Ebay a Paypal

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Killingman | pon zář 20, 2010 5:38 pm

Ebay a Paypal

Ahoj vsem. Chci se jen informovat, moje anglictina na to neni extra super dobra :-)
Koupim neco pres buy now, platba ihned pres paypal-prodejce to tak mel nastaveno (Hk, China), overeno-uhrazeno a pak se 14 dni nic nedeje. Zadny tracking number, nic. Pritom mel v aukci zaslani do dvou dni.

Existuji nejake moznosti jak dostat penize zpet? Resil jste to uz nekdo? Vim, ze paypal ma jakysi moneyback program do 45dni od provedeni platby, ale zajimalo by me konkretne jak na to? Jeste mam chvili cas... ;-)

Moc diky za obecne rady
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar samson010 | pon zář 20, 2010 5:51 pm

Re: Ebay a Palpal

v prvom rade ak tvoja anglictina nieje ani zaciatocnicka tak nema zmysel ich kontaktovat, pretoze to vsetko musis pisat po Anj, tak pouzi google translator napriklad, inak prve napis predajcovy na ebay, ci ti to odoslal atd, niekedy trva dodanie aj viac ako 14 dni a cakaj na jeho reakciu, neskor mozes kontaktovat priamo ebay alebo paypal
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Tea Racer | pon zář 20, 2010 5:55 pm

Napis prodejci co se deje, odpovi do 24h pokud je seriozní.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Julek | pon zář 20, 2010 6:09 pm

Hlavne free doprava (kterou plati cina) je dost pomala 14 dni neni zase tak dlouha doba. Pamatuj cim levnejdi postovne tim pozdeji to dostanes domu. Prodejce ti to muze do 2 dni odeslat. Ale ono chvilku potrva nez ti to do cr prijde.

Program na ochranu uzivatelu se jmenuje ebay buyer protection. Najdes ho vem "ebay" nekde v summary. Hlavne program pouzij az si budes 100% jisty. Tzn ze seller se neozve delsi dobu a podobne.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Killingman | pon zář 20, 2010 6:16 pm

Anglictinarku mam v praci velice dobrou, takze ta prelozi cokoliv, slo mi spis o prakticko-teoreticke zkusenosti, jestli jste to uz nekdo resil treba, co bylo nutne udelat a jak a jak jste dopadli :-)
Je mi jasny, ze free shiping nebude zadna extra rychlost, jen bych nerad neco propasnul a pak o ty prachy prisel. Prodejce mel pres 4000 kladnych hodnoceni (99,8%) coz si myslim je docela slusny, ale zase samy maly castky (1$), ja jsem bral neco trosku drazsiho :-D
Prodejce jsem kontaktoval, ale bylo to ponekud usmevne :-)

Thank you, could you tell me when you are going to send the parcel?

> Dear killingman,
>
> ok

:-D Tak nevím co si pod tím představit :-))

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Marthin | pon zář 20, 2010 6:22 pm

Pokud ti nepříjde nic do cca 3-4 týdnů, tak napiš email prodejci co se děje, proč ti nic nepřišlo, popř. pohroz že to nahlásíš eBay buyer protection ;-)
Pokud neodpoví, piš na ten eBay buyer protection. Je to tam pěkně udělané. Vybereš aukci, která se "nezdařila", zaškrtneš, že jsi prodejce kontaktoval a že neodpověděl, že nic nepřišlo atd.

Nepřišly mi brýle za cca 600Kč v přepočtu a peníze mi byly vyplaceny zpět ;-)

Jinak mi nikdo nevolal, nikdo mi nepsal, nikdo se na nic neptal, jen mi oznámili, že mi poslali peníze zpět a že se za prodejce omlouvají.. 8) Asi záleží taky na částce..
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar spiderer | pon zář 20, 2010 8:22 pm

Re: Ebay a Paypal

Killingman - ono to vyzadovani penez zpet je az posledni moznost kdyz je chyba na strane prodejce - nekdy se muze stat, ze zasilka jde postou dlouho, nekde se ztrati atp, ale spousta zabehnutych prodejcu je ochotna to resit serioznim zpusobem, jako napriklad tim, ze ti to poslou znovu, pripadne ti poslou tracking number abys mohl sledovat kde se zasilka nachazi, nekdy vsak nejlevnejsi zpusob tracking nema.. Treba s Cinou mam dobre zkusenosti, ze i free nebo velmi levny shipping jde 3-5 dni, kazdopadne uz jsem taky cekal i 3 tydny a to prodejce prokazatelne posilal zasilku druhy den.

