Takze po dlhom premyslani,porovnavani, prezerani vydei a scitani nespocet clankou a for som si nakoniec kupil Nokiu N97.
Pokusim sa teda toto device porovnat s mojim iPhonom v premna dolezitych veciach.
Displej: Iked ma nokia papierovo vecie rozlisenie v praxi to ozaj nieje poznat. Tu ma iPhone naviac multitouch a displej posobi opticky vacsi, no pri pozerani filmov je natom lepsia nokia. Totyk prstom je prirodzenejsi na iphone.Nokia horsie reaguje na brusko prsta a treba pritlacit na displej, no na nechet reaguje excelentne.
Hry: Iphone hry su na lepsej grafickej urovni, hranie aut je skvele no hranie fps je premna na dotykovom siplejei priam utrpenie. Tento neduh nokia dobieha querty klavesnicou a utuzuje tak zazitok z hrania. Asi by si kazdy mal zistit co mu viac vyhovuje ci grafika alebo hratelnost, alebo ako je kdo zvyknuty. Mne sa sak na nokii hrali hry lepsie i ked v horsej grafike.
Hudba: Na tomto poli nokia jasne vyhrava a kvalita podanej hudby oproti uphonu je nezrovnatelna.Najviac ma na nokii potesila moznost si nastavit vlatny preset eqalizeru. Iphone ma ale viac moznosti zoradenia hudby.
Internet: Surfovanie po nete s querty klavesnicou je fakt pecka, na iphone ma vysostne nebavilo hocikde odpisovat na vyrtualnej klavesnici no na nokii som sa ozaj ponoril do sveta internetu a konecne nacitavanie flash videi

co mi neskonale chibalo.
Iphone som si kupil hlavne kvoli pocuvaniu hudby a pozeraniu filmov. K hudbe som sa uz vyjadril. Filmy sa mi na iphone pozerali skvele bohuzial to neskutocne nepijemne konvertovanie mi kazilo tento zazitok a dalsia otravna funkcia - nahravanie filmov jedine cez itunes! Po case som bol stoho otraveny natolko ze som filmy na iphone aj prestal pozerat.
U nokie to funguje skvele. Proste pripojim mobil cez usb supnem film a pozeram!!! Rovako to funguje s hudbou, obrazkami so vsetkym!!! preposielanie medzi telefonmi...Sade sa uvadza jednoduchost iphone, umna to plati skor naopak. Na nokii si plus cenim, kvalitne fotky, led blesk, tocenie sirokouhleho videa s vysokym rozlisenim s kvalitnym zaznamom zvuku, Transmiter, pozeranie vydea pri vysunutej querty(netreba telefon podopierat), hlasny stereo zvuk pri posluchu bez sluchatok a to bez chrastania...je toho ozaj mnoho co by som este mohol pripisat.