Tákže po měsíčním používání Moleskine bloku pro tyto účely jsem s tím seknul s tím, že jsem stejně vše psal do iP, protože je lépe po ruce.. A stejně je to v Moleskine taková otrava manipulovat tam různě s projekty, contexty atd..
Takže už NIC v papírově podobě..
Zrovna to vidím tak, že využiju účet na stránce Toodledo.com, pro zálohování těch všech blbůstek a teda potom potřebuji nějakou aplikaci na iP, která se dokáže s Toodledo bavit.. A to jsem našel pouze tyto 2:
- Toodledo
- ToDo
Dnes večer aplikace ozkouším a rozhodnu se co bude vyhovovat víc mým potřebám a poté zde poskytnu takové menší shrnutí.
Jinak ještě menší tip pro ty, co se nebojí utratit nějakých desítek $ navíc za pořádno aplikace, tak s emi podle recenze zalíbila ta s názvem "Life Balance", jelikož ty fce vypadají prostě lákavě.
Recenze zde:
http://www.mitvsehotovo.cz/obsah/life-b ... managementEDIT: Takže abych to shrnul, nejvíce se mi líbila aplikace Todo.. Toodledo je sice zajímavá apps, má o něco více fcí než Todo, ovšem to byly ty, které bych nevyužil.. Více mi co se týče GUI vyhovovala Todo..
Dále.. v 1. příspěvku jsem psal že požaduji podporu projektů, ačkoliv tato app projekty nepodporuje..
Najdu v ní pouze:
Lists - prostě složky
Contexty - "@ ..."
Tagy..
Přičemž Contexty jsou na tom funkčně úplně stejně jako tagy.. Tedy buď zobrazíte všechno, nebo jenom úkoly spadající pod jeden vybraných tagů/contextů..
Využívájí složek je samozřejmost pro listy jako je "Někdy/Možná", "Čekám na..", "Další akce" atd..
A dále jsem se tedy rozhodl, že tagy budou pro mě něco jako projekty, což má vyhody ty, že mohu mít kterýkoliv úkol co spadá pod nějaký projekt taktéž rozdělen do zmiňovaných složek (lists).. Navíc pro rychlé navigování se dá v tagách (pro mě projekty) vyhledávat, což je další plus.
A po troše uprávách a přemýšlení jsem si vybral svoji vysněnou To-Do aplikaci.. Na začátek GTD to bude dobré

Ale hlavní důvod proč jsem si vybral zrovna ToDo, byla lehká synch s Toodledo -> při prehrání firmware nepřijdu o celou svoji práci.
Druhá věc už je použitelnost webové služby Toodledo, která se mi zda strašně chaotická, takže se posnažím jí nějak pochopit.. Přinejhorším bych vše spravoval na iP..