Zkusil bych napsat prodejci neco ve stylu:

Dear seller,

Please send me your shipment tracking number as well as any information about you when the shipment sent to my address.

Best regards,
xxx

Pokud ti prodejce neodpovi, napis mu znovu, pokud neodpovi ani pote pust se do reseni problemu s ebay/paypalem, oni to prosetri a pripadne ti vrati penize ;)
iPhone 4S 16GB - CZ iOS 5.1
iPhone 4 32GB - USA ATT (blokovany) iOS 5.1.1
iPod Shuffle 6th 2GB
MacBook Air 2011 - 2GB RAM, 64GB SSD, Core i5, Lion 10.7.3
Host
Host

Uživatelský avatar Apache23 | pon zář 20, 2010 8:40 pm

Na eBay mas 60 dni na "open dispute" kde by sa predajca obaval problemov s ebayom a zlym feedbackom. (spetnou vezbou).
45 dni mas na paypal aby si otvoril problem a vyziadal si peniaze nazad.
Kazdopadne tieto veci sa biju a ani sam sa neviem dopracovat odpovede v akej naslednosti to robit. Pri reklamaciach este veci problem nakolko ani 60 dnova lehota nemusi stacit. Kazdopadne cina posta a obzvlast free rataj minimalne 20-25 ale pracovnych dni. No o odoslani (i ked bez tracking number) by ta predajca mal informovat. :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Majky_ | pon zář 20, 2010 9:03 pm

Záleží na cenně poštovného, zásilka může jít i něco přes měsíc.
Já objednával zrcátka na motorku a prodejce neoznačil zásilku jako poslanou - napsal jsem mu (a jak tu zaznělo - pokud je seriozní, tak odpoví) a odpověděl, že zrcátka jsem několik dní na cestě.
Také se mi jedna zásilka ztratila, kontaktoval jsem prodejce, který mi nabídla vrácení peněz nebo poslat předmět znovu.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar balda88 | pon zář 20, 2010 9:36 pm

mě už se jednou stalo, že se mi ztratila zásilka cestou z USA, kontaktoval jsem prodejce a řekl, že se mi velice omlouvá a posílá zboží znovu, do týdne jsem to měl u sebe

na první zásilku jsem čekal 6týdnů a až potom mu psal
 iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2
 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2
 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar tillit | úte zář 21, 2010 7:34 am

Když se něco na ebay podělá, vůbec to neřeším přes jejich resolution center, ale píšu rovnou na paypal. Osvědčilo se to, jejich přístup je daleko rychlejší a vždy se mi do pár dní vrátily peníze zpět.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | úte zář 21, 2010 7:41 am

Já mam čerstvou zkušenost:

Jakýsi prodejce mi poslal napodobeninu popsané věci. Napřed jsem to řešil s ním, ale vymlouval se, že neni doma a že na PayPal se nedostane, bla bla. Řešil jsem to přes eBay Resolution center a maximální spokojenost, každopádně jsem nevěřil že to dopadne. Ebay chtělo abych balík poslal balík zpět prodejci, ale s možností sledování a že v momentu doručení mi pošlou peníze. Všechny klasické přepravní společnosti mi nabídli vyšší poštovné než byla cena balíku, tak jsem poslal klasicky přes Českou poštu s tím, že děj se vůle boží. Tento víkend mi eBay napsalo, že mi posílají peníze. Nechápal jsem jak se dozvěděli že balík došel. Co mě dorazilo, že balík mi včera došel zpět :-) Takže mám peníze a balíček. Takže nevím zda mi peníze poslali na základě toho že došel zpátky ke mně :-D

Každopádně jsem s eBay Resolution center spokojený. Chtěl jsem reklamovat i přes PayPal, ale napsali mi, že to vlastně ve finále je to samé, takže to jde reklamovat jen přes jednu společnost.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Killingman | úte zář 21, 2010 7:47 pm

