PUSH Aplikacie, problem

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

hoid | sob lis 14, 2009 11:05 am

PUSH Aplikacie, problem

Caute..
mam problem s push notifikaciami na mojom iPhone. funguju len obcas. neivem odlsedovat kedy. pouzivam IM+ skusal som aj ine (eBuddy, ping!) no na ziadnom mi to nefungoval korektne. nasiel som navod ako nainstalovat push certifikaty no nepomohlo ani to. stale mi chodia push spravy len obcas. tak 5% su len dorucene. nemate s tym niekto skusenosti? :?

mam iPhone 3g 8gb. jalibreak cez sn0wpwd. firmware 3.0

Replay | sob lis 14, 2009 4:23 pm

Re: PUSH Aplikacie, problem

No ja mám FW 3.1 a nemám s tým problém ;)

7luke.com | sob lis 14, 2009 4:54 pm

Je fakt, že FW 3.0.1 je, dá se říci, ohledně nových PUSH vlastně ještě benjamínek.

hoid | sob lis 14, 2009 5:30 pm

asi mate pravdu.. prave sme to skusali na kamosovom iPhone, jalibreak 3.1 a tam to ide v pohode.. takze asi upgrade je najlepsie riesenie

milford | sob lis 14, 2009 6:11 pm

No 3.1 není zrovna taky žádná sláva, iSvátek mi chodí jen vyjímečně, RSS Viewer tak jednou za den, Echofon vůbec. Jediný co chodí tak nějak 99% je BeejiveIM a GPush, ale u toho GPush taky občas pozoruju, že push notifikace nedojde.

Problém by mohl mít v JB, jenže ten už nemám a jedu ofiko, jenže mám strach že tam nějakej bordel po restore zůstal :(
Apple iPhone 4S 16GB white - fw 7.0 GM, noJB - krasavec :)
Apple iPhone 3G 8GB black - fw 4.2.1 noJB - v depozitu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar contrast | sob lis 14, 2009 6:48 pm

Ten bordel ti tam urcite zostal. Pomoze len cisty restore.

Posted with TouchBB on my iPhone
Host
Host

TommyS | sob lis 14, 2009 7:54 pm

Já mám 3.0.1 a Push mi jde zatím na všech aplikacích :wink:

tomas1180 | ned lis 15, 2009 9:12 pm

me obcas nechodi push u IM+ po restartu je to opet ok

Posted with TouchBB on my iPhone

Uživatelský avatar split | ned lis 15, 2009 9:25 pm

Ja by som len chcel upozornit na jednu vec. Citujem dokumentaciu applu:

Remember that delivery of notifications is ?best effort? and is not guaranteed.

Takze ak notifikacie obcas nechodia nemusi to byt nutne chyba pristroja.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

hoid | čtv lis 19, 2009 10:23 pm

JB mam aj ja aj kamos.. no jemu to chodi v pohode.. on ma firmware 3.1 ja 3.0.1. On robil jalibreak cez blackrain ja cez resn0w.. skusal som nahraj aj certifikaty pre push notifikaciu no nepomohlo ani to.. skoda.. a prepalovat znova sa mi uz nechce na 3.1

keby sa nasiel niekto komu to ide a ma fm 3.0.1 a jalibreak tak nech sa ozve.. dik

Uživatelský avatar dawe73 | pát lis 20, 2009 11:10 am

U aplikace NIMBUZZ mi nefunguje Push, i když ho mám zapnutý jak v Nastavení (iPhone) tak i v samotné aplikaci. Prostě všechno na "ON". V momentě, kdy opustím Nimbuzz, ze všech klientů (ICQ, Skype, Facebook) se odhlásím.
Napadá někoho nějaké řešení?
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Arrow79 | stř lis 25, 2009 10:58 pm

Funguje niekomu push v BeejiveIM, NotifyMe, Occasions? Mne to nechodi uz asi 3 dni, dnes som to poriadne odkusal, tak ani tuk. Notifikacie zapnute, resert iP nepomohol, reset network settings tiez nic, tak som nainstaloval aj Push Fix a stale nic...
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar marajs73 | čtv lis 26, 2009 8:45 am

Jde o to mít certifikáty originální jen pro sebe. Když si stáhnete cert. odkudkoli, je jisté, že více lidí má ty samé a notifikace pak přijde někomu z těchto lidí (někdy i Vám a někdy zase Vám přijde notifikace od někoho jiného).
Certifikáty se generují při instalaci jakékoli první app s podporou PUSH. Zaregistrují se na serveru applu a když tedy máte tyto certifikáty "jedinečné" jen Vy tak PUSH chodí jak hodinky.
Já sám nemám toto zprovozněno, protože nemám AT&T SIM kartu na kterou je můj telefon zablokovaný.
Před unlockem je nutné s originálm SIM vygenerovat certifikáty a po unlocku je tam vrátit.

Když se kdokoli s originál SIM odhodlá vytvořit certifikáty a byl by tak laskav vytvořit je také pro mne, byl bych rád.

Postup je zde (zdroj: http://www.hackint0sh.org/f137/96714.htm )

You need to get Dev Team's PushFix here. You need it for generating & injecting the certs.
(Don't get mix up with the PushFix available in Cydia that people are using after jailbreaking with blackra1n RC3)

To generate a cert, one must:

1) Start with a clean iPhone, after a RESTORE with a Pwned (Custom) IPSW *WITHOUT HACKTIVATION*

2) iTunes activate for Apple to sign the new set of certificates

3) Install (Cydia) SSH or terminal

4) Install a valid PUSH App and RUN THE APP (this will activate the certificates)

5) Install "nimble" (from the Dev Team Fix package), using SFTP or [zakázáno], on the /Library/Keychains directory

6) Open a root shell on the iPhone (SSH or "terminal" + "su -") and "cd /Library/Keychains"

7) Make "nimble" executable: chmod +x nimble

8) Then "nimble" (extract) the certificates

9) Copy the 4 .bin files to a safe directory on your Mac/PC using SFTP or [zakázáno]

10) Zip the directory, send to the lucky receiver AND ERASE IT SO THAT ONLY ONE PERSON WILL HAVE THIS SET OF CERTIFICATES

11) Remove all files and folders in "/private/var/root/Library/Lockdown"

12) Turn "Push notifications" OFF and remove the PUSH APP you installed

13) Reboot the iPhone

14) iTunes activate for Apple to sign the new set of certificates

15) GO TO STEP (4)

Now to install the certificates:

1) Start with a jailbroken and hacktivated iPhone AND REMOVE ALL PUSH NOTIFICATION APPS AND TURN NOTIFICATION OFF

2) Install (Cydia) SSH or terminal

3) Copy (SFTP or [zakázáno]) the 4 bin files and "inject" (from the Dev Team fix) to /Library/Keychains"

4) Open a root shell on the iPhone (SSH or "terminal" + "su -") and "cd /Library/Keychains"

5) Make "inject" executable "chmod +x inject"

6) Run "inject"

7) remove "inject" and the bin files from your iPhone

8) Reinstall the required PUSH APP and test

9) On your PC, save the bin files for future use, but ONLY ON THIS IPHONE. DO NOT SHARE THIS FILES OR EVEN INSTALL ON ANOTHER IPHONE.

** THE SET OF CERTIFICATES ARE UNIQUE TO AN IPHONE **

The certs contains an UUID (unique ID) that is used to distinguish the phones for PUSH notifications. If 2 iPhones have the same certs, push notifications will not be able to distinguish them and the last one to register with the push server will be the one active.

** If you have a hacktivated iPhone, then the *only* way to get push notification is to make the "certificate transplant" and keep them *unique*.
Host
Host

hoid | čtv lis 26, 2009 4:00 pm

noo ja som to robil na odomknutom telefone a nemal som original sim kartu.. tak to skusim s t-mobile a napisem ci mi to islo :) dik sa radu

Uživatelský avatar Arrow79 | čtv lis 26, 2009 6:42 pm

Takze... skusil som restore.. a nefunguje mi to v uvedenych programoch ani bez JB... tak teda dakujem Apple..
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar milan2022 | čtv lis 26, 2009 7:34 pm

To je divné mne fungujú Push aj na Notifyme,Occasions či PushGmail
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Arrow79 | čtv lis 26, 2009 7:40 pm

NotifyMe ani tuk... Occasions mi az tak nevadia.. BeejiveIM posle vzdy len prvu notifikaciu od kontaktu, dalsie uz ziadne..
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

gaspi | úte led 12, 2010 4:53 pm

...kedze ani mne nefunguju PUSH notifikacie, tak som toho vela popozeral a ako pisal marajs73:
...citujem jeden post na iClarified, pod "fix-om" na PUSH, ktory je na Cydii:

This really needs to be removed from iClarified. This will not work for you and I will explain why without going into massive detail. This fix is nothing more than one iphone's certs/keys being shared by thousands of people. This is why it works randomly and you can get weird messages from other people. Sharing this with thousands of people are pointless and this should be removed. Every iphone and ipod needs it's own cert to have your push notifications to go to you and no one else. These push certs are generated by itunes when you activate your iphone through itunes the legit why. When you hacktivate you are not contacting the APNs (Apple Push Notification Service) servers to generate these unique keys. So if you want push to work on your jailbroken iphone you will even have to: 1. Steal/copy these certs from an ipod that was activated in itunes the normal way 2. Activate your iphone with a legit AT&T sim card to go through activation (and NOT Hactivation) to have the Apple push servers generate your unique keys/certs 3. Go to http://www.pushfix.info to get your own unique certs. My only option was number 3 since 1 and 2 were not an option for me. The author of the site found a way to access the Apple push servers manually to generate push certs. He has instructions how to SSH into your phone to put them on there. I did so and push works flawlessly for me and I get my own push notifications and no one else's. Unless you can figure out how to access the Apple push servers on your own to generate keys then these 3 are your ONLY options. Works like a charm will all my push apps and I love push!

...spominany PUSHFIX 2.0 (http://www.pushfix.info/) by mal na 100% fungovat, len si clovek musi zaplatit a dodrzat dane instrukcie ;)
...ak by to nahodou niekto skusil, prosim o potvrdenie funkcnosti
Host
Host

conectmetal | čtv led 14, 2010 9:59 pm

Ja to na cydii nemám PUSHFIX 2.0 aké repo treba pridať

gaspi | čtv led 14, 2010 10:15 pm

...si pozri tu stranku, co som postol vyssie ;)
...vsetko je tam vysvetlene
Host
Host

conectmetal | čtv led 14, 2010 10:55 pm

to je pekné ale ak ťa môžem poprosiť o preklad lebo moja anglina je veĽmi chabá takže tomu vôbecx nerozumiem

jjsan | stř led 20, 2010 11:42 am

ide v skratke o to ze certifikaty, ktore sa pouzivaju na push notifikacie si nainstalujes cez pushfix. lenze vsetci potom maju tie iste certifikaty a tym padom dostavas notifikacie niekoho ineho.
staci aby ti niekto s custom ipw vytvoril certifikat len pre teba.
je to jednoduche a rychle ;)

underbeat | pon led 25, 2010 1:45 pm

No já si zase udělal JB na svým novým IP 3 GS a taky mi přestali jít push u ebuddy a vždycky když spouštím ebuddy nebo jiný program který podporuje push, tak mi to napíše, cituji: Chcete-li používat push oznámení, připojte se k iTunes (i když teda nevím co to vyřeší). Nebyla by aspoň možnost tohle upozornění nějak vypnout? Docela mě to otravuje, když se mi to objeví pokaždé když zapnu nějakou takovou aplikaci. Díky moc.. Tonda
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | pon led 25, 2010 2:24 pm

A nechal si iPhone aktivovat než jsi udělal jailbreak?
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

underbeat | pon led 25, 2010 3:53 pm

No jasně že nechal... Tedy jestli myslíš že mi to v iTunes napsalo, že iPhone je odblokován.. Snad to myslím dobře
Host
Host

ExSh00t | pát srp 31, 2012 6:56 pm

Čaute, keby sa tu našiel niekto, kto vytvorí pre mňa push certifikáty, bol by som veľmi rád, návod objasním, len potrebuje mať telefon nehacktivovaný, môžeme pomôcť aj druhým na fore.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone