hannawald | sob říj 04, 2008 12:08 pm
a ja si zas myslim, ze jestli Apple nepohne, tak mu ujede vlak, pokud to Nokia nepokazi pomalosti celeho GUI. Nokia ma urcite uz ted v zasobe dalsi vyrobky rady, ktere budou jeste lepsi nez predstavena Nokia 5800 Tube, ktera se cenove radi do stredni tridy.
ja presel na iphone z WM jako multimedialne zamereny trochu narocnejsi uzivatel, zadnej IT programator...libi se mi velikost obrazovky, jeji kontrast a to, ze je na slunicku neco videt. Prostredi je hezke, plne animaci, pouzivam hlavne jako hudebni prehravac a prohlizec internetu. Telefonni funkce a kancelarske zvlada dle mych potreb.
Displeje Nokia jsou zname tim, ze se na slunicku neztrati (uvidime, co udela dotykac), prostredi je atraktivni, rozliseni displeje je bomba, internetovy prohlizec od Nokia je take slusny, zvukovy vystup podle prvnich komentaru hodne dobry, fotak lepsi...cili multimedialne tato Nokia iphone predci. Pokud bude platit programova kompatibilita s nedotyk. symbianem, pak aplikaci je daleko vice nez na iPhone...nemusite pouzivat iTunes, Nokia zvlada spousty formatu, flash, plnohodnotny BT, copy paste atd...
tak proc si lhat do kapsy, ze je ten nas Apple tak uzasny a tohle nema sanci, zvlast kdyz je to levnejsi???
jasne, hafo veci je vec softwarovych omezeni nebo nedodelavek Apple, ale dockame se vubec napravy? nebo se budem bat o zaruku a muset jailbreakovat? ucit se pololegalni metody, jak k telefonu pristupovat a tim vlastne popirat hlavni vyhodu iPhone - uzivatelskou privetivost...???
Ale nechci tu rikat, ze je vse rozhodnuto..Nokia si to muze pokazit sama...pokud ten OS bude pomaly nebo nestabilni........mimochodem, zamerne jsem nezminil stylus, podle videi na youtube jej totiz neni potreba pouzivat, je tam spis jako moznost...treba kdyz si chcete nakreslit poznamku nebo psat rychleji, ale Nokia zvlada klavesnici v landscape rezimu bez problemu i v sms...
ja jako majitel iPhone doufam, ze Apple zamaka a hlavni vytykane nedostatky zacne napravovat..