Moc diky za rady, pockam na konec tydne a pokud se mi na ebayi neobjevi tracking number tak prodejci napisu to co mi bylo zde porazeno (mel shipping max 1-4 bussines days), pokud do konce dalsiho tydne bude ticho tak znovu s nejakym napomenutim a pripomenutim podminek ebaye a kdyz dal tyden nic tak to zkusim nejak vyresit s tim stornem, ale je to takovy dost napendrek. Ma 240 prodanych kusu tak s tim ma treba moc prace kluk jeden sikmooka ;-))

Ted mi jeste prisel email z ebay, ze jeho ucet byl kdysi zneuzit a abych neposilal penize mimo ebay a paypal, tak to mi fakt dodalo optimismu ;-)))

Upraveny vynatek:

Hello killingman (muj@email.com),

Our records show that you recently contacted or received messages from nickname through eBay's messaging system. This account was recently found to have been accessed by an unauthorized third party, who may have used the account in an attempt to defraud other members.

We've taken action to restore this account to the original owner, but wanted to let you know to be suspicious of any communication you may have received from them. Nothing is wrong with your account at this time ? this message is just being sent as a precaution. If you have received any messages from that appears suspicious, please feel free to forward them to us at spoof@ebay.com for review.

-- Safety Tips --
-- Don't respond to the sender, through either eBay or your email provider, if the message is an offer to buy or sell an item. This type of offer may be fraudulent, and the transaction won't be covered by eBay protection programs.

blablablablabla...

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | úte zář 21, 2010 9:47 pm

Ber to tak ze ted uz vis ze ti nic neorijde a muzes proto neco delat :)!

Obrázek
Administrator
Administrator

dair | stř zář 22, 2010 9:29 am

riesit problemy jedine cez resolution center a hlavne pri balickoch z ciny a podonych krajin. Kazdopadne plati ze pokial nieco nie je tak lacne ze peniaze ma mrziet nebudu, NIC z hong kongu alebo ciny atd NEKUPUJEM!!! :twisted:

Uživatelský avatar samson010 | stř zář 22, 2010 11:29 am

doteraz som objednal nespocetne mnozstvo veci a vseko dorazilo, od kabeliek, lodiciek, priveskov, obalov, dielov na iphone, power-ball, atd atd vsetko mi doslo klop klop klop, riadil som sa ale podla predajcov, kupujem len od overenych, ak ma niekto predanych 10 000ks a hodnotenie 99% tak to hovori za vsetko, pod 500ks predajov by som siel jedine ak by mal 100% rating,
Senior uživatel
Senior uživatel

Killingman | stř zář 22, 2010 11:55 am

Julek píše:Ber to tak ze ted uz vis ze ti nic neorijde a muzes proto neco delat :)!

Nestraš :-) První email prodejci jsem napsal už dneska ráno, zatím je ticho tak uvidíme co se bude dít... Buďto toho mají moc a nebo na to kašlou :-)

Má 1060 pozitivních ohlasů, 1 negativ, 6 neutral. 99,8% - to je myslím si slušný...

Mě by spíš zajímalo, jak je to z praktickýho hlediska jako prodávající. Něco prodám - třeba 200ks po 50ti $, přijdou mi prachy na paypal - $10.000. Následně ty prachy převedu, vyberu, cokoliv a nic nikomu nepošlu. Ten ebay nebo paypal to platí z čeho proboha když ty peníze vrací?
To si toho číňana někde někdo najde?
Naposledy upravil Killingman dne stř zář 22, 2010 11:59 am, celkově upraveno 1

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Julek | stř zář 22, 2010 11:59 am

ebay ma takove provize z prodeje ze si muze dovolit dam lidi k soudu :)

Obrázek
Administrator
Administrator

Killingman | stř zář 22, 2010 12:01 pm

No jasně, ale najdi si LeoChongTunga z provincie Gansu když jich tam jsou miliardy :lol:

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dair | stř zář 22, 2010 2:00 pm

ak ma niekto 10000 pozitivnych a 100 negativnych tak pri kable za $1 mi to nevadi. Pokial by som ale kupoval nieco za $50 tak mi to vadit bude pretoze aj ked nebudem happy a necham mu negativny feedback, absolutne ho to nemusi trhat lebo ten jeden zly obchod nezavazi (a ak dispute dopadne pre mna zle, nemam ani love ani produkt)

Killingman | stř zář 22, 2010 2:02 pm

Na druhou stranu uz v te me aukci bylo prodano 340ks, takze si myslim, ze by ho tech 340 negativnich komentaru nas*alo :-)

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

TommyS | stř zář 22, 2010 4:49 pm

Kolik si paypal bere za zprostředkování platby? Díky

Uživatelský avatar Tea Racer | stř zář 22, 2010 5:25 pm

Nic od tebe, ale procento od toho komu platba přijde.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Killingman | čtv zář 23, 2010 4:15 pm

Takže novinky - aukce byla z ebay odstraněna - vůbec tam už není, ani ve vyhraných aukcích ji nemám - takže paypal a Resolution Center - do 3.10.2010 se čeká na odpověď prodejce. Fakt super, blbínek měl fakt přes 4000 kladných hodnocení, ale zase si asi přišel na slušný prachy, těch aukcí měl několik na různý zboží a když jsem to spočítal tak cca 1200 prodaných kusů po $70, to je slušnej vejvar :-D Jsem zvědavej, jak ho někdo bude v číně hledat a hlavně jestli mi vrátí peníze :-(

No objednal jsem dva kusy, takže u mě zatím -$140. Dokonce se mu začali objevovat první negativní komentáře. Škoda, že ho už nemůžu taky vložit, když ta aukce je fuč :-(

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar House_MD | čtv zář 23, 2010 4:23 pm

OT: napadá mě, nebylo by od věci založit vlákno, kde by sme si psali o prodejcích z Ebay - co, za kolik, jak rychle atd... Nebo už tu něco takového je?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Killingman | čtv zář 23, 2010 4:28 pm

Nevím, ale robotický vysavač roomba za 70 babek mi přišel jako super koupě, když se u nás prodává za 11.000 a na aukru taky pod 7 nejde :-) Vzhledem k tomu, že tam byla jen 90ti denní záruka tak jsem objednal rovnou dva, když by se něco u toho jednoho vys*alo, ale evidentně to byl dobrej kup :-)
Docela lituju toho chlápka, co jich objednal a zaplatil 75ks, protože ten asi musí bejt nasranej víc než já :lol:

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | čtv zář 23, 2010 4:38 pm

Tak ja to musim zaklepat, ale zatim jsem nemel s Ebay zadne problemy, i kdyz tam zasadne nekupuji nic draheho a uz vubec ne ve vetsim mnozstvi na kseft. Jen jednou se mi stalo, ze mi obal na iPad pro manzelku prisel 2x , protoze poprve jsem na nej cekal asi 3 tydny a kdyz jsem se prodejce zeptal, poslal hned druhy...tak jsem mu ho samozrejme po doruceni z posty hned poslal zpatky. Navic mi pak dokonce i vratil penize, nechapu proc, tak jsem si s nim pak asi tyden dopisoval , ze prvni obal po dlouhe dobe prisel, druhy , ze jsem mu poslal zpet a ty vracene penize jsem mu samozrejme take opakovane poslal :) Jinak zadne problemy jsem nemel, vesmes positivni zkusenosti..... Treba ted jsem dostal pres ebay uzasnou muziku - koncertni DVD "Canadian Tenors", doslova balsam na usi i na dusi, uzasna vec :) ....Tady u nas se bohuzel zatim sehnat neda.....ale to uz jsem dost OT....

Killingman | úte říj 05, 2010 7:48 am

Ach jo, takze zprava z Paypalu - je tu prosím někdo, kdo mi poradí jak postupovat dál? :-(((

Hello XXYY,

We have concluded our investigation into your case and have decided in your
favor.
You have indicated that a partial refund of 0 would be satisfactory.
If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed
to you, please be assured that we will take appropriate action against the
seller's account, which may include limitation of the seller's account
privileges.

-----------------------------------
Transaction Details

Seller's Name: peng wang
Seller's Email: shiwu9329@yahoo.com.cn
Seller's Transaction ID: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Transaction Date: Sep 17, 2010
Transaction Amount: -$69.99 USD
Your Transaction ID: YYYYYYYYYYYYYYYYYYY
Case Number: XX-XXX-XXX-728-354

Buyer's Transaction ID: 4FEXXXXXXXX36XXA

What to Do Next
No further action is required by you at this time.
Other Details
To make sure future transactions proceed smoothly, we suggest you visit the
PayPal site and click the Security Center link located at the bottom of any
page. There you will find tips on how to avoid fraudulent sellers in the
"Fraud Prevention Tips for Buyers" section.
To learn more about PayPal's Buyer Protection Program, go to the PayPal
website and click the Security Center link located at the bottom of any
page.

Thanks,
PayPal Protection Services Department

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you
will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account
and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.
PayPal (Europe) S.? r.l. & Cie, S.C.A.

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Apache23 | úte říj 05, 2010 1:03 pm

Killingman píše:-----------------------------------
What to Do Next
No further action is required by you at this time.

Toto je pre teba podstatné. Dali ti za pravdu a podľa citovaného textu momentálne proces nevyžaduje žiadnu tvoju aktivitu. Dali ti za pravdu a teraz len čakaj. A dúfaj že týpek má na účte dostatok financií ktoré mu možu stiahnuť aby ti vrátili tvoje peniaze. :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Killingman | úte říj 05, 2010 4:39 pm

Moc diky za radu...
A co kdyz typek nema dost financi na uctu? Mam dost silny pocit,ze tam ma nulu ;-(
Tam by melo byt nejake pojisteni tusim do 25.000 Kc kdyz to bylo primo pres ebayma je tam ten buyer protection, nebo se pletu?

Ach jo, prvni obchod na ebay a hnedka takova pruda :-(

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar vbruno | úte říj 05, 2010 9:22 pm

Proč by dotyčný musel mít něco na účtu? Já když jsem řešil něco na eBayy, tak jsem teda pochopil, že peníze jsou vráceny z prostředků eBaye a ta to potom vymáhá z prodejce, takže bych se nebál, že by to záviselo na prodejci.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Killingman | pát říj 08, 2010 10:59 am

Takže dneska mi přišly peníze na účet, super! Jen by mě fakt zajímalo, jak to paypal (ebay) následně bude vymáhat na tom prodejci...

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dawixidek | čtv říj 21, 2010 1:21 pm

ahojte, mám pár dotazů, četl sem si vaše zkušenosti a chtěl sem se zeptat jak přesně teda funguje ten "Resolution Center" ..... už jednou mi nepřišlo zboží cca za 2000 a nemohl "nevěděl" sem co stím dělat,......a dále sem se díval na ebay a je tam za 400 usd iphone 3 g nový.... borec má 100% a 800 prodaných věcí,myslíte že nebudou problémy ? díky za vaši odpověd :)

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv říj 21, 2010 2:22 pm

vraceni penez mi zatim funguje, kdyz neco neprislo tak jsem po 4 tydnech od zakoupeni pouzil v paypal moznost nahlaseni platby, ze zbozi nedorazilo a prislo mi vyrozumneni ze mou zadost uznali za opravnenou a ze pokud bude mit dotycny penize na ucte ze mi je poslou a tak se i stalo.
Co se tyka solventnosti jednodlivych prodejcu, tak pomuze mnozsti feedbacku a jaky ma % hodnoceni ale porad jsou to aukce a stat se muze vzdycky cokoliv, je dobre se podivat co dotycny zatim prodaval atd. nikdo ti 100% nerekne tady u toho to urcite pujde, samozrejme ze u vetsiny aukci to dopada vporadku a veci dorazi, ja ti napisu ze to bude ok a prijde ti neco jinyho a budes po me pozadovat treba nahradu skodu ze jsem ti poradil :mrgreen: jsou to aukce ale tim ze je to pres paypal placeny tak mas nejakou jistotu ze pokud by zbozi nedorazilo nebo prislo poskozene atd tak ty penize nejak dostanes zpatky, jenom pozor ze ta moznost je jenom 40 dni od koupe na pripadne nahlaseni, jinak pokud neni neco ok napis prodejci, nekteri se tak boji negativnich feedbacku ze ti komunikuji ochotne a posilaji i zbozi hned znova pokud treba nedorazi, stalo se mi to taky, je to vzdy na tvem zvazeni jestli pujdes do toho rizika.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní