Pocket Informant - legenda je tady (update 18.3.)

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

nuny | úte zář 16, 2008 9:33 pm

Pocket Informant - legenda je tady (update 18.3.)

Každý kdo vážněnji používal WinMobile zná legendární PIM aplikaci Pocket Informant. Je to tak propracovaný systém kalendáře , úkolů, kontaktů a poznámek, že standartní srovnání se standartním kalendářem je jako Ferrari a Trabant. Iphone verze by měla být brzy venku tak se těšte a kdo jí neznáte tak si zatím prostudujte manuál k win verzi a budete valit oči.

http://www.pocketinformant.com/products_info.php?p_id=pocketinformant_iphone
Iphone 4 (16GB) s JB + new Ipad 4G (64GB) = oba O2
Přechod z WinMobile na Apple byl jako výměna Fabie za Ferrari.
Oboji začíná na F ale tím podobnost končí.
Host
Host

Vel | úte zář 16, 2008 10:41 pm

Re: Pocket Informant - legenda přichází

Pouzival jsem jej 3 roky, muzu jen souhlasit s kolegou. Tohle je mercedes mezi PIM aplikacemi. Otázka je, jak si poradi s prechodem na osx platformu.
Host
Host

nuny | stř zář 17, 2008 1:00 am

Taky jsem moc zvědav, zda se jim podaří přenást z PocketWin verze všechny funkce , to by byla u Macu asi revoluce :mrgreen: .
Prohlídni si forum na Webisu, je tam spousta otázek, co jak bude, jak jsem pochopil, tak synchro úloh s outlookem nebude asi přímo, ale zase přes nejaký web...škoda.
Host
Host

nuny | čtv led 22, 2009 12:58 am

Tak podle infa od výrobce by měl být PocketInformant pro IPHONE na AppStoru do konce ledna. Jen doufám, že myslí leden 2009 :D
Host
Host

Uživatelský avatar Carabei | čtv led 22, 2009 7:14 am

reknu to asi takto, na WM byl pocket informant pouze nadstavba pro klasicky kalendar, vyuzival jeho systemove prostredky a pocitac se kterym se synchronizovalo tak ani nemohl poznat rozdil. jinak z mych zkusenosti je to skutecne velmi propracovany programek, uvidime jak to dopadne
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Starý pes fóra :)

nuny | čtv led 22, 2009 10:01 pm

Tak to jsem se docela pobavil - napsat o PocketInformantu že je to slabej prográmek :D :D :D To co je v Iphonu jako kalendář je jen takový holátko , kontakty taky a pro úkoly musíme používat aplikaci externích firem. A ted si představ program, kde jsou krom jiného tyto agendy opravdu hodně rozsáhlé a navíc vnitřně propojené - nejlépe se asi hodí označení propracovaný GTD systém. Nemá cenu tady diskutovat o tom jestli je nebo není PI dobrý - on je naprosto dokonalý. Otázkou ovšem je, jestli verze pro IPHONE bude obsahovat ty samé funkce jako PoketPC verze nebo to bude jen taková okleštěná verze, která se bude časem vyvíjet a dohánět PocketPC verzi.
Host
Host

Uživatelský avatar simir77 | sob led 31, 2009 8:51 am

Zdarec,tak co nevite nekdo zdali bude dnes uvolnen do itunes app?
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jablickar | ned úno 01, 2009 1:52 pm

Pocket Informant se odklada.. bohuzel.. nezvladli dotahnout synchronizaci.. na druhou stranu verze 1.0 bude o fous lepsi nez mela puvodne byt, protoze ted zas upravi par dalsich detailu :)

Uživatelský avatar simir77 | pon úno 02, 2009 11:26 am

Tak řeším otázku,zda-li koupit nějaký dobrý úkolovník či počkat na pocket informant.Protože čekat měsíc nebo i déle se mi nechce ani nemůžu,protože úkoly jsou pro mě prioritní.Co vy myslíte má cenu čekat?
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jablickar | pon úno 02, 2009 10:53 pm

Re: Pocket Informant - legenda přichází [ZATIM NE]

simir77: urcite pockej, zbytecne ted utracet.. uvidime jaky Pocket Informant nakonec bude, snad nas nezklame..

