Tarifní revoluce v ČR - varování?!

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar murder | pát dub 12, 2013 9:24 pm

Tarifní revoluce v ČR - varování?!

Vím že tady je téma o O2 i o Vodafone, za chvilku bude i T-Mobile, nechci to psát do jednotlivých vláken když to platí na všechny opy.

Pánové a dámy je to paráda, ale absolutně Vám uniká smysl celé akce.
Končí Dvořák, loutka konající pro operátory v radě ČTU
Vyhlášené nové výběrové řízení na uvolněné frekvence zvýhodňující nového operátora.
Protiakce - vyhlásí se nové FREE tarify, po kterých hladový národ skočí, kde bude zajímavé upsat se na 24 měsíců
Přijde nová skutečná konkurence, ale nebude mít zákazníky, protože budou smluvně uvázáni u nás. Nový operátor končí podobně jako uFon. Hurá za pár smutných let můžeme zase vesele zdražovat, vždyť ČR je tak specifický trh.
Nepodepisujte úvazky na tarif, je to nesmysl, který brání snížení cen, za rok může být zajímavější tarif za polovinu.....
Taky se mi chtělo křičet HURÁ KONEČNĚ!!! Pak mi to docvaklo z lásky to nedělaj.
Naposledy upravil murder dne pát dub 12, 2013 9:46 pm, celkově upraveno 1
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

airmt | pát dub 12, 2013 9:35 pm

Re: Tarifní revoluce v ČR

Dneska jsem četl v jedné diskusi, že nějaký šedý operátor (Hermod?) má mít brzy neomezené volání za 495 Kč (údaj z infolinky). Reálné to je. Koneckonců O2 to má za 749 Kč a některým skupinám zákazníků dává další slevy (student, důchodce, ADSL od O2, platby O2 kreditkou...), takže se tito můžou dostat pod 600 kč už teď aniž by jakkoli smlouvali.
Já jsem každopádně rád i za to, co už přišlo. Dneska jsem se nad těma zprávama od opů (T-M: "zlevňovat jsme chtěli už dávno" :D ) a nebo urychlenou reakcí Vodafonu dobře pobavil.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar murder | pát dub 12, 2013 10:00 pm

Re: Tarifní revoluce v ČR - varování?!

Ono nejde jen o 4. opa, ale původně chtěli útočit hlavně na příchozí virtuály, kteří mají nastoupit v létě. Proto měl Vodafone připravené nové tarify na konec května. Takže ne dobro zákazníka, ale likvidace konkurence.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

airmt | pát dub 12, 2013 10:12 pm

No jistě, ČTÚ už jim nekryje záda, museli pustit virtuály, tak jim aspoň dost zúžili prostor. Očividně ale zatím nereagovali na drobné zákazníky (kteří platí 200-400 Kč). V tomto sektoru nic nepřinesli, pro by nové tarify byly spíš méně výhodné než starší "vysmlouvané" řešení. Zajímavý je v podstatě jen ten "full flat". Pro zbytek zatím mají prostor šedí operátoři/virtuálové. Tesco mobil, Blesk mobil apod. budou mít asi hlavně předplacenky a nižší tarify (jako VDF ČD), ale dejme jim prostor a nechejme se překvapit ;)

K tomu zdražování - čekal bych ho možná tak s příchodem LTE, opi budou mít určitě plnou pusu řečí, že to nemají za co stavět... Ale jinak si nemyslím, že je pro ně nějaká cesta zpět.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cuting | pát dub 12, 2013 10:31 pm

1.) s panem Dvořákem to nijak nesouvisí, zkuste konečně pochopit, že jeho úřad neměl a nemá sebemenší pravomoce jakkoliv určivat ceny. Naštěstí.

2.) Ano, příchod silnější konkurence , jako je například ČEZ nebo PPF samozřejmě má vliv . Malé přeprodejce včetně Blesku neberu na zřetel.
Ale to je snad správně. Nebo ne ? Vždyť po tom všichni léta volali, ne?
3.) nepamatuji za celou dobu existence mobilního trhu, že by kterýkoliv operátor někdy zdražil své služby. Vždy je všichni zlevňovali, i když pravda , pomaličku a po malých krůčcích. A když to nyní udělají konečně razantně, tak v tom zase někdo vidí něco nekalého a špatného. Ale o tom je přece trh,že si operátoři snaží udržet své klienty . To je logické. Co je na tom špatně ?

Mě osobně je úplně jedno, jestli někoho z velké trojky mám a nebo nemám rád, z jakéhokoliv důvodu . Jako spotřebitele mne zajímá nejenom cena služby ale také stabilita té které společnosti. Proto bych do nějaké malé společnosti bez historie a zkušeností nešel.
Někdo volí možná podle jakési své osobní "averse" vůči někomu z té velké trojky , jiní vůči celé té trojce apod. Já osobně mám rád už svůj určitý klid a upřimně, to, co mám dodnes mi vyhovuje. A když to nyní bude lepší, o to více budu spokojený :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar murder | sob dub 13, 2013 7:34 am

Je mi jedno kdo s kým volá, nemám averzi proti současné trojce. Jde o to že lákají na dvouleté úvazky, což je před příchodem konkurence, pro zákazníka poněkud krátkozraké. A s Dvořákem to má právě hodně, protože on trh nereguloval, tak jak z pozice ČTU mohl a obhajoval praktiky opú - například dlouholetá obhajoba smluvních podmínek s automatickou prolongací, ustoupil až po nátlaku médií, podivné vyhlášení a zastavení aukce, najde se toho plno co dělal ve prospěch současné trojky a v neprospěch zákazníků. To nezdražování nemyslíš vážně, třeba změna tarifikace z vteřin na minuty a pod. to je skryté zdražování opět bych těch příkladů mohl napsat plno. Ano OK Blesk a pod nebereš v úvahu, jsi hrdý, nebudeš přeci volat s nějakým podřadným virtuálem.... Nemusím dál komentovat, těchhle výkřiků se tady po nástupu revolučního Blesku spousty a postrádají jakoukoliv logiku.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar cuting | sob dub 13, 2013 8:58 am

Pana Dvořáka a jeho úřad viníš, že "nereguloval" . A já opakuji "naštěstí" . Jakákoliv regulace cen je cesta do pekel a jak vidíš , trh se pod tlakem příchodu nových silných hráčů výrazně reguloval sám . ČTU nemá pravomoc nařizovat a regulovat žádné ceny , jeho práce a účel je jinde. Jinak, buď rád, že tu aukci zastavil. Pak by s velkou pravděpodobností to zdražení služeb skutečně nastalo.

K udržení si zákazníků jsem se myslím vyhádřil jasně, je to naprosto přirozené. Každý, kdo podniká, si snaží své stalé zákazníky udržet. I kdejaký hospodský o své štamgasty pečuje . Nech na těch zákaznících, aby sami posoudili , jestli jsou pro ně nabídky výhodné a nebo ne.
I k virtuálům jsem se vyjádřil myslím dost jasně. Neposuzuji jen cenu, ale stabilitu ,schopnosti a zkušenosti te ktere společnosti . Případů, kdy virtuál nechal své zákazníky ve vzduchu ,není už tak málo a cena není jediný faktor. i I když pro mnohé jsou ceny a všelijaké "slevy" až nemoc. Ale to jsem již OT.

Myslím, že to vše zbytečně silně prožíváš . :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | sob dub 13, 2013 9:35 am

predstava, ze prichod noveho operatora zahybe ostatnymi je scestna. urcite v pobludeni dojde k presunom klientov, no ak sa spravanie klientov nezmeni, tak sa vsetci operatori prisposobia aktualnemu stavu. Verbovanie klientov nesposobi nic viac ako to, ze ich peniaze bude inkasovat niekto iny.

jedine, co pohybe cenami operatorov je zmena spravania sa klientov pri spotrebuvani ich sluzieb.

Najucinnejsie veci: nikdy uz ziadny uvazek - ziadne dodatky k zmluvam na 1, 2, 3 roky. samozrejme ziadne dotovane mobily. ziadne podliehanie ponuk na zmeny pausalov na "vyhodnejsie" (volam zadarmo ak si priplatim 3 tisicky a podobne nezmysly). Z toho vyplyva razantne obmedzenie volani, smsiek a redukcia na nevyhnutne potrebny rozsah (tj. nech stoji hovor 4x viac ale ked budem volat 10x menej TAK VTEDY SETRIM, este viac usetrim ak sluzbu nepouzivam vobec).

Taktika operatorov naozaj je nahnat vsetkych svojich klientov do uvazkov, kedy je vypoved sluzieb komplikovana. Nikdy ziaden z nich nepovie, ze jeho sluzby mozno platit aj bez tohto opatrenia. Ak mate dovody, ktore chcete dat na protiargumentaciu, tak su vacsinou implantovane ludom operatormi ako skvely marketing. Uvazky su totiz vyhodne pre operatorov.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jadro | sob dub 13, 2013 9:54 am

Presne jak rika Rony. Me se konecne podarilo v praci prosadit zruseni zavazku, nakupy dotovanych telefonu a podobne nesmysly. A ejhle, najednou se podarilo ceny hovorneho snizit o cca 40 % ;-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Uživatelský avatar cuting | sob dub 13, 2013 10:07 am

Částečně souhlasím. Vždy jsem tvrdil a stále tvrdím, že o svých účtech i za vysokých cen rozhodoval a vždy rozhodovat bude především každý klient extra sám. A úvazky ? Pro mnohé jsou zkrátka výhodné , pro jiné už méně a nebo vůbec ne. Ale v žádném případě nejsou povinné. Myslím, že tu výhodnost i "výhodnost" si svéprávný člověk se základním vzděláním umí spočítat sám a pokud ne, tak je to jeho problém. Samozřejmě, že se jedná především o zisky operátorů a o dobře ovládnutý marketing, ale to je snad na trhu normální. Zejména, když jsou lidé často až "zblblí" všelijakými "slevami" a nic jiného je nezajímá, na nic jiného nehledí. Že pak často doplácejí na tuto zaslepenost více, než by platili normálně , to je jejich hloupost. A na té je právě ten marketing postavený. :) operátoři, ani ti virtuální , nejsou ani v nejmenším žádné charitativní organizace. (Nakonec, i ty charity jsou hodně tvrdý business s lidskými city)
Osobně jsem rád, že se to hnulo, i když jsem ani nyní neměl mnoho důvodů být nespokojený. Uměl jsem si vyjednat individuální tarif, který nemá k těm novým až tak daleko. Ale opakuji, to si musí každý vyhodnotit extra sám. Třeba má maminka provolala od začátku roku 74 korun a tak žádný tarif ,ani ten "nejvýhodnější" určitě nepotřebuje :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Beavers | sob dub 13, 2013 10:38 am

Zřejmě jsem ve věku tvé maminky, asi jsem ale spíše starší než ona, a tak ji chápu. Sám mám již neexistující tarif Vdf Odepiš, který poskytuje volných 40 minut za 12,50 a neomezené SMS za cca 40 hal. a to mi bohatě stačí na volání v okruhu rodiny, nejsem žádný "vykecávač", takže mám kolikrát co dělat, abych to provolal. Nemít mobilní internet za 175 Kč/150GB, tak jsou moje měsíční platby zanedbatelné. Kromě toho mám ještě T-Mobile s tarifem pro PPS, který má hovory za 8 hal./min do této sítě neomezeně a 50 min. volných do všech sítí. Opět mám problém je za ten měsíc provolat. Proto mě podobné akce vůbec nevzrušují, spíše kroutím hlavou nad sumou 700 Kč, kterou bych musel měsíčně platit a při tom přemýšlet, komu vůbec zavolám, abych toho využil. Je to ale individuální a toto se týká jen mě a mně podobných.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | sob dub 13, 2013 10:52 am

:) mé mamince je 84 let, ale to není podstatné. Máš jinak naprostou pravdu. Proto i mne ponechávají podobné akce víceméně v klidu, jen je registruji, ale to je vše. Pravdu má i Jadro, i v naší firmě jsme jsme omezili úvazky na minimum a zrušili předražené "dotované" telefony. A díky individuální dohodě za 6 čísel a díky VPN dnes platíme za všechny telefony cca 1800 měsíčně. A po nových tarifech budeme platit předběžně ještě o 1/3 méně, čekám, co mi Vodafone nabídne. Zkrátka jsem tím vším chtěl zdůraznit, že o výšce účtú rozhoduje především každý jedinec extra,žádný úřad a nebo operátor, jaždý sám, ať už svým voláním a nebo smlouváním s operátorem. A jak se případně nechá ovlivnit marketingem, to je už opět na každém zvlášť. :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Marthin | sob dub 13, 2013 10:59 am

Můžeme o tom dlouze spekulovat, ale pár věcí je k zamyšlení.
1. V půdovním návrhu aukce byl požadavek, že vítěz aukce musí poskytnout prostor, pod svými křídly, pro virtuální operátory, v tu chvíli se vyrojilo spoustu virtuálů (Blesk, Tesco apod.) - vypálení rybníku potencionálnímu vítězi PPF ("Air mobile") ? Logicky usuzuju, že zájemců o virtuálního operátora nebude mnoho. Pokud nebudou další zájemci o virtuála, nesplňuji jako nový operátor pravidla aukce. Je taky možné, že nynější operátoři počítali s tím, že vyhrají, a proto už pod sebe vzali nějaké virtuály.
2. Celý způsob provedení aukce a její ukončení.. ??? Opravdu výsměch, to nikdo z těch armád právniků a zástupců a manažerů si nevšiml toho, že nelze přihazovat donekončna?
3. Dokážu si docela hezky představit, co by se stalo, kdyby aukci opravdu vyhrál "Air mobile" - vzhledem k tomu, co zde svou jednoduchostí způsobil s bankovním sektorem. Myslím, že "Air mobile" by se s tím nějak napáral, prostě by nastavil neomezený tarif (nebo dva), jasné jednoduché podmínky na jednu stránku a hotovo - usuzuji podle Air bank. :-)

Ale kdoví co všechno je za tím vším, každopádně pro spotřebitele to je jenom dobře. A najednou to jde, jak snížení cen, tak virtuální operátoři.
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar murder | sob dub 13, 2013 1:20 pm

Přesně tak, najednou to jde. Super, hurá za to, jen pozor na ty úvazky, hodně lidí básní o skvělé nabídce a jak je to super a jdou do toho, ale píší o cenách s dvouletým úvazkem. Což je nesmysl, může být líp, PPF to už předvedla v bankovním sektoru. A virtuální operátoři to dovedou taky velmi zajímavě, není náhodou Francouzské Free virtuálem? Není škoda se nyní, kdy konečně začíná konkurence, uvazovat k dvouletému kontraktu, který neumožňuje (docela drahé) přechod ke konkurenci?
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

mrzic | sob dub 13, 2013 1:58 pm

MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Marthin | sob dub 13, 2013 9:10 pm

No a máme tady opět monopol. :D Všichni operátoři nabízejí to stejné za podobnou cenu. :twisted: :lol:
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

airmt | sob dub 13, 2013 9:28 pm

Nejde o cenu na neomezený tarif. Cena za flat je výborná! Ale mimo něj jsou cenové poměry stále velmi slabé. Pokud se z nás stanou ovce, zamrzne trh zase na dalších x let. Další op může podpořit konkurenci. Stav pokrytí 3G je trapný, o kvalitním LTE si můžem nechat zdát ještě několik let, surfování na dovolené v zahraničí stále mimo... Vypadalo to, že se roztrhnul léta zaběhlý oligopol, ale tahle domněnka vydržela jen pár hodin... Oligopol zjevně přetrvává dál.
Taky nejsem blbej a 5 let jsem si vyjednával retenci s 50-70 % slevou, ale štval mě princip vyjednávání jak u vietnamců na trhu, abych dostal normální konkurenční cenu. Já jdu spokojeně do flatu, ale nemám tímto zbytek trhu na háku. Nechci se dívat, jak se zase ti tři domluví a budou dalších x let blokovat rozvoj našeho trhu.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Kony.cz | ned dub 14, 2013 7:44 am

no vazne jsem zvedavej s im prijde novy operator... myslim si ze to bude pausal s cenou pod 500 Kc a vsechno neomezene... protoze jen tohle by ho mohlo vtrhnout do boje o zakazniky.... a jeste bych rekl, ze tam bude pilotni akce , takze treba cena kolem 300 Kc za neomezeny tarif :))
[*]iPad 2 Wi-Fi 16 GB Black JB
[*]iPhone SE 16 GB Gold
[*]iPhone 6 16 GB White
[*]iPhone X 64 GB Black
Senior uživatel
Senior uživatel

PetrCBR | ned dub 14, 2013 9:49 am

Jediny opravdu vyhodny tarif je ten nejvyssi ... ty nizsi zadna vyhra nejsou, takze ten napor zajemcu o free CZ tarif byl z 90% v okruhu lidi, kteri uz predtim vyuzivali vyssi tarif (napr. i ja s jednim z telefonu). Druhy tarif ktery mam jsem nechal puvodni, protoze je mnohem lepsi nez ty nove (zdarma volani o vikendu do O2, 40 minut do vsech siti + internet 150MB mesicne za 250) a tady je prave hodne prostoru pro nove operatory ... tady je majorita zakazniku ... flatovy tarif potrebuje jen zlomek vsech a taky jen zlomek ho podle me ma nebo na nej presel.
iPhone 4 16GB Black (FW 5.1 non JB)
iPod Touch 1G 16GB (FW 3.1.3 non JB)
iPad 1G 16GB Wifi (FW 5.1 non JB)
iPod Nano 5G 16GB
iPod Video 80GB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Alek13 | ned dub 14, 2013 10:35 am

300 za neomezeny tarif bych bral:)
Zatim zustavam s divokou kartou od VDF, a uvidime co dale.
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar iTukan | pon dub 22, 2013 6:42 pm

T.Mobile už upravil svoje neomezené tarify ;)
http://jablickar.cz/t-mobile-inovuje-sv ... ne-tarify/
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | úte dub 23, 2013 8:04 am

No, tak z Vodafone mne zklamali, i když upřimně - nepřekvapili. Dovolal jsem se na jejich linku, kde mi bylo sděleno, že se nové tarify ZATÍM netýkájí stávajících smluv ale jen nových, že mi tedy nemohou stávající smlouvu na 5 čísel naší firmy nijak upravit. Že to prý bude možné až v květnu a ani to údajně není nijak jisté. Takže stávající smluvní zákazníky budou klidně dál ždímat podle smluv. Začínám uvažovat po letech o přechodu, podobné jednání mne nemile překvapilo. Čekal jsem, že nebudou dělat rozdíly a že se budou naopak snažit své stávající , bezproblémové a platící klienty udržet, ale evidentně je jim to fuk... Počkám do toho května, zda se hnou ledy, pokud ne, tak paušál za květen bude tím posledním, který pošlu na jejich účet. Žádný dotovaný telefon nemám, takže nic doplácet nebudu a možná se vrátím po letech pod křídla kyslíku.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mabarcz | úte dub 23, 2013 10:14 am

Mě tarif jako stávajícímu zákazníkovi bez problémů změnili na Fér tarif 3299 se slevou 75%. Mám tedy neomezené volání, sms, 1,2 gb dat a 1000 minut na mezinárodní volání za 825 Kč. Bez úvazku. S úvazkem na dva roky mi nabídli cenu necelých 700 Kč. Problém bude asi v tom, že Vy jste firemní zákazník, ne?
Host
Host

bezradnej | úte dub 23, 2013 10:12 pm

cely tenhle humbuk kolem tarifu je dle myho nazoru jen sikovna konkurencni dohoda mezi operatori jak si nalakat jeste vice zakazniku a to za vetsi penize protoze kod uz potrebuje tarif za 700 korun? ztotoznuji se s nazorem zdejsiho moderatora ze je to zbytecny.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Vše ostatní