zpjet | čtv kvě 07, 2009 8:09 am
Naší firmě (AASP v Londýně) už naštěstí škodu zaplatila pojišťovna (bylo to i pro nás trochu překvapení). o to víc jsem se snažil o MK informovat, když jsem viděl, kolik je lidí, kteří do MK vrazili svoje těžce nabyté úspory, které jim žádná pojišťovna nevrátí.
Už několik let žiju v zahraničí a tak mi to myslí pozitivněji. Ve vyspělých demokraciích má policie respekt - naše vtipy o policajtech (pocházející snad z Rakousko-Uherska) tady nikdo nepochopí.
Můj hlavní důvod pro příspěvek tady na fóru byla informovanost. Sami bysme se nenapálili, kdyby nás napadlo jen google jeho jméno. Snad to napadne ty příští lidi, co s ním budou mít obchody, a vůbec obecně každého kdo kupuje něco přes internet. Bylo až neuvěřitelné, kolik informací se nám podařilo vytáhnout z Google Cache; inzeráty, které smazal před několika měsíci.
No a další důvod je ten, že si osobně myslím, že Michal moc peněz neutratil - aspoň na to nevypadal, chodil pořád v jedněch džínách a v hospodě za něj platili jeho kámoši... Třeba je někde konto, na které on jako kleptoman střádal na bůhvíco. Brečel už na policejní stanici, snad si tedy vybere vracení peněz místo několika měsíců v kriminále.
No a abych taky trochu přispěl do fóra, tohle bylo napsáno na 3.0 beta 4 s českou klavesnicí. Funguje docela překvapivě dobře, zajímalo by mě, kolik mista zabírá slovník, anebo jeho algoritmus, nachází totiž i skloňované tvary a dost místních jmen. Háčky a čárky musím dopisovat jen sem tam, ale to může také být tím, že esemesky posílám bez diakritiky (projdou jen někdy, a jsou mnohem kratší), takže by bylo dobré, kdyby šel vypnout uživatelský slovník per jazyk. Jedna věc je specifická pro iPhone: protože nabízí jen jedno slovo na opravu, zřejmě se nedočkáme toho, že bysme nemuseli předem počítat s psaním diakritiky některých slov ručně. Například při psaní "být", protože "byt" je taky správně, a jinou variantu iPhone nenabídne.