jinak na appstore je ted docela solidni ToDo, ktere je docasne zdarma.. urcite ho muzes zkusit, treba se ti bude libit..

http://jablickar.cz/index.php/2009/02/ultimate-todos-funkcemi-nabity-todo-pro-iphone/

Uživatelský avatar simir77 | pon úno 02, 2009 10:55 pm

Děkuji za odpověd a radu,už jsem stahnul,díky jablíčkáři
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cubas | pon úno 02, 2009 11:23 pm

iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jablickar | úte bře 10, 2009 9:29 pm

Pocket Informant ODESLAN DO APPSTORE!
Todle je od uvedeni push google kalendare nejlepsi zprava.. aspon teda pro me.. :)

Uživatelský avatar cubas | úte bře 10, 2009 9:43 pm

takze si jeste mesic pockame, jestli se vubec dockame :-(
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jablickar | úte bře 10, 2009 11:10 pm

Pokud probehne vse v poradku a nebude Applu na aplikaci neco vadit, tak jsou to 3-4 dny max.. ::)
muj optimisticky predpoklad je patek :)

pinkrider | stř bře 11, 2009 2:37 pm

Můžu se zeptat do jakého AppStore odesláno protože jsem to hledal v americkym, česky a francouzskym a nikde nenašel :D . A navíc píšou předpokládanou cenu 12,95$ :)

Paly | stř bře 11, 2009 2:40 pm

Odoslane na schvalenie do AppStore. Zatial nie je v ziadnom! Treba citat poriadne.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

jablickar | čtv bře 12, 2009 12:00 am

pinkrider: jak psal Paly.. a jinak s tou cenou mas pravdu, to bude zavadeci cena.. pozdeji bude zdrazeno na tech $20..

Uživatelský avatar simir77 | úte bře 17, 2009 8:10 am

Ahojte,tak jsem zjištoval jestli PI bude dnes vydán,bohužel jsem nikde na netu neobjevil žádnou zmínku o tom že by mohl být opravdu dnes v Itunes,takže pro Vás všechny kteří jako já čekám,žádná příjemná správa.Snad se tedy brzy dočkáme 8)
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jablickar | stř bře 18, 2009 8:14 am

Pocket Informant sice jeste neni videt v Appstore, ale primy link zde najit napriklad tady..
http://iphonenovinky.cz/index.php/2009/03/jiz-vysel-vyborny-organizer-pocket-informant/

scorpi | stř bře 18, 2009 8:55 am

Re: Pocket Informant - legenda už je tu

patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

jablickar | stř bře 18, 2009 9:25 am

Re: Pocket Informant - legenda je tady (update 18.3.)

scorpi: vsak link je v clanku :)
ja mluvim o tom, ze kdyz vyjde aplikace, tak 24h po vydani neni videt v appstore pomoci hledani napriklad.. ale prime linky samozrejme funguji :)

scorpi | stř bře 18, 2009 9:30 am

Jasan. Beru zpět :oops: :lol:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Razr | stř bře 18, 2009 10:46 am

Škoda že nepodporuje zatím více jazyků. Jinak bych udělal češtinu...
iPhone X, iPad Pro, MacBook Pro, Apple Watch Series 2
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cubas | stř bře 18, 2009 10:47 am

skoda, ze je to takove preplacane, vubec ne iPhone styl :-( tohle se mi libilo na PDA na WM, ale na iPhone mi ta aplikace prijde jako z praveku.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar simir77 | stř bře 18, 2009 11:26 am

Tak já jsem konečně spokojený,ale problém mám s nastavením.Nevím jak nastavit v měsíčním zoobrazení abych měl začátek týdne pondělí a ne neděli.A hlavně mi nějak nejde synchronizace,na poprve ano ale pak mi to píše "invalid uptated-min" a pak se aplikace zavře.Může mi někdo poradit?Díky moc
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | stř bře 18, 2009 12:09 pm

K tomu pondělku - podle mě jim tam chybí jedna položka. settings je FIRST DAY OF WEEK a Week View. Tam to funguje normálně. Mělo by tam být ještě Month View. Možná v další verzi.

