Rossi píše:...Full HD, obraz v plne palbe BD je k nezaplaceni a obvzlaste na velkych uhloprickach, dojem reality je dechberouci...
V prodejně měli vystavené dvě LCD TV Samsung shodných úhlopříček (102 cm). Jedna byla HDReady, druhá FullHD. Jednotlivé body na té první jsem rozeznával svým stařeckým zrakem již na jeden metr, na druhé jsem byl téměř u obrazovky, abych vůbec nějaké spatřil. Na TV běžely dvě stejné smyčky (ostatně tak tomu bylo i na desítkách dalších spuštěných TV).
Pokud jde o plasmy, zdá se, že výrobci pomalu s jejich výrobou končí, což mi potvrdil i odborný prodavač v obchodě. Díky neustálému vývoji a vylepšování LCD technologie a přechod na LED panely, jsou plasmy odsouzeny k zániku, i když ještě před pár lety se tvrdilo, že plasma je nepřekonatelná. To už dnes není pravda.
Pokud jde o žlutavé zabarvení bílé barvy, je to sice pravda, ale není-li možnost porovnání, divák nic nepozná. Zrak je velmi adaptabilní a nezapamatuje si, co viděl před malou chvílí, natož před hodinou někde v obchodě, pokud se nejedná o markantní rozdíly.