Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online
Metalgirl píše:... Zabírá až 180° úhel. Takže je dost širokoúhlý.
M1Lh@us píše:Metalgirl, prosím Tě, na jakej režim mám fotit takhle doma. Teď mám nastavený P, ISO 100, vyvážení bíle AUTO
iTukan píše:M1Lh@us píše:Metalgirl, prosím Tě, na jakej režim mám fotit takhle doma. Teď mám nastavený P, ISO 100, vyvážení bíle AUTO
To je hodne siroka otazka, zalezi na tom jak chces aby to vypadalo. Na cvakani doma jak mas, mozna pridat ISO tak na 400, aby jsi mel i svetlejsi pozadi, pokud to tak chces. Neexistuje univerzalni nastaveni na to ci ono, vzdy je to o zameru fotografa. Ja treba fotim v mistnostech na manualni nastaveni, venku na Av + ruzne korekce expozice, v atasu na manual. Pokud jsi koupil fotak na normalni cvakani, slusnejsi kompakt by stacil taky a tahas s sebou mensi kram.![]()
Velmi doporucuji zacit navstevovat nejake fotoservery a diskuze a cerpat moudra tam.
EDIT: Jo sorry, nebyl to dotaz primo na me, ale uz mi to nedalo.
EDIT2: Pokud jde o vyvazeni bile, fot do RAWu (u Nikonu je to NEF) a vyvazeni bile nemusis resit. Vyresis ho bez ztraty kyticky az pri zpracovani fotky.
Metalgirl píše:Jako pohrát si ještě s hloubkou ostrosti, rychlostí závěrky, nebo s ostřením manuálním, to beru. Ale kalibrovat monitor díky tisku a hrát si s vyvážením bílé, jak vůl a řešit, že fotit v místnosti s bleskem externím plus s difuzérem ještě zapomněl říci. Tak to už snad ne. Profi fotografové tu nejsme.
johnnn píše:Co jsi o něm myslíš, je to dobrá nabídka?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé