BlazingUFO píše:tak som nastavil 20GB mega swap, prepol ntbk do rezimu vysokeho vykonu a drtim na najvyssich detajloch uplne plynule

diky julku
Chlapče ty nefetuj,PC sa nejaký ten rok už venujem,najprv ti vysvetlím niečo o grafických kartách čo je najdoležitejšia vec,a potom konkretne o hre GTA IV prečo ti nemože ist na
plené pecky ani vo sne1.Tak že ty si myslíš že ked máš v notebooku grafiku čo ma pamet 1GB a je odporučaních na hru 512MB tak si za vodou,
VELKY OMILNapríkald moja bývalá ATI Radeon HD4870
512MB je 1000x vykonejšia ako tvoja v notebooku prečo?Vysvetlím,o kapacitu pamäti skoro vobec nejde,ide hlavne o grafické jadro,kdež to moje malo,ma daleko cez 960 milonov tranzistorov oproti tvojim cca 100 mil,dalej moje jadro obsahuje až 800SP,SP su vypočetné procesory,teda jednotky ktoré pracuju v GPU,čim viac ich je tym rýchlejšia je grafika,a ta tvoja ich ma možno len 200,to najdoležitejšie kdež to moja grafika používala rýchle GDDR5 pametové čipy o frekvencii 4000Mhz a nizkím časovaním tak tvoja ma pravdepodobne ešte len DDR3 z frekvenciou 2x menšou,a vysokím časovaním moja karta mala 256 bitovu zbernicu(na tie pamete)kdež to tvoja ma len 64 bitovu zbernicu,stoho plynie že ja mam datovu priepustnost až 170GB/s a ty mas datovú priepustnost len cca 40GB/s,jednoducho povedané ty kebyže máš pamet 100GB tak si 100x pomalší ako ja z 512MB pretože u mna tie pamete ovela efektivnejšie dokážu pracovat hlavne vdaka širokej zbernici,dalej mám 40TMUS,16ROPs jednotiek,kdež to grafike v NB sa o takých hodnotách len sníva preto ma moja karta v hre napríkald 60FPS a tvoja stym istím nastavením možno ani nie 15FPS...Toto celé som len vysvetloval aby som vyvratil tvoje tvrdenie.
uvediem vymyslený príkald ako to je v skutočnosty na NB grafikách a čo je najväčší zabijak vykonu:
Hra NFS U2 notebook 1280x1024 napr 30FPS
1600x1200 napr 25FPS
1280x1024 8x AA,16x AF napriek nižšiemu rozlišeniu len 5FPS...
teraz PC ta istá hra 1280x1024 napr 70FPS
1600x1200 napr 64FPS
1900x1200 8x AA,16x AF 50FPS
Všimni si hlavnie tie rozlíšenia u NB a PC a všimni si ten brutalny vykonový prepad na nizkom rozlíšený vs vysoké rozlišenie a prepad tam tak extremne brutalny nie je,
PS:len pre zaujímavost teraz ako došiel directX11 je najväčší zabijak vykonu teslacia(musíš mat ale nato kartu čo to podporuje)(dnes je zbytočná lebo skoro obraz vobec nezlepší a zhltne všetky FPS) a to tak brutalny že maš napr 60FPS,a daš teslaciu len na 10% obrazu a z 60FPS maš 1FPS!Ale to je daleká buducnost a všetky dnešné grafiky su nato brutalne slabé a to včetne crossfire X alebo SLi riešenia čiže aj 3x zapojeních 2jadrových grafik v jednom PC,dokopy 6 grafickích čipov a nestihaju,je to v plienkach ešte to len tak pre zaujímavost.
2.Hra GTA IV je maximalné optimalizovaná len na 4-jadrové CPU teda Processory,na každom 2-jadre to seká a to nehovorím o 2-jadrach(nebudem ich rozoberat ako grafiky)čo su v notebookoch ktoré maju 2x horšie parametre ako desktopové dvojjadrá kvoly nizkej spotrebe,a stratovému teplu,aby boly možné vtých notebookoch chladit,a skoro na žiadnom 2-jadre ta hra nejde plynulo

natož na tak nízkej frekvencii.
3.Na mojej byvalej zostave z 4 jadrom vysoko taktovaným na 3.6Ghz,1800Mhz FSB(FSB je hodnota ako rychlo dokaže menit medzi sebou informacie napr Grafická karta a processor,čím vyšie tým viac FPS maš v HRE ty na NB maš FSB 800Mhz) z grafikou ATI HD4870 over-clok ediciu,to znamená že ma vyžšie takty,4GB ram DDR 2 na 1100Mhz,a 10 000 otačkovým HDD ty máš len 5400 otačkový disk,mi to na plné pecky ako ty píšeš,tym považujem všetko možné na max čo sa da nastavit včetne 16x vyhladzovania obrazu,filtracie a ledva mi to šlo na 40FPS,a 35FPS je pre tu hru minimálne FPS aby ta hra nesekala,len tak tak mi to utiahlo,tebe ked to dáš na MAX tak ti to možno dáva 4FPS ešte stale NAM tu chceš tvrdit že ti to ide na plné pecky

Rad som ta vyviedol z omylu,a len pre info na max to da z notebooku len tak zvaný DTR notebook,a to preto lebo používa desktopový procesor a len donho ide osadit mobilna GTX 480,lebo v normalnom notebooku by jej štava nestačila a nebolo by ju možné uchladit a ten stojí 100 000sk...inak najvýkonejšia grafika do notebooku(ked nepočítam tu GTX 480)je ATI mobility HD5870 a ani ta tu hru nedá na plné ani z daleka,nič v zlom ale nemám také reči čo si písal rad.