České peníze (Oficiální aplikace ČNB) [AppStore, FREE]

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

awol | pát led 06, 2012 2:47 pm

České peníze (Oficiální aplikace ČNB) [AppStore, FREE]

Oficiální aplikace České národní banky "České peníze" seznámí uživatele se vzhledem a popisem všech platných českých bankovek a mincí a jejich ochrannými prvky. Aplikace díky využití nejmodernějších technologií, jako je dotykové ovládání nebo akcelerometr, reálně demonstruje chování jednotlivých ochranných prvků bankovek. Kromě detailních obrazových materiálů obsahuje také popisy všech platných vzorů českých bankovek a mincí.

AppStore Link (iPhone + iPad): http://itunes.apple.com/cz/app/ceske-penize/id491710906?mt=8

Aplikace České peníze nabízí:

- Detailní snímky všech platných vzorů českých bankovek a mincí

- Interaktivní demonstraci a popis jednotlivých ochranných prvků s využitím dotykového ovládání a akcelerometru

- Možnost podsvícení bankovky

- Zobrazení bankovky pod UV světlem

- Aplikace je dostupná v české i anglické jazykové mutaci

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar Tea Racer | pát led 06, 2012 6:10 pm

Re: České peníze (Oficiální aplikace ČNB) [AppStore, FREE]

To si dělají srandu že to ma 342MB??? :-)))
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar MrEdDy | pon led 16, 2012 12:06 pm

Taky jsem nad tím kroutil hlavou.
Ani nevím jestli jim to za opravdu perfektní ukázku "ochranných prvků" prominout ..
@MrEdDy23
Host
Host

awol | úte led 17, 2012 6:47 pm

Je samozrejme duvod, proc ma aplikace takovou velikost. Urcite jsme nic bezduvodne nenafukovali. Pro prezentaci opravdu detailnich snimku vsech platnych ceskych bankovek a minci, vcetne jejich ruznych vzoru, a zejmena realnou simulaci chovani vsech ochrannych prvku, napriklad okenkovych prouzku, iridiscentnich pruhu, skrytych obrazcu a dalsich, je zapotrebi obrovske mnozstvi zdrojovych dat.

Pevne verim, ze povedena prezentace ochrannych prvku za tech 300 MB opravdu stoji. V dobe, kdy jsou lide schopni stahovat z AppStore aplikace v radu GB, tak to snad neni takovy problem ;-)

Uživatelský avatar Metalgirl | úte led 17, 2012 7:25 pm

Tedy nechápu stížnosti výše. Dle mého těch 300 MB opravdu není tak hrozná velikost. Akorát se jen bojím toho, že to opět dělala Zentity. Chjo.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | úte led 17, 2012 9:52 pm

Já myslím že 350mb je hodne. Já mam v IP malo mista, mam 8GB model, ve skutecnosti sezere samotný FW hodne, pak tam mam navigaci, mp3 a hnedle je problem s místem. Aplikace v řádu GB na apstore? To je absolutní zlomek, hry nepočítám tam to je jasné. Klasické aplikace když maji do 30 MB je drtivá většina. Jen pár navigací, a mít v IP vice navigaci? Kdo to má? Opravdu se to jen tak nevidí tolik MB, už jen stahovaní z mobilu takové aplikace když se človek nepodívá ho stoji FUP limit ;-)
Pochopitelně pokud to je nutnost, tak to chápu. Ale varovaní je nutne už kvuli FUP limitu.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | úte led 17, 2012 10:01 pm

Tak u 8GB modelu to celkem chápu, že je to moc. Ale kvůli FUPu? No nevím, sama tahám appky jedině přes wifi, nikoliv přes operátora...
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Sedyman | úte led 17, 2012 10:21 pm

Ono pres AppStore nejde stahovat aplikace pres 3G nebo jine mobilni site,pokud maji vice jak 20 mb,sam iPhone na to upozorni a nedovoli aplikaci stahnout.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | úte led 17, 2012 10:43 pm

Ano, kdo si ji bude chtit stahnout tak pochopitelně to udělá. Ale já třeba kvuli mistu nemohu. To je tam 3 000 fotografii ve velkem rozlišení že to ma 350 mb? Protože to bych pak chápal. Prostě mi to jen pro apku prijde hoodne přestřelené.
Já jsem na Edge nebo 3G, doma na wifi, ale aplikace mají v prumeru par MB tak to taham treba při poradách :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | úte led 17, 2012 10:44 pm

OT: Ty, ty, ty, ale na poradách se mají dělat jiné věci a ne tahat appky. :D

Když šéf ma tak uspavaci hlas, že tohle mne drzi aspon v polospánku :-) Tea

Tak to se ti ani nedivim. MG
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Nolf | stř led 18, 2012 10:29 am

Kdo iPhona zná, ví že nemá paměťové karty. Při koupi je tedy třeba dobře zvážit kapacitu a došetřit peníze. Proto jsem taky kupoval iPod 32Gb, 16 nenabízí a 8GB je málo. S iPhonem je to to samé. Časem bych zase dodal peníze ale paměť rozšířit nejde. Je tedy nutné si to na začátku dobře rozmyslet. Protože si do iP necpu moc hudby a hry moc nehraju tak jsem zvolil 16GB a pár větších app se mi tam pak vejde. I s navigací a pár filmy. Takže pokud bych hledal chybu v nedostatku místa bylo by to u mne.
No One Lives Forever
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | stř led 18, 2012 1:07 pm

Když já jsem kupoval IP, tak mi byl řečeno ze 16GB nemají a nebudou mít. Takže jsem musel vzit s tarifem co šlo.
Jak jsem už rekl, kdo si ji bude chtit stahnout tak stahne, ale on každy umi udelat titulku k webu co ma 50mb napr. Ale je to o tom jak dobre komprimovat a usetrit tak čas, načitáni a celkovou velikost. Znam lidi co maji 1TG hdd plny fotek, pritom je maji v takovem rozliseni že je to zbytecne. To samé je možná ( nikoho nechci napadat ) i tento pripad. Neverim že aplikace obsahuje 3000 fotek. Pokud ano tak se omlouvám.
Jen rikam, že plýtvat místem a resit to tak že si koupim vetsi kapacitu hdd nebo iP nikam nevede. Ale to už jsme trochu OT. Aplikace je taková aby se líbila priznivcům kterym se libit má. :-)
Nikde nepíši že ma aplikace chybu, nebo že je chybná. ;-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone