni a dokonce zvlast pro pripojeni pres wifi a zvlast pres operatora. Ovsem neukazuje to zadne snimky dopredu, jedna se o historii. Do budoucnosti zadny radar nevidi. ;-)

K tomu destiku - ne vsechno ten meteoradar zachyti, ale vyvinutejsi a bourkova oblacnost se tam urcite objevi. Problem byva vetsinou v zime, protoze snih ma jine vlastnosti nez voda a na radaru se moc nechyta.

Jinak uz jsem taky appku ohodnotil. 
Naposledy upravil SteveJSF dne úte říj 11, 2011 5:47 pm, celkově upraveno 1
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

Uživatelský avatar iTukan | úte říj 11, 2011 5:47 pm

mefistos
:ROFL:
Tak je podle tech radarovych dat videt kam ty srazky putuji. ;)
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | úte říj 11, 2011 5:50 pm

Mefistos pobavil :ROFL:

Jinak mi to na iOS 5 GM vcelku padá, co vám?
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

mefistos | úte říj 11, 2011 5:53 pm

jo takhle:D a ja na to cumel jako na predpoved jak to bude:D:D:D:D.... me to nepada :):D

mrzic | úte říj 11, 2011 6:01 pm

mefistos, teda na to, ze jsi nevedel, k cemu ta aplikace je, je 5 hvezdicek dobry :) :)
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

soumrak | úte říj 11, 2011 6:02 pm

ono jde z toho vyvozovat jak bude, ale opravdu to ukazuje pouze soucasnou situaci. predvidat tak presne pohyb srazek je s dnesni fyzikou prakticky nemozne :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar rongic | úte říj 11, 2011 6:03 pm

Takže pár odpovědí...

Ad zobrazování radarových dat)
Radary jsou schopny zachytit pouze ty srážky, které se dostanou do paprsku vyslaném z radaru, výška tohoto paprsku nad zemí s větší vzdáleností od radaru pochopitelně roste (zakřivení země), pokud srážky z oblačnosti vypadávají pod úrovní snímání radaru (paprsku), tak je radar nemůže zachytit. Rovněž je problém pokud je déšť velmi slabý (mrholení) díky malé velikosti částic radar rovněž špatně detekuje. S tím se bohužel nedá nic dělat

Ad zobrazení teplot (meteostanic))
Zde jsou použity všechny profesionální meteorologické stanice (SYNOP), které jsou na území ČR (viz.: http://pr-asv.chmi.cz/synopy-tab/), nechci do aplikace přidávat kdejakou stanici, protože by to bylo značně nepřehledné a také je potřeba mít kvalitní zdroj dat, tj. meteostanici instalovanou tak jak má být.

Ad mizení ikonky nastavení při některých stavech)
Skutečně jak jsem večer psal, tak tomu bylo, chybku jsem našel a už opravil. Ikona nastavení zmizí pokud je iPhone ve vodorovné poloze - leží na stole třeba. Tj. v nové verzi to již bude OK.

Ad předpověď radarových dat)
Aplikace zobrazuje aktuální radarová data... Radary samozřejmě nemohou nasnímat to, co bude, to fakt ještě nikdo neumí :-) Pomocí animace a následnému pohybu srážkové oblačnosti si snad každý umí určit, jestli u něj asi začnou padat srážky a nebo ne. Předpověď pohybu je značně složitá věc - lze řešit buď pomocí numerických modelů - nízké rozlišení jak časové tak i prostorové a nebo pomocí extrapolace pohybu z předchozích snímků - to realizovatelné je, ale počítá se zde pouze s předpokládaným pohybem srážek, tj ne s žádným vývojem - jestli bouřka vznikne nebo zanikne atd. Nad něčím uvažuji, ale předpověď byla, je a bude značně složitá.

Ad navrh do dalsi verze - rozdeleni rozliseni podle typu pripojeni)
Ok, beru, zapracuji na tom :-)

Ad padani na iOS 5)
Je fakt, ze jsem zatim testoval pouze na simulatoru, ale ted to muze padat z jineho duvodu a to z toho, ze mame ted v serverovne jiz nekolikahodinovy vypadek el. energie a z toho duvodu 2 ze 3 serveru jsou mimo provoz. :-(
iPhone 6 Plus 64GB Space Gray FW 8.3 a iPad mini Retina 16GB Cellular black FW 8.3
Host
Host

mefistos | úte říj 11, 2011 6:10 pm

myslel sem ze je predpoved ale i tak bych dal 5 :) je to v celku to samy.. ma to fotky z webky tady pobliz me i meteostanici takze no problemo...

Adlo | úte říj 11, 2011 6:33 pm

Omlouvám se jestli to tu někde zaznělo. Nečetl jsem všechny příspěvky. Nevím jestli je problém jen u mě nebo obecný, ale zobrazení srážek má ostré (jako by pixelovaté) okraje. Původní app měla zobrazení krásně vyhlazené. Máte to OK nebo máte stejný problém?
Host
Host

Uživatelský avatar iTukan | úte říj 11, 2011 6:35 pm

Mam stejny problem + to, ze posledni aktualizovany snimek je ze 17:30, pricemz na strankach CHMI je aktualni z 19:30. Nejde o posun casoveho pasma, snimky neodpovidaji. Vsiml jsem si toho jen diky tomu, ze jsem na app koukal pred chvili, srazky nikde a najednou mi tu zacalo prset na stresni okna. :)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar benitoSVK | úte říj 11, 2011 6:51 pm

Apka mi pri načítaní dát vždy spadne!:-(EDIT:už to ide,ppmohol reštart telefónu!
PC:Win8.1 Pro,Iphone 3G IOS 4.1.2,iPhone 4S 16gb IOS 9.2.3,iPhone 5S 16 GB iOS ,9.3.3,iPhone 6S 64GB iOS 9.3.3,iPad 2 16gb Wifi ios 9.2.3
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

xslide | úte říj 11, 2011 7:04 pm

Pravděpodobně to bylo kvůli odstavení serveru, jak psal rongic. Teď jsem to zkoušel a snímky se už stahují jak mají.

Co se týče padání App, zkus to odinstalovat a znovu nainstalovat. Vzhledem k tomu, že jsi jediný, komu to nejde zapnout, bude problém u Tebe, ale ten reinstall by měl pomoci.
Moderator fóra
Moderator fóra

Semtex | úte říj 11, 2011 7:12 pm

Stejně jako iTukan, teď prší, ale hlásí to problém s načtením dat. Použije poslední známá data a to z 17:00.

Na app InPočasí jsou data OK a deštík zobrazený jak má.

Edit: tak mě ignorujte. Vysvětleno o příspěvek výše.

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
Naposledy upravil Semtex dne úte říj 11, 2011 7:14 pm, celkově upraveno 1
iPhone 4S 16GB fw 6.1.3, O2 tarif Bronz + neomezeny data za 150,-
http://ocarina.smule.com/my/ocarina/user/semtex/
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rongic | úte říj 11, 2011 7:13 pm

Adlo píše:Omlouvám se jestli to tu někde zaznělo. Nečetl jsem všechny příspěvky. Nevím jestli je problém jen u mě nebo obecný, ale zobrazení srážek má ostré (jako by pixelovaté) okraje. Původní app měla zobrazení krásně vyhlazené.

Nastavení - Zhlazení radarových dat - Zapnout

iTukan píše:posledni aktualizovany snimek je ze 17:30, pricemz na strankach CHMI je aktualni z 19:30.

Jak jsem psal, 4 příspěvky před tvým - několik hodin nešla elektrika v naší serverovně a z toho důvodu některé servery byly mimo provoz. Teď už elektrika jde.
Host
Host

Adlo | úte říj 11, 2011 9:31 pm

Zhlazení jsem měl zapnuté ,ale nefungovalo to. Když jsem následně zhlazení vypnul a znovu zapnul, bylo už vše OK. Aktualizace už taktéž funguje, takže 100% spokojenost. Mažu původní app z telefonu. Díky.
Host
Host

Uživatelský avatar SteveJSF | stř říj 12, 2011 12:31 am

Ja jsem s tim vyhlazovanim mel taky problem, ale projevilo se to jen pri prvnim spusteni po instalaci. Ted uz to beha v pohode.

Radarove snimky muzou do budocna obcas vypadavat, obzvlast kdyz je nejvic potrebujete (krasne bourkove pocasi), ale zpravidla to byva pretizenim meteo servru, chyba aplikace to s nejvetsi pravdepodobnosti nebude. Snad se to bude stavat co nejmene.

dongkong | stř říj 12, 2011 10:34 am

:O iRadar CZ je zpět! Hurá
(ano zaspal jsem, AppStore jsem otevřel po třech dnech asi)

xslide | stř říj 12, 2011 4:26 pm

Za včerejšek skoro 1300 stáhnutí a jsme první v AppStore!

Mockrát všem děkujeme a prosíme o komentáře do AppStoru :-)

Díky!!
Moderator fóra
Moderator fóra

soumrak | stř říj 12, 2011 5:53 pm

myslim, ze jste prvni zaslouzene :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Skoty | stř říj 12, 2011 6:27 pm

Okamžitě jsem stahoval :)
Děkuji... :beer:
Follow me on instagram - Skoty (PS: mám na profilovce fotku pepsi)
iPhone 2G Totality Expert
Senior uživatel
Senior uživatel

zvonicek | čtv říj 13, 2011 8:06 pm

Jsem rád, že se povedlo aplikaci umístit zpět. Jaké novinky plánujete do příštích verzí?
Host
Host

Uživatelský avatar GinBook | pát říj 14, 2011 3:53 pm

Co v nové verzi upozornění do notifikace na blížící se padající trakaře při nastavení polohy do určité vzdálenosti.
Snad jsem to nenapsal moc složitě. :)
Host
Host

xslide | pát pro 02, 2011 10:39 am

GinBook: To nevím, jak moc reálné to je udělat to, bylo by to asi dost složité, ale zeptám se programátora :-)

Každopádně jsou rozjednané další velké updaty, především spousta dalších nový dat. Pokud to vyjde, začátkem příštího roku by to mohlo být v aplikaci, teď přes zimu to stejně nemá smysl :-)

Ještě jedna věc na závěr. Určitě většina z Vás zaregistrovala, jak nám Apple dělal problémy a naše app nebyla několik měsíců dostupná. Zakoupil jsem celkem 4 developerské účty a z toho nám 3 bez udání důvodu zablokovali.
Nenechal jsem si to tedy líbit a po několika měsících čekání na vyjádření Apple jsem šel do banky a reklamoval platby (protože jsem zaplatil, ale nic neobdržel).

K mému překvapení mně včera volali z banky, že se snažili 2 měsíce Apple kontaktovat, ale nereaguje a neodepsal ani bance a tím pádem, že je reklamace uznaná a peníze strhávají z účtu Apple zpět.

Tak tady alespoň vidíte, co je Apple za firmu. SW a HW dokonalý, ale zbytek je naprosto strašný, když se ani po 2 měsících kontaktování nejsou schopni ozvat se největší bance v ČR.

Každopádně s aplikací by již neměl být problém a můžete se těšit na další updaty :-)

Díky!
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar SteveJSF | pát pro 02, 2011 10:53 am

To jsou teda veci. Ono to tak vypada, ze je fajn uzivat si jejich vyrobku a sluzeb, ale k obchodnim partnerum jsou asi dost tvrdi. Ale rad tady ctu, ze banka uznala tu reklamaci.

xslide | pát pro 02, 2011 10:58 am

No já jsem původně ani netušil, že to jde. Ale zmínil jsem to doma a řekli mi, že se jim stalo něco podobného ale s autopůjčovnou ve Španělsku, tak jsem zašel do banky a v pohodě.

Na tom reklamačním oddělení říkali, že jim psali e-maily, dopisy, volali, zkoušeli přes české zastoupení ale prostě nic, absolutně žádná reakce. Obchodník má na vyjádření 2 měsíce, pokud se nevyjádří nebo dostatečně nezdůvodní platbu, banka má právu mu ji strhnout zpět.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | pát pro 02, 2011 11:57 am

A co presne nas ceka za updaty?
Do SW a HW dokonalosti ma Apple nyni velmi velmi daleko. :-)
Neodpovidaji ani na petice s tisici uzivateli, proč by reagovali na jedince...

Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | pát pro 02, 2011 4:36 pm

Zatím to přesně nechceme zveřejňovat, až dojde k dohodě a budeme moci data používat.

No, že nereagovali mně, je jedna věc, ale že ani bance, která jim následně strhla peníze, to je věc druhá. Asi mají tolik, že je jim to úplně jedno.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 07, 2011 12:28 pm

Dnes v me lokalita od rana asi od 5h snezilo nepretrzite a jeste snezi. Rano sice vice ted mene, ale ja zatazeno a chumeli. Meteoradar ukazoval jen ranní smršť. Ale pak bezmracno. Pritom snezilo nonstop a chvilemi hodne. Jak to je mozne?

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar iTukan | stř pro 07, 2011 12:40 pm

"Celkové chyby určování intenzit srážek pomocí radaru jsou řádu desítek až stovek procent..." viz. http://www.chmi.cz/files/portal/docs/me ... tml#srazky
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | stř pro 07, 2011 12:42 pm

Toto není problém aplikace, ale radarů CHMI. My pouze používáme jejich data, ale to, co zaznamenají radary nelze ovlivnit.

Stejně tak to bude ukazovat snímky na všech internetových stránkách, používající tyto snímky.
Moderator fóra
Moderator fóra

bedo. | stř pro 07, 2011 1:05 pm

Hehe, ze stovek procent, mohol by mi to nejaky matematik vysvetlit? Vzdy som myslel, ze chyba moze byt od 0% (mam pravdu) po 100% (uplne sa mylim).
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Aplikace pro iPhone