N97 vs iPhone +Uvaha

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

susty | pát srp 07, 2009 2:52 am

N97 vs iPhone +Uvaha

Pred viac nez rokom ma oslnil jeden skvely telefon ako inak bol to iPhone. Ved napokon dodnes sa snim snazia vsetky telefony rovnat, napodobuju ho a snazia sa ho prekonat. Setky su snim porovnavane...proste urcil ako maju dnesne mobily vyzerat, bez neho by sme dnes mohli zabudnut na displeje v mobile vacie ako 3" a este ktomu dotykove. Firma apple spravila s iphonu legendu...ale! Manazeri apple sa viac staraju o zisky nez o spokojnost svojich zakaznikov. Skvele to predviedli s modelom 3G - Proste vzali nieco co sa dobre predavalo (2G) osklbali zneho co sa dalo aby usetrili a pridali daco co stalo najmenej a supli telefon na pausali a BRAVO nalsedoval obrovsky zisk. Moc som sa tesil na 3G S,ale zasa skvele apple spekulovalo smerom...skvele sa to predava, pridajme zasa nieco co je najlacnejie momentalne, narobime kampane a ludia to zasa kupia pri nasich minimalnych nakladoch a zisk bude ohromny! A tak sme sa aj dockali. 3G S ma ohurilo svojou skvelou rychlostou, popravde ved ide o najrychlejsi mobil suscasnosti ale tym som asi aj skoncil. 3Mpx fotoaparat no neverim ze by som sa niecoho tak skveleho mohol dockat v mobile z roku 2009!!!! Viem ze nejde o megapixeli ale o vyslednu fotku no zrovnaval som si fotky z 3G S oproti nokii n97 a naozaj sa to neda porovnavat! Najvasim sklamanim bolo premna ze displej ostal nezmeneny, no pardon ziskal jednu skvelu vlastnost a to sfarbenie do zlta.
Na apple mi strasne prekaza ze setko obmedzuje. Nedaju sa preposialat obrazky medzi telefonmi, jedine iTunes, Takisto hudba... Naozaj mi chiba multitasking!
Velmi rad pocuvam hudbu no iphone mi kazi tento zazitok! A absencia nastavitelneho ekvalizera je priam smiesna.A ak by mi nejaky usny radioamater bude tvrdit ze je natom iPhone so zvukovym podanim lepsie nez spominana n97 s radostou pridam grafy. Neda sa pouzit mp3 ako zvonenie (ano da ale straaaasne zlozite, co to ozaj nejde jednoducho jak sade inde??? oznacit pesnicku a pouzit ako zvonenie). Ono je toho ozaj moc co na Iphone proste uz neviem zniest. Este pred 4 dnami som mal vplane si zakupit Nove 3G S no dostala sa mi do ruky n97 a ostal som proste ocareny.

N97 vs IPhone 3G S (zvazujem kupu jedneho znich,budem pisat z mojho pohladu)

Display

n97 ma Nadherny displej konecne 16:9 rolisenie s 640x360 pixelami. Uplny ideal na pozeranie DivX filmov bez hociakej konverzie, surfovania po nete (naopak vadilo mi ze dislpej nereagoval ako na iPhone a musel som viac pritlacat) Iked diplej na nokii s ami pacil podstane vieac je pekne jemny a ostry no iphone ma multitouch na ktoryby som si len nerad odvykal

Hudba

Na tomto poli umna zvitazila n97 na plnej ciare a hlavne kvoli nastavitelenmu eqalizeru
dalej pribnalenym ovladacim panelom s 3.5 jackom na prepinanie hudby.Nielenze ma telefon 3.5mm jack na tele telefonu ale aj prepinaciu konzolu s moznostou pipojit vlastne sluchadla, umna velke +

Filmy a media

Taktiez jednoduche prehravanie a vkladanie vsemoznych formatov mpeg4, diviX, 3Gp..., iPhone pozna len mpeg4
Dalej moznost prezerania flashovych videi, java veci co mi ozaj chibaju na iphone.

Friendly ovladanie.
Iphone sa ovlada skvele. Nadherene reaguje na dotyk, nokia ma sprvu odradzala tlakovym dispejom, predsa zvyk je zvyk. No vyvazovala to skvelou qouerty vysuvnou klvanesnicou a funkcia rozpaznavania pisma pri pri pisani sms je ozaj cool. 3G S som zatial v ruke nemal a predpokladam ze od nokie bude odost rychlesji, no aj ta ma milo prakvapila svojimi reakciami a neradi sa medzi ziadne slimaky.

Kamera
Niet ocom videa aj fotky su na nokii podstatne lespie snad z milion nastaveniami

Design
Neviem sa rozhodnut obe s a mi pacia jak iPhone tak nokia.

Internet
Mylsim ze ten ma zmaknutejsi Iphone lepsie, nokii sa obcas podarilo nacitat internetovu stranku v mobile verzii. A plus uz spominany multitouch iphone pridava na lepsom surfovani netom

Na telefone ma zaujimaju len tieto body a vsetky spadaju pod MULTIMEDIA
cize..filmy,hry, fotenie, natacanie a prezeranie netu a videii na nete a najviac pocuvanie hudby. nic ine ma na mobile nezaujima samozrejme mal by byt pritom rychli a skvelo by sa mal ovladat

Skuste mi napisat vase postrehy, stale sa rozhodujem. Ktory telefon by mi posluzil lepsie na moje pozadovane funkcie? Dakujem

Uživatelský avatar headlong | pát srp 07, 2009 7:20 am

Re: N97 vs iPhone +Uvaha

No odpověděl sis vlastně sám:

filmy - N97
hry - iP
fotenie - N97
natacanie - N97
prezeranie netu - iP
prezeranie videii na nete - N97
pocuvanie hudby - N97
mal by byt rychli - iP
skvelo by sa mal ovladat - iP

Je to 5:4 pro Nokii ;-)

Pokud je u Tebe opravdu na prvním místě poslouchání hudby, tak jdi raději do Nokie. Např. u mě je to ovládání a prohlížení netu, proto bych iPhone neměnil...
Obrázek
Mám iPhone 8. V rodině ještě další tři iPhone :-)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar dodo_mt | pát srp 07, 2009 7:24 am

Ale spravu hudby v iPode ma jednoznacne lepsiu iPhone. Moj nazor :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar ygy | pát srp 07, 2009 7:45 am

ja som rokom predal iphone a kupil som si xperiu ..naozaj som mal tie iste problememy ale asi po mesiaci som ju musel predat a kupit iphone naspat ..aj ja som si myslel ze ked si mozes nastavit rucne equalizer tak to bude lepsie hrat ale nie .. apple predava jedny z najlepsich mp3 prehravacov na svete ... iphone ak dobre vies je sirokouhli ipod takze mas taky najdokonalejsi mp3 prehravas z ktoreho sa da volat :twisted: .. ak rad a casto surfujes s iphonom cez wifi tak ti nebude uz dobra hocijaka"masina" v tomto je iphone neprekonatelny. ja mam jednoduchy konvertor na filmy a dany film mam v priebehu 30sek. v iphone a co sa jedna vyzvanania tak ja nejak casto tie vyzvanania nerobim..tak jedno za pol roka v tom ziadny problem nevidim ..a myslim si ze niektorim jedicom stacia aj defaultne pesnicky..ved ked ti niekto vola tak zachytis tak prvych10 sek. zo zvonenia . A co sa jedna fotaku tak od kedy som kupil ip 3gs tak som fotil iba vtey ked somho skusal ... vsetko zalezi na tvojich prioritach a tie si musis stanovit iba ty sam ...

Uživatelský avatar Apache23 | pát srp 07, 2009 8:33 am

No a čo aplikácie...tiež ich vychádzajú desiatky každý deň na nokiu? :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Julek | pát srp 07, 2009 10:57 am

musel bych ten telefon vidět a vyzkoušet si všechno, moje používání telefonu se omezuje na volání sms a pracovní internet ... jde mi vždy o rychlost s jakou to umí určité zařízení zpracovat...

E71 třeba je na tohle doslova geniálně přizpůsobená ...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar rony | pát srp 07, 2009 2:12 pm

ja som N97 mal tyzden pozicanu zaciatkom jula.

ROZHODNE ma nepresvedcila. Kto chce citat, tak ten vie, kde najde sedemdielny serial o tom co som vsetko skusal.
(spravodaj.madaj.net)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Paly | pát srp 07, 2009 3:30 pm

Ako odporca Nokia :D (berte s humorom) tak sa mi Nokia N97 velmi pacila, bol som z nej uneseny, ale aj sklamany. iPhone je myslim nenahraditelny a svojim lahkym OS a ovladanim je pre mna #1 uz skoro dva roky :)

Kto chce Nokiu tak N97 ;)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Uživatelský avatar cicolably | sob srp 08, 2009 3:37 am

ja budem toršku možno OT
ale človek čo u hudobneho prehravača "nutne" potrebuje equalizer
je bud hluchý alebo mu stačia sluchadla za 5?
a včera som mal kamošovu N96 - ja viem nie je to N97 v ruke
a poviem vam , bol som z nej ,doslova HLUPY
ake su nelegogicke tie telefony vidí človek až po čase
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

susty | sob srp 08, 2009 4:31 am

To cicolably...pouzitie eqalizeru je jasne degradovanie zvuku ale u domacich kin nad 10 000 euro! Na posluch hudby cez iphone pouzivam spunty za 100 euro takze pouzitie eqalizeru je v tomto pripade na mieste! kazdopadne skuste pouzit napriklad predefinovane nastavenie bass booster na iphone a ipode touch a zistite ze nehraju rovnako, ba rozdiel medzi nimi je markantny. Preco?

Uživatelský avatar contrast | sob srp 08, 2009 8:33 am

Moj nazor je ze nokia je stale este par rokov za iPhonom, osobne neviem porovnavat ine phony ale iPhone a nokiu viem a dakujem pekne za ten trapny symbiant, ved to sa neda ani porovnavat, je to podla mna skor zufalstvo. Ak by som rozmyslal o niecom inom ako iPhone tak mozno palm OS alebo HTC HERO ale urcite nie NOKIA. :)
iPad 2 32GB
iPhone 4 32GB
iPhone 3Gs 32GB
iPhone 3G 16 GB - zdedila manzelka
Windows Vista 64bit
Host
Host

Arashidek | pát srp 14, 2009 10:15 am

mě by třeba zajimalo, jestli teda už má z N97čkou nějaké zkušenosti, když mi někdo volá, jestli se fotkas zobrazií přes celý displej nebo je to taková miniaturní kostička u jména??? Šilhám po ní takym, ale zatím jsem z iP plně spokojen:-) ale ta qwertz klávesnice :-) díky, díky

Uživatelský avatar parmin | pát srp 14, 2009 10:47 am

Co se ovládání a jednotlivých aplikací týká, každý může preferovat něco trochu jiného. Mně iPhone aplikace vyhovují, ovládání je opravdu intuitivní.

Co mě ale při uvedení iPhonu úplně dostalo - zpracování, design, konstrukce, velikost. Tím si mě iPhone naprosto získal. Po cca roce a půl je telefon pořád jako nový, nic nevrže, design je podle mě nadčasový. Před iPhone jsem měl několik Nokií a po nějakém čase vypadaly všechny dost zuboženě a to se ke svým telefonům chovám vždy dost slušně.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

PeterKiss | pát srp 14, 2009 11:04 am

Ygy máš úplnú pravdu akurát 2,3 dni je tomu že som si konvertoval fast and furious 4 do ufona konvert asi 30,40 min a instalacia asi 10 min.
Ale mislím že každý má rad niečo iné a je to natebe.

Mislíš velmi měkce, musíš myslet, aby to bylo správně česky. Bea.
iPhone expert
iPhone expert

susty | pát srp 14, 2009 1:31 pm

Njn prave prezeram net a zistujem si setko o tom mobile, najnovsie co som zsitil ze ma procesor ARM11 taktovany na 434Mhz, neviem co tym nokia sleduje bo ten isty procesor ma aj v o rad slabsom mobile no jeho frekvencia je 600Mhz.
Za dalsie oproti iphonu nema hw akceleraciu. Nokia bohuzial fakci na N-Gage a tie hry musia behat aj na slabsich Nkovych telefonoch. Takze implmentacia hw akceleracie by bola zbytocna. Oproti tomu nove 3G S oproti starym iphonom dostalo naozaj odost silnejsi graficky cip a rozdiel je ozaj markantny, takze pokial 3Gs budu chciet zmykat na maximum bol by to ozaj skvely hrny zazitok, naopak si mylsim ze 3Gs bude limitovane vykonom starsich generacii, tak ako je tomu u N-Gage.

Len pre porovnanie N-Gage vs iphone:
http://www.youtube.com/watch?v=a_l1UC3BmYU
http://www.youtube.com/watch?v=eAYfieW9liU

Uživatelský avatar ygy | pát srp 14, 2009 2:06 pm

to nieje pravda ono bud to bude hrozne sekat a bude to prakticky nehratelne alebo vyskoci hlaska ze ta dana aplikacia je nekontabilna s timto iphone ... to je marketingovy tah aby ludia presli na novu generaciu

Správně je (SK) nekompatibilná /(CZ) nekompatibilní. Bea

Stopa | sob srp 15, 2009 6:15 pm

uz vznikaju 3gs specificke hry (na toucharcade o tom pisali), hra worms ma nastavitelne detaily, par dalsich hier ma svoju 3gs verziu atd... takze brzdenia vyvoja by som sa nebal

susty | ned srp 23, 2009 10:40 pm

Takze po dlhom premyslani,porovnavani, prezerani vydei a scitani nespocet clankou a for som si nakoniec kupil Nokiu N97.

