Eductic Flashcards [AppStore] - dnes zdarma

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

adamzdara | pon bře 08, 2010 8:04 pm

Eductic Flashcards [AppStore] - dnes zdarma

Eductic Flashcards je česká aplikace, která Vám pomůže s učením cizích jazyků, slovíček, zeměpisu, biologie, zkrátka všude, kde je potřeba se něco "biflovat":)). Aplikace Eductic obsahuje inteligentní výukový algoritmus, který sleduje vývoj učení jednotlivých faktů a přizpůsobuje se Vašim schopnostem, takže se učíte mnohem efektivněji a zabere Vám to méně času.

AppStore:
http://itunes.apple.com/us/app/eductic- ... 83381?mt=8

Video (Předchozí verze):
http://www.youtube.com/watch?v=-QobT_28lZI
Naposledy upravil adamzdara dne stř čer 22, 2011 10:07 am, celkově upraveno 7

Zahradník | pon bře 08, 2010 8:40 pm

Re: Learni Flashcards - nová česká aplikace

Je to opravdu užitečná věc.

A dají se s tím vytvářet doslova psí kusy, viď Julku. :)

Fajn je i možnost komunikace programu s PC (MACem) a možnost zálohy vlastnoručně vytvořených dat.

paswaro | úte bře 09, 2010 11:12 am

to vypada velice zajimave treba na uceni AJ po ceste do prace

Zahradník | úte bře 09, 2010 11:36 am

Občas chodím na obědy do čínských restaurací a při placení si vždycky nechám napsat a vysvětlit nějaké (pro mne nové) čínské slovo nebo hovorovou frázi.

Doteď jsem měl všechny své čínské poznámky na účtech z restaurací, ale zítra poprosím obsluhu, aby mi zapsali (pomocí čínské klávesnice) nové slovíčko přímo do téhle aplikace v iPhonu. :)

PS: Napsal jsem na tenhle prográmek malou "recenzi" a Julek mi dnes psal, že ji uveřejní na http://www.iphone.cz.

adamzdara | stř bře 10, 2010 11:13 am

Chtěl bych poděkovat Jirkusovi za jeho recenzi a všem dát takový dva malý tipy, který v samotný aplikaci úplně nejsou vidět:))

1) Hodnotit svoji znalost nemusíte jen 0% nebo 100%, ale i jakoukoliv hodnotou mezi, takže pokud například slovíčko skoro umíte, tak stačí slider posunout do 3/4.

2) A pro rychlou editaci kartičky při výuce stačí dvakrát kliknout na její plochu.

A na závěr bych snad ještě chtěl říct, že Learni samozřejmě podporuje copy/paste textů:)

Zahradník | stř bře 10, 2010 11:50 am

Ano, pří editaci kartičky skutečně lze použít funkci copy/paste.

Omlouvám se autorovi aplikace za matení veřejnosti a okamžitě zřizuji nápravu. :oops:

Julek | stř bře 10, 2010 12:26 pm

opravím to až zítra, nechal jsem MB v kanceláři

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

marpo | čtv bře 11, 2010 7:50 am

zdravím,
již nejakou dobu hledám něco podobného na výuku slovíček, ale chci se ještě zeptat zda ta komunikace s PC umožňuje i editaci na PC a zpětné nahrání na iPhone, v jakém formátu jsou data jestli se dají editovat na PC, nerad bych na iPhonu zadával 800 frází a byť jsou v aplikaci výukové balíčky já se potřebuji naučit ty svoje :-)

díky za info
iPhone 4 32GB >> fw 8.1.2 >> non JB
iPad Retina 32GB >> fw 8.1.2 >> non JB
Apple Mac Book Pro 13"
Host
Host

adamzdara | čtv bře 11, 2010 8:27 am

Ano, Learni samozřejmě podporuje i zpětné nahrání balíčků z počítače. Jejich formát je čistě textový a jedná se o takové pseudo-CSV, pro jeho pochopení doporučuju si vyexportovat nějáký z již vytvořených balíčků a otevřít ho v textovém editoru :wink:

EDIT: Od verze 1.4 Learni podporuje i import klasických CSV
Naposledy upravil adamzdara dne stř bře 17, 2010 9:02 pm, celkově upraveno 1

vadim | čtv bře 11, 2010 11:09 am

Zdravim,existuje zdroj odkud by se dal např. stahnout anglický slovník?Děkuji
Host
Host

Zahradník | čtv bře 11, 2010 11:34 am

Na internetu koluje spousta materiálů např. v excelu (se stovkami slovíček) nebo soubory do podobných aplikací, které by se daly jednoduše zkonvertovat do souboru, který se pak naimportuje do aplikace.

Síla té aplikace je ale v tom, že do ní můžeš vložit a učit se jenom to, co přesně potřebuješ.

Pokud se učíš anglicky, asi by bylo lepší, napsat si slovíčka dané lekce do aplikace ručně - i tím se to učíš.

morri21 | čtv bře 11, 2010 5:30 pm

naozaj velmi zaujimava aplikacia, urcite sa oplati za 1,6?

vadim | čtv bře 11, 2010 7:45 pm

Má někdo zkušenost s importem do Learni?Mám soubor v CSV ale nedaří se mi převod do ip.Když dám příkaz hotovo vyskočí hláška soubor nenalezen((Díky
Host
Host

adamzdara | čtv bře 11, 2010 7:53 pm

Problém je v tom, že Learni úplně nepodporuje CSV, vpodstatě to je takové zjednodušené CSV, které jsem musel vytvořit kvůli nejrůznější kompatibilitě:( Ale v příští verzi počítám s přidáním podpory regulerních CSVček, takže se zatím za tento nedostatek omlouvám. :oops:

EDIT: Od verze 1.4 Learni podporuje i import standardních CSV
Naposledy upravil adamzdara dne stř bře 17, 2010 9:03 pm, celkově upraveno 1

Zahradník | čtv bře 11, 2010 8:04 pm

Pokud by to bylo možné, přimlouval bych se i za import/export *.csv skrze e-mail.

Mám spoustu línějších spolužáků, pro které by tato funkce byla silným motivem k nákupu této aplikace. :)

Uživatelský avatar pistak | čtv bře 11, 2010 9:01 pm

Tak som si to kupil, je to celkom zaujimave. Dufam ze mi to pomoze sa naucit to co tam napisem. Vzdy sa stretavam s novymi slovami v angline, a tak si ich tam hned napisem a uz budu v obehu. Tak ma napadlo, na slovensku by sa nedala nastavit aspon cestina? Nejaky update?
iPhone guru
iPhone guru

adamzdara | pát bře 12, 2010 1:02 pm

S tou češtinou na Slovensku to je dobrej nápad. Takže jsem to rovnou upravil a v příštím updatu to tam už bude.

Uživatelský avatar pistak | pát bře 12, 2010 3:58 pm

Dakujem za Slovensko :D
iPhone guru
iPhone guru

adamzdara | pon bře 15, 2010 8:11 pm

Apple právě schválil update, který do Learni přidává:

1) Posílání balíčků e-mailem.

2) Importu CSV souborů, takže si můžete balíčky jednoduše vytvářet na počítači a pak je načíst do Learni.

P.S. A docela jsem byl mile překvapenej, když Apple schválil update do 24h:))

Zahradník | pon bře 15, 2010 9:17 pm

Tak tomu říkám support. :) Děkujeme!

Já zase ve spolupráci s "kočkama" z Vietnamu a Číny zkouším do aplikace "namastit" nějaká nová slovíčka.

I přesto, že iPhone obsahuje čínskou klávesnici s rozpoznáváním psaných znaků, to jde docela ztěžka. Ale alespoň se při té proceduře zasmějeme. :)

Na ukázku posílám první slovíčko ("napšání" těch dvou správných čínských znaků nám trvalo skoro 30 minut). :)

Obrázek

marpo | úte bře 16, 2010 11:18 am

tak jsem si to stáhl z appstore a musím říct že z těch dostupných na výuku
je rozhodně nejlepší a velice kladně hodnotím import z PC v csv :-)

jen tak dál :wink:
Apple Mac Book Pro 13"
Host
Host

blackmanT | úte bře 16, 2010 1:19 pm

Přidal bych se s připomínkou. Aplikaci jsem nainstaloval, když jse měl prostředí IP v angličtině, už tak nějak ze zvyku nepoužívám češtinu.
Aplikace se mi automaticky spustila v AJ, když jsem přepnul jazyk IP na ČJ i aplikace je v ČJ. Jen kartičky se mi stále zobrazují v AJ (tedy AJ + ta výuka jakou si zvolím).
Vím, že to nějak podobně zlobilo i u jiné české aplikace. Šlo by to vyřešit nějakým nastavením přímo v aplikaci??
Díky
iPhone 4s 32GB FW 5.1
Host
Host

vadim | úte bře 16, 2010 2:21 pm

Nějakej tip na konvertor do CSV :) ?? Dík
Host
Host

adamzdara | úte bře 16, 2010 3:07 pm

2 blackmanT: Bohužel, jazyk u ukázkových balíčků změnit na jiný nejde. Ty slouží především k naučení se práce s Learni, ale to neznamená, že by se je někdo nemohl učit:)

2 vadim: Asi nejjednodužší je použít Excel, Numbers nebo i klidně OpenOffice. A ještě jedno takový malý doporučení, ten soubor musí bejt kódovanej v UTF-8 nebo Windows-1250 :)

Pokud se Vám aplikace líbí, tak se můžete stát fanušky Learni na Facebooku nebo sledovat Twitter :) ...a speciálně na Twitteru jsem pro Vás připravil malý překvapení... :wink:

Twitter: http://www.twitter.com/learniapp/
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Learni/172715546835

nedělej tu na fórudouble posty ! viz pravidla. Julek

marpo | stř bře 17, 2010 6:23 am

Ča chci se jen zeptat co přesně mají ukazovat ty procenta, protože po ukončení app a novém spuštění to ukazuje něco jiného než při prvním učení
... nebo že bych se pletl :-)
Apple Mac Book Pro 13"
Host
Host

adamzdara | stř bře 17, 2010 8:49 am

Ty procenta ukazujou tvojí aktuální znalost balíčku...a nezdá se ti to opravdu klesaj :) . To klesání je vpodstatě zapomínaní balíčku a jeho rychlost se mění v závislosti na tvojí schopnosti se učit jednotlivý kartičky. U balíčků, který neumíš ti jejich znalost klesne rychleji než u ostatních, takže tě to bude nutit opakovat si je častěji. Každopádně se díky tomu budeš učit vždycky to, co neumíš...:)

marpo | čtv bře 18, 2010 6:35 am

Zdravím,

tak úspěšně požívám tuto aplikaci a jsem s ní opravdu spokojen,
jen nějak nechápu všechny identifikátory, jsou tam procenta u balíčků to jsou asi ty znalostní, pak další procenta při zkoušení chvíli jsem si myslel že je to počet kartiček v % ale když mi to vyhodilo hlášku že jsem se naučil všechny
určena slovíčka a v pravo nahoře bylo 85% už si tím nejsem jistej,
taky přesně neznám význam té priority v nastavení kartiček, není to nikterak složitá app, ale možná by menší vyznamový popis neškodil....., nebrat jako kritiku.... :-)
Apple Mac Book Pro 13"
Host
Host

adamzdara | čtv bře 18, 2010 5:50 pm

- Procenta u balíčku vyjadřujou celkovou znalost balíčku.
- Procenta ve výuce znamenaj celkovou znalost balíčku ve zvolenym směru výuky (rub, líc).
- A hvězdička znamená, že to slovíčko má pro Vás větší prioritu a bude se častěji opakovat. To se hodí třeba, když se potřebujete nějáký slovičko naučit rychlej nebo je třeba jen používaňejší než ostatní:) 

A měl bych na vás ještě jednu takovou malou otázku:) Jaký další funkce by jste v Learni ještě chtěli?

morri21 | úte bře 23, 2010 10:17 pm

ten update co si urobil, tak to naozaj stoji za to ! Velmi pozitivne hodnotim hlavne plny CSV format...dalsia dobra vec je to, ze ked mam zadany dlhsi text, tak ho pekne zmensi namiesto toho aby to text orezalo (neviem ci to bolo uz dostupne pred updatom)...mozno by som uvital este hromadne mazanie balickov...inak u mna tato app vedie...

Naozaj odporucam tuto app kazdemu kto by potreboval zjednodusit svoju vyuku :)

Zahradník | stř bře 24, 2010 1:36 am

adamzdara píše:A měl bych na vás ještě jednu takovou malou otázku:) Jaký další funkce by jste v Learni ještě chtěli?

Vždy je co zlepšovat. :)

Pro inspiraci bych se podíval ke konkurenci (IMCards apod.) ...

Je ale otázkou, zda by např. obohacení aplikace o audio funkci (a všeho, co s tím souvisí), bylo v mnoha ohledech efektivní ...

marpo | stř bře 24, 2010 10:57 am

Čau,

netvrdím . že mluvím za všechny, ale mě by se hodila taková malá
vychytávka. Kdybych mohl přímo v iPhonu v balíčku zvolit některá hodně problémová slova a znich by se pak vytvořil zvlášť balíček "Problémová slovíčka"
nebo jak je to v programu LanguageLab podle statistiky opakovaně špatně zodpovězených to třeba nabídne jestli má vytvořit z problémových slov balíček.

nicméně i tak jak to je je to více méně dostačující - jen bych zmenšil tu rychlost zapomínání :-) , chtěl bych tam mít asi 1000 slovíček ve 20ti lekcích
a při současné rychlosti bych měl furt všude samý nuly.. :-D
Apple Mac Book Pro 13"
Host
Host

Troll | stř kvě 05, 2010 2:41 pm

Aplikace vypada fakt dobre, stahl jsem si teda zatim jen Lite verzi na vyzkouseni.

Co mi ovsem chybi je nejaky popis, jak to vlastne funguje uvnitr, podle ceho se procenta pocitaji, jak to tak nejak cele funguje.

Proste mam rad, kdyz vim, co je uvnitr. Pak tomu vic verim. :-)

adamzdara | stř kvě 05, 2010 2:55 pm

...urcite ti to rad reknu, ale muzes mi pls rict kde jsi sehnal tu "Lite" verzi?

Troll | stř kvě 05, 2010 6:26 pm

Learni Lite v. 1.2.2 A urcite z App Store (nemam JB), i kdyz ted uz tam koukam neni. Ale uz to v iP chvili mam, shanel jsem neco na slovicka, tak jsem postahoval par free app na vyzkouseni, ale pak jsem se na to nejak vykaslal...

A ted s prichodem leta zase potrebuji oprasit nemcinu (cili se asi potreti dostat zase nekam k 8 lekci :-( ).

adamzdara | stř kvě 05, 2010 7:21 pm

Tak to mas docela stesti, protoze tahle lite verze tam byla jen tak tejden a to jen na test:) jinak s tim popisem algoritmu asi chapes ze ti to nemzu rict uplne do detailu, ale vicemene to je popsany tady http://www.iphone-hry.info/2010/03/22/naucte-se-slovicka-s-iphonem-soutez/

...jinak pracuju na novy verzi Learni, ktera ma jeste jednoduzsi ovladani a spoustu novejch featur...tak se teste:)

Troll | stř kvě 05, 2010 8:40 pm

No tak to jsi mi to moc nepriblizil. :-)

Ptam se proto, ze v davne dobe na Palmu jsem pouzival nejakou app, ktera fungovala podobne. Clovek ohodnotil jak dobre si slovicko vybavil (vubec, s problemy, skvele) a aplikace pak podle toho davala slovicka znovu. Navic jeste pracovala s krivkou zapominani, takze stacilo kazdy den (treba na zachode :D ) venovat par minut slovickum a veci, ktere clovek umel mi to davalo treba co 2 mesice, kde jsem chyboval treba ob den.

A pointa? Fakt to fungovalo. :-) Proste se to kalibrovalo na konrektniho cloveka. Mel jsem s tim dobrou zkusenost. Myslim cela ta metodika uceni.

adamzdara | stř kvě 05, 2010 8:55 pm

Tak to tě asi potěšim, protože tohle funguje absolutně stejně a včetně i toho přizpusobovaní se uživateli:D nevíš náhodou jak se jmenovala?

Troll | čtv kvě 06, 2010 8:45 am

Tak jsem to dohledal - bylo to SuperMemo, ale bohuzel jsem dohledal jen nejakou starsi zalohu slovice z AJ, takze nemcinu musim udelat znovu.

A jinak bych mel tip na feature, ktere by byla pro iP rozhodne in. :-) Sync proti webu a hlavne pridavani slovicek - ja na vetsinu slovicek narazim na webu, na webu prelozim a pak by bylo fajn se moci nekde zalogovat a rovnou slovicko pridat a to by se synclo do iP.

Uživatelský avatar libco | čtv kvě 06, 2010 12:00 pm

@ adamzdara,
chcel by som porosiť o nejaký jednoduchý malý vzor "slovnik.cvs" aby som si mohol spraviť vlastný.
Priznám sa že nemám potuchy ako to písať. Či do riadkov jednom stĺpci, či do stĺpcov vedľa seba, či použiť nejaké znaky medzi slovami.
Vopred ďakujem za pomoc.
Naposledy upravil libco dne čtv kvě 06, 2010 12:09 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone