Beavers píše:Také bych zapomněl na to, že existují nějaké plasmy. Myslím, že dnes už je to krok zpátky (můj názor, potvrzený prodavačem v elektro).
Proč je to krok zpět?
Spotřeba - stále se snižuje, už před 2 roky byla v průměrném sledování pořadů nižší než u LCD (stejná spotřeba LCD > různá spotřeba plasmy). Navíc cena plasem stále klesá a z ušetřených peněz se v klidu spotřeba energie zaplatí a ještě něco zbude.
Panasonic - proč jeden z největších výrobců TV se soustředí právě na plasmy?
Barvy - danou technologii jsou barvy u plasmy vždycky lepší.
Vypalování bodů - dnes už vymizelo.
Životnost - plasma se "vysvítí" za cca 15-20 let, to ale dříve odejde nějaká elektronika. Dělal jsem i na reklamačním a s plasmou jsem se tam nesetkal a to se u nás prodávalo plasem dost.
Samozřejmě záleží taky na jaký typ pořadů se člověk dívá (sport, xbox, ps3 x dokumenty, filmy) a podle toho vybírat TV také.
Jsem bývalý prodejce v elektru a tohle tvrzení "plasma=krok zpět" mi přijde jako dobré pro to, aby si člověk koupil právě LCD.
Neříkám, že plasma nemá chyby, ale krokem zpět bych to asi nenazval, možná až poté, co slavná EU výrobu plasem zakáže.

Hlavně LED mi přijde jako velká nafouknutá bublina, kdy podobnost s LCD je hodně velká, na to aby cenový rozdíl byl tak velký. S OLED se určitě vyčkává až se lidé nabaží LEDu a EU zakáže plasmu.

Dle mého Samsung je momentálně to nejlepší v LCD/LED + Sharp Quattron (4 barvy - nádherný obraz, což potvrdilo mnoho zákazniků), Panasonic v oblasti plasem.
Těžké dneska vybrat TV, je to velká věda.