rony | pon led 16, 2012 9:16 am
Kto nepochopil, zapamata si, ze zakladne operacie maju rozne priority. Takze nasobenie a delenie sa robi "skor" ako scitanie a odcitanie.
Pomocka pre taketo chytaky je pouzitie zatvoriek. Zatvorky "uprednostnuju" poradie vykonania operacii. Takze vsade, kde vidim znamienka pre nasobenie a delenie si domyslim zatvorky.
Nejdem teda zlava doprava ale musim si najprv prebehnut cely priklad a dohladat v nom tieto priority. Kludne si mozem pomoct rozlozenim prikladu. Veci, ktore maju prednost vypocitam mimo a v priklade namiesto nich vlozim uz vysledok.
Podobne pokusy na ludoch uz presli aj tymto forom, vtedy to bolo s jednickami 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1 * 0 = ?
Na internete ludia uvazuju povrchne, nemozete im mat za zle, ze sa kopnu.
Pred chvilou som mal na G+ debatu. Ludia rozoberali navod ako povolit plastovu "eska" pasku. Navod hovoril o zahriatej ihle. Ja som zartom poznamenal, ze tak a teraz idem zapalovacom uvolnit eskapasku utiahnutu na sulcoch s pusnym prachom. Hned sa ozval jeden "Sheldon", ktory namietal, ze vybusniny (nespomenul som ziadne) sa neiniciuju nejakym "horucim zeliezkom", co som TIEZ nespomenul. A zacal poucovat, vysvetlovat. Nespozoroval vtip, nevnimal pojmy atd. A ked som mu postupne zopakoval "ja som nehovoril o vybusnine", tak sa spytal, ci mam este nejake gramaticke poznamky, tak som mu este pripomenul, ze som nehovoril ani o "horucom zeliezku". Sheldon ako vysity :-)