Čtečky e-knih pro iPhone FW2

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Phill17 | pát zář 26, 2008 2:59 pm

Re: Čtečky e-knih pro iPhone FW2

Nn ja myslel ten Latin 2 ale uz ok. Sice sem to nastavil ale porad stejne, btw mam ted jiny problem, pres co prevedu PDFbooky na neco poudizitelneho pro textreader(prupadne stanzu)?diky

Dfblbec | úte zář 30, 2008 12:12 pm

co chces prevadzat v PDB ak chces pouzit stanzu ? naco ? otvorim xxxxx.pdb v stanze, a je za 2 sekundy v telefone citatelna, nic nenastavujem....

Uživatelský avatar Jirka Al | úte zář 30, 2008 12:59 pm

Používám bookshelf a jsem maximálně spokojený. Jak to jednou nastavíš, tak pak už je velmi snadné knížky stahovat do Iphona. Nevím jestli je to ještě aktuální ale případně napíšu návod.
Četl jsem zde různé dotazy na správné zobrazování češtiny. Zjistil jsem, že některé knížky v PDB mají takové kódování že prostě česky nezobrazíš. V tom případě je potřeba si je na compu převést do jiného kódování a převést je třeba do txt a pak už to jde číst
iPhone 4 16GB
MacBook Pro 15"
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte zář 30, 2008 5:30 pm

Zkoušelc jsem ereader i Stanza z AppStore.Bohužel díky uzavřenosti iPhone resp. OS X je nutné knihy nejdřív uploadovat na web a pak je stáhnout přímo do iPhone,což mi vůbec nevyhovuje.Je na Cydii nějaký free reader který dokáže načíst e-knihy po jejich zkopírování z PC?
Zatím Jailbreak nemám ale asi do něj půjdu až mi ve čtvrtek O2 iPhone vymění za jiný...teď už to dělat nebudu.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

pacholek | úte zář 30, 2008 5:33 pm

textreader... umi toho dost precist a najde si knihu kdekoliv v adresari

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte zář 30, 2008 6:46 pm

Děkuju moc...chci si z palmknihy.cz stáhnout všechny "Švejky" diakrtitika mu doufám nedělá problém,že ne?
Je třeba pak vytvářet nějakou speciálně pojmenovanou složku?
iPhoneHolik
iPhoneHolik

blast3r | úte zář 30, 2008 6:57 pm

Prosim vas, ktory prehliadac dokumentov na iphone dokaze hladat vyraz v texte...

T.j. Dam vyhladat rok 1883 a ono mi to najde vyskyt toho slova v dokumente...

Nainstaloval som uz asi 4 app. ale ani jedna to neobsahovala....

pacholek | úte zář 30, 2008 6:59 pm

odpovim obema.. s diakritikou problem neni
vyhledavat v textu umi napriklad ten textreader

blast3r | úte zář 30, 2008 7:42 pm

Diki moc za skoru odpoved.... ;-) Uz som bol z toho na nervy... :)

Uživatelský avatar Gekko gecko | pát říj 17, 2008 5:46 pm

Jelikož jsem včera udělal konečně Jailbreak hned jsem stáhnul a nainstaloval z Cydie Text Reader.Zatím mám iPhone na nabíječce (ne přes USB) ale doufám že až přes DISK Aid nahraji knihy v PDB do iPhone bude diakritika šlapat....příjemné je že je program FREE,paráda!!
Na Cydii trochu mrzí že v detailech o aplikacích a hrách se nikde nedozvím typ licence onoho program,takže třeba něco stáhn a ono to pak nejde spustt,jednalo se třeba o placený iPhone Recorder

Zeptám se když jak se zde píše iPhone podporuje nativně zobrazování PDF jen m chybí aplikace...office by měl být do konce roku.
Doporčte prosím z Cydie jednodchou free aplikaci pro čtení PDFek.
Není mi právě jasné když PDF ko do iP zkopírjui kam jej mám umístit a kde potom spustit/otevřít.

