tatamuk píše:Já také oceňuji Pána z čistého klubu iOS a ptám se o jaké nelegálnosti mluví. Podle jakého práva je aplikace nelegální. Vždyť programy jsou volně dostupné "vzduchem" a program vlastně simuluje DVB-T tuner. Naopak se vysílání přiblíží více lidem = více reklamy pro vysílající? Já prostě nechápu co komu na aplikaci vadí. Ano, pokud by to bylo např. placené satelitní vysílání, tak neříkám ani slovo, ale v tomto případě kdo je bez viny ať hodí kamenem ...
Pozri,
keby si autor aplikacie postavil backend systemy prijimajuce TV signal a konvertujuce ho do streamu do jeho aplikacie, urobil si dohodu s vlastnikmi danych TV o tomto sposobe distribucie, tak je vsetko v poriadku. Pokial ma pamat neklame, ide o
retransmisiu, co sa naozaj nemusi pacit vlastnikom danych TV stanic nakolko to nie je tak jednoduche, ako to ty vidis "viac reklamy". Prava na vysielane filmy su totiz aj limitovane geograficky a aj na konkretne sposoby vysielania.
Autor aplikacie ale spravil to, ze si dohladal CUDZIE streamy a tie len zabalil do aplikacie. Cisto prakticky by sa to mne ako vlastnikovi hardwaru, internetovej linky pre STREAM nepacilo, ze niekto robi nieco taketo a obchadza MNOU zvoleny sposob zobrazovania streamov (napr. cez moju aplikaciu, na mojom webe atd.). A hlavne by sa mi nepacilo, ze autor takejto aplikacie za to pyta peniaze len pre seba.
Takze problemov je tam viacej ako si myslis.
Fakt, ze pre koncoveho divaka je dany TV kanal zadarmo este neznamena, ze je zadarmo pre prevadzkovatelov systemov, ktore sprostredkuvaju pozeranie takychto TV kanalov.Mozeme sa tu donekonecna hadat nad tvojou predstavou, ze to je podla teba ok, no v skutocnosti
niekto tie streamy prevadzkuje A NIE JE TO LACNA zalezitost, inak by kazdy Janko postavil server na streamovanie video signalu. Ukazuje sa, ze ti, ktori to robia su citlivi na to, ze si niekto cudzi bez dohody s nimi postavi svoje koncove zariadenie, ktore takyto signal vyuziva. Oni totiz platia prevadzku a nemaju nic z toho, ze im pribudli divaci z cudzieho systemu. No a este sa prida samotna TV, ktora je ten hlavny cinitel, ktory ma hlavne slovo v tomto vsetkom - majitelia prav na filmy totiz by si dali zaplatit nasobne viacej ak by zistili, ze sa film este dalej distribuje dalsimi kanalmi ako len beznym terestrialnym vysielanim. Telky platia aj za vysielanie do satelitu. Platia aj za to, ak sa film ocitne v ich archivoch na pozeranie na vyziadanie.
Najlepsie by to bolo asi vysvetlit na tom, ako funguje "trh" s ripmi filmov.
Niekto ripne film. Da si nan svoju znacku a je citlivy, ak ten rip niekto zoberie, zmaze znacku a ponuka pod svojou. Krici, ze to je necestne.
Tiez je kazdy uploader citlivy ak jeho balik filmu niekto stiahne a uploadne inam (a pochopitelne ziskava benefity zo stahovania). Takze su vsetci citlivi na reuploady.
Potom su citlivi aj autori titulkov, staci ak im zmazes ich znacku a ponukas to pod svojou. Nepovoluju ani precasy svojich prekladov. Dokonca castokrat su citlivi aj majitelia servrov, ked material u nich ulozeny niekto zoberie a ponuka svojimi cestami.Takze preco sa cudujes tomu, ze niekto vezme cudzi videostream, produkuje ho svojou aplikaciou, za ktoru si da zaplatit ale nedohodol si toto s prevadzkovatelom streamu?Teraz iny uhol pohladu, aby si rozumel veci:
koncoveho pouzivatela toto vsetko nemusi trapit - ak vyjde takato aplikacia, nie je jeho povinnostou skumat legalnost (ja by som skor napisal korektnost autora voci vlastnikom prav na veci, ktore pouzil pre jej fungovanie). Ak taka aplikacia existuje a funguje moze ju pouzivat. Az do momentu ked vyjde najavo, ze aplikacia a jej autor cosi nedomysleli (alebo praveze domysleli - vytiahli prachy z ludi na vec, ktorej buducnost je neista).
Svoje naroky teda mozu uplatnovat len voci autorovi aplikacie, ktorej funkcia sa skoncila podla nich predcasne. Napriek tomu, ze autor aplikacie na to upozornoval, svojej zodpovednosti sa NEZBAVUJE tym, ze napise, ze streamy mozu casom skoncit. Musi jasne garantovat funkciu aplikacie, aby kupujuci vedel co si kupuje - je blbe ak si kupis takuto appku a o tyzden skoncia streamy pricom ten, kto si ju kupil pred pol rokom ju mal moznost pouzivat dlhsie.
ps: tymto vyjadrenim sa nesnazim hovorit, ze mediawork urobila nejaku pokutnu zalezitost. To je koniec koncov ich interna vec ako mali urobene dohody s prevadzkovatelmi. Odpovedam na konkretny prispevok, kde sa niekto cuduje ako je mozne, ze TV vysielajuce koncovym divakom zadarmo sa nemozu "vysielat" cez STREAMY (mozu, len to musi byt dohodnute a niekedy k dohode nedojde).