Snad neprozradim nejake tajemstvi :], ale u Vodafone se pri trose stesti da 'dohodnout' na individualnim tarifu, mimo ty verejne zname. Jak? Proste zavolat na infolajnu a zeptat se, co se musi udelat pro to, aby jste presli ke konkurenci :].
Zalibil se mi a to vcelku dost u O2 zlevneny tarif Neon XL, akce kdy na rok byl tarif za polovinu, tj. 400 minut za 1000Kc. Docela realne jsem o tom uvazoval, takze jsem zavolal na infolajnu VF a pozeptal se, zda mam u nich nejake zavazky. Zjistil jsem, ze sice do konce dubna ano, ale to uz bych nejak prezil ;) .. No a pri tom, kdy jsem se ptal na vypoved, jsem byl prepojen na 'specialni linku', kde se me mila pani (profik, klobouk dolu) snazila 'premluvit' abych u Vodafone zustal :P. Finta byla v tom, ze jsem proste argumentoval tim, ze u konkurence je levneji a sluzby +- stejne, takze mi nabidla nejake zlevneni, ale s diky jsem odmitnul. No a pak prislo prekvapko, udelala mi _mnohem_ zajimavejsi nabidku, na jeden rok, bez zavazku. Cena 860Kc, pres 400minut mesicne v cene :]. Takze spokojenost, oni ze me dostanou mesicne o 160Kc vice a ja z nich 200 minut navic. A to jeste mam takovy pocit, ze jsem mohl na pilu tlacit jeste o fous vice a vyslo by to take ;) ..
Je fakt, ze jsem u Vodafone pres devet let (jsem mezi jejich prvnimi 500 zakazniky) ;), coz take hralo svoji roli a snazil jsem se, abych znel co nejpresvedciveji a nebylo na mne moc poznat, ze proste pocitam s tim, ze mi vyjdou vstric :]. Ale protoze jsem vedel, ze me zene nabidli neco podobneho, take pri 'pokusu o prestup jinam', zkusil jsem vabank a vyslo to. Je ale take fakt, ze podle nasi konverzace bylo obema stranam jasne, ze ja u VF zustanu, ale chci si vydupat lepsi ceny stuj co stuj a ta pani vi, ze ja vim, ze ona vi :)). Takze jsme se tim oba tak trochu i bavili, zkusenosti s trhovci v arabskych koncinach je zde znacnou vyhodou :P.
Takze to zkuste, pokud na to mate nervy :], imho vysledek stoji za to.