Naše Kola

vše co vás napadne

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

TommyS | úte kvě 03, 2011 2:34 pm

Re: Naše Kola

Nevím a je to mi fuk :) Mám reflexní prvky na tretrách a na batohu :)

Projeďte si Bike forum tohle cyklisti nevozí :)

madcok3: Takový "gauč" taktéž ne o těch rozích ani nemluvím :)

Lincoln Six Echo | úte kvě 03, 2011 4:25 pm

Odrazky nééé :D To vypadá moc "lame". Navíc já třeba za tmy vůbec nejezdím. Kdyžtak to jistí blikačky.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar macodk3 | úte kvě 03, 2011 4:31 pm

Dobree, už sú dole :D
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | úte kvě 03, 2011 4:44 pm

Leda si koupit reflexivní samolepky nebo takové ty trubičky co se připnou na špice. To bych mohl, že? Pro ten pocit :D
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jennydrums | úte kvě 03, 2011 4:53 pm

macodk3: 1000EUR ?? To jsi dal za kolo prakticky "no name" výrobce? Za ty prachy jsi mohl mít kvalitní kolo osvědčených výrobců. Myslím že tuhle značku mají v řetězcích Intersport a co jsem tam viděl, tak to byly předražené kola jako blázen. Škoda že lidi v rámci návštěvy shopping centra nakupují i kola a nezajdou raději do specializovaných obchodů :( Pak to dopadá tak, že si za moc peněz kupují to, co by je mohlo stát mnohem méně a nehledě na to, podpořili by živnostníka, který vesměs dělá i dobrý a poctivý servis narozídl od velkého řetězce. Lidi, když kupujete kolo, poraďte se s někým ve vašem okolí kdo se tomu věnuje, opravdu se to vyplatí ;)

Namátkou:
http://www.marinshop.cz/cz/modely-2010/ ... trail.html

http://yogi.cz/cyklo/736-trek_6300_2011.html
http://www.mojekolo.cz/28208-gt-zaskar-sport
http://www.mojekolo.cz/28506-ghost-asx-3700

A tak dále. No, kdo chce kam...
Každopádně i tak ti přeju ať máš z kola radost
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar macodk3 | úte kvě 03, 2011 4:57 pm

eRiper: preboha veď to si dávajú staré babky aby ich nezrazilo auto :D
Obrázek iPhone 6 Plus
Obrázek iPad Air
Obrázek Macbook Air 13"
Obrázek iPod Nano 7G
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | úte kvě 03, 2011 5:08 pm

Už mlčím :oops:
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

jmenujiseja | úte kvě 03, 2011 5:29 pm

hodlám si kupovat kolo, máte někdo zkušenosti s PELLS značkou?
Líbí se mi PELLS RAZZER X9 D
Host
Host

TommyS | úte kvě 03, 2011 8:34 pm

Pells určitě ne. Má velmi nekvalitní lak. Nic nevydrží.

Uživatelský avatar jennydrums | pon kvě 09, 2011 5:06 pm

jmenujiseja:máš na mysli tohle? http://www.bike-eshop.cz/modely-2030/pells-razzer-x-9-d

Jestli jo, a platí ta cenovka, tak bych se porozhlídl u jiných, tradičních výrobců. Dovolím si dát své tipy:
http://www.mojekolo.cz/11746-marin-team-marin krasavec kterých určitě moc lidí nemá. Určitě chceš i nějakým způsobem jedinečné kolo. Pellsů jezdí spousty, Marinů moc ne.
http://www.marinshop.cz/cz/modely2011/h ... trail.html

Né moc známá, ale dlouholetá značka je francouzský Lapierre. Určitě na to mrkni, moc pěkné a dobré kola:
http://www.mojekolo.cz/31743-lapierre-pro-race-200
http://www.mojekolo.cz/31745-lapierre-pro-race-300
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

TommyS | pon kvě 09, 2011 7:12 pm

Jsem pro Lappiere. Sám bych jednou nějakého Lapíka chtěl :). Já bych ti mohl doporučit Gary Fisher, Cannondale nebo Specialized. U spešlu dostaneš výbornej rám + doživotní záruku, ale s trošku horším osazením.

shauriq | stř kvě 11, 2011 10:16 am

:) jedine marin ...medvědi vše pojedí
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

TommyS | čtv kvě 12, 2011 6:25 pm

Dneska se mi stala nepříjemná věc... Jel jsem cca 35km/h užší lesní cestou. Před pravotočivou zatáčkou jsem zbrzdil na 30km/h. Kontroloval jsem si všechno, ale koho by napadlo, že tam bude větev? Naštěstí jsem to dostal do helmy... Zítra jdu na ortopedii nemůžu ani otočit hlavou :/. Dávejte na sebe pozor!!!

Uživatelský avatar Metalgirl | čtv kvě 12, 2011 6:26 pm

Ty jsi tedy fakt kaskadér, doufám tedy, že se brzo dáš do kupy a nebude to nic vážného. :)
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Jirkus | čtv kvě 12, 2011 7:01 pm

TommyS píše:Dneska se mi stala nepříjemná věc... Jel jsem cca 35km/h užší lesní cestou. Před pravotočivou zatáčkou jsem zbrzdil na 30km/h. Kontroloval jsem si všechno, ale koho by napadlo, že tam bude větev? Naštěstí jsem to dostal do helmy... Zítra jdu na ortopedii nemůžu ani otočit hlavou :/. Dávejte na sebe pozor!!!

Sorry, ale na (uzší) lesní cestě může do cyklocomputeru čumět jenom naprostej blbec a ty se s tím ještě tady chlubíš ...

Buď rád, že v té zatáčce byl jenom ten klacek a nešel tam nějaký člověk ...

A příště radší koukej na cestu ...
Senior uživatel
Senior uživatel

macuser | čtv kvě 12, 2011 7:07 pm

Presne to jsem chtel napsat, ale bal jsem se, ze bych byl pokaran. :) At jedu dlouhe lesni sjezdy nebo jen po silnici z kopce, sleduji maximalne tak akorat teren prede mnou. A jak pise kolega, nejde jen o vetem, mnohdy jde o lidi nebo zvirata.

TommyS | čtv kvě 12, 2011 7:12 pm

Samozřejmě jsem do cyklocomputeru nečumel :) Měl jsem GPS a doma jsem se podíval na rychlosti. Psal jsem cca, protože GPS ukazuje vždy o 2-3km míň než cyclocumputer :)

Uživatelský avatar jennydrums | pát kvě 13, 2011 9:05 am

TommyS: chtěli Tě pokárat, protože jsi jel po lesní cestě, pro ně závratnou rychlostí a místo na cestu ses měl údajně dívat na cyklocomp... a mohl jsi všechny zabít...

Dobře jsi jim to dal s tou GPS :)

Vážení, i při sjezdu jsem schopen se bleskově podívat kolik jedu aniž bych tím ohrozil sebe či někoho dalšího ;)

btw. nechci tady rozjíždět nějaký flame cyklo vs. chodci, hory, stezky atd.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jirkus | pát kvě 13, 2011 10:02 am

TommyS měl velké štěstí, že si jenom namlátil a v té zatáčce nesestřelil nikoho dalšího.

Příště už takové štěstí mít nemusí ...

"Expertům", co při sjezdu stačí koukat na tachometr, se jenom směju. :D

A klidně bych se i vsadil, že tihle rádoby machří toho mají víc nasurfováno na internetu než naježděno na kole. :D

Je blby, že to sem musím psát, protože tohle vám měli vysvětlit vaši rodiče ...
Senior uživatel
Senior uživatel

shauriq | pát kvě 13, 2011 10:44 am

z cumenia na tachometer a pocituna dusi: ja som siel dnes 35km/h a ty len 30km/h.. som vyrastol tak niekedy v 14tich... premna zamna by rychlost na tachometri voobec nemusela byt.. cas.. prejdena vzialenost, a cas do ciela.. tot vsjo.. .
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Marek | pát kvě 13, 2011 10:46 am

MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jennydrums | pát kvě 13, 2011 11:13 am

@Jirkus

Předpokládám narážka na mě :) Nicméně vůbec nevíme jaký sjezd šlo, charakter trasy atd. atd. Na rovnějším lesním sjezdu je člověk schopný mrknout kolik jede. Nebavím se o náročných sjezdech ;)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jirkus | pát kvě 13, 2011 12:10 pm

Nejde o slovíčka, ale o zdraví a o zdravý rozum.

Já mám na kole spoustu hydrauliky, tak při jízdě z kopce hlavně dávám bacha na to, abych udržel balanc a neudělal kotrmelec. :D
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Barberry.pha | pát kvě 13, 2011 1:57 pm

Naše Kola

Nevim co tady porad resite nejaky koukani na tachometr, kdy pak dopsal ze rychlost si zjistil doma podle programu ktery mel pusteny v iphonu a zaznamenaval mu trasu, a ze si vsechno skontroloval ale prehledl vetev, coz se muze stat a jeste v lese.
Takze si evidentne daval pozor aby nekoho nesetrelil a prehlidl vetev. A stane se s toho takovy flame ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

TommyS | pát kvě 13, 2011 11:06 pm

Samozřejmě, že tachometr kontroluji i v lese, ale tohle byl technicky náročnější sjezd takže jsem si to netroufl :). Větev je opravdu hodně špatně vidět a může se to stát každému. Pokud to není cyklochodec a nejezdí/nechodí 10km/h z kopce :) (Jirkus)

Jasně rád jezdím rychle, ale jen tam kde si to můžu dovolit! Mám rád švihovou jízdu a miluji rychlou jízdu... Moje maximální rychlost je 72,5km/h, kterou jsem překonal včera z původních 69km/h. Je to něco neuvěřitelného, adrenalin. Krása!

Jirkus | sob kvě 14, 2011 3:40 am

TommyS:

Tvoji invektivu "Pokud to není cyklochodec a nejezdí/nechodí 10km/h z kopce (Jirkus)" přestože mne vůbec neznáš, s úsměvem přejdu a budu to považovat za důsledek toho, že ses uhodil do hlavičky (klackem). :D

Horší ale je, že jsi ohledně ohleduplnosti ke druhým a pravidel bezpečnosti (klidně rychlé) jízdy vůbec nic nepochopil ...
Naposledy upravil Jirkus dne sob kvě 14, 2011 4:51 am, celkově upraveno 2
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Metalgirl | sob kvě 14, 2011 3:46 am

A vůbec, jaké z toho všeho plyne ponaučení? Vykašlete se na blbé horáky, pořiďte silničky a jezděte po cestách, ďůry na cestách jdou z 90% většinou vidět, tak. :P
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Jirkus | sob kvě 14, 2011 4:08 am

Metalgirl:

Horská kola jsou náhodou fajn.

... a se stále se zhoršujícím stavem našich silnic (díky stále se zhoršujícímu stavu státní kasy) předpovídám perspektivní budoucnost i off-roadům a jiným terénním vozidlům. :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Metalgirl | sob kvě 14, 2011 10:05 am

Tak u nás jsou cesty v pořádku, za stav státní kasy ručit nemohu. :D Horáky nejsou fajn, to vidím, jedu si a jen za sebou slyším vrum vrum vrum vrum, podívám se a blázen jede po cestě snad s 10cm širokými gumami, odpor jak blázen, strašně napůl vyoblíkaný do cyklistického, co to má za smysl? Žádný dle mého. :)
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Marek | sob kvě 14, 2011 10:13 am

OT: Dajte si dole cyklomerače a jazdite bez nich :) zbytočne sa tu hádate ako malé deti (a pritom máte všetci viac rokov než ja :P )
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Jirkus | sob kvě 14, 2011 10:38 am

Metalgirl:

Široký pláště jsou dobrý pro pohodlnější a bezpečnější jízdu v jakémkoli terénu a větší valivý odpor např. na silnici má mimo jiné za následek silnější nohy. :D

MaReCeQ:

Souhlas. Sice používám měření Polar (na kole mám namontována pouze čidla a vše se nahrává do hodinek na ruce), ale stejně na to moc nekoukám. V začátcích jsem záznamy z tréningu přehrával do kompu, dneska na to kašlu - je to ztráta času. Když se s kámošema hecujeme a závodíme, soustředíme se hlavně na jízdu - kdo je lepší se ukáže v cíli.

Kdybych čučel do hodinek a plně se nesoustředil na jízdu, spíš bych mohl někoho zranit nebo třeba dostat klackem jako někdo ... :D

Dělám si z toho srandu, ale třeba si díky těmhle postům někdo vnímavější uvědomí, že je lepší jezdit bezpečně než se někde zbytečně zranit ...
Naposledy upravil Jirkus dne sob kvě 14, 2011 11:05 am, celkově upraveno 1
Senior uživatel
Senior uživatel

macuser | sob kvě 14, 2011 11:11 am

MaReCeQ: Nevidim, ze by se tu nekdo hadal.

Metalgirl: Kazdy druh kola ma sve kouzlo, smysl a vyznam. Ja mam sjezd (2,3 palcu plaste) a kros, jeste bych si koupil silnicku. Tam je ta rychlost prepravy nekde jinde. Jizda v terenu je dle meho velice narocna, jak uz na koncentraci na trat nebo na fyzicku. Clovek musi udrzovat stale stabilitu apod.

Kazdy druh jizdy ma samozrejme tez jine obleceni, ktere se prizpusobuje bud stylu nebo potrebam samotneho jezdce. Osobne vzhled obleceni na kolo vubec neresim. At to vypada, jak to vypada, hlavne ze to plni svoji funkci.

K silnicce - je to absolutne jednoucelove kolo. Se silnickou nemuzes nikam nez na silnici. S jinymi koly na silnici muzes. Trasy pro silnicni kola jsou vyrazne delsi. Na silnici smrdi auta, do kopce jejich spojky, musis davat pozor na dopravu... Se silnickou se nedostanu do prirody, takze prichazim o vsechny ty potucky, louky, pole, vyhledy, lesiky atd.

Asi si budete rikat, ze jsem blazen... Na mem krosovem kole mam rekord 82,5 km/h, nikde se tim nechlubim, nijak to neresim a nesnazim se to prekonat. Tech 70 zrejme jezdim bezne z tech nasich kopcu. Kdyz mam potrebu tak brzdim, kdyz ne tak ne, tachometr z kopce nesleduji, ale vetsinou brzdim velice minimalne, tomu odpovida i me opotrebeni spalku. :)
Naposledy upravil macuser dne sob kvě 14, 2011 11:27 am, celkově upraveno 1

Jirkus | sob kvě 14, 2011 11:25 am

OT: Když spustím stotřicetikilového maníka na kole značky Ukraine z pořádného kopce - klidně udělá stovku (aj viac). :D

Oblečení nemusí být nápadné, ale má chránit např. před nachladnutím.
Senior uživatel
Senior uživatel

macuser | sob kvě 14, 2011 11:38 am

Ja mam 75 kg. :-) Kolo se vsim vsudy asi kolem 14,5 kg.

No napadne by melo byt, v soucasne dobe uz si kupuji jen napadne obleceni, abych byl dobre videt, takze volim kriklave barvy doplnene reflexnimi prvky. Coz se tyka i lyzovani. Tech funkci obleceni je vice v zavislosti na rocnim obdobi ci pocasi.

Uživatelský avatar Metalgirl | sob kvě 14, 2011 2:10 pm

Jirkus: Tak možná silnější infarkt, jak se valíš se silnými plášti po silnici ve 40 stupňovém vedru. :D

Jako do terénu horáky, to chápu, ale ne s tím jezdit po silnici, to prostě pro mě ztrácí význam. :) Ale někdo se třeba rád mučí. :D
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

macuser | sob kvě 14, 2011 4:34 pm

Je to o fyzicce, mne teplota nejak nevadi.

Muj znamy, vitez nekolika 24 hodinovych zavodu tady toto vubec neresi a jezdi s horakem vsude, rocne najezdi asi neco kolem 20 tis. km. Coz nenajezdite mnozi ani autem. :lol: Neprislo by mi, ze by se mucil...

Jirkus | sob kvě 14, 2011 4:36 pm

:D Není to zas tak strašný, Metalgirl. Když budeš pravidelně šlapat, posílíš si i kardiovaskulární systém. :D

Nevím jak to mají ostatní, ale pro mne vyjíždka znamená cca. 30 - 40 kilometrové trasy, vedoucí většinou přírodou a jezdí se většinou k ránu nebo k večeru, kdy žádné pařáky většinou nejsou.
Senior uživatel
Senior uživatel

TommyS | sob kvě 14, 2011 4:47 pm

Jirkus určitě si nenechám radit od blbce, který považuje 30-40km za vyjížďku. To se ani nerozjezdím... Zkrátka si cyklochodec žádný cyklista :)

macuser | sob kvě 14, 2011 5:05 pm

Kardiovaskularni system posiluje nejvice beh, bezky, inline atd. Sporty kde zapojujes i horni polovinu tela. Coz kolo neni.

30-40 km je malo. Ja jezdim obycejne tech 80-120 km - jen puldenni vylet, kdyz jedem nekde na kola, tak se jede cely den, je to vice. Tech 40 km jezdim uz jen abych ulevil noham po narocnejsich dnech. I kdyz pravda na horaku ty kilometry tak neskacou.

Uživatelský avatar House_MD | sob kvě 14, 2011 5:34 pm

Kluci, vy asi nebydlíte tam kde já :-D Na jednu stranu od baráku mám kopec, je to tak 10km nonstop nahoru, na druhou stranu to stejné, akorát že 15 :-D a na 3. a 4. stranu se nedá jet, protože je to hlavní tah Brno-Svitavy. Ale když sme byli v jižních Čechách tak tam to bylo fajné :)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Vše ostatní