macuser píše:Odsuzujes tento styl hudby dost obecne, tak ano, myslel jsem si, ze vsichne tak hodnotis.
Právě, že píšu o té skupině interpretů, kteří prezentují tuto hudbu ve sprosté formě a s násilím a malé děti se s takovými interprety ztotožňují a jsou jejich vzorem. Takoví lidé dělají tuto hudbu bez toho, aniž by vůbec dbali na dopady. Bohužel v mém okolí jich je celkem hodně. Tady vidím tak 7 dětí z 10 hrající si na hip hopery. Nepíšu, že celý tento styl a všichni interpreti do něj patřící. Ano sice nemám ráda hip hop a rap jako takový, ale to mi nedává důvod tento styl celý odsoudit.

Ostatně, jak už psal House_MD tato hudba se dá dělat i slušně.
Samozřejmě, že výchova s tím má co dělat. Psala jsem to ve smyslu, že dneska pro ty děti nejsou autoritou ani jejich vlastní rodiče, ani učitelé na základních školách, dokonce ani policisti atd. Mají je na háku prostě. Proto výchova na ně nemá vliv v tom smyslu, že rodič či škola se můžou snažit o výchovu toho dítěte jak chtějí, tomu dítěti je to stejně jedno a poslouchá své vrstevníky a řídí se dle svých vzorů, ať už jakýchkoliv. Jen těmi vzory nejsou rodiče, učitel(ka) ve škole atd.
EDIT: Jo ještě jedna věc, ano je to na skupině a jednotlivcích, ale ty děti neodlišují, co je dobré a co špatné. Ony berou to, co je právě teď in a dle toho kopírují, protože ony si neuvědomují, že to není správné a dobré. Dospělý jedinec si udělá obrázek, dokáže toto vyhodnotit, dítě ne.