harken | pát lis 21, 2008 9:15 pm
Keď ja som si už aj chvíľu myslel, že cigáni nemusia byť tak zlí, ako sa o nich všeobecne hovorí - cca pred tromi rokmi som bol u babky v Liptovskom Mikuláši, a tam je teda tiež pekné ghetto. Spadla mi lopta do Váhu (rieka), išiel som bicyklom popri ňom a hladal som ju. Vtom na mňa zakričali cigáni z druhého brehu, že "tam je". Išiel som si teda pre ňu a bol som spokojný.
O pár dní som sa však kúpal (zase v tom Váhu :)), prišiel tak nejaký 8-ročný zasran (samozrejme "potmavšej pleti") a začal mi nadávať, že čo ti kok*t, čo tu zavadzáš... (ja som mal vtedy asi 13). Nemohol som mu však nič spraviť, lebo by došlo jeho 27 bratov...
Nám, ani našej krajine nepriniesli nič v minulosti, teraz tiež nie a myslím si, že dlho (skôr veľmi dlho) ani nič neprinesú. Skôr sú záťažou či už pre sociálny systém, alebo obyvateľov. Viem o čom hovorím, vedľa nášho domu boli malé pozemky, dva z troch obsadili cigáni. Samozrejme, že domi mali byť už dávno zbúrané, a ani omylom im nepatrili.
Každý deň môžeme počuť v správach "A gde pójdeme, na ulicú? Šak nech sa o nas postarajú" My im dávame byty, vodu, elektriku (alebo si ju sami kradnú) a oni nám akurát tak ukradnú poklop z kanálu kde na druhý deň niekto spadne a zlomí si nohu, na odbyt idú aj značky, a nepohrdnú ani vykrádaním domov (napríklad náš dom 2x).
Česť výnimkám, ale ja už nemám chuť s nimi "spolunažívať", ja ich tu už proste nechcem. Pamätáte si, ako nejaký slovenský minister na Luníku IX vyhlásil, že kto príde vtedy a vtedy tam a tam, tak mu určite zoženie prácu? Prišli dvaja!!!! Iste, určite majú ťažšie zamestnať sa, ale väčšina sa so slovom práca strene možno tak v nočnej more.