Zdravím všechny,
omlouvám se za mojí delší neaktivitu tady, jak nějakou dobu nikdo nenapsal tak už jsem to pak přestal sledovat, moje chyba.
Teď postupně odpovědi vám všem, snad se k tomuto vláknu ještě vrátíte:
miroslavpriesol píše:Je možnost propojení s MacBook??
Nevím teď přesně jak to myslíte. Je možnost tu trať sdílet, a potom si ji otevřít na macu v Safari, nebo v jakémkoliv jiném prohlížeči.
Tea Racer píše:Koukám, je to téměř jako kopie EveryTrail. Umí to neco více? Umí to také stahovat mapy do offline? Lze porovnat spotrebu baterie s EveryTrail?
Dekuji
Není to kopie EveryTrail

. Sice jsem ho párkrát použil, ale když jsem tu aplikaci dělal tak o ničem jsem se nerozhodoval podle toho jak to má udělaný EveryTrail. A upřímně, rozhraní a UX jejich aplikace mi nepřipadá moc propracované. Sice mají víc funkcí, ale uživatelský zážitek nic moc.
Smrdaky píše:.. a co nechat pokrocilemu uzivateli moznost ovlivnit DistanceFilter a DesiredAcuracy?
To by určitě šlo. Ale upřímně jste snad jediní dva ze všech těch uživatelů co to chtěli. Ale dokážu si představit do Nastavení dát 'Advanced', a tam aby tyhle 2 věci byly. Možná někdy.
MiGR: Upřímně tomu hlasovému hlášení jsem se vyhybal kvůli dvoum věcem: za prvé na to nebyl moc čas. A za druhé: je to funkcionalita hlavně pro hardcore běžce. Jinak je využitelnost toho minimální. Nechci sice říkat že tohle v Routie nikdy nebude, ale rozhodně v nejbližší době to neplánuju. Každopádně díky za váš příspěvek, nechtěl bych aby to ode mě vyznělo nějak nevděčně. Co se týče BT hrudního pásu - ano, to už v Routie přibylo, někdy na konci srpna.
tOplOaDer píše:Zdravím,
koupil včera, dneska zkusil. Moc děkuji za appku, je výborná, jednoduchá a hodlám využívat jen tuto na aktivity. Jen pár bodů za mě:
Díky moc, to mě těší

Teď k těm jednotlivým bodům:
tOplOaDer píše:- nebylo by možné udělat nějaký Routie webprostor pro profily uživatelů, kde by měli svoje zaznamenané trasy a fotky včetně odkazů na sdílení?
Možné to určitě je, a i to mám v dlouhodobějším plánu. Problém je v tom, že jsem na to zatím neměl čas. Je hromada věcí co bylo potřeba udělat na té iOS aplikaci, a já jsem především iOS vývojář. S tím webovým portálem bych potřeboval pomoct od někoho kdo se ve webech pořádně vyzná. Ale přidávám si to do to-do listu; a mělo by se to někdy objevit. Netroufám si ale vůbec odhadnout kdy.
tOplOaDer píše:- v jaké velikosti si Routie ukládá obrázky? Pokud budu chtít využívat pravidelně a často Routie (procházky se psem denně), fotky by si asi vzali dost prostoru. Nebylo by možné je mít pouze na webu aby nezabírali prostor v paměti telefonu?
Routie v současné době ukládá obrázky ve velikosti 960x640 (fotka je zmenšená tak aby se vešla do tohoto obdélníku). Pro portrait to je 640x960. Vize ze začátku byla taková, že fotky v plném rozlišení jsou uložené v Camera Roll (tj. v aplikaci Obrázky), a zmenšené verze v Routie jsou pro procházení a pro rychlé sdílení na web. Ale do nové verze 3.0 plánuju udělat to, že ty fotky budou uložené pouze v iCloud Photos, a Routie je odtamtud bude používat.
tOplOaDer píše:- když jsem dam sdílet na FB, fotky se mi nahrály na profil, ale routie link se nikam nezkopíroval na zeď ani nikam nevložil, dělám někde chybu nebo musím link ručne zkopíroat a vložit na FB?
Ten odkaz tam je; akorát není přímo vidět. Musí se kliknout na to samotné '40 km Cycling' v tom textu "User tracked 40 km of cycling". V případě že tam nejsou obrázky tak se dá kliknout i na tu 'kartu' pod tím. Myslím že také u těch fotek, když je člověk otevře, se dá prokliknout na ten web.
tOplOaDer píše:- mrzí mě, že nejde listovat mezi fotkama v rámci jedné tratě
To mě taky

. Ne teď vážně; tohleto jsem chtěl udělat už v průběhu prázdnin, ale prostě na to nebyl čas. Každopádně v jednom z nejbližších updatů by toto mělo být. Samotného mě to pěkně štve že to nejde.
tOplOaDer píše:- uvítal bych možnost exportu jako obrázek do nějakého univerzálního formátu (JPG)
No, to mě zatím nenapadlo; popřemýšlím o tom. Ten současný export do gpx/kml/kmz má tu výhodu, že se pak ty tratě dají otevřít např. v Google Earth. A nebo v jakémkoliv programu co podporuje gpx.
tOplOaDer píše:- uvítal bych hlídače baterie na 5%
Dobře, to není problém, a dává to smysl. V jednom z dalších updatů to přidám.
tOplOaDer píše:- uvítal bych možnost smazat některé kategorie a nechat si tam pouze vybrané (třeba windsurfing nikdy nebudu provádět a rá bych zúžil výběr pro rychlejší zadávání)
To chápu. Zvažoval jsem udělat nějakou možnost customizace pořádí a viditelnosti těch aktivit. Ale opět; nebyl na to čas. Bohužel. Ale tohleto by se mohlo časem objevit.
tOplOaDer píše:Možná něco píšu špatně nebo nesrozumitelně (jsem trošku iPhonem a appka nepolíben), ale jsou to dojmy z jednodenního používání a jsem opravdu nadšený z této appky, která si hned vydobyla místo na první obrazovce
Opravdu díky
Já děkuju za skvělé nápady, a jsem moc rád že jste s ní natolik spokojen. Jako vývojář se přesně o takovou spokojenost u uživatelů snažím

-----
Clon píše:Tak jako nekteri vyse bych se primlouval za hlasovy vystup z aplikace. Ma zena pouziva Runtastic Pro - ten to umi, ale bohuzel pouze v anglictine. A jelikoz uz nejsme nejmladsi, anglictina neni pro nas to prave orechove.
Jako tip bych si dovolil poradit navigacni aplikace - konkretne asi iGo Primo. To jako zaklad pouziva myslim Nuance (TTS Nua) a da se docela slusne upravovat. Pomoci patricnych souboru snad prevadi text na mluvene slovo.
Doporucil bych se na podrobnejsi info obratit na uzivatele "amater" na
http://forum.entershop.czPredem diky mnohokrat za cesky hlasovy vystup
A kdyby tam bylo mozne doplnit Walking - chuze s holemi a nejake "spalene" kalorie (stejne to podle me vetsinou keca), moje zena by mohla byt nadsena.
Hlasový výstup - viz ta odpověď o kousek výše. Chápu že určitě skupině lidí se to hodí, ale já musím vybírat na čem budu dělat podle většiny, takže proto jsem tohleto zatím neudělal/neplánoval. Ale na ty příspěvky se podívám, díky. Ono i v iOS je api na převod textu na mluvené slovo; v tom by problém nebyl. Spíš by bylo náročné udělat to všechno okolo.
iTukan píše:V posledním update přidána podpora widgetu pro iOS8.
Díky! Stydím se, tohleto jsem sem měl napsat já

. Slibuju že odteď už budu toto fórum pravidelně kontrolovat. A kdyby se vám náhodou někomu nedostávalo odpovědi, tak mi prosím napište na lukas [at] glimsoft . com. Většinou odpovídám do 24 hodin.
Díky moc vám všem za podnětné nápady a připomínky. Já sám také mám hodně zajímavých věcí co bych rád do Routie přidělal, ale bohužel Routie není dostatečně výdělečné na to abych se mu mohl plně věnovat. To ale neznamená že to vzdávám. Snažím se co to jde abych mohl být full-time indie a moje vlastní aplikace mě uživili, a mám ještě několik "triků v rukávu" které by to snad mohli otočit. Pokud máte někdo nápad jak/kde Routie víc propagovat, tak rozhodně sem s ním.
(Z pár citací jsem musel umazat smajlíky abych se vešel do limitu, tak akorát aby jste o tom věděli.)