Beavers | sob črc 30, 2011 8:17 am
Mezi námi, s tím T-Mobile jsi také neudělal kdovíjaké terno. Já mám zase neblahou zkušenost s nimi. Po koupi nového telefonu, ve kterém byl natvrdo aktivován internet, jenž byl aktivován i na mém tarifu od TM (což jsem nevěděl, SIM je dárkem od mého bývalého zaměstnavatele, byla to hromadná akce s levným voláním do PPS sítě za 8 h/min a internet je v tomto tarifu zahrnut automaticky, což se ale u starších telefonů neprojeví a vlastně o tom žádný uživatel neví), jsem náhle platil o 700 Kč více a to bylo za data. Podotýkám, že za data, o kterých jsem nevěděl, protože jsem ani já nepředpokládal, že SIM v kombinaci s novým tlf. se okamžitě připojí k internetu. A tak se něco (nevím, co) odesílalo z mého přístroje a něco to prý přijímalo, leč kde nic tu nic, nenašel jsem žádný záznam, jen na účtu bylo jakési čerpání dat v prvních dnech po koupi telefonu. Bavil jsem se s operátorkou, říkal jí, že nevím nic o tom, že bych měl aktivován internet a požadoval jsem vysvětlení, případně deaktivaci. Byl jsem požádán o heslo k té SIM, jenomže to já nemám, je to heslo hromadné a disponuje jím pouze úřednice v závodě, kde jsem pracoval, a kde mi jako jiným lidem, kteří odcházejí do penze ponechali tento výhodný tarif. K tomu heslu jsem se nedostal v době, kdy jsem tam pracoval, natož teď, když už jsem byl rok a půl pryč. Tehdy to trvalo měsíc než se paní uráčila heslo TM poskytnout, aby mi mohl být změněn způsob platby, který jsem chtěl.
Řekl jsem operátorce, že se k heslu nedostanu, nikdo mi jej nezdělí, protože je tajné. Našla to v databázi a dokonce mi sdělila jméno té úřednice z podniku. Přesvědčil jsem ji ale, že ani to není nic platné, protože to maximálně podnik vyřídí za mě, ale že budu čekat třeba i dva měsíce než se uráčí to udělat. Nakonec, díky laskavosti operátorky, která odskočila za šéfem, aby jí povolil mi internet zrušit bez hesla (kdyby to udělala svévolně, riskovala by prý vyhazov) a 10 minut na to mi volala zpět, že vše je již vyřízeno, jsem byl bez internetu.
Potud kladné zacházení se zákazníkem. To, že jsem přišel o 700 Kč, za které jsem si prokazatelně nic nekoupil, je ona stinná stránka. Operátorka mi s politováním oznámila, že mi bohužel nic vrátit nemohou, protože podle záznamů jsem používal internet, i když mi věří, že nevědomky. Dosud ale neumím pochopit, co jsem to ze svého telefonu dokázal odeslat a na něj přijmout během třech dnů v hodnotě 700 Kč. Nakonec jsem to vzdal, už jsem na to neměl nervy a smířil se s tím, že můj poměrně laciný telefon se rázem prodražil o tuto částku, takže za ty peníze jsem již mohl mít telefon jiné kategorie. Ale co už? To je prostě život. V tomto státě nejsme už dávno na pozici "co zákazník, to pán" a zřejmě nikdy nebudeme.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.