Sleep Cycle

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

rogerer | stř led 13, 2010 9:19 am

Sleep Cycle

Doporučuju, celkem to i funguje :-) Navíc teď akční cena 0,79?
Nastavíte si čas buzení a během 30minut předtím Vás telefon vzbudí v REM fázi..takže vstanete jedna radost bez únavy :-)

Sleep Cycle analyzes your sleep patterns and wakes you in the lightest sleep phase - a natural way to wake up where you feel rested and relaxed.
"you would be insane to not go and buy this app right now. It just works. Period. It does exactly what it advertises which is absolutely amazing."
- 5/5 Stars on 148apps.com
We are now helping more then 10 000 people to wake up rested!

Obrázek Obrázek

více info: http://justanotheriphoneblog.com/wordpress/iphone-application-reviews/review-awaken-easier-with-sleep-cycle-for-iphone

Uživatelský avatar Beavers | stř led 13, 2010 12:30 pm

Re: Sleep Cycle

Něco podobného už tu bylo viewtopic.php?f=69&t=12329&p=108460&hilit=bud%C3%ADk#p108460 a já jen nevím, na jakém principu to funguje. Jak aplikace pozná, že jsem právě v REM fázi spánku?
Moderator fóra
Moderator fóra

rogerer | stř led 13, 2010 12:44 pm

no to je prave to vtipny :-D je to podle vibraci matrace (zachyti to akcelerometry)..takze kdyz se otacis treba na bok tak si nejvic vzhuru takze regulerni probuzeni pro tebe uz neni takovej šok...coz je pravda...

Uživatelský avatar Beavers | stř led 13, 2010 1:00 pm

Naštěstí mě toto vůbec už netrápí, protože nemusím nikam vstávat a budím se sám, když se vyspím. Dříve jsem vstával po půl páté a byl jsem už tak vytrénován, že jsem se budil těsně před zazněním budíku, tak jsem jen chvíli počkal, abych jeho alarm zrušil a vstal jsem. On se se jakýsi budík po 45 letech pravidelného vstávání sám vytvoří v tom zblbnutém mozku, jemuž je násilně a nepřirozeně přerváván spánek. Každý živočich spí tak dlouho, dokud se sám neprobudí, jen nejchytřejší tvor na světě si vymyslel přístroj na narušování jednoho biologického procesu. Ale to už jsem dost OT.
Moderator fóra
Moderator fóra

rohe | stř led 13, 2010 2:48 pm

Taky asi trochu OT:
Není náhodou REM fáze právě určená pro odpočinek? A co sny, ty jsou taky u některých ve fázi REM. Takže je jasné a hodně pravděpodobné, že tato aplikace nemůže být zase tak přesná na to, aby dokázala vyhodnotit správný stav spánku, natož následného probuzení. Nefungují daleko přesnější přístroje, prostě to pořád budou jen spekulace. A nebo, že by opravdu iPhone byl nejlepší :?:
Host
Host

rogerer | stř led 13, 2010 3:31 pm

ja nevim :-D proste te to vzbudi kdyz si nejvic vzhuru v tom 30ti minutovem okně (tj. treba kdyz se otacis z boku na zada...protoze behem teto cinnosti nejsi v hlubokem spanku ale jsi skoro vzhuru-ikdyz o tom treba nevis...proto je pro tebe to probuzeni jakoby prirozenejsi) .... samozrejme se prodavaji obdobne pristroje v obchodech...zalozene na stejnem principu (pohyby matrace) akorat to neni telefon :-)

btw.
zvirata spej jak chtej dlouho dokud je clovek neprobudi (pes/kocka).... :-D a jinak mas pravdu s tim biologickym budikem ze se pak budis automaticky pred zazvonenim...to je ale potom problem o vikendech :-D

rohe | stř led 13, 2010 5:02 pm

Tak to prostě odzkouším a uvidíme. :roll:
Host
Host

Uživatelský avatar 2L8 | stř led 13, 2010 7:20 pm

A ked spim ako zabity a neotacam sa a ani sa neybem? To ma nezobudi? :roll:
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | stř led 13, 2010 9:28 pm

Pokud by někoho zajímalo, jak to funguje a že pokud si to budete chtít pořídit extra, mimo iPhone (a tím pádem kolik by to i stálo), tak tady je něco dál:
http://www.superbudik.cz/faq-sleeptracker.php
http://technet.idnes.cz/sleduji-vas-spa ... chnika_pka

OT - jsem na tom asi jako Beavers, ale trochu jsem to i zkoušel a dá se říct, že to funguje... A za tu cenu? Dám si o pivo míň :mrgreen:

2L8 > opravdu si myslíš, že se nehýbeš? Tak to zkus a asi se budeš divit :wink:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

JohnMetsn | stř led 13, 2010 9:48 pm

Ja se obcas v noci asi opravdu moc nehybu :D
Obrázek

Ale jinak testuju to druhym dnem a je to docela fajn. Jiz nejakou dobu jsem si chtel koupit ty specialni hodinky, ale tohle prozatim vyjde levneji. Plus defaultni zvuk budiku i obrazek jsou nadherny :)

rogerer | čtv led 14, 2010 7:49 am

podle me ,kdyz se nebudes hybat tak te to vzbudi natvrdo v tebou azdany cas...me to bezne budi cca 5-10 min pred zadanym casem :-)

Uživatelský avatar 2L8 | čtv led 14, 2010 1:56 pm

No ja sa vraj nehybem v noci a spim ako zabity :D Ale ak by som si dal napr. budik o 7 rano a velmi by som sa mrvil (hybal) o cca. 2 rano, tak ma to o stvrt na 3 zobudi? :)
iPhone expert
iPhone expert

atirita | čtv led 14, 2010 2:03 pm

No ja osobne som to vyskusal a mozem iba doporucit :D

Zobudilo ma to asi tak 10 minut pred casom kedy som chcel ... a naozaj som bol aj docela vyspany.
Keby ku mne do postole neskocil moj pes a nelahol si ku mne aj by som vstal :mrgreen:
Obrázek iPhone 4 16GB iOS 5.1.1
Obrázek iPad 1 64GB+3G iOS 5.1.1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

rogerer | čtv led 14, 2010 2:30 pm

2L8 píše:No ja sa vraj nehybem v noci a spim ako zabity :D Ale ak by som si dal napr. budik o 7 rano a velmi by som sa mrvil (hybal) o cca. 2 rano, tak ma to o stvrt na 3 zobudi? :)

neee zbudi te to max 30min pred ti mco tam nastavis,..

Uživatelský avatar 2L8 | čtv led 14, 2010 4:19 pm

Super, tak teraz to idem vyskusat :) Dakujem.
Len este jedna vec, to fakt musim mat takto pri hlave?? Lebo telefon ako taky vysiela vlny a to nieje zdrave. A co ak si teefon zhodim alebo rozbijem?
iPhone expert
iPhone expert

Bishop | čtv led 14, 2010 4:22 pm

Tak včera jsem zakoupil. A těm, co mají problém se vstávaním jako já, vřele doporučuju :) Dostaly mě vibrace při zvuku budíku:) To jsem nečekal...
Host
Host

JohnMetsn | čtv led 14, 2010 4:31 pm

2L8 píše:Super, tak teraz to idem vyskusat :) Dakujem.
Len este jedna vec, to fakt musim mat takto pri hlave?? Lebo telefon ako taky vysiela vlny a to nieje zdrave. A co ak si teefon zhodim alebo rozbijem?

Dej si ho pod prosteradlo a do leteckyho modu. Vypni wifi. A nemusis mit strach :)

Uživatelský avatar KaPi | čtv led 14, 2010 5:53 pm

No všiml jsem si, že už se to tady částečně nakouslo! Včera jsem si app zakoupil a samozřejmě hned v noci otestoval! Z mé strany naprostá spokojenost, ale opravdu myslíte, že to nemůže pak časem mít nějaký negativní vliv na zdraví? Opravdu stačí aktivovat "letadlový režim"?

Ono je otázka, kdyby to někdo používal třeba celý rok, jaký by to mělo dopad... Nečetl jste o tom někdo něco?
Host
Host

Sk1X1 | čtv led 14, 2010 6:08 pm

jen škoda, že to nefunguje na tvrdých matracích... Hodilo by se mi to
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | čtv led 14, 2010 6:31 pm

KaPi píše: Nečetl jste o tom někdo něco?

Místnost, kde se spí, by měla být prosta jakýchkoli elektronických zařízení. Nejhorší jsou údajně svíticí radiobudíky, protože v sobě mají trafo a jsou umístěny tak blízko, aby spáč dosáhl na tlačítko vypnutí alarmu. Je uváděna nejkratší vzdálenost od hlavy 1 metr, ale doporučuje se větší. Z těchto důvodů jsem budík odstranil z dosahu a pořídil jsem si projekční, který má trafo dostatečně daleko (je to síťový adaptér). Dříve jsem trpěl bolestmi hlavy, od té doby, co jsem radiobudík dal pryč, mě hlava nebolí. Je to již dobrých 15 let. U mobilních telefonů může docházet k něčemu podobnému, bohužel iPhone nelze vypnout úplně, aby budil. Letecký režim by měl zamezit připojování a přelaďování telefonu k BTS stanicím, čili by teoreticky neměl být problém.
Moderator fóra
Moderator fóra

munku | čtv led 14, 2010 8:43 pm

no vidim pani ze dalsi kosmodisk tu riesime .je to iba v tvojej psychyke a v nicom inom ak si to kupis vies ze to mas a preto si myslis ze ti to pomaha-
neverim takym bludom .ale kto chce nech si to kupi.

AegoR | čtv led 14, 2010 8:50 pm

Hadam ze musi byt vypnuto automaticke zamykani? Tzn displej musi porad svitit?

rohe | čtv led 14, 2010 10:24 pm

Můžeš to mít nastavené, aplikace to ignoruje. A otočíš iPhone přesně podle obrázku v nápovědě a on zhasne.
Host
Host

rogerer | pát led 15, 2010 8:13 am

no já toho dnes moc nenaspal :-D

Uživatelský avatar mazafka | pát led 15, 2010 2:02 pm

a co u iPodu? tam stačí vypnout jen wifi ne? (co se týče negativních vln). Jo a btw musí to být pořád v nabíječce? nebo to vydrží 6-8hodin? Já jen že jsem k iPodu nabíječku nedostal ^^ a vedle zaplýho kompa spát nebudu :D
Host
Host

Uživatelský avatar 2L8 | pát led 15, 2010 2:06 pm

No pokial staci vypnut len "signal" (rezim lietadlo), tak je to vpohode. lebo cital som, ze to ma nejake riadiove vlny negativne a treba mobil mat co najdalej od svojich "chlapikov" a hlavy :D
iPhone expert
iPhone expert

richard44 | pát led 15, 2010 2:50 pm

Pozor, tato aplikace iPod Touch zatím nepodporuje, je to kvůli tomu, že Apple nepovoluje aplikacím využívat akcelerometr s vypnutým displayem, narozdíl od iPhone.

Viz oficiální stránky: http://www.lexwarelabs.com/sleepcycle/support/#faq1

Jinak, z vlastní zkušenosti mohu říct, že aplikace je bez stálého napájení ze sítě nepoužitelná.

Uživatelský avatar 2L8 | pát led 15, 2010 3:20 pm

Ked nieje napojena na nabijanie, co sa stane? Nezvoni? Vybije sa?
iPhone expert
iPhone expert

richard44 | pát led 15, 2010 3:38 pm

Telefon Ti v noci jednoduše exne. Ráno nejde zapnout, musí se dát na několik desítek minut do zásuvky. Je zkrátka zcela vybitý, po zmáčknutí POWER se Ti objeví známý obrázek baterky s červeně blikající levou částí a se symboly znázorňujícími nutnost připojit iPhone k elektrické síti.

beky02 | pát led 15, 2010 3:42 pm

Tak jsem si ji nainstaloval a jsem s ni maximalne spokojeny. Doporucuji prepnout do leteckeho modu. Aplikace musi byt stale zapnuta, proto je lepsi byt v tom to modu a pripojen na napajeni. Vyhoda je ze aplikace pouziva svetelne cidlo, takze pri polezeni na matracku displejem dolu se obrazovka vypne, takze to ani nezere tolik baterku, takze by to teoreticky nemuselo byt připojeno na napájení, ale tohle jsem jeste nezkousel-nerisknul.

Edit: takze exnul... :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar mazafka | sob led 16, 2010 2:04 pm

Takže odzkoušeno po oční na iPodu nastavil jsem si světlost na minimum a zapl při 78% po probuzení cca 7h spánku(mimochodem funguje to skvěle) jsem měl něco málo nad 20%
Host
Host

rohe | ned led 17, 2010 11:15 am

Mám za sebou čtyři noci s touto aplikací, ale narazil jsem na jednu zajímavost, když se v noci převaluji, tak většinou zkontroluji iPhone, jestli pořád leží na kraji postele a jestli náhodou nespadl, ale včera a dnes byl dost horký, až bych řekl vařící. Máte taky někdo takovou zkušenost?
Host
Host

4154 | ned led 17, 2010 11:49 am

taky se me strasne prehriva
iPhone 3G 8GB 4.2.1 bez jailbreaku
Host
Host

Uživatelský avatar Antabelus | ned led 17, 2010 2:15 pm

Pokud máte iPhone v nabíječce, se zapnutou aplikací a ještě někde pod nějakou přikrývkou, kdo se čemu divíte? Jinak po přečtených komentářích na AppStore a zde to jdu také koupit a zkusím to, s iPhonem v posteli a na nabíječce spím tak jako tak, takže si 0,79? za lepší vstávání rád připlatím :D
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Bombera | ned led 17, 2010 4:18 pm

Je to opravdu zajímavá aplikace dnes jsem ji testoval a asi na tom fakt něco bude.Dokonce se mi ji i podarilo pocestit, i kdyz neobsahuje soubory s jazyky :)
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar caesar | ned led 17, 2010 10:13 pm

Antabelus píše: s iPhonem v posteli a na nabíječce spím tak jako tak, takže si 0,79? za lepší vstávání rád připlatím :D

ty spis bezne s iPhonem v posteli?! Tak to uz je hukot :-)
Senior uživatel
Senior uživatel

slawei | ned led 17, 2010 11:38 pm

rohe píše:Mám za sebou čtyři noci s touto aplikací, ale narazil jsem na jednu zajímavost, když se v noci převaluji, tak většinou zkontroluji iPhone, jestli pořád leží na kraji postele a jestli náhodou nespadl, ale včera a dnes byl dost horký, až bych řekl vařící. Máte taky někdo takovou zkušenost?

z ofic stranek:
My iPhone becomes hot during the night. Is this normal?
No, this is not normal. Make sure you do not cover your phone with anything more than the sheet. For example, make sure that your pillow does not cover your iPhone.
takze neni normalni, kdyz je horky...
iPhone 2G 8GB, Vodafone, OS 3.1.2
Windows 7
Host
Host

Uživatelský avatar spachal | pon led 18, 2010 2:30 am

Podivejte se na ten Easywakeup, prakticky veskere tyto problemy ma uz vychytane, neni nutne napajeni (vybije se pres noc zcela nepatrne), flight mode podporuje nativne, ma vice detekcnich modu, jen asi nema takhle pekne barevne grafy a jak koukam, budu jim muset zase prelozit nejake textove retezce ;) ..
neposkytuji podporu pro iPhone, od toho je zde forum ..
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Cyclope | pon led 18, 2010 2:08 pm

Je to pěkné, asi to i funguje (nebo je to placebo?), grafika hezounká, jen... jen teda když máte manželku v posteli, je v celku zábavné ráno zkouknout aktivitu pohybu :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar R.i.x | pon led 18, 2010 2:21 pm

No neviem, skúšal som to 3 dni po sebe a budík mi zazvonil vždy v čas, ktorý som nastavil, nikdy nie skôr. A nejak som nepociťoval, že by som bol extra vyspaný.

Ale ešte to skúsim :P
Apple iPhone 3G, iOS 4.2.1 , JB -Snowbreeze, Vodafone
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone