Tak jo - takže jsem HD2 user asi 10 dní a asi po 5ti dnech jsem SIMku z iPhone vyndal a dal do HTC, do té doby jsem tam měl druhou a vše vyřizoval z iPhone... Zkušenosti? HODNĚ SMÍŠENÉ...
Je nutno napsat, že jsem IT pracovník co dělá s woknama, to je asi důležité poznamenat, jinak bych to už zahodil dávno

Začátek - HTC od T-Mobile, takže nějaký HSPL (obdoba jailbreak) a pak 1.66 origo firmware. Dostat do toho češtinu pak následně dost problém. Poté co jsem ztáhnul asi 5 aktualizací s následnou instalací do HD se sice nezměnilo nic, ale měl jsem lepší pocit
Co mě ohromilo a co se mi líbí je displej a docela se mi líbí i OS, ten sense se povedl a animace počasí super

Celkově je to docela rychlý, tak jako iPhone ne, ale není to brzda. Možnost totální "customizace" - změníte všechno, od ikony WiFi po celý vzhled telefonu. Komunita u toho je dost slušná a dá se najít takřka cokoliv co se změn telefonu týká (nemyslím aplikace!) Z těch stojí za zmínku jen SPB a jejich programy. Prohlížení internetu a Opera 10 - subjektivně lepší než na iPhone, nezajímá mě, jestli stránka nabíhá o vteřinu pomaleji, ale prostředí je vychytanější...
Co mě dostalo? V půlce hovoru to chcípne a nikdo neví proč a je nutný volat znova, displej jednou zhasne když to dáte k uchu, podruhý už ne. Když někomu volám tak si tváří zmačknu asi ukončení hovoru a nebo nějakou aplikaci (zřejmě to souvisí s tím "nezhasínáním" displeje). SMS dost nevydařená kopie iPhone. Třikrát někam kliknu a jsem v prostředí který je starý 100 let a prstem se prostě ovládat nedá. Aplikace jsem nakousnul už výše - něco málo na to je, ale žádný hi-fi. Car care který jsem používal či jiný vehicle manager neexistuje, když už se něco najde tak opět - ovládání prsty kdenictunic a trefovat se do mrňavý ikonky taky moc nejde. Multitasking je spíš k vzteku, když něco zavřu tak to chci zavřít a ne že mi to jede na pozadí a žere a paměť. Výdrž kolem jednoho dne taky nic moc.
Ještě tomu chvíli dám, jesli si na to nezvyknu, ale moc šancí tomu nedávám. Je fakt, že když jdu z HTC zpátky do iPhone tak je to "krok zpět" v tom displeji. Mám pocit, že je to jednosměrná cesta, jakmile se pozná iPhone, už nic není tak dobrý. Mít HD2 před třema lety, říkám super stroj. Uvidíme co a jestli bude iPhone 4G popř. nějaký vydařený update od HTC? Těžko...
Snažím se to psát objektivně, ale je pravdou, že v něčem je ta HD2 lepší. Pro ty co tomu "trošku rozumí" a dokážou dělat zásahy do systému určitě. Pro "normální" lidi je ale iPhone včetně appstore rozhodně víc user friendly!