iPhone a GeoCaching ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

dvoracekp | pon srp 25, 2008 8:16 pm

iPhone a GeoCaching ?

Ahoj,,
máte někdo něco odzkoušeného pro GPS GeoCaching v českých podmínkách ?

Jediné co od aplikace očekávám:
1) komunikace s interní GPS mého iPhone 3G
2) navigace na cílovou pozici zadanou dle souřadnic
3) správu WaiPoint
4) digitální kompas s ukazateli pro směr (S,J,V,Z) a zbývající vzdálenost

.....a samozřejmě aby to šlo přes Cydii a né přes AppStore :-)

Díky za ingo

sad69 | pon srp 25, 2008 8:18 pm

Re: iPhone a GeoCaching ?

Taková aplikace pokud vím neexistuje :( . Bylo spoustu debat o tomtom navigátoru apod. Bohužel dosud nic, slovy NIC. Nezbývá než čekat jestli se něco objeví. Přecejen iPhone 3G není tak starý...

Uživatelský avatar Maximus-CZ | pon srp 25, 2008 9:40 pm

je to ale vzláštní, že applikací využívajících GPS je tak málo ... konec konců, hodně app vychází na cydii, ptž na app store nesmějí... ale člověk by očekával, že podobných app bude hned spusta... :|
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows
Senior uživatel
Senior uživatel

N3o21 | pon srp 25, 2008 9:44 pm

Na geocaching jsem jednu viděl... Ale neuměla správu skrýší :(
Byla opravdu primitivní - jen "kompas", který ukazoval vzdálenost a směr. Souřednice se musely zadar ručně. Prostě takové nepoužitelné, ke všemu placené.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dvoracekp | pon srp 25, 2008 10:05 pm

a odkaz ? Me by to stacilo

N3o21 | pon srp 25, 2008 10:16 pm

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dvoracekp | úte srp 26, 2008 10:20 pm

Geopher Lite by šel.
Tohle by mi stačilo, neznáte někdo nějakou alternativu k tomuto programu ?

Neexistuje někde ke stažení abych ho nemusel kupovat ?

Děkuji za informaci

Uživatelský avatar haasteren | stř srp 27, 2008 7:03 am

OMG telefon ma za 10 tis a aplikaci za 1EURO je mu lito koupit , boze lidi kdy se konecne naucite ze pokud neco chci tak si to koupim. Nobo take krades rohliku v obchodu , auta na ulici. Na druhou stranu pokud je ti 24 Kc moc tak si zkus odpostit jeden MC srac nebo pulku krabicky cigaret ...
Starý pes fóra :)

dvoracekp | stř srp 27, 2008 7:20 am

na sdelovani cisel svych VISA karet jsem hodne opatrnej. Apple z toho nevyjimaje.

Uživatelský avatar haasteren | stř srp 27, 2008 7:30 am

tak proc nemas inteligentni internetovou kartu s limitem

obchoduji na internetu 6 roku PAYPAL a nemam problem ( obrat mesicne desitky tisic USD )

Ale na druhou stranu to uz je tvuj problem ( kdyby byl kazdy jako ty neslo by pres internet prodavat vubec) nastesti vetsina lidi uz je opacneho nazoru...

N3o21 | stř srp 27, 2008 8:01 am

Aha... :-D Bojí se obchodníkovi (ověřenému) sdělit číslo karty... V obchodě asi taky raději nevytahuješ peněženku, co?

Blbá výmluva... Mám lepší :-P
Mě zatim AppStore ne a ne vzít kartu :-( A co se týče Jailbreaku - to nechci. Takže mě dost... (vy víte co)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dvoracekp | stř srp 27, 2008 6:32 pm

Tak jsem to vyřešil tak, že jsem se stavil v Hradci Králové ve firmě "iRoom", která je autorizovaným partnerem Apple a pán, který zrovna obsluhoval, mi za 50,- Kč tuto aplikaci stáhnul, zaplatil a nahrál do mého iPhone 3G.

Ve své bance se opravdu zeptám na možnosti "virtuální" platební karty.

N3o21 | stř srp 27, 2008 6:49 pm

Problém je, že se ti po Restoru ta aplikace smázne :-( Jelikož neni vázaná na tvůj iTunes účet...

Ty karty by to chtělo nějak vyřešit... Hlavně Apple by to měl začít řešit.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

maravy | stř srp 27, 2008 6:52 pm

Novinka je docela solidni program Igeocacher:

http://www.ayefon.com/geo/index.cfm

Nejvetsi nevyhodou je chybejici kompas, ale jinak ma solidni spravu cache, zobrazuje listingy vcetne fotek, umoznuje trideni do skupin atd. Proklikem z cache se ale dostanete do map, tak ze se hleda nadherne.
Za 12euro je nativni verze do iphone, za 8USD Vam autor nasdili prostor a muzete pouzivat online aplikaci.

Uživatelský avatar Harrison | stř srp 27, 2008 8:02 pm

Diky za info, toto konece vyzera na pouzitelnu aplikaciu. Islo mi hlavne o spravu a vyhladavanie caches, na hladanie v terene pouzivam turisticky Garmin :wink:
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Kiwisek | stř srp 27, 2008 9:11 pm

Pouzivam Geopher Lite i iGeocacher a oboji je pouzitelne byt zatim dost nedotazene. Tesim se na to az autori zverejni GEODE (http://www.nonameindustries.com/geodeapp/) protoze vypada podle toho webu opravdu dobre. Snad to nebude dlouho trvat.

annaud | ned srp 31, 2008 10:18 pm

:shock: Tak Geode vypada jako presne ten duvod, proc jsem si kupovala iPhone :) Nadhera! Uz aby to bylo.

dvoracekp | pon zář 01, 2008 6:05 pm

Jedině souhlasím, ne Geode se těším jak malej Jarda :-) Už aby tady byl, to si ho i z toho iTunes koupim :-)

maravy | sob zář 27, 2008 10:46 pm

Uz je to tady! Groundspeak vyviji aplikaci pro Iphone. Jestli bude na urovni Geocachenavigator pro symbian nokie, tak to temer nebude mit chybu. Krome map ktere nejsou na urovni maps app je tato aplikace snad to nejlepsi co se da pro geocaching poridit.

dvoracekp | ned zář 28, 2008 8:57 am

WoW !!!
Byl by nějaký odkaz s bližšími informacemi ?

maravy | pon zář 29, 2008 9:58 pm

Uz odeslane Apple na schvaleni a behen 2 tydnu by mela byt v Apple Store. Cena 9,99USD.

http://forums.groundspeak.com/GC/index. ... try3654012

annaud | úte zář 30, 2008 1:40 pm

Huh, to byla rychlost! 10 dolaru ... jsem zvedava, kolik to bude euro :) Ale tesim se, ze se to popsat neda ... jsem zvedava, jak na to zareaguji Geode

dvoracekp | úte zář 30, 2008 1:48 pm

No já to pořád sleduju, jak geocaching APP, tak Geode :-)

Na tyto dvě aplikace se těším jak malej Jarda,
už aby to tady bylo :-)

kenny | úte zář 30, 2008 7:50 pm

No, jsem zvedavy na tu aplikaci... Myslite, ze budu muset mit placeny ucet na geocaching.com, kvuli GPX eXchange?

maravy | stř říj 01, 2008 3:45 pm

Nebudes, program bude pristupovat primo do databaze.

Mates168 | sob říj 11, 2008 10:24 pm

Tak už je to venku:

"Application description Geocaching is a global treasure hunting game where participants locate hidden containers, called geocaches, outdoors and then share their experience online.

Groundspeak's Geocaching Application provides real-time, direct access to Geocaching.com's database of worldwide geocaches, the largest in the world!

- Direct access to over 650,000 geocaches around the world
- Search by current location, address or cache lookup code
- Access geocache details, including description, hint and recent logs
- Save geocache listings for quick retrieval
- Navigate to geocaches with a simulated compass arrow (iPhone 3G only)
- Look up trackable item details, including item goals, while on the trail

Future updates will include logging geocache finds and filtering your hides and finds from the Geocaching.com search results."

Odkud sem to vzal nemůžu říct, protože tam je warez.

Mates168 | sob říj 11, 2008 10:24 pm

Geocaching Groundspeak Inc.
Category: Navigation Price: $9.99
Released: Oct 01, 2008
Size: 0.7 MB
Seller: Groundspeak Inc.
Added to [zakázáno].us: Oct 11, 2008 L
atest version: 1.0

dvoracekp | ned říj 12, 2008 7:33 am

No super,,
ani to tak dlouho netrvalo :-)

.....no, pokud jde o mě, tak já se warezu nebojím :-) Až začnou dělat DEMA jednotlivých aplikací, aby si člověk mohl zkusit, zda-li to je nebo není kravina a zda-li jsou ty aplikace použitelné, tak ten warez nebudu nucen vyhledávat :-) Stačilo by třeba na 3 spuštění, potom šlus :-)

Ale tohle sem nepatří.
Jsem velice zvědav, v jaké brzké době na tuto aplikaci zareaguje GEODE. Ten vypadá také velice použitelně.

........ale tuhle aplikaci si budu muset sehnat / koupit :twisted:

Hezký víkend, MUF

maravy | ned říj 12, 2008 10:25 am

Tak jsem aplikaci vcera dukladne otestoval v terenu a zatim bych s koupi klidne pockal. Nejvetsi problemy:

-neumoznuje login na groundspeak a tim padem ani filtr nalezenych cachi, logovani nove nalezenych apod.
-pokud listing obsahuje vetsi fotografii, zvetsi se i text bez moznosti zoomovani a je velmi spatne citelny (format textu presahuje sirku lcd)
-bug v zobrazeni listingu, casto se stava ze ho nelze posouvat a je nutne restartovat aplikaci
-pokud ulozite cache (funkce aplikace), po naslednem zobrazeni z ulozenych cachi se spatne zvoli font a text je temer necitelny
-aplikace neumi manualne zadat souradnice!! Pro multicache tedy nepoužitelná
-kompas i po prepnuti do volby metrickych jednotek zobrazuje v milich, stopach apod.
-pokud je k dispozici jen gprs (O2), nacteni listingu je velmi pomale (i minutu)

Proste chce to jeste hodne zapracovat, zatim je pouziti dost omezene.

dvoracekp | ned říj 12, 2008 12:35 pm

Výborně,,
a přesně z tohoto důvodu podporuji warez.

Teď už vím, že s koupí této aplikace to bude chtít ještě chvilku počkat.
Případně počkat na uvedení GEODE, zda-li nebude lepší.

Děkuji moc za skvělou message a PM :-)
.........hlavně za tu PM :lol: :twisted: :lol:

maravy | ned říj 12, 2008 3:10 pm

Neni zac, jinak na onech mistech uz je aplikace take k dispozici :-)

Uživatelský avatar S474N | úte říj 14, 2008 10:14 am

maravy: to co si napsal je v zasade pravda. Na druhou stranu jsem treba ja osobne nadsen, protoze mi odpadla priprava cachi atd. Multiny uz zasadne nelovim a na klasicke cache idealni - clovek nekam prijede, zapne iphone a uz jede. Konkretne v mistech s 3G signalem je to chvilicka.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

dvoracekp | úte říj 14, 2008 11:09 am

No, mě osobně teda zatím nejvíc vyhovuje aplikace Geopher Lite, má kompas, přístup do databáze, ukazeuje v metrech, no, zatim asi nejvic povedena.

Geocaching od Groundspeaku je zatim opravdu nepoužitelný :-( čekal jsem od nich víc. Ale je to první verze, nic méně si myslím, že velice uspěchaná.

No uvidíme s čím a jak brzo přijde Geode.
Jsem na to opravdu natěšenej :-)

maravy | úte říj 14, 2008 10:02 pm

S474N: a ty mas taky pravdu :-). Posledni dny jsem taky lovil jen tradicionalky a na ty me aplikace dost vyhovuje. Odmyslet cache co uz mam a je to. Ulovene si ulozim a doma zaloguju ze slozky saved.
Dobra vlastnost je to ze po prokliku do maps a naslednem navratu do geocaching app se aplikace otevre v posledni zobrazene cachi. Jeste opravit diakritiku ktera i v tomto pripade (stejne jako u ulozenych cachi) dela text temer necitelnym.

Uživatelský avatar S474N | stř říj 15, 2008 9:25 am

maravy: diky :mrgreen:, nevim kolik mas cachi ty, ale ja se svymi cca 160 si jeste velmi dobre pamatuji, na kterych jsem uz byl (i presto, ze je to uz tri roky a mozna i vice), takze rozhodne hodnotim tuhle aplikaci jako plus. Logovani na miste bych asi nevyuzil, neb si stejne loguji i do "sveho" a navic i pridavam k logum fotky.

K te diakritice - idealni by bylo vsechno delat pres UTF-8, ale kyho vyra to tam ted maji.

BTW posli mi pls nejakou cache, kde mas problem, zkusim se na to taky podivat u sebe, co si pamatuji z posledniho lovu, tak jsem nikde problem s diakritikou nezaznamenal.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

dvoracekp | stř říj 15, 2008 9:32 am

lze tu aplikaci nejak prinutit k tomu aby ukazovala vzdalenost do cile v metrickych jednotkach na misto mili ?

Uživatelský avatar S474N | stř říj 15, 2008 9:38 am

dvoracekp: pokud myslis v celkovem souhrnu, tak mi to ukazuje v metrech - staci nastavit na posledni strance. Pokud myslis v tom kompasu, tak tam nevim, protoze ho nepouzivam. V prehledu si vyberu cache a potom se prenesu rovnou do GoogleMaps, ktere si prepnu na satelit nebo hybrid a koncove dohledavani delam i podle okoli - budov, stromu, cest, atd. Prijde mi to o dost lepsi, nez se ridit nejakym radoby kompasem.
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

maravy | stř říj 15, 2008 2:40 pm

S474N: no taky nejsem zadnej prebornik, mam 129 cachi. Diakritika blbne v zasade ve vsech cache kde je pouzita, napriklad GC1FNFV. Ale jak pisu, diakritika se rozhodi az v okamziku kdy cache ulozim a pak zobrazim. Nebo kdyz se prokliknu do maps a vratim zpet do aplikace.

Uživatelský avatar S474N | čtv lis 27, 2008 7:58 pm

KulaShaker: zacit muzes, ale warez sem nepatri :roll:
Obrázek

Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone