Circlegate Transit - offline jízdní řády

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Holmmi | pát kvě 13, 2011 8:06 am

Circlegate Transit - offline jízdní řády

Narazil jsem na tuto aplikaci a určitě jí mohu doporučit.
Dřív jsem měl Samsung s WM a měl tam zrovna tyto offline jízdní řády a byl jsem s nima moc spokojenej. I když mám na iphone zakoupenou app Connections, tak jsem si musel stahnout i toto protoze treba kdyz jedu metrem tak sem bez signalu a potrebuju si zjistit kdy mi jede autobus z dané zastávky tak tato app mi pomůže :)

Jinak je tam zrovna akce na měsíční jízdní řády ZDARMA

Potom se plati (ročně) :
1 jízdní řád - 1,59€
2-5 jízdních řádů - 2,99€
Neomzěně - 4,99€

Ke klíčovým vlastnostem patří:
- rychlé vyhledávání dopravních spojení, přehledné a intuitivní zobrazení výsledků, možnost zobrazení detailu spojení a spojů včetně poznámek, trasy na mapě atd.
- inteligentní našeptávač zastávek a POI zohledňující při našeptávání aktuální pozici uživatele, historii zadávání apod.
- možnost zadání libovolného místa na mapě pro vyhledávání spojení z blízkých zastávek s možností uložení dané lokace pod libovolným názvem (např. "Doma", "Práce", "Škola" apod.)
- možnost jednoduchého označení a uložení oblíbených zastávek nebo i kompletních parametrů vyhledávání pro maximálně rychlé použití
- vyhledání spojení ve vybraném jízdním řádu nebo v libovolných kombinacích jízdních řádů
- odjezdová (příjezdová) tabule zobrazující nejbližší odjezdy (příjezdy) z vybrané zastávky s možností filtrování cílové nebo počátační stanice
- jednoduchý způsob aktualizace datových souborů, automatická kontrola a upozornění na nové verze dat
- další doplňkové funkce jako možnost uložení spojení do kalendáře nebo jeho odeslaní pomocí SMS apod.

CG Transit umožňuje v tuto chvíli vyhledání spojení v následujících jízdních řádech (postupně budou doplňovány další, i zahraniční jízdní řády):
- vlakové jízdní řády ČR, SR a mnoha dalších států Evropy
- autobusy ČR a SR včetně dálkových a mezinárodních linek
- MHD asi 80ti měst v ČR a asi 50ti v SR

Data poskytuje společnost Chaps s.r.o. a Inprop s.r.o.

Web Circlegate Transit

https://itunes.apple.com/cz/app/cg-tran ... 48814?mt=8
Travel
14.12.2022 06:46
Velikost: 17 MB
Cena: US$ 0
Hodnoceni: 4.46154
od 39 lidí
QR code
circlegate
Transit – Trip Planner 5.0.1
CG Transit offers offline trip planning in public transport systems of more than 20 U.S. and Canadian cities and European trains.

Just pick your departure and destination point and get a list of suggested routes including all the transfers and scheduled departure/arrival times sorted by the time of departure. You can then view detailed information of the routes, display them on the map etc.

Key features:
• Fast offline searching
• Search routes by map
• Advanced search parameters - changing the date and time, adding "via" stations, choosing transport modes, etc.
• Favorite routes
• Push notifications of schedule updates and their immediate download

Available timetables:
• Selected transit authorities in the United States: New York (subway, buses, trains), Chicago, Los Angeles, Houston, Washington, San Francisco, Dallas, Denver, Minneapolis, Portland, Honolulu, Boston, Philadelphia, Pittsburgh
• Selected transit authorities in Canada: Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Vancouver, Quebec, Winnipeg
• Train timetables in Germany, France, Italy, Spain, Poland, Benelux, Austria, the Czech and Slovak Republic, Portugal, Switzerland, Hungary, Nordic and Balkan countries
• Selected public transport, bus and train timetables in the Czech and Slovak Republic

U.S. and Canadian cities – free basic features (offline searching, search routes by map), paid premium features (more details, routes and stops searching, no advertisement)
European schedules - an annual license fee (one month to try out all the timetables for free)

Feedback, requests? Please email us at ios@cgtransit.com
VÍCE O APLIKACI
Powered by iPhone.cz
Naposledy upravil Holmmi dne pát kvě 13, 2011 1:06 pm, celkově upraveno 4
iPhone 3G 8GB black (prodáno)
iPhone 4 32GB black, FW iOS 5.0
iPhone je závislácké zařízení :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 10:33 am

Re: Circlegate Transit - offline jízdní řády

Vcera jsem si tveho prispevku vsiml a musim ti podekovat, aplikace je opravdu pecka, konecne plnohodnotny a skvele zpracovany iDos.

https://itunes.apple.com/cz/app/cg-tran ... 48814?mt=8
Travel
14.12.2022 06:46
Velikost: 17 MB
Cena: US$ 0
Hodnoceni: 4.46154
od 39 lidí
QR code
circlegate
Transit – Trip Planner 5.0.1
CG Transit offers offline trip planning in public transport systems of more than 20 U.S. and Canadian cities and European trains.

Just pick your departure and destination point and get a list of suggested routes including all the transfers and scheduled departure/arrival times sorted by the time of departure. You can then view detailed information of the routes, display them on the map etc.

Key features:
• Fast offline searching
• Search routes by map
• Advanced search parameters - changing the date and time, adding "via" stations, choosing transport modes, etc.
• Favorite routes
• Push notifications of schedule updates and their immediate download

Available timetables:
• Selected transit authorities in the United States: New York (subway, buses, trains), Chicago, Los Angeles, Houston, Washington, San Francisco, Dallas, Denver, Minneapolis, Portland, Honolulu, Boston, Philadelphia, Pittsburgh
• Selected transit authorities in Canada: Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Vancouver, Quebec, Winnipeg
• Train timetables in Germany, France, Italy, Spain, Poland, Benelux, Austria, the Czech and Slovak Republic, Portugal, Switzerland, Hungary, Nordic and Balkan countries
• Selected public transport, bus and train timetables in the Czech and Slovak Republic

U.S. and Canadian cities – free basic features (offline searching, search routes by map), paid premium features (more details, routes and stops searching, no advertisement)
European schedules - an annual license fee (one month to try out all the timetables for free)

Feedback, requests? Please email us at ios@cgtransit.com
VÍCE O APLIKACI
Powered by iPhone.cz
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Jirkus | pát kvě 13, 2011 12:02 pm

Datové soubory IDOSu pro PC mají caa 700 MB.

Kolik dat si stáhne iPhone, pokud si budu chtít stáhnout všechny jízní řády?
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Holmmi | pát kvě 13, 2011 12:07 pm

vbruno: ja to sem dal až dnes..

jirkus : třeba autobusy ČR mají 11MB nebo vlaky 1,3 MB .. nebo MHD v Praze má 3 MB takže to asi moc nebude.. Já si myslím že do 100 MB to asi mít bude.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 12:52 pm

Vcera jsito napsal do vlakna connections, ne? A asi te nejaky MOD upozornil ze to neni k tematu at zalozis vlastni vlakno :-) jen tipuju.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Holmmi | pát kvě 13, 2011 12:56 pm

tak to sem nebyl já.. ale myslím si že je to jedno..
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 1:04 pm

Aha :-) OK, někdo to psal už v jiném vlákně a asi mu to smazali.. tak hlavně že se o tom ví.

Mohu to každému doporučit !
iPhone expert
iPhone expert

Jirkus | pát kvě 13, 2011 1:20 pm

Re: Circlegate Transit - offline jízdní řády (AKCE)

Ještě mám malou připomínku k ceně:

Když tuhle aplikaci a její využítí porovnám s on-line aplikacemi, zdají se mi ceny za data jízdních řádů velmi vysoké.

Za podstatně nižší cenu je možné zakoupit aplikace s on-line přístupem k datům a nebo je možné si jízdní řády prohlédnout zdarma na internetu pomocí vebového prohlížeče (v telefonu) "zdarma".

Mít k dispozici kompletní jízní řády velké části Evropy i v místech se špatným nebo žádným připojením na net je sice fajn, ale platit každý rok 4,99€ za kompletní iízdní řády asi moc lidí (podle mne) nebude ...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Holmmi | pát kvě 13, 2011 1:25 pm

Myslím si že nikdo nikoho do toho nenutí a záleží jen na vás zdali za to chcete platit nebo ne :)) a každej si nemusí kupovat všechny jízdní řády..
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 1:27 pm

Jde o to, že ty on-line aplikace využívají zdrojových dat mobilního idosu, které jsou dost ořezané. Nemůžeš volit přes jakou zastávku, nevidíš stanice přes které jedeš atd. a to jsou věci které mně třeba v mobilním idosu neskutečně chybí. Otázka offline přístupu pro mě tedy není tím zásadním důvodem, i když vzhledem k tomu, že často jezdím metrem to jen vítám.

Zde je to plnohodnotný idos. Co se týká ceny, tak nepředpokládám, že si budeš stahovat všechny řády, ale rozumně třeba jen 2-5 řádů, to stojí asi 2,6 euro a to mi přijde na rok jako opravdu celkem rozumná cena.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Barberry.pha | pát kvě 13, 2011 1:49 pm

Circlegate Transit - offline jízdní řády (AKCE)

A jak je to s pripadnymi zmenamiv jizdnich radech?
Konkretne v Praze jsou v Rapidu koumaci s meni jizdni rady cca jednou za dva mesice.
Ja mam u jine podobne app ulozeny v zalozkych jizdni rady v cas ktery potrebuji a neni pak potreba online pripojeni.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 1:57 pm

Zatím žádná změna nenastala :-D (odvčera).. ale tak na WM to fungovalo tak, že ten soubor během roka měnily podle aktuální situace a mohl sis stahovat aktuální verzi.
iPhone expert
iPhone expert

Jirkus | pát kvě 13, 2011 2:05 pm

vbruno píše:Jde o to, že ty on-line aplikace využívají zdrojových dat mobilního idosu, které jsou dost ořezané. Nemůžeš volit přes jakou zastávku, nevidíš stanice přes které jedeš atd. a to jsou věci které mně třeba v mobilním idosu neskutečně chybí. Otázka offline přístupu pro mě tedy není tím zásadním důvodem, i když vzhledem k tomu, že často jezdím metrem to jen vítám.

Pleteš se. Pokud např. v aplikaci Connection, zadáš cestu např. z Prahy do nějaké slovenské dědiny - aplikace ti vypíše všechny spoje tak, jak budeš postupně přestupovat.

S tím metrem taky nemáš pravdu. Ve většině stanic pražského metra mobilní internet bez problémů funguje.
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 2:08 pm

Jasně že ti nabídne přestupy... to nemyslím. Ale nemůžeš si například zvolit, že chceš jet z Prahy do Brna přes Ostravu (extrém), toto v mobilním iDosu nejde. Stejně tak si nemůžeš spoj rozkliknout a kouknout se přes které stanice ten konkrétní vlak jede než budeš vystupovat atd. Mně tyto věci v mobilním idosu chybí.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar circlegate | pát kvě 13, 2011 2:19 pm

Jako tvůrci aplikace bychom se rádi zapojili do diskuze. Předem jsme moc rádi, že se aplikace zatím líbí a vítáme nápady a náměty na vylepšení.

Co se ceny týče, tak tam to samozřejmě necháváme na vašem názoru.

Hlavně ale reagujeme ohledně aktualizací datových souborů. Datové soubory je možné aktualizovat v současné době buď ručně znovustažením řádu, případně tlačítkem Aktualizovat v detailu jízdního řádu. Dále aplikace při každém spuštění a dostupném internetovém připojení kontroluje aktualizace pro datové soubory stažené na zařízení a v případě dostupné novější verze se ve spodní části obrazovky zobrazuje notifikační okno, ze kterého je data možné okamžitě aktualizovat (prozatím ale žádná aktualizace nebyla :)). V budoucnu bude zřejmě možné tuto funkci vypnout v nastavení.
Do budoucna plánujeme také push notifikace na dostupné aktualizace. Vymyšlený máme také systém inkrementálních aktualizačních souborů, které budou obsahovat pouze změněné řády oproti aktuálnímu stavanvu a datové soubory tak budou o dost menší. Implementace tohoto řešení je ale trochu více časově náročná. V nejbližší době se na našem blogu objeví detailní článek na toto téma, kde se dozvíte více.

Závěrem bychom vás jenom chtěli upozornit, abyste prozatím nepřidávali v našeptávači zastávky do oblíbených tapnutím na hvězdičku. Aplikace zde obsahuje chybu, která způsobuje pády aplikace. Aktualizovaná verze aplikace již byla zaslána Applu, takže bude snad brzy schválena.
Host
Host

Uživatelský avatar Holmmi | pát kvě 13, 2011 3:19 pm

Pokud vim tak app ma aktualizace casto na ruzne jizdni rady pokud se nemylim?

Jirkus : ano v zastavkach ano, ale kdyz si v tunelu? Tak smula.. Potrebujes to zrovna akutne vedet tak CG transit ti pomuze protoze je off, kdezto connections ne:/

Edit: jinak cena si myslim ze je fer:) prece jenom je to na rok.. Btw tech 2-5 staci. Prece nikdo nepotrebuje vsechny JŘ.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jirkus | pát kvě 13, 2011 3:47 pm

Pro mne je zase mnohem lepší program Connection, který si jednou koupíš a pak už nic neplatíš.

Narozdíl od téhle aplikace, za kterou musíš každý rok znovu a znovu platit.

A přitom užitek z obou aplikací je úplně stejný.

PS: Pokud bych pocítil potřebu vyhledat si nějaký spoj v tunelu pražského metra, počkám 1 - 2 minuty, než souprava metra dojede do stanice, kde přístup na mobilní internet je. :D
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar vbruno | pát kvě 13, 2011 8:32 pm

2circlegate
Super ze vite o problemu s pridavanim zastavek do oblibenych. Musel jsem kvuli tomu preinstalovat. Jen takovy navrh: slo by aby se pri volbe oblibeneho spoje dalo primo kliknout na ten spoj pokud chci rychle vyhledat a pokud chci jen vyplnit formular, mackal ikonku. Proste vzdycky klikam na spoj a nic se nedeje:-) a ty dve ikonky jsou mozna zbytecne, stejne z nich nechapu ktera na co je :-) rikam, je to jen navrh, protoze klikani primo na ceky radek je prirozenejsi.

Offline data dopomohou i k tomu ze je spousta veci rychlejsich a hlavne funguji spolehlive, treba naseptavani je bleskove, v connections casto nejde.

Cena mi prijde super. Ja treba koupil jen jeden rad ktery pouzivam denne a na ostatni prilezitostne pouziju asi napr. Connections.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar circlegate | sob kvě 14, 2011 11:27 am

2Holmmi
Prozatím bohužel nemůžu psát SZ, ale samozřejmě že to nevadí ;).

2vbruno
Dík za návrh. To s tou ikonkou by určitě šlo. Uvidíme, jestli se k tomu ještě někdo vyjádří a kdyžtak bychom to do budoucí verze trochu poupravili. Je to přeci jen zatím rozjezd, takže bude určitě více věcí, které budeme časem ladit...
Host
Host

Uživatelský avatar vbruno | sob kvě 14, 2011 2:12 pm

Jako "rozjezd" hodne slusne ;-)

EDIT:

Celkem dost mi vadí, že po kliknutí na ikonku "knihy" v pravém horním rohu hlavní obrazovky má přednost historie vyhledávání před oblíbenými spoji. Hlavní problém je ten, že u historie se hledá v původním čase. Byl bych buď pro, aby přednost měly oblíbené položky a nebo aby si aplikace pamatovala předchozí stav.

Ohledně mé připomínky na volení öblíbených spojů celým řádkem jsem sondoval kolegy s iPhony a všem by přišlo lepší aby to bylo jak říkám :-)

A snad už jen takové rýpnutí :-) nelíbí se mi použití "dosovských" barev u zobrazení názvů busů a čar vyznačujících cestu jednoho spoje přes zastávky. Líbily by se mi trošku decentnější barvy. Asi je to proto, že jsem trošku alergický na tyto barvy původně používané v iDOSu.

Jinak ale skvělá práce, díky.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Holmmi | stř kvě 18, 2011 9:47 am

Vyšel update a opravuje přidávání zastávek do oblíbených..
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar circlegate | čtv kvě 19, 2011 1:26 pm

Jak už psal Holmmi, tak včera vyšel update opravující problém s oblíbenými objekty.
Dnes jsme trochu změnili systém akce licence zdarma. Od některých uživatelů jsme měli reporty, že "nákupy" licencí zdarma nejsou úplně optimální, takže jsme systém předělali a jízdní řády jsou nyní dostupné buď placené s licencí na jeden měsíc nebo jeden rok a dále jsou dostupné veškeré jízdní řády ke stažení zdarma bez jakéhokoli "nákupu" a tyto jízdní řády mají platnost do 1.9.2011, což byl také původně zamýšlený konec akce měsíční licence zdarma. Tyto jízdní řády je možné okamžitě po startu aplikace stahovat.
Pro současné uživatele se nic nemění a po vypršení jejich současné měsíční licence zdarma si mohou stáhnout zdarma jízdní řády platné právě do 1.9.2011. Pro uživatele, kteří si koupili již roční licenci se nemění vůbec nic.

2vbruno:
Tu historii a oblíbené budeme určitě ladit. Zrovna tady jsme si moc jistí nebyli, takže ten stávající systém určitě není konečný. Asi do měsíce plánujeme vydat nějakou souhrnou verzi oprav a právě takovýchto vylepšení, takže zrovna tohle zřejmě bude změněno.
Barvy jsme už zkusili trošku změnit a jízdní řády zdarma nové barvy obsahují. Stávající řády jsme zatím nepřegenerovávali, takže tam se budou barvy měnit až v souvislostí s aktualizacemi. Pokud se nové barvy stále nelíbí, tak klidně uvítáme nápady na lepší :).
Jinak díky moc za podporu a doufáme, že se aplikace bude dále líbit...
Host
Host

Uživatelský avatar vbruno | čtv čer 02, 2011 8:36 pm

Chvalim nove barvy u radu, mnohem, mnohem lepsi!!

A ještě jeden dotaz, připomínka: Pokud volím spoj, dám oblíbené položky a tam je tedy momentálně jako první historie. V ní je čas stejný jako čas v momentu kdy jsem spol v minulosti vyhledával, to je logické. Když přepnu na oblíbené, je tam čas nyní, to mi přijde také logické. Ale pokud zvolím nějaký spoj z historie, oblíbené položky se mi přehodí všechny na tento datum. To už mi teda logické nepřijde. Nevím, zda to je záměr nebo chyba :-) Díky.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar circlegate | stř čer 08, 2011 6:30 am

V současné chvíli je to tak, že v historii se zobrazuje datum a čas posledního hledání dané položky. U oblíbených je to datum a čas zvolený na formuláři pro zadání parametrů.
Pokud tedy z historie vyberete nějakou položku, doplní se vám datum a čas na formulář a poté když se podíváte do oblíbených, tento čas zde bude.
Možná je to ale trošku překombinované, takže i tahle věc zřejmě bude upravena.
Host
Host

Uživatelský avatar vbruno | stř čer 08, 2011 12:24 pm

Je to jen můj názor, ale já buď hledám spoj z historie v čase kdy jsem ho hledal tehdy a nebo chci spoj teď. Pochopil jsem, jak to myslíte, ale možná je to opravdu až moc překombinované :-) Ale to jsou detaily, jinak vše funguje výborně.

EDIT: Dnes aktualizace, musím Vás pochválit, je to zas o kus lepší ;-) Dík. Ale rýpnu si do těch oblíbených :-) Líbilo by se mi aby byly vždy nyní a nebylo to závislé na tom, jakou dobu zvolím v historii, protože Oblíbené jsou podle mě spoje které člověk vyhledává v aktuální chvíli. Je to ale samozřejmě jen můj názor.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar circlegate | úte čer 21, 2011 8:57 am

Momentálně to je tak, že se přidává ne datum, který je v historii, ale datum, který je nastaven na formuláři. Pokud tedy hledáte pořád s aktuálním datem a časem, měl byste to v oblíbených mít také. To samé platí i pro historii. No, případné změny jsou kdyžtak samozřejmě ještě možné :wink:
Jinak více se o novinkách dočtete na našem blogu: http://bit.ly/kHdt3d
Host
Host

Uživatelský avatar vbruno | úte čer 21, 2011 10:37 am

Díky, každopádně se update povedl !
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | úte čer 21, 2011 3:33 pm

No, mě osobně nezbývá nic jiného, než se naprosto jasně postavit za názory Jirkuse.... A to vůbec nemám "hluboko do kapsy", ale je to o tomto > nabídka - poptávka, takže kolikrát jenom pro ty línější :D

Nebudu a nechci zkoumat, jak je to jinde, ale v Praze jsou naprosto jednoduše a zdarma PDFka jízdních řádů během pár minut hledání k dispozici, dostat je do iPhonu/iPadu je to nejmenší, můžu si to takhle aktualizovat několikrát týdně a zabere to opravdu minimum času a nic to krom něho nestojí. Už jenom z tohoto pohledu mi ta filozofie placení téhle aplikace přijde .... No, raději to nenapíšu, ono dnes je i charita celkem dobrý a zajímavý způsob obživy, co si budeme povídat :o

Že je to vlastně dodatečně placené, to bych ještě pochopil, ale proč každý další rok, to už mi hlava tolik nebere. Aplikací se stejným účelem nebo posláním je na AppStore hafo, tahle taky, ale je offline a tudíž tak trochu "využila/zneužila" škvírku na tomto trhu. Tak ať z toho autoři něco mají, než se lidem rozsvítí :)

Můj možná menšinový názor s Jirkusem je zdánlivě ojedinělý, ale vzhledem k aktuálnímu žebříčku v AppStore (absence během měsíce v Top 100) už tolik ne (i z pohledu tripartity circlegate/Holmmi/vbruno)... A navíc mi jako majiteli iPadu vadí i to, že to není od začátku i customizováno pro iPad :evil:

Nicméně, vážím si každého českého programátora pro iOS, ale trocha originality (a soudnosti) je jenom k dobru věci :wink:
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar vbruno | úte čer 21, 2011 5:53 pm

Pro me je jednoznacny duvod proc tuto aplikaci volim uz jen to, ze offline rady z principu funguji rychleji a spolehliveji a nabizeji mnoho moznosti navic nez online protejsky. Navic tato aplikace nabizi opravdu sirokou skalu moznosti.

Sorry ale nechce se mi verit ze nekdo pouzivajici mobil v 21. stoleti se spokoji se stahovanim pdfek z netu, nedejboze jejich pravidelnou aktualizaci (ani nezminuju ze bych tak cinil abych usetril stovku rocne). To uz si pak spoje skrz Prahu muzu kreslit rovnou do sitoveho grafu sam :-) Nehlede na to ze v Praze casto pouziji i nastupni misto podle GPS a mohu tedy nastupovat na stanicich o kterych jsem ani nevedel.

Pouzival jsem podle me nejlepsi online aplikaci na AppStore, a to Connections, a pokud bych tyto 2 aplikace postavil vedle sebe, tato je rychlejsi, spolehlivejsi, nabizi plnohodnotny iDos vcetne voleb prestupu a prohlizeni projizdenych stanic. Ne nahodou autor Connections okamzite jako reakci nasadil podporu Chapsu aby mohl nabizet to same.

Pravidelne rocni poplatky podle me vychazi z toho, ze licence se proste kazdy rok plati, bylo to tak u vsech aplikaci vyuzivajici plnohodnotny idos. Online idos je neco jineho, ale take je neuveritelne orezany.

Muj nazor je, ze na AppStore je v teto oblasti naopak poradna dira a jsem rad za jakoukoli novou aplikaci tohoto typu, navic takhle kvalitni. Aplikace mozna neni v Top10, ale je to nejspis nevedomosti uzivatelu.

Je to samozrejme jen muj nazor a respektuju i nazor ostatnich.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Golf | úte čer 21, 2011 7:21 pm

Nemíním to dál pitvat, PDFka byl jenom příklad (používal jsem před cca šesti lety u dvou/tří nejčastěji používaných spojů). Navíc od té doby MHD jedu tak jednou/dvakrát za půl roku (i přes to jsem si Connections zaplatil)…

A jenom pro ilustraci, v navigacích si ani renomované firmy nedovolí pro iOS aktualizaci aplikace včetně aktualizace map a ostatních dat v nich zatím zpoplatnit (a dodavatelům map platit taky musí, v případě TeleAtlasu cca 4x ročně, Navigon s Navteqem asi jednou za rok) =@ Proto mi to roční zpoplatnění přijde ne zrovna fér, stejně nakonec rozhodnou uživatelé :)

A není ani v Top 100, o nulu víc jak jsem už psal…
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar vbruno | úte čer 21, 2011 9:04 pm

Ok, kazdy ma svuj nazor, kazdy at si pouziva co se mu libi. Ale co se tyce radu, vzdy se u iDosu platilo rocne, asi proto me to nijak neprekvapilo.
iPhone expert
iPhone expert

chris.dale | úte čer 21, 2011 10:23 pm

Jen dodám, že už pár týdnů využívá aplikace Connections plnohodnotného iDosu, nikoliv wapové verze, jak tomu bylo dříve.

Uživatelský avatar vbruno | úte čer 21, 2011 10:51 pm

Ano, psal jsem to. Kazdopadne stale moznostmi nedosahuje moznosti Circlegate :-) a Connections je BTW placena tez. Samozrejme vim ze jednorazove :-)
iPhone expert
iPhone expert

Psychos | čtv čer 23, 2011 9:56 am

ješte by to mohlo byt zadarmo.....a bylo by to OK
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar vbruno | čtv čer 23, 2011 11:37 am

Vždyť offline řády nikdy na žádném zařízení zdarma nebyly.. a to se musel kupovat balíček všech řádů myslim asi za 400 Kč ročně. Aspoň v případě WM to tak bylo.
iPhone expert
iPhone expert

mrzic | čtv čer 23, 2011 12:15 pm

Na PalmOS byly zdarma od DB. Na jejich webu se stahla databaze spoje ( ve formatu pdb) a ta se pak pres prohlizecku zobrazovala.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar vbruno | čtv čer 23, 2011 12:35 pm

OT: A to bylo vše legálně? :-)
iPhone expert
iPhone expert

mrzic | čtv čer 23, 2011 1:20 pm

OT: samozrejme ze ano. Program byl zdarma a vygenerovama databaze taky. Program se dela i na iPhone, nekde jsem tady o nem psal. Jak je to ted s databazi ale nevim. Deutsche Bahn, ackoliv je nemecky, mel i jizdni rady CR a SK.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar circlegate | pon srp 01, 2011 10:09 pm

Na AppStore je k dispozici aktualizovaná verze aplikace. Změny se týkaly převážně stahování a nákupů datových souborů. Celý systém byl zjednodušen. Odstranili jsme měsíční licence, které proces nákupu hodně komplikovali. Jízdní řády je tak nyní možné kupovat po jednom a s roční platností. V průběhu srpna budou k dispozici zvýhodněné balíčky (např. ČR, SR). Uživatelů, kteří měli licence zakoupeny se změny netýkají a samozřejmě dále platí.
Aktualizace aplikace je podmínkou pro další aktualizování datových souborů s jízdními řády.
Host
Host

Uživatelský avatar vbruno | úte srp 02, 2011 7:51 am

Můžete mi nějakým způsobem zkusit vysvělit, jak má fungovat funkce "Moje" zastávky? Nepodařilo se mi do nich uložit žádnou stanici. Podle Vašeho popisu by poté místa mohla být i pojmenována atd. Díky moc.
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone