Všestranný převodník veličin a měn
Před delší dobou proběhla zaváděcí promoakce aplikace Convertbot, což je nástroj pro převod jednotek všeho druhu. Kdo měl to štěstí, stáhl si tento pěkný prográmek zadarmo. Já ho neměl, a tak jsem se začal porozhlížet jinde, co by se dalo sehnat do jednoho dolaru. Narazil jsem na skvělou aplikaci Convert, které se té výše zmíněné minimálně vyrovná.
Předně musím říct, že je aplikace v rámci uživatelského prostředí velmi vychytaná. V dolní polovině máte neustále zobrazenou kalkulačku, ta je tedy neměnná. Takže to hlavní se odehrává v polovině horní. Tam naleznete dva otočné válce fyzikálních veličin a vlevo pás s kategoriemi. Pokud na něj kliknete, dva otočné válce se schovají a odhalí třetí válec za nimi. Na něm si zvolíte příslušnou kategorii fyzikálních veličin a aplikace vám sama vrátí ony dva válce zpět (nefunguje to vždycky, někdy je třeba kliknout znovu). Program navíc obsahuje i převodník měn, kde si na válcích volíte jednotlivé valuty a aplikace vám ukáže převod podle aktuálního kurzu, který si sama stáhne z internetu. Ostatní kategorie jsou asi klasické, jaké byste u převodníku čekali, za zmínku stojí ještě kategorie Computer, kde převádíte bity, byty atd. Nejpoužívanější kategorie si můžete označit jako oblíbené a přepínat mezi nimi tlačítkem na kalkulačce.
Shrnutí:
Convert je skvěle udělaný převodník veličin a měn, který si nezadá se svým robotím kolegou a zaujme především dobře vyřešeným uživatelským prostředím
Link na Appstore:
http://itunes.apple.com/us/app/convert-the-unit-calculator/id325758140?mt=8