Naše Kola

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Lincoln Six Echo | ned črc 29, 2012 8:25 am

Re: Naše Kola

Lipon: Ta maximálka je nepřesnost GPS. Co jsem stíhal sledovat tacháč, nejel jsem přes 70. A jo, silničky brzdí blbě.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar mike-biker | ned črc 29, 2012 2:37 pm

Mohu potvrdit, byl jsem na Malorce, kde bylo 95% silniček. Do kopce děs a psychicky deptající, když vás předjíždí jedna žiletka za druhou, ale z kopce 26km měl nepředjel ani jeden - vždy jsem je dostal na brzdy v zatáčkách. Na rovných sjezdech by mi dali čouda, ale v těch serpentinách ani prd. 8)
iPhone 11 Pro Max Space Grey
iPhone 6 16GB Silver as reserve
MacBook Pro Retina 15" Mid 2014, i7 4x2,5GHz 16GB RAM 256GB SSD + 256GB Jet Drive.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | ned črc 29, 2012 3:23 pm

Tak to ja bych asi na silnici skoncil jako vcera Cancellara, bud bych to neubrzdil a byl dlouhy do zatacky nebo by mi to urcite podklouzlo, obcas i na biku mam v rychlejsich zatackach trochu strach a toto brzdi slusne a plaste jsou o dost sirsi :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | ned črc 29, 2012 3:33 pm

Já v zatáčkách taky jezdím pomalu. Sice by mě to lákalo klopit, ale riskovat to nebudu.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon črc 30, 2012 6:26 am

barberry.pha píše:Ten Trek se mi libi ale asi tam pujde cena nahoru a chtelo by to asi hlavne zjistit tu velikost, jestli bude ok.
Nevěřím, že půjde cena nahoru, bazarových kol je příliš... Dal bych si spíš pozor na vhodně zvolenou velikost rámu. Nepodařilo se mi najít nikde na netu geometrii rámu, ale má karbonovou přední vidli! ;-)
edit: geometrie je tady

ad brzdy: měl jste někdo někdy možnost vyzkoušet brzdit na karbonových ráfkách za mokra? Věřte, že je to šok - vezmete za páky a ono to jede dál skoro jako byste za ně nevzali vůbec!! :-D

mike-biker, Mallorca: chtěl bych se tam někdy podívat, už kvůli tomu, že je to (prej) ráj silničních cyklistů a ty to navíc potvrzuješ
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

bedo. | pon črc 30, 2012 3:24 pm

barberry.pha píše:A vymyslel jsem si i misto pro predni blikacku, jelikoz jsem si zvykl behem dovci jezdit bez zbytecnosti na ridkach a vyuzival volne miso pro uzsi uchop, jinak poradne predni svetlo vozim vzdy sebou v batuzku a v pripadne potreby neni problem pouzit ;)
http://img.tapatalk.com/59e9bff9-c15c-554a.jpg

kde sa dá kúpiť taká blikačka? Vyzerá to dobre... :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon črc 30, 2012 7:02 pm

Naše Kola

Ja tu kupoval tady http://www.bikeway.cz/katalog/zbozi/sve ... ebka-cerna
Maji ji i v bile, pripadne u jako zadni kde to blika cervene.
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte črc 31, 2012 7:04 pm

Naše Kola

Pantani píše:
barberry.pha píše:Ten Trek se mi libi ale asi tam pujde cena nahoru a chtelo by to asi hlavne zjistit tu velikost, jestli bude ok.
Nevěřím, že půjde cena nahoru, bazarových kol je příliš... Dal bych si spíš pozor na vhodně zvolenou velikost rámu. Nepodařilo se mi najít nikde na netu geometrii rámu, ale má karbonovou přední vidli! ;-)
edit: geometrie je tady

Tak se ten Trek nakonec prodal na tom aukru za 8109,- coz nevim jestli je hodne nebo ne.
Akorat ty akce na prihazovani nemam rad, clovek si da treba strop 9000,- a vyhraje to nekdo kdo da 9100,- :p

Holt se silnici budu muset pockat az do vetsiho bytu :)
Ale sjetim Rocket Ronu na zadnim kole mi to tedka jezdi po asfalte i na te 29 :D a treba i diky tomu retezu C10 a asi je uz i neco najezdeno.

Jinak jak vidite zitra casovku na OH. Jestli Cancellara to nejak odjede i s tim pohmozdenim.
A co rika na vitezstvi Vinokurova? Uprimne jsem rad ze zavod rozhodoval takhle a ne spurtem kde by Eng(Sky) a germani vyvezli svoje spurtery, ikdyz zase by to byla asi sance pro Sagana. Ale tohle je OH a mel by to vyhrat ten kdo si to nejak vydre :)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | úte črc 31, 2012 7:43 pm

Tak dnešní výlet kolem Lipna jina trasa. 85 km :-)
Foto, video, trasa v gps..
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | úte črc 31, 2012 8:28 pm

barberry: Na aukciách nikdy nedávaj ako strop celé čísla, vždy daj napr 202, alebo 3010 a tak.. často sa ten spôsom osvedčí ;) :D
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř srp 01, 2012 7:28 pm

Dnesni luxusni projizdka do pivovaru v Letech,konecne se podarilo pokorit tech 100km :Yahoo!: takze dalsi vec letos splnena, nakonec to bylo 106km a jelo se paradne
velkou radost mam s toho sedla Ritchey Biomax Comp, sedelo se paradne a i po zastavce v pivovaru, tak po hodce nebyl problem sednout a jet, jako u minulych sedel, kde po zastaveni to pak bylo zezacatku urpeni :D
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | stř srp 01, 2012 8:39 pm

Hezké :good:
Já jsem se zase v tom největším vedru přes poledne a odpoledne lopotil z Brna domů. Nechal jsem si u Šírera snížit řídítka a ještě někdy jim to tam musím hodit kvůli lupajícímu středu.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř srp 01, 2012 8:54 pm

no mi zacala kovove skrtat zadni brzda, takze bud vyzkousim osmirglovat desky nebo i dozadu koupim nejaky plovouci koutouc ;)

bylo to dneska fajn, v Letech jsme si dali s Tvosim po 3 kousky a jelo se domu :wink: akorat jsem to pak jeste musel nekdo domotat aby ta 100 padla :Yahoo!:
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | sob srp 04, 2012 6:22 pm

Dneska jsem si dal 128 km ke Slezské Hartě a pak obklikou kolem Velkého Roudného domů. Po 84 km jsem měl průměr jen 27 km/h, tak jsem na to dupl a ještě to vytáhl na 29,5 km/h :) Čím dál tím víc zjišťuju, že se do správné provozní teploty dostávám až po 50 km.

Jo, a zase mi vyletěl plášť z ráfku, už potřetí. Asi ho hodím na přední, s reklamací se mi nechce pachtit. A ani nevím, jak bych jim to měl dokázat.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | sob srp 04, 2012 6:29 pm

106? Blázniš :D Ja som mal "nahnáno" pri 55-ke :D
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Pantani | sob srp 04, 2012 7:36 pm

eRiper: Na kolik se da hustit ten plast? Zkusils hustit kdyztak i vic nez tech 7 baru?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Tea Racer | sob srp 04, 2012 7:57 pm

Tak dneska pohodová projiždka kolem Lipna komplet cca 80km. Opet malinko jina trasa.
http://www.everytrail.com/view_trip.php ... 9c8491652d

Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | sob srp 04, 2012 9:52 pm

Pantani: 7 přesně. 7,7 je úplné maximum co snese a to se mi moc nechce zkoušet.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | sob srp 04, 2012 11:34 pm

Co je to za plast?
Myslim, ze na reklamaci mas narok, ale pochybuju ze to uznaji - cetl jsem mnoho negativ ohledne uznavani reklamaci u Sirera. A pri cene noveho plaste a stupne opotrebeni jakej ten tvuj ma bych rekl, ze to ani nema cenu.
Esi chces hustit vic, doporucuju Schwalbe Ulremo R1. Ty co jsem mel ja sly na 10 atm., a podle pumpy jsem mohl davat opravdu okolo 9.5
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | ned srp 05, 2012 9:16 am

To už je plášť, který jsem si kupoval sám. Nějaký Hutchinson Equinox. Je to asi nějaký levný bazmek. Prostě ho hodí dopředu a příští roky si koupím nějaké lepší pláště.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | ned srp 05, 2012 10:03 am

Asi jo. A to se ti slíká zadní? Rozhodně bych kdyžtak neriskoval a nedával ho dopředu!! :-o Jestli ti to dělá takovýhle kraviny, tak neriskuj zdraví a kup si radši nový pláště než si rozbiješ ústa a kolo!
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | ned srp 05, 2012 10:41 am

Jo zadní. Asi máš pravdu. Na tom zadním to svlečení nějak nevadí, ale kdyby sem mi to svleklo vepředu, tak asi hodím držku :D Asi se rovnou podívám po nějakém páru plášťů.

Co jsem se teď díval na diskuze, tak nejlepší životnost má prý Continental Grand Prix 4000S. Občas prostě prosvištím pro horším povrchu, tak je pro mě životnost důležitá.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon srp 06, 2012 10:53 am

Jo, ty Conti jsou celkem chválený, klidně bych je taky koupil. Co myslíš tou životností? - nájezd? nebo odolnost proti proražení? Řekl bych, že prorazíš ho stejně a nájezd se podle mých zkušeností se odvíjí nejvíc od správného případně nesprávného poměru váha jezdce/tlak v pneu.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | pon srp 06, 2012 11:04 am

Už je mám objednané. Myslím nájezd i odolnost, nebo spíš nějaký ideální poměr mezi tím. Jsem zjistil, že je mám i známý a je s nima spokojený. Co vím, tak už má najeto letos kolem 5000 km, akorát nevím jestli to je jen silnička nebo i bike.

Jinak mám cca 78 kg, takže žádná těžká váha. No uvidíme, byl bych rád, kdyby vydrželi letošek a ještě příští rok nebo aspoň většinu.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon srp 06, 2012 11:23 am

nájezd: věřil bych tomu, moje starý Schwalbe Ulremo R1 daly 4000 km a nezdálo se, že by se nedalo ještě pár tisíc najezdit. A to jsem je hustil, co to dalo (9+ atm.)! Ty Conti myslím že budou dobrý. Na kolik tě přijdou?
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Lincoln Six Echo | pon srp 06, 2012 12:27 pm

750 Kč jeden. No každopádně už se nemůžu dočkat, protože na to Hutchinsonovi už nepojedu. Aspoň budu mít čas se dneska vyplaznout na zahradu a aspoň trochu srovnat opálení :D
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon srp 06, 2012 12:38 pm

Já mám pruhy ještě z minulýho roka a ani přes zimu to neslezlo! :-) Naučil jsem se to neřešit. Těch 750/kus není málo (myslím tím obecně peněz), doporučuju se občas podívat na cyklobazar.cz, teďka tam nic není ale občas se tam dá sehnat pár zajímavých věcí - já galdy už jinde ani nekupuju
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon srp 06, 2012 12:47 pm

Naše Kola

Tak uz jsem to vcera nevydrel a koupil i dosadu XTeckovy brzdovy kotouc SM-RT 76, a vypada to ze problem byl smad vyresen ;) nejvetsi problem byl v tom ze mi pri urcitem brzdeni zacala pres brzdu vibrovat cela zadni stavba, kolikrat az do riditek a ten zvuk u toho taky nic prijemneho. A jelikoz to delalo u starych desticek a pak i u novych tak to vypadalo na kotouc a snad to i byl a nezacne to znova. Jinak ty avid desticky pujdou taky z baraku a koupim nejake obyc levnejsi jako dopredu, kde mi pak prestela brzda i skrtat.
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar parmin | pon srp 06, 2012 3:07 pm

Řešil jsem stejný problém na kole přítelkyně. Na GT Avalanche jsem jí dal kotoučovky Shimano Deore a vibroval celej rám. Po všemožným snažení, destičkovým tuningu a nastavování polohy to nakonec vyřešily tyhle XTéčkový kotouče. Sám je taky vozím s XT kotoučovkama a můžu doporučit.
iPhone 8 * iPad 6 * Mac Mini * Apple TV * AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon srp 06, 2012 3:21 pm

Naše Kola

Ja zapomnel napsat ze mam Elixiry 5, no prvne jsem mel problem s prednim, ustavicni skrtani, sel tam XT kotouc, malo se zlepsilo, ale 100% az kdyz jsem dal pryc ty avid desticky.
Vzadu to zacalo oehce pred dovcou a pak jak kdy, byly tam uz jete desticky, tak jsem myslel ze je to nema, koupil jsem nove avid desticky, a po zajeti to zacalo neskutecne rezonovat, skripe atd. Vzdy pri urcitem brzdeni a pak uz skoro pokazde, sel tam XT kotouc, podarila se seridit aby neskrtala a dneska naprosto potichu a bez problemu. Taky ten avid kotouc mel uz k 3 tisicum, treba konec zivotnosti :)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | pon srp 06, 2012 4:30 pm

Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | pon srp 06, 2012 5:29 pm

Tea Racer: Ještě řekni, žes to jel dneska po poledni a chytnu infarkt i za tebe ;-)
Pantani: Co já vím, jestli je to hodně peněz. O cyklobazaru vím, a třeba si tam koupím na příští sezonu dres. Mi prostě není dát líto patnáct stovek (rozuměj dva dny na brigádě) za něco, co budu využívat hodně často.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Pantani | pon srp 06, 2012 7:00 pm

eRiper píše:TeaRacer: Ještě řekni, žes to jel dneska po poledni a chytnu infarkt i za tebe
Snad na tebe neni moc teplo?? ;-D Ja teda tyhle vedra na kolo miluju uplne maximalne! Nedelam si srandu :-)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar Sphyn0x | pon srp 06, 2012 7:07 pm

eRiper píše:Tea Racer: Ještě řekni, žes to jel dneska po poledni a chytnu infarkt i za tebe ;-)
Pantani: Co já vím, jestli je to hodně peněz. O cyklobazaru vím, a třeba si tam koupím na příští sezonu dres. Mi prostě není dát líto patnáct stovek (rozuměj dva dny na brigádě) za něco, co budu využívat hodně často.

Nazdar.
Ak sa môžem opýtať, čo to máš za brigádu? :D
///M
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | pon srp 06, 2012 7:40 pm

Sphyn0x: Sem tam balení světel, sem tam noční hlídání.
Pantani: Tak přežil bych to, ale nad 100 km bych v takovém vedru nerad, to si radši přivstanu. Minulý týden mi to od 11 do 16 stačilo.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Tea Racer | pon srp 06, 2012 8:41 pm

eRiper píše:Tea Racer: Ještě řekni, žes to jel dneska po poledni a chytnu infarkt i za tebe ;-)

Ano vyjizdeli jsme asi v 11h, ale uvědom si že jedes prakticky 90% trasy v lese a ve vyšších nadmorskych vyskach. Jen vyjímčne mi ukazoval teplomer na tachometru 27°C, bylo 22-24°C. Ideální teplota na kolo ;-)
Zpět byl studený vitr a hodinu po dojezdu burina a privalák :-)

Moderator fóra
Moderator fóra

Lincoln Six Echo | stř srp 08, 2012 11:44 am

Continentaly sedly jako prdel na hrnec, jedu je projet

Obrázek
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

kunec | stř srp 08, 2012 12:41 pm

co říkáte na tohle kolo?
za ty peníze je to dobrý ne? Díky za názory
http://cyklobazar.cz/inzerat/198661/remerx-miche/
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Pantani | stř srp 08, 2012 12:56 pm

Aby ti někdo napsal něco rozumnýho, tak musíš nejdřív napsat co sháníš, proč, jak to budeš používat a co očekáváš. A pro mě osobně proč sháníš jen jedno kolo? :-) Je ručně pletený - proč? - není to nějaká bouračka? Kolik má náboj/ložiska nalítáno? atd.
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

kunec | stř srp 08, 2012 12:59 pm

no spíš mě zaujalo na první pohled...pak jsem zagoogloval a zjistil, že ten ráfek samotný stojí 250Kč...takže to asi zase takový terno nebude

moje kolo už má celkem dost nalítáno, tak ho postupně upgraduji...
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Vše ostatní