EDIT:
Zobrazování diakritiky chodí bezvadně a prohlížeč je moc dobrý.
Pokud máte knihy ve formátu PDB použijte toto Encode nastavení

Ikona Setting vpravo nahoře---Text Setting/Encoding//WindowsLatin2
viewtopic.php?f=69&t=6286
iPhoneHolik
iPhoneHolik

aladin | ned říj 19, 2008 9:18 pm

Co sa tu stresujete

Poslite si sami sebe na Mail .PDF dokument a v iPhone staci si otvorit postu a mate to tam..:D

Coolman | pon říj 27, 2008 12:45 pm

No ale PDF se tak blbě čte, musíš neustále posouvat, text se ti nezalomí atd... Právě proto jsou čtečky. A PDF čtečka mi hodně chybí.
U Stanzy mi vadí, že i když importuji nějakou knihu např. z doc., kde je dodržované formátování, stanza mi nezdůrazní nadpisy, nedodržuje správně odstavce atd. Navíc mi tam dává nějaké pofidérní znaky, např "ctvereček"
Host
Host

Dfblbec | sob lis 01, 2008 2:51 am

ja som bol zvyknuty na rubooks, textreader nejak neviem prijst na chut, a tak pouzivam stanzu ktora mi uplne vyhovuje, ale 100 ludi 100 chuti
Ak tak ru books bol naj.

Ralfik | úte lis 11, 2008 8:28 am

Pořídil jsem si placenou aplikaci BookShelf, je opravdu výborná ze všech co jsem zkoušel, ale mrzí mě, že tato placená aplikace postráda PDF.
Host
Host

ert | stř lis 12, 2008 12:42 am

jak tedy u věcí daných do stanzy upravit data o knížce?

shade | úte lis 18, 2008 3:42 pm

sa divím že tu nikto nespomína ako alternatívu Docs. osobne čítam v tom. síce to nevie vyhľadávať ale je to rýchle(akurát doc-rtf idú pomaly ale inak to valí, hlavne pdfká), poznáto strašne veľa formátov snád všetko: word, excel,powerpoint, pdf, aj videa a podobne.
osobne používam to.
skúšal som aj textreader ale ten bol uplne ľavý, ked som otvoril adresár kde mám pdfka, doc, a rtf tak mi zobrazil iba rtf. a podobne.

Dfblbec | úte pro 09, 2008 8:21 pm

shade, a nacitaval si uz nejaku velku objemnu knihu v Docs ? to si pozriem...
Na pdf a ine doc. v mensom rozsahu uplne ok.

Ake kodovanie pouzivate v Textreadery ?

shade | stř pro 10, 2008 9:15 pm

a čo by si mi poradil ked mám pdf ktoré je secured. teda nemôžem ani uložiť text, ani skopírovať ani nič. čo z tohto otvorí pdf?

prípadne ked mám pdf ktoré neobsahuje text iba obrázky(nascanovaná kniha)?

Mauglii | ned pro 28, 2008 5:08 pm

Všechny zdravim, nedávno sem si pořídil Iphone takže předem všem oznamuji že sem nováček :) Po tom co sem si přečet celou tuhle diskuzi tak musim přiznat že mám teda pěkně zamotanou hlavu a vubec netusim jak dostat do IP knížku. :oops: Moh bych poprosit o nejkej přehlednej návod jak dostat do IP knihu kdyz nemam JB. Děkuju moc předem.

Uživatelský avatar toncek | ned pro 28, 2008 5:18 pm

Tady je návod jak dostat do stanzy knihy z internetového katalogu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Mauglii | ned pro 28, 2008 10:11 pm

Dekuju moc, a kdybych si tam chtel dat knizku co uz mam v pocitaci?

Crossbiker | ned pro 28, 2008 10:28 pm

Skus si zalistovat na zaciatka temy a dozvies sa :wink:

Mauglii | úte pro 30, 2008 11:38 am

Ještě bych měl jeden malej dotaz. :) Takže pokud mám v IP Stanzu a mám i tu aplikaci pro počítač tak mi jdou nahrát knihy jen přes wifi? mám pravdu? a půjde to i kdž například vemu notebook a IP nekam na free hot spot wifi? jako třeba do KFC? protože doma wifi nemám:(

EDIT: Tak už sem na to přišel. :) Návod zde: viewtopic.php?f=69&t=12840

pocuj pouzivaj funkciu fore EDIT pre upravu svojich prispevkov a nepis ich za seba lebo ti to budem rovno mazat. dodo

Nalar | stř bře 25, 2009 7:24 pm

Zdravim, dufam ze neozivujem vlemi mrtvy topic.
Mam iPhone chvilku a zaujmalo by ma ohladom e-bookov par veci.
Konkretne aplikacia na citanie vlekych PDF suborov, kludne aj 200MB, na internete som nasiel good raeader, ale ten nedovoluje plny zoom takze sa stava ze text je stale vlemi drobny, ale velke pdf zvlada.
PDF reader je zase neuveritelne pomaly.
A ku klasickym doc, txt....je nejaky program ktory zvlada bookmarky? kedze z toho co je na appstore to tusim nevie ani jeden. Alebo som to prehliadol.
Snad som to formuloval ako tak jasne a za odpoved dakujem.

Uživatelský avatar rony | čtv bře 26, 2009 7:31 am

Bookmarky ma myslim TextReader.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mike0007CZ | čtv bře 26, 2009 8:23 am

http://www.ereader.com/iphonehelp.htm#dict

Mám nainstalovaný eReader (AppStore free) a zaujala mě možnost doinstalovat slovník nebo thesaurus s tím, že po kliknutí na neznámé slovo se propojí s referenčním souborem (slovníkem) a najde jeho význam. Pro učení cizích jazyků je to docela potřebná funkce. Podmínka je, aby slovník byl ve formátu pdb pro eReader. Na stránkách eReaderu se sice dá pár slovníků koupit, ale můj dotaz je, jestli tuto funkci nepoužívá se slovníky stardict, tzn. jestli je někdo neumí zkonvertovat.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

MikeRus | sob dub 04, 2009 12:14 pm

Zdravim.
Ja pouzivam program ShortBook (http://www.shortki.com) - a som velmi spokojny. Jediny minus, ze na ne'jalebrake'nutom telefone mozte pridavat knihy le cez ftp a http. V pripade Windows to nie je problem, ale ako to vutiesit na Mac'e - neviem.

Update: uz viem - na Mac'e da sa to riesit cez WEB SHARING v zlozke Sharing. Potom treba skopirovat knihy v /Library/WebServer/Documents/, potom v programme otvorit http://192.168.1.109 /nazov zlozki s knihami/ a mame to...

Otazka: kde najdem knihy v slovencine? Som rus a strasne mne chiba slovna zasoba a pravopis...
Naposledy upravil MikeRus dne ned dub 05, 2009 7:24 am, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar rony | sob dub 04, 2009 7:35 pm

knih v slovencine je velmi malo. oficialnych ale aj tych neoficialnych
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Chrono Leggionaire | sob dub 04, 2009 9:36 pm

Já spokojeně využívám iSilo. U BookShelf se mi často stávalo (ebooky formátu .pdb z palmknihy.cz), že mě zlobilo kódování a mohl jsem zkoušet všechny možnosti v nastavení. Neúspěšně. V iSilu jsem se s podobným problémem nesetkal u žádné knihy.

OT..Nyní pročítám Tao-Te-Ťing od Lao-C, skvělá záležitost 8)
Galaxy Note 10 Aura White | Galaxy Watch Active 2 40mm LTE silver | Galaxy Buds+ White
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

emossss | ned úno 14, 2010 9:32 pm

jak udelam aaby mi v bookshelf chodilcesky font? hacky ? diky ja to nemuzu najit

iphone4usa | čtv lis 24, 2011 10:28 pm

Koukám, že to tu dlouze řešíte...Chtěl bych se tedy zeptat, kdo to má nějak ozkoušené co by mě doporučil. Mám pdf v češtině a chci aby mi ji program předčítal česky. Nezáleží jestli je aplikace placená nebo ne hlavně aby splnila účel...díky moc za tipy :)
Host
Host

robcar | pon led 09, 2012 11:28 pm

Stanza na PC mi píše toto:
An error occurred when trying to access the Bonjour services. Please report this problem to support@lexcycle.com. java.lang.InternalError: cannot instantiate DNSSD: DNS-SD Error -65551: INCOMPATIBLE.
Setkal se s tím někdo? Mám Windows 7 64-bit.
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Aplikace pro iPhone