undy | čtv srp 26, 2010 8:37 am
Mám Xperia X 10 mini asi 2 týždne. Prvých pár dní, kým som spoznal, ako to všetko funguje, som bol rozladený, teraz ale prichádzam telefónu na chuť. Čo sa týka rýchlosti, iPhone sa moc nechytá, Youtube ide okamžite, žiadne načítavanie filmu, internet cca 2x rýchlejší /3G aj moja wifi/. Aplikácie z marketu - skoro to isté ako appstore, plus bez nutnosti JB sa dajú priamo sťahovať aplikácie tretích strán do tel. alebo na mikro SD 16 GB max. Displej má zas iP neporovnateľne lepší, hlavne na slnku, výdrž batérie porovnateľná, rolovanie v menu plynulé, občas sa ale zadrhne /tak ako aj iP/, čo ma ale najviac dostalo je možnosť nespočetných nastavení každej aplikácie, napr. klávesnica má asi 15 nastavení, SMS snáď 30 /písmo, farba písma, farba bubliny, spôsob oznámenia, notifikácie, počítadlo, skin, posielanie, došlé správy tóny, farby diódy, frekvencia, doba upozorňovania...až mi to lezie na nervy, čo všetko sa dá nastaviť. Je omnoho menšia, krajšie sa nosí, je ľahká a fotky robí trochu lepšie, 5,1 MpX, samozrejme video a to Timescape je bomba. Má to zabudovanú GPS navigáciu Wisepilot, obstojná, samozrejme už tam mám Navigon. Asi by som už nemenil a to som 3 roky obhajoval jedine iPhone.
EDIT:čo sa týka landscape: je to v nastaveniach, ide to o.i. aj v prehliadači
nevadí , že idem pomaly,možno idem aj zlým smerom