Connections - český vyhledávač IDOS

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar tillit | sob srp 14, 2010 8:00 am

Re: Connections - český vyhledávač IDOS

Podle mne je to prostě prasárna. Zaplatila sem za něco, co mi nefunguje, protože autor změnil podmínky užívání.

Pokud je tu někdo, kdo má ještě starší verzi bez update, tak mi prosím napište PM.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | sob srp 14, 2010 1:20 pm

To znám jinačí prasárny, např. jsem si kdysi koupil Pro RSS Reader a teď už ani v AppStore není a stará verze od určité verze fw ani nefunguje... A vlastně žádnou volbu vůbec nemám, peníze mi nikdo nevrátí. A na JB mi taky zatím nejde všechno, co jsem si u trojkovýho fw koupil, ale JB jsem si udělal dobrovolně a i z toho vycházím.

Tady ale autor jde s vývojem fw a automaticky předpokládá to, že uživatel bude také upgradovat... Zpětná kompatibilita na staré verze OS má také své meze. Určitou vyjímkou je 3G a starší iPhony, holt starší hw. A je nějaká garance na zpětnou kompatibilitu? Případně jak dlouho? To se mi nějak nezdá.

Takže bych to takhle nepojmenovával, můj názor je ten, že kdo zůstává u starých verzí fw si za to může sám, Cydia neCydia (a neschovával bych se za ní a JB). Takže bych spíš nadával na ty aplikace z Cydie, které jsou vlastně na hranici legálnosti a neumí iOS, nenadával bych na to, co je na oficiální iOS.

Ale tím píchám do dalšího vosího hnízda, názor může mít každý jiný (a kdo má JB musí holt s "něčím" počítat ať se mu to líbí či ne, každý to udělal na svou osobní zodpovědnost!). A co je vlastně víc, čistý OS (a funkční app z AppStore) nebo JB a Cydie?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Hnykda | sob srp 14, 2010 3:18 pm

To co říkáš je samozřejmě pravda, ale možná jsi slyšel o uživatelích kteří by rádi updatovali svůj 3G ale iOS4 jim z nějakýho důvodu fáchá hůře než 3.1.3...

Uživatelský avatar Golf | ned srp 15, 2010 8:54 am

No vždyť píšu, že "neochota" upgradu u 3G a starších iPhonů je celkem pochopitelná... Ale u novějšího železa při JB si každý musí vybrat, nikdo ho do toho nenutil :wink: Ale nazvat prasárnou to, že někdo svůj soft dál vyvíjí v souladu s vývojem fw je přinejmenším úlet.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

cibetik | ned srp 15, 2010 9:26 am

Máme tu 2 názory - jeden názor byl, ať přijdu co nejrychleji s podporou pro iOS 4.0 a doplním aplikaci novými funkcemi - např. in-app SMS, lokální notifikace a podporu multitaskingu. Již od května byly dotazy, kdy s tím přijdu. Protože mám mnohaleté zkušenosti s App Storem, vím že brzký přechod na vyšší iOS není dobrý, jelikož ho lidé ještě nemají. Proto jsem nechtěl ihned přijít s podporou iOS 4.0.

Podporu pro iOS jsem dodal až 2 měsíce od vydání, když už je rozšířenost 4.0 verze nadpoloviční, kdyby byl App Store o něco chytřejší, nechal bych tam i starou verzi, ale bohužel chytřejší není. Co se jeví jako řešení je, aby byly 2 verze Connections - jedna pro stařší OS, ochuzená o některé nové věci a nejnovější verze se všemi funkcemi. Každopádně je to nefér vůči současným majitelům Connections (museli by si koupit tu samou aplikaci znova) a jsou s tím i další problémy.

A není to jen o mě, Apple sám tlačí na to, aby se aplikace vyvíjeli pro nejaktuálnější OS,ale já se tím osobně příliš neřídím, a proto u mých ostatních aplikací najdete podporu i pro přes rok starý iOS 3.0 a ne pro novější větvě 3.x.

Ostatně, já jsem nikomu nezakázal používat starou verzi Connections a pokud firma Chaps nezmění API, tak budou stále fungovat dál. Budou tak pouze ochuzeni o vlastosti nového OS.

Hnykda | ned srp 15, 2010 10:41 am

Jojo, děkujeme. Myslím že sou si toho všichni (rozumní) vědomi :). I tak díky

cibetik | ned srp 15, 2010 2:23 pm

Tak jsem se ještě dneska podíval, jestli by šlo udělat aplikaci tak, aby nepotřebovala pro svůj běh nejnovější verzi iOS 4.0, a po přepsání některých funkcí a odstranění určitých vlastnosti jsem vyrobil verzi, která běží na všech verzích 3.x

Tuto verzi pojmenuji jako Connections Old a bude se jednat o separátní aplikaci. Nebudu tím tak omezovat v budoucnu majitele s novějším OS, a ostatní zájemci si ji budou moci pořídit. Samozřejmně se zde najde skupina lidí, kteří nebudou ochotni platit podruhé za stejnou aplikaci, ale jiné řešení není.

Hnykda | ned srp 15, 2010 3:13 pm

:shock: Takových jako ty by svět potřeboval víc :D .
Jsem moc vděčný, nevěřil bych že někdo bude tak ochotný. Ještě jednou díky. :wink:

Uživatelský avatar tillit | úte srp 17, 2010 9:34 am

cibetik: super! sice jsem už updatovala na iOS 4, ale jsem moc ráda za Tvou vstřícnost k ostatním, prot které to není možné. díky!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | úte srp 17, 2010 9:52 am

Bravo !!!
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar tillit | pon srp 23, 2010 4:46 pm

Funguje Vam dnes Connections? U mne po zadani destinaci zacne vyhledavat a pak spadne na plochu

//EDIT: 24/8 stále stejný problém
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

chris.dale | úte srp 24, 2010 1:07 pm

U me to same, funguji jen predtim ulozene online spoje

Uživatelský avatar DD_ | úte srp 24, 2010 2:08 pm

Stejnej problem :o((.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

cibetik | úte srp 24, 2010 2:33 pm

Aplikace docasne nefunguje, pokud zadavate dotaz a jste pripojen pres mobilni internet. Pres WiFi by mela fungovat.

Problem je na strane IDOSu, ktery presmerovava dotazy z aplikace na stranku http://www.idos.cz se kterou si aplikace ale neporadi.

Poslal jsem dotaz firme Chaps, ktera IDOS spravuje, proc toto zavedla. Cekam na odpoved. Kazdopadne postoj firmy byl vzdy takovy, ze aplikaci bude jen tolerovat, ale nebude podporovat.

Petr

ino | stř srp 25, 2010 2:12 am

no me nefunguje ani klasicka HTTP mobilni "light" verze idosu (myslim ze m.idos.cz), takze asi neco upgradujou... predpokladam ze connections ziskaval data stejnym zpusobem...

Uživatelský avatar Antabelus | stř srp 25, 2010 6:53 am

Connections mi opět skvěle fungují. Doufám, že podobných problémů bude co nejméně. Dokáže to pěkně naštvat, obzvlášť když člověk spěchá a pak to nefunguje, jako se mi to stalo např. včera...
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar DD_ | stř srp 25, 2010 8:48 am

No ja nevim ale mi stale aplikace nefunguje. Psal jsem na Chaps, ze mi ze Safari nefunguje m.jizdnirady.idnes.cz (presmeruje se to na desktopovou verzi) a prisla tato odpoved:

Jedná se o vlastnost aplikace [webovy idos - kom. DD], která se projevuje při přístupu přes sít Vodafone (od pondělí 23.8.2010). Uvedený stav se může změnit pouze v případě, pokud se nám s uvedeným operátorem podaří uzavřít novou smlouvu o poskytování služby.

Doporučuji Vám používat prohlížeč Opera Mini, který je na síti operátora
nezávislý.

Opera Mini funguje protoze leze pres svoji proxy - takze nejsou schopni detekovat ze to je ze site vodafone.

V podstate blokujou ipcko Vodafone mobilniho internetu protoze nemaji nejakou smlouvu (predpokladam ze chteji od operatora nejake poplatky za uzivani te sluzby). Takze je otazka jestli a kdy se to zmeni.

DD
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

cibetik | sob srp 28, 2010 8:42 pm

Tak trochu info o stavu aplikace.

Podařilo se mi obejít přesměrovávání, takže v příští aktualizaci by mělo všechno zase fungovat jako před tím.

ConnectionsOld pro iOS <4.x asi jen tak nebude, Applu se aplikace nějak nepozdává...

machete | pon srp 30, 2010 9:28 pm

Jak se ti to povedlo obejít? Vlastní proxy server?

cibetik | úte srp 31, 2010 1:41 pm

No detekuji uzivatele Vodafonu a presmerovavam je. Jinak update prinasi tyto novinky:

- podpora pro ukončení vyhledávání dalších spojů (stiskněte řádek "Načítání dalších...")
- podpora pro stornování požadavku vyhledávání (dotkněte se routujícího indikátoru)
- zlepšení podpory iOS 4.x
- obrácení vyhledávání online uloženého spoje (podržte uložený online spoj po dobu 1 sekundy)
- podpora displeje iPhonu 4
- zlepšení přejmenování uložených spojů
- vylepšení odkazu na IDOS.cz, v detailech spoje
- možnost přidat spojení jako událost do kalendáře
- podpora uživatelů s mobilním internetem od Vodafonu
- drobné UI změny
- dynamicky seznam MHD mest podle pozice uzivatele

cheer | čtv zář 02, 2010 11:53 am

cibetik píše:ConnectionsOld pro iOS <4.x asi jen tak nebude, Applu se aplikace nějak nepozdává...

Hmm smutné. Absenci iOS4 pro 2G lze vyargumentovávat obtížnou podporou starého HW, ale blokace starších verzí aplikací pro starší OS je už šikana...
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | čtv zář 02, 2010 1:29 pm

2Cibetik:

Napřed poděkuji za aplikaci, slouží mi naprosto skvěle!

Zeptam se ale: Je opravdu hodně těžké zaimplementovat do algoritmu GPS pozici tak, abych mohl dát pouze cílovou stanici a aplikace by zanalyzovala okolní zastávky, spoje z nich a nabídla mi nejrychlejší spojení z jedné z okolních stanic?

Dám příklad: Sedím na Náměstí Míru, kde je asi milion zastávek a chci se dostat někam na periferii Prahy. Vím, že nejbližší zastávka je třeba Náměstí míru, ale cesta trvá dejme tomu hodinu. Já sám netuším, že o 300m dál je zastávka BlaBla, ze které trvá cesta třeba 15 minut. Aplikace mi chytře nabídne dojít na tuto zastávku a tím si ušetřit spoustu času.

Dík za odpověď. Chápu že požadavek je asi sci-fi, ale když už máme k dispozici pozice stanic.. :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar tillit | pon zář 06, 2010 8:39 am

cibetik: Kdy bude aktualizace dostupná? díky za odpověď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar DD_ | stř zář 08, 2010 10:42 am

Aktualizace uz je v Appstore. Dneska jsem ji sosal.
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rallydavid | pon zář 20, 2010 10:02 am

Existuje nějaký offline IDOS bez nutnosti připojeni? Je mi jedno kolik bude mit, hlavně abych nebyl zavislej na netu..?
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 3GS 16 GB iOS 6.1.6JB
iPad 3 3G 64 GB iOS 7.1.1JB
iPhone 5S (2x) 16 GB Black
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPad Mini Retina 16 GBiOS 9.3.3JB
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPad Pro 10.5 64 GB iOS 13.x
iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

ls8 | pon zář 20, 2010 10:05 am

ne

Uživatelský avatar Metalgirl | pon zář 20, 2010 12:00 pm

Ale jo existuje, vyfoť si jízdní řády na zastávkách, z kterých jezdíš a máš hotovo. Pokaždé budeš mít oflline obrázek u sebe v iPhonu.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar rallydavid | pon zář 20, 2010 12:17 pm

Srandy kopec :evil: ...S tim fotáčkem co má 3G by nešla uskutečnit ani tvoje verze.
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Metalgirl | pon zář 20, 2010 12:21 pm

Tak potom ještě jedna rada, jak budeš na wifi, tak si najdi spoje a udělej si screeny těch spojů a budeš je mít vždy s sebou offline.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Juramac | pon zář 20, 2010 12:22 pm

rallydavid - Clovicku, ty jsi vecne s necim nespokojeny :) Tak si kup neco jineho a usetri nas svych duchaplnosti. :) Pokud nemas 2 stovky na datovy tarif, tak si dej s kamosi za mesic o 10 piv mene a mas po starostech....A vubec nejlepe udelas, kdyz ten kram iPhone nebudes kupovat vubec. Prece za nej nebudes vyhazovat tak hrisne penize, kdyz to nic neumi.... :wink: A jeste by se ti mohli nekteri kamosi smat a nazyvat te ovci......to ti prece za to nestoji..... :D

Uživatelský avatar rallydavid | pon zář 20, 2010 12:33 pm

Zatím jsem za to žádné hříšné peníze nevyhodil. Já chci jen to Jablko pořádně otestovat co umí a potom uvidím jestli si dám pod příspěvky taky: Vždy a pouze Apple :lol: a koupím si 4ku za nekřestanské peníze. Zatím jen vidím že iP má pár fatálních chyb, ale zase na něčím nevěřícně kroutím hlavou :wink: . Takže uvidíme...? :)
iPhone 3G 8 GB -Dead
iPhone 6S 64 GB -Sold
iPhone 7 32 GB iOS 12.x

iPhone X 64 GB iOS 12.x
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar vbruno | pon zář 20, 2010 6:31 pm

rallydavid píše:Srandy kopec :evil: ...S tim fotáčkem co má 3G by nešla uskutečnit ani tvoje verze.

Pražský dopravní podnik např. nabízí všechny zastávkové jízdní řády ke stažení v PDF, takže pak opravdu není nutné nic fotit. Ale když toho nebylo, normálně jsem si před printscreen udělal obrázky zastávkových řádů na iDosu, dal si je mezi fotky do složky a celkem rychle jsem našel jakýkoli spoj, i offline.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

koocour | úte zář 21, 2010 2:43 pm

Chci jen podekovat autorovi za jeho vstricnost k uzivatelum IPhone 2G, ze dokazal poskytnout update i pro OS 3.x! Opravdu diky moc, vzorna pece!

ls8 | úte zář 21, 2010 2:45 pm

cibetik píše:No detekuji uzivatele Vodafonu a presmerovavam je. Jinak update prinasi tyto novinky:
...
- podpora uživatelů s mobilním internetem od Vodafonu
...

Nenašel jsem, kde se v aplikaci zapíná to přesměrování přes proxy?

Uživatelský avatar DD_ | úte zář 21, 2010 2:49 pm

To se nezapina. Aplikace pozna ze ses pripojenej pres vodafone a sama te presmeruje pres proxy. Alespon takhle to funguje ve verzi 1.6, kterou pouzivam. U verze 1.6.1 autor pise ze nedoporucuje jeji instalaci uzivatelum s iOS4, tak jsem ji neinstaloval
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | úte zář 21, 2010 2:59 pm

Aha, v tom bude tedy asi ten problém mám teď nainstalovanou verzi 1.6.1. Zkusím z TimeMachine vytáhnout předchozí verzi.

Edit. V TimeMachine mám nejbližší starší až 1.5, ta ale zase nemá ten "proxy hack" :(

Uživatelský avatar tillit | pát zář 24, 2010 5:05 pm

Bug ve verzi 1.6: Obrázek. Tohle se stava celkem casto
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar DD_ | pon zář 27, 2010 8:46 am

V App store je aktualizace 1.6.2, ktera je i pro iOS 4.
---
iPhone 7
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

mrzic | úte bře 15, 2011 3:48 pm

Jak vám funguje pod iOS4.3? Po tapnutí na lupu mi aplikace padá.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | úte bře 15, 2011 3:55 pm

U mě OK, verze 2.0.5.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Aplikace pro iPhone