kupiť iphone 4 na inzerat ?

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

bercu | ned říj 31, 2010 8:14 pm

kupiť iphone 4 na inzerat ?

zdravim borci.. čisto teoreticky.. zhanam po inzeratoch na internete ponuky a dohodol som si stretnutie.. (chcem iphone 4 s orange SK) ako zistim,že sa mi pokuša predať to čo inzertoval a že či to nie je niečo blokovane s ameriky,alebo podobne ? popripade nejake ine postrehy ? Dakujem

Uživatelský avatar Metalgirl | ned říj 31, 2010 8:18 pm

Re: kupiť iphone 4 na inzerat ?

Tak určitě na 100% musí mít od toho doklady o zakoupení, jako paragon a záruční list. Samozřejmě od Orange SK. Taky se to pozná tak, že pokud tam je iOS 4.1 a vložíš do toho svou SIM kartu, tak ti tu SIM kartu musí načíst a přihlásit se na operátora, v opačném případě je iPhone blokovaný a na nový baseband unlock není, takže se ti na operátora nepřihlásí. Pokud tam však bude nižší FW, jako 4.0.1, tak na to dávat bacha, jestli tam nemá JB a v cydii nainstalovaný ultrasnow, v tom případě by to znamenalo, že je blokovaný a dovezený např. z USA nebo může být od T-Mobile SK, který iPhony taky blokuje.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

bercu | ned říj 31, 2010 8:21 pm

takže ešte raz :) dam si donho svoju orange sim a musi mi automaticky načitať,zadam heslo k sim karte a plnohodnotne použivam iphone ? na 3gs som robil aktivaciu cez počitač,preto mi to neide do hlavy..

Juramac | ned říj 31, 2010 8:21 pm

Zkontrolovat IMEI na krabici, aby se shodoval s IMEI v telefonu, zjistit, zda je tzv. cisty, bez JB (ten si pak pripadne muzes dat sm, pokud ho budes potrebovat) , vyzadovat puvodni nakupni doklad od Orange, protoze i zaruka na telefon pak na tebe prechazi , a hlavne strcit do nej svou SIM, zda bude telefon s ni normalne fungovat. Mel by, pokud je skutecne od Orange SK, protoze ten iPhony neblokuje, takze by meli fungovat SIM od vsech operatoru. Pokud ne, pak bych do toho nesel.

A jeste bych zkusil do neho dat i SIM od jineho operatora,treba kamaradovu, na tom nejlepe zjistis, zda je blokovany a nebo ne.

Uživatelský avatar Metalgirl | ned říj 31, 2010 8:23 pm

Tak jestli ti iPhone dotáhne funkční, což musí ti dotáhnout funkční, jak jinak poznáš, že je bez problémů, když nebude aktivovaný. Tak vložíš do něj SIM kartu a zjistíš, jestli se přihlásíš na operátora nebo ne. Jestli ne, tak si vem s sebou notebook, připoj ho k notebooku, tedy, pokud budeš mít možnost se připojit na internet přes ten notebook a aktivuj ho v tom svém notebooku, aby jsi zjistil, jestli ti SIM kartu načte a přihlásíš se na operátora. Doporučuji ti, dát si sraz někde v kavárně, nebo obchodním centru, nebo někde podobně, kde je free wifi spot, aby ses mohl s tím notebookem připojit na internet a provést tak tu aktivaci. Jinak to nezjistíš, rozumíš. Ještě se dá zjistit dle modelového čísla, odkud ten iPhone je, ale to taky zjistíš jen přes internet. Takže silně doporučuji mít možnost se připojit k internetu a zjistit přímo na místě.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

bercu | ned říj 31, 2010 8:26 pm

OK,dakujem ti velmi pekne,už mi to bliklo :) si velmi zlata..

Uživatelský avatar Metalgirl | ned říj 31, 2010 8:28 pm

Hlavně dávat pozor na to, jak tam bude JB, aby neměl nainstalovaný ultrasnow. Jinak to znamená, že je blokovaný. A požadovat samozřejmě doklady o koupi. :wink:
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní