Vlastni applikace pro iPhone

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

coRpTitan | pát říj 08, 2010 6:46 pm

Zdravim,

Mel bych otazku, jak mohlu vytvorit vlastni applikaci? Na AppStore jsem nenasel nic, co by splnovalo moje pozadavky na applikaci, a proto bych se chtel pokusit o vytvoreni sve applikace.

Co jsem se tak nejak proklikal na officialnich strankach Apple tak k tomu potrebuju MacOS X (Snow Leopard). Ten jsem po par nepovedenych pokusech nainstalloval na VmWare. Dale jsem si do nej stahl nejnovejsi verzi Xcode, ve ktere jsem si napsal svoji prvni applikaci typu "Hello World", kterou mohu bez problemu vyzkouset v emulatoru, ktery Xcode nabizi.

Co se me bohuzel nepovedlo je tuto applikaci vyzkouset take v telefonu, telefon mam dobre pripojeny, operacni system ho vidi.

Chybova hlaska, kterou dostavam, po te, co vyberu device a dam Build and Run:
Code Sign error: The identity 'iPhone Developer' doesn't match any valid certificate/private key pair in the default keychain.

Diky za kazdou radu.

Uživatelský avatar dwick | pát říj 08, 2010 6:50 pm

Musis byt registrovany developer u Apple. Registrace stoji tusim $99 na rok.

http://developer.apple.com/programs/register/
Life sucks. And then you die.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

andrejkovo1 | pát říj 08, 2010 6:57 pm

Re: Vlastni applikace pro iPhone

áno je to tak , ak chceš iPhone aplikaciu otestovať na iPhone , musíš si zaplatiť iOS Developer - 99$ ročne..

coRpTitan | pát říj 08, 2010 7:21 pm

Hmm, zvlastni, ze by mel clovek platit za to, ze rozsiri jejich nabidku na AppStore. Kdyby to bylo jednorazove, tak dejme tomu, to by se dalo pochopit, ale rocne me pride ponekud zvlastni, ale diskusi na toto tema to tu asi nezmenime :)

Tak by me zajimala jina vec, a to:
- Zaplatim $99 (zpusob platby me pride velice nestastny, protoze kdyz se snazim toto koupit tak me to pise:(Your country either does not have an Apple Online Store or does not offer Apple Developer Products for online purchase. To complete the purchase of your program, you will need to complete and fax the Purchase Form below.). Takze musim vytisknout formular, kde se vyplnuje cislo karty + CVV/CVC2 k ni, coz v kombinaci s odeslanim faxem je hodne nesikovne...
- Dostanu key, aktivuju, napisu applikaci, publishnu.
- Uplyne rok a ja budu chtit neco lehce pozmenit v applikaci, nebo si ji stahnout do jineho telefonu. Budu v takovem pripade moje applikace porad dostupna nebo budu muset platbu obnovit?

Dalsi otazka ktera na to navazuje by byla:
Nedavno jsem letmo cetl clanek:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... phone.html

Tam bych chtel zvyraznit "Apple rovněž požadoval, aby vývojáři aplikací pro iPhone používali pouze programovací nástroje od Applu. Firma se však rozhodla v posledních dnech učinit změny.". Z toho plyne, ze jde/nebo by do budoucna melo jit delat applikace take mimo Xcode. Je o tom uz nejaka officialni informace(postacil by i link na nejaky slusny clanek, ja bohuzel zadny takovy nenasel).

andrejkovo1 | pát říj 08, 2010 7:26 pm

musíš im poslať fax , a oni ti pošlú nejaké čislo pod ktorým sa zaregistruješ..a k tomu druhemu ano apple trošku upravil podmienky..myslím že som počul že by sa mal dať programovať v CS5ke , ale nič otom netušim..

Uživatelský avatar Martyn | pát říj 08, 2010 7:26 pm

Můžeš si udělat aplikaci třeba v HTML5 :D A není náhodou Mac OSX na jiným počítači než Mac nelegální? :wink:

EDIT: Já si ti nebyl jistej, vim že to tu zaznělo, ale chtěl jsem si to ověřit.
Naposledy upravil Martyn dne pát říj 08, 2010 8:47 pm, celkově upraveno 1
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

andrejkovo1 | pát říj 08, 2010 8:11 pm

ano mac je na inom ako Mac počítači nelegálny (hackint0sh) :lol: :lol:

merli | sob říj 09, 2010 10:09 pm

No tak chvilu som sa tejto problematike na nete venoval a zistil som ze snow leopard a xcode nie je jedina moznost ako vyvijat iphone appz. Existuje urcite aspon jedna winblowz toolchain dokonca multiplatformova (pre iphone do urciteho obratu dokonca free), kde sa pise v c++. Bohuzial som sa tomu nestihol este venovat, takze nemozem sluzit dalsimi informaciami, aj ked mam napad na jednu vzdelavaciu aplikaciu a jednu hru. Skusim pohladat link a prilozim. ... Looking googling. Nasli moji radcove: http://www.airplaysdk.com/. Predpokladam, ze existuju aj ine moznosti ale asi len do cydie.
iPhone 3GS 16 4.0 JB, iPad2 32 3G 4.3.3 JB
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone