chris.dale | sob dub 03, 2010 10:47 pm
Já ke svojí velké spokojenosti používám placenou verzi ToDo. Pravda, 10 dolarů je celkem dost, ale koupě se opravdu vyplatí. Osobně nezpracovávám zas tolik úkolů (zpravidla 1 denně, z toho polovina jsou pracovní), přesto využiju celé palety možností, co mi aplikace nabízí. Trochu zkusím rozepsat, jak jej používám, aby si běžný uživatel udělal obrázek.
Úkoly mám rozdělené do několika kategorií: Pracovní, osobní, platby a školní. Pokud zadávám úkoly v iPhonu, ukládají se mi podle nich, pokud je zadám v Outlooku a synchronizuji, mám je ve složce Inbox, odkud je můžu (i hromadně) přeřadit do jednotlivých kategoríí. V každém úkolu se dá nastavit datum a čas, poznámka, priorita, opakování, tag (nepoužívám) a kontext.
V hlavní nabídce máte krásný přehled jednotlivých kategorií + speciální složky (starred - které si označíte, focus - přehled nadcházejích úkolů pro x dní, all a Inbox) U nich máte zobrazený celkový počet v kategorii a zvlášť červeně ty, které jsou overdue. Na jednotlivé úkoly pak upozorňuje push.
Úkoly synchronizuji oboustranně přes Toodledo. Na PC mám staženou utilitku, která mi každých 5 minut synchronizuje Toodledo s Outlookem. Toodledo podporuje iCal protokol, takže úkoly mám i v kalendáři, byť bez připomínky (na to mám push).
Pěknou funkcí je i typ úkolů Checklist a Project, což je defacto to samé. Princip je ten, že úkol má více podčástí, které můžete postupně odškrtávat. Hodí se především na nákupy.
Porozhlížel jsem se po různých GTD aplikacích, ale tahle mi nejvíce vyhovuje po stránce funkční i z hlediska GUI. Používám ho asi už půl roku a můžu ho vřele doporučit.