cizi | pon pro 10, 2012 11:31 am
Navážu na téma iOS vs Android. Po koupi iPhona 5 přišel nejprve wow efekt, který se po pár týdnech změnil spíš "rage" efekt. Nyní jsem v neutrálním rozpoložení. Ano chybí mi na iP5 jailbreak! S tím bohužel nic neudělám a musím čekat stejně jako všichni ostatní a mám trochu obavu zda vůbec nějaký jailbreak bude, protože zprávy o jeho vývoji postupně utichají. Díky tomu jsem si začal uvědomovat omezení iPhonu který nemá jailbreak. Pro obyčejné použití žádný problém, ale pokud si člověk potřebuje nějakou funkcionalitu trochu "přiohnout" k obrazu svému je to k vzteku. Do toho všeho mi padnul systém u kompu a celá iTunes knihovna šla do kopru. Při znovu nastavování knihovny mi už došla trpělivost díky které se mi dostal do ruky foun s Androidem. Většinu věcí které mi na iPhonu chyběly jsem na Androidu udělal během chvíle (některé, co jdou na iPhonu bez problému, třeba DLNA když nejste ve vnitřní síti a chcete streamovat úplně z jiného serveru, mi do teď nejde).....atd
Bohužel jsem postupem relativně krátkého času začal zjišťovat, že i přes tu omezenost iPhonu jsem na něj a iOS až příliš zvyklí. Například proč je na iPhonu v aplikaci Mail všecho hezky při jednom a na Androidu je to rozdělené na gmail a mail? Dokonce i velikost iPhonu je v přijatelných měřítkách. Pro mou ruku jsou 4 palce přesně akorát pro ovládání telefonu jednou rukou....
Sečteno podtrženo už je asi pozdě na to přejít. Ano, stvě me iTunes a nesvoboda na Applu, ale je to prostě daň za jiné plnohodnotnější a především funční věci/aplikace. Android není špatný jen to prostě není iPhone. Vše na něm funguje, lze hezky ohnout, ale člověk na to musí mít náladu čas a občas i nervy jenže na tohle všechno jsme při používání iPhonu zapomněl a odnaučil se to. Android mi stále leží doma, dám mu ještě šanci, ale .......