Ale problém mám s připomínkovačem. Když si nastavím upozornění, v daný okamžik se nestane nic. Funguje to někomu?

Uživatelský avatar simir77 | stř bře 18, 2009 12:11 pm

Mam stejný problém jako ty,jo a mas pravdu no snad se brzy dockame opravy.A jak synchronizujes prosim?
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | stř bře 18, 2009 12:20 pm

Synchro kalendáře přes Google Calendar a úkoly přes Toodledo. Doufám, že to není tak, jak tuším, že připomínky chodí jako SMS, nebo email. To by bylo pěkně na houby. Přece pokaždé, když zadám akci, nebudu muset synchronizovat s googlem ne?

EDIT:

Hmmm, tak tady je odpověď :(

http://www.pocketinformant.com/Forums/i ... opic=13965

Edituj svoje posty a nepis jeden za druhym. dodo

Uživatelský avatar iTukan | stř bře 18, 2009 12:47 pm

Pouzival jsem PI na PDA, ale pokud neudelaji primou synchonizaci s Outlookem, tak u nich penize neutratim... ale za to muze Aple. Skoda, je to jinak dobry SW. :cry:
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar elka | stř bře 18, 2009 12:51 pm

Řekl bych, že tam mají chybu. Ať nastavím jakýkoliv typ upozornění a vložím událost, po synchronizaci s Google Cal je v kalendáři připomínka nastavená na vyskakovací okno.

invader | stř bře 18, 2009 7:33 pm

No, zatím to testuji, takže ještě nebudu chválit ani pomlouvat. Co mě tedy opravdu mrzí, že se to nesynchronizuje s outlookem. Zatím jsem používal standartní kalendář v iPhonu a v outlooku mám spoustu důležitých výročí a upozornění, které se mi každoročně opakují. Uvidíme po týdnu, třeba přijdu na nějaké zásadní výhody a nesmažu to.

Bartsin | stř bře 18, 2009 10:24 pm

Pánové, prosím poraďte s tou synchronizací. Pokud už to někdo rozběhal kompletně.

1) mám account na google kalendáři- O.K.
2) instalovanej google sync- O.K.
3) normálně jsme přehrál všechny události do googlu a pak do informantu- O.K.
4) ale za boha nemůžu dostat událost zadanou v informantu do google kalendáře a tím pádem ani do Outlooku. když dám synchronizovat v informantu- do google kalendáře mi to nenateče...Pokud je synchronizace jen jednocestná, mám problém..

TODO funguje přes toodledo v pohodě obousměrně...

Díky!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar elka | stř bře 18, 2009 10:44 pm

Mě to funguje normálně. Mám v Google kalendáři události z Outlooku synchronizované přes Google Calendar Sync. V Informantu vložím událost a stisknu Sync a za moment je v Google Calendaru.

Nápad: možná nemáš vybraný správný default calendar v settings?

nuny | čtv bře 19, 2009 12:35 am

Tak musím říci, že po takřka nekonečném čekání na to až PI vyjde jsem si ho zakoupil a musím se vrátit ke svému příspěvku na začátku této diskuze. Základní otázkou bylo, zda bude PI pro IPHONE funkčně kopírovat PWin verzi, protože tam se jednalo o velice vyspělý a provázaný systém . Bohužel verze pro Iphone je tak 20% toho co je v dnešní PocketWin verzi a ani si nevzpomínám, že by takhle chudá verze PI pro PocketPC kdy byla. Co chybí fatálně je agenda kontaktů - lze namítnout, že ta je v IPhonu v základu, ale tady by se mělo jednat o kontakty, které lze prolinkovávat s událostmi v kalendáři, s úkoly, s poznámkami (ty také chybí). Dal by se o tom napsat samostatný článek (Jablíčkář připravuje recenzi, tak jsem zvědav jak to bude hodnotit on), ale můj jednoznačný názor je těžké zklamání. Je jasné, že u některých věcí je vývoj PI svázán Applem, ale je spousta věcí, které jsou evidentně nedotažené (synchro vůbec není s Exchange, přímo s Outlookem ani nemluvím) Tak snad až další verze - tohle snad ani neměl vývoj pouštět ven.
Host
Host

pali777 | čtv bře 19, 2009 10:00 am

Odporucam precitat TOTO.

Celkom som sa na Pocket Informant tesil...ale to nadsenie ma pomaly ale isto opusta:(

pali

jablickar | čtv bře 19, 2009 12:29 pm

nuny: Zatim si s Pocket Informant jen lehce hraji, ale prozatim pro me asi zustane jen jako takova nadstavba nativni aplikace Calendar.. Alex upozornoval na to, aby lide nebyli zklamani, ze toto je verze 1.0 a WM verze se vyviji nekolik let.. ale stejne jsem zklaman :)

ty kontakty jsou vyresene zatim jen tak, ze u udalosti si je muzes pridat a potom v Today view mas seznam kontaktu, s kterymi mas dneska nejakou schuzku ci tak.. kdyz ale poslu pozvanku danemu kontaktu, tak mam pak v today email toho cloveka a neni to provazane s kontakty.. fail..

Na PI me nejvice zklamalo ToDo.. UI je odflaknute, chtelo si to daleko vic pohrat.. na druhou stranu aspon nemusim resit dilema, jestli prejit z Things.. Things je radost pouzivat, o PI to rict nemohu.. navic cely PI na me pusobi dost zpomalene, todle je hodne slaba prace.. Alex sice mluvi o tom, ze optimalizace kodu teprve prijde, ale todle tu uz melo byt s verzi 1.0..

PI mel i docela velky tym betatesteru, ale svoji praci delali podle me velice spatne.. pravdepodobne se Alexovi ozvali spise nedockavci nez lide, kteri opravdu chteli testovat PI.. nejvic me ale irituje prepinani cerne / sede v "notifikacni" horni liste iPhone.. takova drobnost, ale me to opravdu nici :D

Pravdepodobne s recenzi nejaky ten cas pockam, protoze chci videt, jak se bude co delat.. treba to, ze nejde zmenit prvni den v month view je OBROVSKY fail.. Alex sice prislibil napravu, ale verze 1.01 bude poslana do Appstore nejdrive 27. brezna.. to mi prijde opravdu pomala reakce.. asi by meli lide kolem PI zapremyslet, jestli chteji PI zabit ci z nej chteji udelat jednu z nejlepsi apps na iPhone.. stale to na me pusobi tak, ze PI vytvari Alex samotny, ktery mezitim stiha komunikovat s verejnosti, coz je proste blbost (edit: ve skutecnosti na tom pracuji 2, ale druhy clen - Chris - ma dovolenou).. takhle to nejde.. musi pribrat lidi do tymu, idealne i nejakeho zkuseneho iPhone programatora.. lidi jim nebudou cekat nekolik let, nez se z PI stane kvalitni aplikace..

blauch9x | pát bře 20, 2009 5:23 pm

Zdravím, tak PI opravdu v této fázi v1.0 nestojí ani za doláč...dost mě to zklamalo a myslím, že nejsem sám :oops:

Dolfi | čtv srp 27, 2009 5:55 pm

Pocket Informant

Prosim Vas daji se nejak pretahnout veskere udaje z kalendare /original iphone/ do Pocketu?

Ahoj, nepoužívej velká písmena. viz pravidla fóra, příště neopravím, ale smažu. Julek

runner111 | pát srp 28, 2009 7:42 am

Re: Pocket Informant

Dají, sesynchronizuj iP s Outlookem a pak Outlook s WM, jestli tedy Pocketem myslíš WM. Jinak toto se týká defaultního kalendáře. Pokud chceš data z origo kalendáře do Pocket informantu, musíš si nastavit synchronizaci přes Google calendar a pak to bude online synchronizovat. Jinak já sem si to nastavoval předevčírem, právě kvůli Informantu a funguje to perfektně. Přesný návod jak na to je tady na foru, téma o Pocket Informantu také.
http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=13&t=20238&hilit=google+calendar
Apple Watch sport
iP 6 16GB
iPad Air
MacBook air
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Aplikace pro iPhone