Pokusim sa teda toto device porovnat s mojim iPhonom v premna dolezitych veciach.

Displej: Iked ma nokia papierovo vecie rozlisenie v praxi to ozaj nieje poznat. Tu ma iPhone naviac multitouch a displej posobi opticky vacsi, no pri pozerani filmov je natom lepsia nokia. Totyk prstom je prirodzenejsi na iphone.Nokia horsie reaguje na brusko prsta a treba pritlacit na displej, no na nechet reaguje excelentne.

Hry: Iphone hry su na lepsej grafickej urovni, hranie aut je skvele no hranie fps je premna na dotykovom siplejei priam utrpenie. Tento neduh nokia dobieha querty klavesnicou a utuzuje tak zazitok z hrania. Asi by si kazdy mal zistit co mu viac vyhovuje ci grafika alebo hratelnost, alebo ako je kdo zvyknuty. Mne sa sak na nokii hrali hry lepsie i ked v horsej grafike.

Hudba: Na tomto poli nokia jasne vyhrava a kvalita podanej hudby oproti uphonu je nezrovnatelna.Najviac ma na nokii potesila moznost si nastavit vlatny preset eqalizeru. Iphone ma ale viac moznosti zoradenia hudby.

Internet: Surfovanie po nete s querty klavesnicou je fakt pecka, na iphone ma vysostne nebavilo hocikde odpisovat na vyrtualnej klavesnici no na nokii som sa ozaj ponoril do sveta internetu a konecne nacitavanie flash videi :D co mi neskonale chibalo.

Iphone som si kupil hlavne kvoli pocuvaniu hudby a pozeraniu filmov. K hudbe som sa uz vyjadril. Filmy sa mi na iphone pozerali skvele bohuzial to neskutocne nepijemne konvertovanie mi kazilo tento zazitok a dalsia otravna funkcia - nahravanie filmov jedine cez itunes! Po case som bol stoho otraveny natolko ze som filmy na iphone aj prestal pozerat.
U nokie to funguje skvele. Proste pripojim mobil cez usb supnem film a pozeram!!! Rovako to funguje s hudbou, obrazkami so vsetkym!!! preposielanie medzi telefonmi...Sade sa uvadza jednoduchost iphone, umna to plati skor naopak. Na nokii si plus cenim, kvalitne fotky, led blesk, tocenie sirokouhleho videa s vysokym rozlisenim s kvalitnym zaznamom zvuku, Transmiter, pozeranie vydea pri vysunutej querty(netreba telefon podopierat), hlasny stereo zvuk pri posluchu bez sluchatok a to bez chrastania...je toho ozaj mnoho co by som este mohol pripisat.

Julek | stř říj 21, 2009 8:28 am

Odemykám na žádost SUSTYho ..

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar cicolably | stř říj 21, 2009 12:48 pm

no susty nahod niečo
myslím že nokia (N97) u teba spadla riadne na hubu a ludia čo rozpravaju že nemaju s nou problem su proste LIAR
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Uživatelský avatar rony | stř říj 21, 2009 2:32 pm

Nikto mi neveril, ked som o nej siahodlho pisal? ;-) Ten mobil viditelne skoncil aj u Nokie, vobec sa nesnazia ho dalej masivnejsie obchodne podporovat. Tym nechcem nasrdit jeho majitelov, moj osobny sukromny subjektivny pocit po jej dokladnejsom otestovani bol taky, ze moc narychlo zosity model s kopcom veci, ktore by mi vadili.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

susty | stř říj 21, 2009 8:42 pm

Juramac napisal:
"ale v prvni rade o privetivosti, o ovladani, o tom, ze vetsina veci v nem skutecne FUNGUJE ,atd.atd.atd."

"Jinak k Nokii N97 - Znam 2 lidi , kteri ji meli a peli na ni samou chvalu. jak je to super, co to umi, ze si bez toho uz nedovedou predstavit zivot a dalsi blabla......Nedavno jsem je oba po delsi dobe potkal a oba meli iPhone....."

Tak už poznáš tretieho.

Ani nie nedávno som sa rozhodol zmeniť telefón, spočiatku som bol rozhodnutý pre iPhone 3Gs, no v jedno popoludňajšie poobedie po návrate s chaty som pri behaní po internete narazil na zaujímavý telefón. Bol nim Nokia N97, ktorý sa "papierovo" (t.j. to čo si Nokia uráčila povymýšľať) javil akoby bol popri iPhone jasne nad vecou. Moje tehdajšie skúsenosti s týmto telefónom boli asi takéto: Pár krát som si ho naživo skúsil priamo v Nokii (bol som tam 2x z toho raz nebola funkčná, vraj sa im vybila no akosi zázrakom nešla nabiť) na internete som prezrel snáď všetky videá o tomto "skvelom telefóne" plus som bol omámený rozprávkami čo si bola Nokia schopná navymýšľať! Takže som sa radostne vybral po svoju N97. Moje prvé pocity s telefónom boli skvelé. Hudba hrala ohromne (mimoriadne ma tešilo keď sa mi telefón počas prehrávania reštartoval, alebo nedaj bože som ho musel obťažovať vyberaním baterky), Displej mal vysoký kontrast v kombinácii s veľkým rozlíšením (taký detail čo som si po čase všimol, displej jemne pulzoval, číže ma z neho pri večernom behaní po nete boleli oči a pokiaľ bolo niečo na obraze dlhšie, číže šlo o statický obraz, tak displej telefónu mal akúsi pamäť a pokiaľ som aj robil s mobilom niečo iné, stále mi obraz prekrývala moja predošlá činnosť po dobu cca 15 minút. Číže keď sa telefón zapínal o čosi dlhšie napríklad pri reštarte, tak logo Nokie ma na ňom otravovalo ešte počas chodu telefónu než sa displej spamätal)...potom prišlo ďalšie ale, no vlastne tých "Ale" bolo viac! Spomínam si ako Nokia sľubovala plnú podporu flashu a streamovanie videa na N97. Áno podpora flashu, no tá mi fungovala akurát na bezproblémové zobrazovanie reklám! Každé video, ktoré flash vyžadovalo sa i tak nespustilo. Prezeranie internetu mi často znepríjemňoval displej s jeho chabými reakciami na dianie, ktoré spôsobovali moje prsty na obrazovke telefónu, takže surfovanie po nete bolo, nervne chaotické a často som skončil tam kde som nechcel. Ďalšia vec s ktorej som bol ohúrený mala byť podpora divix videli, mal to sprostredkovať "vynikajúci" prehrávač smartmovie. Ono pravda je že väčšinu videli prehral no ani jedno nešlo plynule bez sekania. Ďalším šokom bolo pre mňa N-Gage. Nokia tvrdila že sa dá na tvrdý boj so svojou N-gage proti Apple iPhonu a Sony PSP. To bolo rečí že jej nová vlajková loď n97 rozpúta peklo na poli mobilných hier. Tvrdilo sa že špeciálne pre ňu vyjde nové rozhranie N-Gage s vynovenou grafikou a podporou dotykového displeja. Ale zase sa ostalo len pri sľuboch. Ďalším nemilým prekvapením bolo, keď vyšiel na povrch zarážajúci fakt, čo Nokia buď zabudla oznámiť alebo asi fakt len ZABUDLA, iný zámer vtom OZAJ nevidím. Nokia N97 vyšla vo finálnej verzii bez grafického čipu. No na tento fakt upozornil až dáky komerčný web ktorý sa rozhodol N97 súčiastku po súčiastke rozpitvať a hádajte čo nenašiel..ano graficky čip. Ešte si k tomu pridajte telefón čo sa vám denne minimálne 5x zasekne alebo reštartne, fotku v noci celú ožiari, že na nej nič nie je vidieť, telefón pri zoomovaní fotiek vypadne do menu...Plus novy firmware pre N97 ktorý mal opravovať kopu chíb už 2x nestihol svoj termín uvedenia, miesto toho Nokia predstavila novy telefón a novy operačný systém (N920 a op. systém Mameo 6, pričom súčasná N900 so svojim Maemom 5 sa ešte nestihla dostať ani na predajne pulty)

Zaver: N97 bola pre mňa každým dňom prekvapením. Vždy som čakal aký novy spôsob si vymysli ako ma naštvať. Rady nestačia a každý sa učí zo svojich chýb, ale i tak dúfam že pokiaľ toto niekto prečíta, pomôže mu to ušetriť peniaze a zabráni uskutočniť neprávne rozhodnutie. Apple možno nepredáva dokonalé veci, možno sú predražené, no ozaj fungujú. Myslel som že je to len slogan, no je to ozaj pravda...Think different.

iPhone sa stal súčasťou môjho života a druhy krát mu už odisť nedovolím.

Uživatelský avatar dodo_mt | stř říj 21, 2009 9:30 pm

:D dufam ze sa k tvjmu postu nedostane nejaky nokiak lebo tu bude peklo... :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar cicolably | stř říj 21, 2009 9:45 pm

:lol: :lol: :lol:
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

slososk | stř říj 21, 2009 9:47 pm

Ja som mal ten telefon od mami na skusku..(chcela vediet ci si ho ma zobrat na pausal a kedze ma par znamich v t-mobile, tak si ho zariadila na domov, aby sa mi pochvalila aky fon ma).Po 10 min nadavok som to vzdal a zistil som, ze ten telefon ma priserne dotykove ovladanie...atd...atd.
A hadajte co???
Ukecal som ju na iPhone, tazke po mne a mojej zene dalsi novy iPhone user...
Bola udivena aky jednoduchy,
ale efektivny telefon to je...
Dufam, ze nas iPhonakov bude len pribudat

P.s.: kto nevie, co sa v tomto malom jabku skryva prichadza o vela...

Je to dokonalost sama...
Kto neskusi, ten neuveri...

Nejako ma to chytilo... Idem uz koncit... Tak caute

Uživatelský avatar vbruno | stř říj 21, 2009 10:16 pm

Ja se k tomu musim take vyjadrit, protoze mam s nokii N97 primo dnesni zkusenost. Velice me zajimalo, jak uzasny telefon to je, kdyz vsude na internetu vyhrava srovnavaci testy s iPhonem.

Nebudu se tu dlouze rozepisovat, asi to ani nema cenu, napisu jen tolik:

Jak ten telefon muze vubec nekdo pouzivat?

1) tragicka grafika celeho OS (to je delane v AutoCadu?)
2) neustale potvrzovani vseho (jeste jednou: VSEHO)
3) lacina vizaz
4) pomale (spis zadne) reakce
5) sekani, zamrzavani
6) odporovy displej => nereaguje

Neustale se presvedcuji v tom co davno vim. Parametry jsou jedna vec, ale jejich pouzitelnost vec druha. Pro me jasna nerovnost : 10 vyborne fungujicich funkci > 100 nepouzitelnych. Neubehla ani minuta a nastala tak typicka vec:

snaha o scrollovani v menu -> nechtene spusteni cehosi -> snaha o zavreni cehosi -> vyskocivsi hlaska o potvrzeni zavreni cehosi -> telefon leti smer "zed". :-)

EDIT: A jeste dodam jednu vec, a to tentokrat ve vsi vaznosti: vzpomene si za pul roku, za rok nokie, ze existuje nejaka N97 a ze je potreba odstranovat na ni mouchy a vydavat nove firmwary? A vpomene si vubec HTC nebo Samsung? Jasne ze ne ;-)
Naposledy upravil vbruno dne stř říj 21, 2009 10:32 pm, celkově upraveno 1
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

slososk | stř říj 21, 2009 10:25 pm

vbruno:
Ja by som to tak dobre nepopisal ako ty...
Ale toto si mi vytrhol z jazyka...

mike0007CZ | stř říj 21, 2009 10:43 pm

Susty: Budes mit odvahu napsat to do nokiaforum? Cetl jsem tvoje predchozi chvaly na N97, to te tam asi zabanujou na dozivoti, ne? :mrgreen:
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar cicolably | stř říj 21, 2009 10:58 pm

mike0007CZ
tak neviem ved ty by ho ukamenovali za tieto reči

No tímto se nemá cenu ani pozaobírat ... jak se říká, moudřejší ustoupí, magoři a fanoušci Jablka, ať si s tím zmetkem iPhonem dělají co chtějí .. :)
toť nazor super USERa HĘŁŁĘRa z nokiaforum tema o iPhone
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

susty | stř říj 21, 2009 11:09 pm

To:mike0007CZ - nemám problém tam nič napišať. Už počas používania N97 keď mi začínala vadiť som písal že mi lezie na nervy a že čakám na new fw, no keď sa ten po dvoch odkladoch nedostavil, proste som stratil nervy. Povodne som chcel prejsť na Nokiu n900, no stále vídavam na you tube viac a viac videí typu že n900 nefunguje jak ma a odpoveď: opravíme v ďalšom fw, heh zavada, ale v konečnom fw nebude. Včera som si akurát precital o nevej N920 s novým op systeom maemom 6. Nokia nestíha opravovať stavajúce modeli a ich chyby a chrli nove. Preto som si opet zvolil iPhone. Pretože som sním nemal problemi. Síce par veci nevedel, no fungoval jak mal.

V MOJICH očiach je iPhone bezkonkurenčný telefón! A to i vďaka môjmu poslednému sklamaniu z n97 i preto, že funkcie ktoré JA využívam mi poskytuje zo všetkých možných telefónov najlepšie. No fakt že som iPhone na určitý čas vymenil napovedá tomu, že mu predsa len niečo chýba pre mňa podstatné, kvôli čomu som odišiel ku konkurenčnej značke, ktorá sľubovala že to spĺňa, podotýkam že ozaj len sľubovala. No i cez to všetko sú ľudia ktorým iPhone ozaj nevyhovuje. Viz môj otec. IPhone nemal rád celýrok a pol čo som ho vlastni (mal som 2G). Keď zistil tú "horibilnú" sumu čo som sa opovážil vyhodiť za môj stavajúci iPhone + dáke tie doplnky (sluchatka ipod in ear a doková stanica s remote control), tak sa musel dosť držať aby sa minimálne nezačal smiať alebo ma nenazval synonymom toalety :D Teraz už našťastie s JEHO N97 je maximálne spokojný. Telefón sa pod jeho "nadvládou" podľa mňa ani nedokáže zaseknúť. Za deň na ňom zvláda úspešne, tak 2 funkcie a to slimačou rýchlosťou, takže telefón ozaj nemá dôvod sa kedy zaseknúť.

Napríklad prečo by si človek ako on nikdy nevybral iPhone je: že nerobí zložky v zložkách, netriedi videa do ďalších 100 miliónov zložiek, nemá funkčný bluetooth, takže si nemôže večer v posteli preposielat obrázky z jeho ďalšieho telefónu aby ich mohol medzi sebou porovnávať. A veľká nevýhoda, telefón nepodporuje java hry!!!!!!! Keďže java je smerodatna a všetky nejava hry na iPhone sú blbosti a grafika nikoho dnes nezaujíma. A na zaver Telefón má mať všetko v sebe už jak vyjde z továrne, takže o JB netreba tebatovať.

Každý zmýšľame ináč a mame odlišné potreby od telefónu a treba si uvedomiť že naša modla ozaj nemusí vyhovovať každému. Poznám ľudí čo majú iné telefóny ako iPhone a sú s nimi ozaj spokojný a poznám ľudí čo si miesto iPhone už nič iné nedokážu predstaviť že by používali.

Sám viem že prechod z iPhone na n97 bola chyba. No učinil som tak na základe papierových parametrov ktoré si vymyslela sama Nokia a zamlčala určíte fakty. No tuto chybu si nebojím priznať. Preto som požiadal o znovuotvorenie tejto témy, aby ostatný neopakovali tuto chybu po mne.

mike0007CZ | stř říj 21, 2009 11:14 pm

uz ti to tam tvuj kamos nakopiroval
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

susty | stř říj 21, 2009 11:26 pm

Všimol som si. Asi ste stratili podstatu môjho príspevku, no zdá sa mi že vám ide o to niečo si dokázať.

Na N97 mi hlavne prekážajú chyby softwarového charakteru! Čo je vec odstrániteľná novým fw. Ostatne už je na Nokii čí znej spravia telefón hoden nosiť názov vlajková loď alebo ci sa otočia užívateľom chrbtom: Po hw strake ide ozaj o kus železa, ktorému síce niečo chýba, ale to i nášmu iPhonu nato netreba zabúdať.

mike0007CZ | stř říj 21, 2009 11:44 pm

Ano, nechal jsem se unest potencialnim flame. Ale samozrejme me zajimaji reakce majitelu N97. Mam 2 kamose s N97, ale vic je jich samozrejme s iPhony. N97 jsem si byl osahat v prodejne, a tak trochu jsem byl pripraveny na to, ze se casem objevi nejaka srovnatelna konkurence. Nicmene se samozrejme utvrzuji, ze se asi nikdy nic lepsiho neobjevi. Za 2 roky od nakupu prvniho iPhone, mam uz doma 5 vyrobku Apple a jednu manzelcinu Nokii, u ktere dodnes nevim, kterym tlacitkem mam vypnout hovor. Nokii vidim uplne stejne jako WM. Proste usnuli na vavrinech a ted se snazi dohnat konkurenci neodladenymi rychlokvaskami.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | čtv říj 22, 2009 7:14 am

Podme to trochu zhrnut:

Nokia chrli modely jedny za druhym. Koncepcia vyrobcov, ktori interne nehladaju nejake prevratne modely ale snazia sa tym drzat otacky na trhu. Novy model znamena nove clanky. Ak papierovo zlepsia parametre (ved vyvoj ide dramaticky vpred), majitelia predoslych uvazuju o vymene. To nie je zle avsak Nokia zjavne nejde metodou vylepsovania toho isteho modelu a aj navonok naslednicke modely v serii nemaju az tak vela spolocneho (priklad - vymena fotaka nie je dovod na komplexnu zmenu dizajnu).

Nokia pri castej vymene modelov (kazdy polrok nova hviezda - vlajkove lode) zjavne nestiha podporu firmware co len na pol roka stare modely. Podla vsetkeho su firmware kazdeho telefonu zosivane zalezitosti z predosleho vyvoja s pridanou pracou ku kazdemu telefonu zvlast. Tym padom musi softwarove oddelenie nezavisle viest kazdy firmware zvlast. To je nesmierne zlozita cinnost a pri chrleni novych modelov sa to neda solidne ustrazit.

Majitelia Nokii sa z predoslych dvoch situacii prisposobili a preto radi tvrdia, ze telefon musi out of box vediet vsetko. V tejto situacii maju pravdu. (oproti tomu aj iPhone z roku 2007 cerpa z vyvoja firmware sucasnosti).

Tymto vsetkym trpi pouzitelnost a nahradza ju rozsiahly vypocet funkcii.

Konkretne model N97 (bez navaznosti na ine modely): az neprimerane rychlo sity firmware, ktoreho obnova meska. az neprimerane rychla preorientacia na ine hviezdne modely od Nokie z ohlasovanej vlajkovej lode. Out of box ma zjavne problemy so stabilitou. Vsetko, co splnil je vypocet parametrov, kde sa neda odskriepit, ze fotak nema deklarovany pocet megapixelov, ze nevie posielat subory roznymi cestami, ze nema podporu DIVX (v reali neprehra uplne vsetko).

N97 som mal pozicany PR zastupenim Nokie hned pri jej uvedeni 7/2009, pocas toho som mal prilezitost ziskat konkretne a priame informacie. Povazujem ho za nedotiahnuty model, ktory zrejme rychlo vypadne z trhu. Podstatnou informaciou bude zivotny cyklus u jej prvych majitelov - ak do pol roka vacsina z terajsich vlastnikov nebude riesit nakup naslednika, tak to bude dost divne :-) Samozrejme verim, ze cast vlastnikov financne vykrvacala - to pozname aj na tomto fore - za rok setrene peniaze si do nuly vycerpali financie (studenti a pod.) a tymto nezostane prilis priestoru na manevrovanie. Preto sa budu drzat osvedcenych tabuliek parametrov, ktore samy o sebe budu platit aj o rok ;-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mike0007CZ | pát říj 23, 2009 6:07 pm

Vlastníci N97 asi nejsou moc spokojeni se svým zázrakem, a ani s podporou od Nokie. K častým závadám patří samovolné restarty, nutnost restartovat nebo dokonce nutnost vytáhnout baterku (to bohužel my udělat nemůžeme :mrgreen: )
Stížnosti jsou na pády aplikací, přesnost buzení +- 5 min, nedostatek paměti (zřejmě kvalitní multitasking), velmi špatnou citlivost GPS (čekání až 10 min.), minimální nabídku aplikací. Údajně je hlášeno až 2000 bugů - to už je asi sarkazmus uživatelů, a tak všichni čekají na nový FW, který snad chyby odstraní.
Co mě ale překvapuje, je smíření s tím, že to tak má asi být, že se tel. občas restartuje nebo zatuhne, že raději nebudu instalovat aplikace, abych mohl aspoň telefonovat - to je asi stigma Microsoftu. Dokonce se objevují názory, že počkám na N900 - tam už to určitě bude fungovat. To je opravdu vlajková loď.

Pro zajímavost - v čem může problém zpožděných aktualizací FW
http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/
Naposledy upravil mike0007CZ dne pát říj 23, 2009 10:38 pm, celkově upraveno 1
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar toncek | pát říj 23, 2009 10:25 pm

susty:

Na to se dá říct jediné - vítej zpět :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní