Dakujem
No ja som chcel dosiahnut toho ze som si kupil router synology s tym ze nahradim svoj stary airport extreme. Ten bol len n-kovy. Router synology je tiez s pismenkami "ac" ale slo mi hlavne aj o dosah wifi, a samozrejme bonus bola vyssia rychlost. A ako som sa v tom tak "špárál" tak som si pomeral rychlosti LAN - LAN, WLAN 2,4GHz - LAN, a nakoniec WLAN 5GHz - LAN. Toto som testoval na macbooku a aj na iphone 6s+
Nakolko som mal neskor nejaky zly pocit z toho routru synology (zahranicne recenzie a skusenosti a naviac je v skutocnosti oproti obrazkom na nete skaredy ako noc) tak som ho vratil a kupil airport extreme ac. Spravil som takmer presne porovnania a zistujem ze cez WIFI je synology rychlejsi ale cez LAN je pomalsi ako airport extreme.
A aj preto som sa tu pytal ze nech to kto moze poskusa, ved je to otazka ani nie minuty.
A ked sa bavim o rychlosti LAN - LAN tak na to ze mam gigovu siet tak mi oba routre nameralo len okolo 29MB co mi pride veeelmi malo. A to je len o par MB viac ako cez 5GHz wifi.
Ja sa v tom teraz musim povrtat a najst ze kde je tam chyba. Nakolko mam UPC modem a za nim airport extreme, z neho mi ide LAN do Apple TV a NAS DS Synology. A prave ked presuvam velky subor na NAS Synology tak mi to cez LAN (macbook - airport extreme) ukazuje rychlost okolo 29MB.