Connections - český vyhledávač IDOS

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

cibetik | úte úno 23, 2010 6:57 am

Connections - český vyhledávač IDOS

http://itunes.apple.com/us/app/connecti ... 42196?mt=8

http://www.jankuj.com/Connections.html

Český vyhledávač dopravních spojení, podporuje vlaky, autobusy, letadla a kombinaci vlak + bus. Dále je zde podpora pro více jak 50 měst v ČR (seznam najdete na stránkách).

Aplikace má našeptávač stanic, většinu (!) zastávek zobrazí na mapě, umožnuje poslat e-mail se spojením, nebo zkopírovat spojení do schrtánky a poslat SMS. Po zadání čísla vlaku můžete hledat aktuální pozici vlaku.

Aplikace potřebuje internetové připojení. Pokud jste si však uložili výsledky jako offline, připojení nepotřebujete.

Juramac | úte úno 23, 2010 7:10 am

Re: Connections - český vyhledávač IDOS

cibetik píše:........Dále je zde podpora pro více jak 50 měst v ČR (seznam najdete na stránkách).

Vypada to zajimave, jen me zajima, do jake miry podporuje mesta , zda se jedna o jejich mestskou dopravu v techto mestech a nebo ne apod.

cibetik | úte úno 23, 2010 7:14 am

Podporou myslím, že umožnuje vyhledávat MHD spoje v těchto městech

Juramac | úte úno 23, 2010 4:07 pm

Tak jsem si to stahnul a musim skutecne pochvalit, vypada to velmi zajimave, nejenom prehledne spoje vlaku a autobusu ale i ty MHD v mnoha mestech se mi libi. I kdyz osobne jezdim vetsinou vsude autem, tak tuto aplikaci urcite obcas vyuziju, napr. po Praze jezdim vetsinou MHD a auto nechavam nekde na okraji...
Skvela prace a az prekvapive dobra cena - 3 dolary jsou 2 piva...... :wink:

Uživatelský avatar parmin | úte úno 23, 2010 4:11 pm

OT -> Juramac: to je dobrý, jak všechny aplikace přepočítáváš na piva :D :D
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Juramac | úte úno 23, 2010 4:14 pm

Parmin : No vidis, a pritom pivo vlastne vubec nepiju, jen obcas sklenku ke kachne.... :D

Uživatelský avatar Beavers | úte úno 23, 2010 6:58 pm

OT: No Jirko, tak to i tam v exotických krajích, odkud se často ozýváš, podávají kachnu a nejen k obědu? Každý den a několikrát, to už musí být pěkný záhul pro žlučník :lol:
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar iTukan | úte úno 23, 2010 10:15 pm

Doufám, že brzy bude novější verze... :?

Zkusil jsem si najít vlak a našlo mi to spojení na 9 hodin a 1 minutu, přitom jede o deset minut dřív vlak, kterému cesta trvá jen 6 hodin 23 minut...
Algoritmus vyhledávání trochu pokulhává... :(

Zásadně mi chybí možnost vybrat si cestovat přes, nebo jsem to alespoň nenašel.

Také by to chtělo trochu zlepšit ovládání programu, při zadávání odkud kam není tlačítko na vyhledání, musí se tím člověk proklikat.

Doporučuji tedy počkat na verzi 1.1.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar vbruno | úte úno 23, 2010 10:25 pm

Osobně jsem taky zakoupil, určitě je současná verze zpracována lépe než konkurenční MHD, ale u té slibují výrazný update. Jsem zvědavý jaká aplikace ve výsledku "vyhraje".
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Juramac | úte úno 23, 2010 10:44 pm

iTukan : ja nevim, ale kdyz si zvolim treba vlak , tak na vyhledani odkud kam se dostanu kliknutim na lupu v pravem hornim rohu.....vyplnim, ma to i napovidac a vyhledam

Uživatelský avatar iTukan | úte úno 23, 2010 10:58 pm

To ano, ale kdyz uz mas neco nalezeno, vratis se do vyhledavani, ze si treba jen zmenis cas nebo datum aniz by jsi menil start a cil, tak musis pak jeste stisknout next a potom done. Ten proklik na next mi tam trochu vadi.
Coz je ale detail, kdyz to nenajde spoj co to ma najit.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

cheer | úte úno 23, 2010 11:02 pm

Zakoupeno a moc chvalim! Konecne IDOS v peknem uziv. prostredi nativni aplikace iP, to ulozeni offline vyborne! Volba casu ala aplikace Kalendar a Hodiny taky pekny.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone

Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

chris.dale | úte bře 02, 2010 6:10 pm

Tak momentálně vyšel update na 1.1 a ten apliakci katapultuje na přední příčky mých oblíbených aplikací. Zrychlilo se našeptávání stanic a je nyní možné prohodit odkud/kam. Celá aplikace je přesně to, co bych očekával od aplikace portující IDOS. Pěkné UI, skvělá funkčnost, logické ovládání a rychlost. Sice může být pro někoho dražší, ale rozhodně za ty peníze stojí. Já ji používám denně a jsem do puntíku spokojen.

raider | úte bře 02, 2010 11:27 pm

Nechápu,proč by za tohle měl někdo platit,když to stejně potřebuje připojení na net.Pokud to někdo náhodou neví tak stačí zadat http://www.idos.cz a dát si plnou verzi.A máte perfektní servis.Tak k čemu používat tuhle aplikaci??

chris.dale | stř bře 03, 2010 3:31 am

Ptas se proc? Ja nevim jak ty, ale pripojovat se pres edge na idos je celkem porod. Tahle aplikace mi pomuze najit spoje nekolika kliknutimi ve zlomku casu, nez kdybych cekal na nacteni idosu. Pro cloveka jako jsem ja, co vyhledava spoje v mhd denne, je tato aplikace k nezaplaceni. Pokud jednou za cas hledas, jak ti jede bus, tak te pak chapu, ze se ti nechce davat 3 dolary za mobilni idos

cheer | stř bře 03, 2010 11:59 am

2 cibetik

Moc mi chybí PID - pročpak není, když ho IDOS má?
Jak vidno jsem z Černošic a hledat spoj z/do Prahy zvlášt přes MHD "Praha (bez vlaků)" a pak zvlášť příměstské vlaky zařazené do společného dopravního systému opravdu není ono zvláště s napojením MHD na 2 možná nádraží.

Potom jak už někdo zmínil by se hodilo obecné tlačítko hledat - vrátím se opravit čas nebo na pole Odkud, tak je škoda pak skákat až na pole Kam.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cibetik | stř bře 03, 2010 7:52 pm

Aplikace je hybrid mezi wapovou a full verzí IDOSu. Proto v základě nabízí to co wapová stránka a další funkce doplňuju z full verze. Full verze je ale daleko komplexnější, a nejde z ní dodat všechno bez spolupráce s Chapsem...

Na ten PID se podívám, jestli to nepůjde dodat...

Juramac | stř bře 03, 2010 10:39 pm

Jen takovy napad. Nebylo by mozne nekdy v budoucnu doplnit mapu, aby clovek napriklad nekde v neznamem meste a nebo miste nasel , kde presne je a jak daleko od neho je pripadna konkretni zastavka MHD, autobusu a nebo vlaku ? :)
Ja osobne se svym orientacnim nesmyslem se obcas ztracim, nejcasteji v Praze, ale treba nekdy i nekde v lese na houbach a najit nejblizsi jmenovitou zastavku a z ni pak spojeni dal ,by mohlo byt pro spoustu lidi zajimave.

cibetik | čtv bře 04, 2010 8:41 am

Tuto funkci chce hodně lidí, za tímto účelem jsem taky aplikaci vyvíjel, ale je zde jeden velký problém. Neexistuje žádná databáze stanic, takže nemám odkud brát data. Sice na Mapách Google si můžete nechat zobrazit nejbližší zastávky tramvaje či metra, ale to pouze v 5 městech a nepodporuje to autobusy. A na to ani nepotřebujete tuhle aplikaci, stačí využít aplikace Mapy co máte v iPhonu.

ls8 | čtv bře 04, 2010 10:42 am

Mě chybí hlavně možnost nastavit počet přestupů. Chci jenom přímé spoje a ono mi to nabízí i spoje se třemi přestupy :o

Ale jinak super aplikace.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Juramac | čtv bře 04, 2010 11:09 am

a to je myslim dobre, ze tam jsou i s prestupy, nejenom prime spoje. Treba v MHD je to idealni. At si kazdy vybere, co je zrovna v dany okamzik pro neho vyhodnejsi. I kdyz pripoustim, ze volba "jen prime spoje" by tam byt mohla...... :)

Uživatelský avatar vbruno | čtv bře 04, 2010 11:55 am

to Cibetik: Tak staci najit par dobrovolniku co se postavi na kazdou stanici a poslou souradnice :-D

Ne,ted vazne. Presne tento problem me napadl: kde vlastne vzit souradnice stanic. V extremnim pripade by bylo opravdu mozne udelat aplikaci interaktivni a nechat uzivatele aby stanice pridavali. Ale je to urcite slozite reseni.

Z mapy.cz pravdepodobne souradnice brat nelze, co? Tam je podle me vetsina stanic zanesenych.

ad prestupy: Urcite by bylo dobre volit "Bez prestupu". Pro me uzitecne hlavne pro mezimestske spoje, protoze napr. v Praze se bez prestupu skoro nikam nedostanete :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

cibetik | čtv bře 04, 2010 3:41 pm

Aplikace udělat interaktivní rozhodně lze, dokonce má v sobě podporu pro takovéto přidávání stanic, jelikož jsem původně uvažoval, že to tam bude. Data by se mi odesílala na server. Otázkou je, jak moc by lidé "značkovali" MHD stanice...

havran66 | čtv bře 04, 2010 6:13 pm

Aplikaci jsem si koupil i přes to, že MHD téměř nepoužívám a dost se mi líbí. Jediná nevýhoda je pro člověka neznalého daného města, že nezná názvy stanic. To ale asi nijak vyřešit nejde.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | čtv bře 04, 2010 6:13 pm

Taky jde o to, že by několik lidí značkovalo tu samou :-) Jasně, to je otázka zda by to lidé dělali, známe se ;-)
iPhone expert
iPhone expert

havran66 | čtv bře 04, 2010 6:19 pm

Já bych značkoval, ale tak jednu dvě tramvaje :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Carabei | pon bře 08, 2010 7:24 am

tak jsem taky neodolal.

vyhledává perfektně, jen bych asi trochu rázněji změnil design apllikace, často mi přijde nepřehledná
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

cheer | pon bře 08, 2010 10:02 am

Diky za pridany PID a tlacitko Hotovo, ted jsem plne spolojen (ja zastavky v Praze vetsinou znam :-)
Aplikace ma oproti konkurenci nejlepe vyresene offline ukladani, muzu si vse rychle predem najit na wifi a ulozit, pozdeji pohodlne a opakovane prohlizim bez cekani na EDGE a cerpani FUP.

Jednou po upgradu mi aplikace vytuhla asi pri opakovanem hledani spoje a navratu do nastaveni casu, postup se mi uz nepovedlo zopakovat a znovu se to nestalo.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

chris.dale | stř kvě 26, 2010 3:16 am

Recenzi Connections si můžete přečíst na iApp.sk zde:

http://iapp.sk/connections-?-jizdni-rady-pro-iphone

ls8 | úte srp 03, 2010 2:35 pm

Aktuální verze umí podle GPS polohy vyhledat nejbližší zastávku (alespoň v Praze to tak funguje), bohužel ale vyžaduje iOS 4.0, takže my, co zůstáváme na 3.x máme smůlu :(

Uživatelský avatar vbruno | úte srp 03, 2010 2:47 pm

Vím, že jsem asi hodně náročný, ale mně by se líbilo, aby aplikace vůbec nepracovala jen se zastávkami ale s mou polohou a to tím způsobem, že bych zadal polohu kam chci dojet a aplikace by do algoritmu započítala vzdálenost k zastávce a vypočítala tak nejrychlejší cestu z daného místa až domů :-) V Praze žiju dlouho, ale stále mám mnohem větší problém zjistit odkud (z jaké zastávky) vůbec domu vyrazit. Po všem co iPhone umožňuje bych posunul možnosti aplikací na téma hromadné dopravy prostě o ten stupínek výš.

Každopádně tato aplikace je to nej co na hledání spojení je a opravdu díky bohu za ní. Mám také opět 3.1.3, takže GPS poloha pro mě není.
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | úte srp 03, 2010 3:39 pm

Možná by stálo za to to autorovi navrhnout, protože když už databázi souřadnic zastávek má a umí dohledat zastávku pro odjezd, tak by asi neměl být problém dohledat i cílovou zastávku nejbližší k zadanému bodu na mapě, a nebo ještě lépe, k zadané adrese třeba z adresáře kontaktů.

Revin1 | stř srp 04, 2010 6:11 am

Podle mně je to nejlepší aplikace na vyhledávání spojení co zatím je.
Bohužel jsem si předtím neuváženě koupil od konkurence aplikaci MHD, která oproti Connections nenabízí skoro nic - to už je lepší vyhledávat spojení přes Safari. Jen se všechno slibuje v udpatech, které ale nikdy nevyjdou :|

Já bych zase ocenil, kdyby se Praha ve vybírání měst dala až nahoru, spolu s vlakem, busem atd. Přecejen, Pražáků používající tuto aplikaci je hodně. Ale to je jen taková blbost.

A to co psal kolega nade mnou bych také chtěl. Ideální by prostě bylo řešit odkud kam se chci dostat a pak až čím a ze které zastávky chci jet :)

Uživatelský avatar vbruno | pát srp 06, 2010 2:08 pm

Autorovi to navrhnout můžu.

Líbilo mi se mi hlavně to, aby to výpočtu cesty zahrnulo i cestu na zastávku. Např. cesta z nejbližší zastávky potrvá 40min, ale ze zastávky o 500m dál jen 20 min. Chápu že v malých městech se to nevyužije, ale např. v Praze ano.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar tillit | pát srp 13, 2010 9:04 am

Requirements:Compatible with iPhone and iPod touch. Requires iOS 4.0 or later.

super, bezva update, tudíž pro mne už nepoužitelné. holt pátek 13. :(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | pát srp 13, 2010 9:28 am

Tak to mě celkem hlava nebere, kdybys měl 3G, tak bych to ještě pochopil, ale s 3GSkem snad není přechod na iOS takový problém (a pokud potřebuješ JB tak tedy "pouze" 4.0.1)... Navíc se tohle dá relativně předpokládat u vícero app.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar tillit | pát srp 13, 2010 10:08 am

Golf:

Mně zase hlava nebere, proč bych měla kvůli jedné aplikaci přecházet na novější iOS, na kterém mi nebudou fungovat některé koupené cydia apps. Co se týče fungování apps, tak jsem noob, ale je pro mne potíž pochopit, proč autor nemohl nechat app funkční i pro iOS 3x...

jak koukám, tak i další lidé, zejména Ti vlastnící 3G, kteří mají iOS 3x, budou o tuhle jinak skvělou aplikaci ochuzeni

btw už sem poslala autorovi Connections mail s dotazem, tak uvidím, co mi písne
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | pát srp 13, 2010 10:17 am

Stejný dotaz jsem autorovi posílal už dřív, zde je jeho odpověď:

Petr Jankuj píše:Zdravím Lukáši,
v současné verzi, která ještě nevyužívá všechny možné vlastnosti iOS 4.0 by to možné bylo (musel bych ale odstranit některé vlastnosti, které prostě nejdou nahradit). Mám ale v plánu přidávat nové vlastnosti, jako lokální notifikace a podobně, takže z dlouhodobého hlediska to možné není. Doufám, že problémy s iOS 4.0 a iPhone 3G vyřeší s příští aktualizací iOS 4.1 a vy budete moci nadále využívat nejnovější verzi Connetions.

Petr Jankuj

Hnykda | pát srp 13, 2010 1:41 pm

Tak to me update vubec nepotesil...Mam 2G ktere se svymi edge/gprs prenosy nepatri k nejrychlejsim a myslel jsem ze sem konecne nasel app kterou jako student bez ridicaku v nasem malem meste KV potrebuji.Bohuzel OS 4.0...Pochybuju ze by autor verzi snizil:D,to samozrejme chapu:),ale neni nejaka cesta jak ziskat jeste starou verzi?Klidne poslu penize na ucet.JB mam

cheer | pát srp 13, 2010 4:17 pm

Tak omezení na OS4 je škoda - mě aplikace uspokojivě slouží již dobu na 2G OS3. Zablokovat nové pořízení aplikace pro všechny 2G přece není v ničím zájmu - nelze dát na AppStore něco jako Connections OLD pro starší OS?

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone