Tak přidám i svoje shrnutí a dojmy z keynote.
Jednoznačně zklamání nepřichází v úvahu. Jak již je mnohokrát zmíněno potvrdilo se to co se čekalo a ještě něco navíc.
Nějvětší bomba pro mě

Snow Leopard a jeho cena. Je to opravdu skoro zadarmo a vůbec jsem nečekal, že můžou jít s cenou tak nízko..Jen doufám, že se v ČR dostane s cenou pod 1000 Kč. Dnešní zpráva o oficiálním zastoupení apple v ČR ve mě vyvolává i domněnku zda nestihnou SL nativně česky
2) iPhone OS 3.0 - vše podstatné zmíněno. Teším se, jen doufám že DEV team udělá rychle JB, abychom i my s první generaci iPhonu mohli směle updatovat.
3) Nové macbooky. Tady došlo po tom, po čem lidi nejvíc volali: firewire do 13" modelu a hlavně slevy. Základní MBP s 15" displejem šel dolů myslím o 300 USD (přišel ale o dedikovanou grafiku). MBA s SSD diskem, šel dolů o 700 USD ! Další věc co se mi líbí, že trošku víc sjednotili celou mobilní řadu. Rozdíl mezi nejslabším macbookem 13" (nyní macbook PRO) a nejlevnějším 15" MBP je pouze velikost displeje.
4) Jako poslední věc bych u sebe označil nové železo v podobě nového iPhonu. Mě teda až tak neosnil a to co přináší jako plus oproti starším modelům pro mě nemá moc smysl. Navigaci nevyužiju, s foťákem jsem spokojen, s výdrží a rychlostí taky. Ani jedna z těch věcí a ani všechny dohromady mi nestojí za těch 15 000 Kč, které bych musel za něho vysolit. Poslední věc je design. Pro mě je stále nepřekonán design první generace, takže ani z tohoto důvodu nemám potřebu jít do nového modelu.

Pozitivní na tom je to, že apple nechce odříznout ani nás majitele starších přístrojů od softwarových novinek. Doufám, že jim to ještě nějaký ten pátek vydrží..
Sklamání tedy určitě není na místě. Pokud jste čekali bombastický hardware a nevím co všechno, tak vám pro příště poradím. V případě applu je vhodné nepředpokládat nic a pak být příjemně překvapen. Opět se ukázalo, jak spousta spekulací bylo lichých.

A na závěr menší spekulace.

Proč nebyl představen netbook?
Podle mě pokud apple vůbec něco takového chystá, tak si to zaslouží samostný event, jelikož se jedná o zcela nový produkt, který zatím apple nevyrábí. Tato konference je přece jenom zaměřena na vývojářem a změny spojené se softwarem. Navíc nedivil bych se, kdyby tento nový produkt z dílny apple přišel představit uzdravený Steve. Uvídíme, čeho se v příštích měsících dočkáme.