Beavers | pát říj 21, 2011 9:08 pm
Nezjišťoval jsem cenu výměny baterky, nestudoval jsem ani to, jak ji vyměnit svépomocí (nejsem zas až takové nemehlo, naopravoval jsem se v životě dost elektroniky i mechanických mašinek - magnetofony, digitálky, rádia, ale i dalekohledy a jiné věci a nejen pro sebe), nějak mě už přechází chuť. S odchodem wifi modulu a po přečtení desítek stížností na stejnou závadu na webech celého světa jsem se na iPhone naštval a přestal ho řešit. Začal jsem ho nazývat křápem, což byl zásadní obrat v mém smýšlení o něm jako o něčem exotickém. Najednou jsem začal Apple produkty znevažovat, před tím jsem zachovával neutrální stanovisko. Techniku beru globálně, někdo umí vyrobit tohle, jiný tamto. Ani Apple, ani Microsoft pro mě nejsou bohy, zrovna tak jako nejsou bohy věhlasné firmy Sony, Panasonic atd. Mnohdy kdejaký noname je lepší než značkový přístroj (ono to ale nemusí platit jinde ve světě, je známo, že k nám jdou výrobky až druhé a třetí kvalitativní skupiny, byť značkové).
Včera jsem vytáhl ze skříně 7 let starou nokii, dal ji na nabíječku (první baterie!) a nabil ji. Jako pohotovostní telefon, kam mrsknu SIM, až iPhone klekne úplně. Dovolám se s ním a SMS také napíšu, to jsou ty hlavní funkce telefonu. A v pohotovosti vydrží nabitá týden (!). Stará, blbá nokia!
Jeden člověk si mi nedávno postěžoval, že mi psal několik SMS na iPhone, ale já nereagoval, protože mi nepřišly. Pak mi poslal testovací SMS na druhý mobil, kde mám také SIM od Vodafone a stejnou SMS na iPhone. Na iPhone nepřišla. Záhadou je, že to bylo jen ve večerních hodinách, co nepřijímal SMS. To je pro mě ale velká zrada. Řekl jsem si, že se chová iPhone divně a není na něj spoleh. Jistě, namítnete: udělej restore. A s ním i JB a unlock a všechno od začátku, instalace aplikací, customizace dolaďování. A to je právě to, co už mě přestalo bavit. Proč bych neměl mít spolehlivou mašinu, která bude držet vše, co jsem tam nastavil? Proč by se to mělo časem z ničeho nic podělat? Nemám tolik času, abych se zabýval jen iPhonem, abych po nocích přemýšlel, co udělám druhý den, aby to fungovalo. Už dávno nežiju jen pro něj. Nebyl jsem takový experimentátor, abych do něj rval kdejakou aplikaci, nějak ho vyšperkovával a dělal z něho mobil s vodotryskem. A přesto jsem se na něj nemohl spolehnout.
Píšu strašně rozvláčně a nikoho nenutím, aby to četl. Chtěl jsem jen vyjádřit svoje pocity a také tu skutečnost, že jsem už vyléčen z tohoto zázraku (před téměř 4 lety to opravdu zázrak byl).
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.