Beavers | ned led 30, 2011 9:17 am
OT: Ano, vzhled (skin) Mac OS je svým způsobem velmi praktický a pokud funguje dock, tak to považuji za veliké vylepšení - ikony jsou na "stolku" pohromadě a nemotají se po ploše (i když tam nějaké mám a kvůli screenshotu jsem je odstranil). Také umístění hlavního panelu nahoře má svoje výhody. Jablíčko na pozici tlačítka Start místo ohavného windowsího balónku nenarušuje jeho celkovou geometrii. A tvůj podpis mluví za vše a také mně z duše. Já totiž používám počítač hlavně k práci a v době, kdy jsem s PC vůbec poprvé začal, jsem byl už dost stár. Naučil jsem se spoustu věcí, nejsem jen pouhým uživatelem, pracoval jsem pak díky tomu na něm i v zaměstnání (všimli si mě a byl jsem vysvlečen z montérek a přeřazen na lepší místo). Při této práci, která byla mozaikou všeho možného, co se s PC dá dělat jsem se dále vzdělával. Prošel jsem zpočátku od DOSu (v rychlíku) přes Win 3.11, 95, 98, 2000, XP až po současné Win7. Koketoval jsem dokonce s myšlenkou, že by Mac nemusel být špatný (to ještě v době, kdy vypadal jako zaoblený, vypoulený přenosný TV), ale můj příbuzný - takto odborník přes IT - mi vysvětlil, že těžko budu realizovat veškerou svou činnost na Macu, abych měl tak rozsáhlou možnost volby různých programů jako u PC a navíc budu muset shánět potřebné aplikace a učit se je ovládat, pokud je vůbec seženu (v té době nebyly Macy ještě moc rozšířené o aplikacích ani nemluvě). Navíc mi ubíhala léta a já jsem stárnul a s tím i došel k přesvědčení, že nemá smysl začínat znovu na něčem jiném, když už jedno ovládám a k mé práci mi zcela postačuje.
Na jiném místě fóra jsem už kdysi psal svá proti, nebudu je zde znovu jmenovat, nakonec každý, kdo pracoval na PC ví, jak to je. PC je stále nejrozšířenější počítač na tomto a dalších kontinentech a má tedy i velikou SW podporu.
Uznávám Mac jako spolehlivý uživatelský počítač s nádherným designem a mám před ním respekt. Ale to je vše. Kdybych byl mladý, určitě bych se do něj také pustil (možná?). Námitky, že v něm mohu mít i Windows jsou pro mě zbytečné, to je pak jakýsi zbytečný kompromis, který zcela nechápu. To mohu zůstat rovnou na PC.