Ludia, sledujem vase filmy, len mam jednu poznamku: Ako moze byt uplne novy film cojaviem Avatar medzi vecami, ktore dopredu viete, ze su neokoukatelne. Podla mna na to treba aj trochu casu. Myslim si, ze by medzi ne mali patrit trosku starsie veci, z ktorych uz opadla aura prvotneho nadsenia, ktore je trochu nekriticke.
Castokrat sa stane, ze vec, ktora je vo svojom case kritizovana ako plochy namet, hlupa zabava napriek tomu prezije rokmi a aj ked objektivne nema umelecke kvality, tak sa k nej vratite.
Nebudem to vydavat za objektivny vyber, podla mna tam patria veci ako vsetky (aj vychodonemecke) "indianky" ci "kovbojky" - Poklad na Striebornom jazere (na namet Karla Maya), "rambovky", Votrelci, zo slovenskych filmov Pacho, aj ked ja osobne Mrazika neznasam, tak aj ten. Su to samozrejme veci priamo vystrihnute z casov, kedy vsetko nasavas naplno (aj to zle)

Urcite si myslim, ze veci ako Trainspotting by mali vidiet aj ludia dnes, lebo je to dobra zabava

ale aj cesky Bony a klid je podla mna vyborny film a naviac trochu prelomovy.
Osobne mam napr. rad film The Net so Sandrou Bullock. Bol to jeden z prvych filmov na videoCD, ktory som mohol sledovat na pocitaci. Videl som ho zarucene omnoho viac ako 70x. To znamena, ze spoznam z toho filmu jedinu vystrihnutu sekundu

Jasne, ze mam aj uplne aktualne bomby - serial Spartacus krv a piesok ale nemozem povedat, ze o 5 rokov ho budem nadsene sledovat znovu. Lenze viem, ze som momentalne z neho nadseny, ktohovie.
Povedal by som, ze odpoved na tuto temu ci otazka z nej je v tom, ci najdete filmy, ktore ste si pozreli trebars piaty krat v priebehu niekolkych rokov. Nie preto, ze vas film naprvykrat sokoval, uchvatil a musite ho spomenut v euforii

Urcite su desiatky filmov, ktore ja nepoznam a chcel by som ich tu najst. Dobry odpich je spominany zoznam z CSFD