Dobrý den všem.
Už je tomu neskutečně snad půl roku co vybírám nový telefon protože můj HTC Diamond2 už opravdu odchází a podpora WM 6.5 skončila.
V podstatě už dlouhou dobu dumám a situace se trochu zkomplikovala. Čekal jsem s čím se vytasí Nokia s WP 7.5, ale po tom co jsem viděl jsem toto naprosto zavrhl. Zkrátka už je to jen mezi iPhone 4S 16/32GB nebo Samsung Galaxy SII.
Nejsem absolutně schopný udělat rozhodnutí. Plánuji zakoupit okolo vánoc a udělat si tak radost. Byl jsem téměř rozhodnutý pro "budoucí iP 5", ale nejvíc mi na nové 4S vadí pouze ten 3,5" displej. Kdyby měl 4", tak by bylo rozhodování trochu lehčí. Co se týče kvality Appstore vs And.Market, tak tam dle mne vede Apple a hlavně aplikace jsou skoro 100% funkční což se o Androidu říct nedá. Pro iPhone pak rozhodně hovoří stabilizace a zvuk při natáčení videa (které budu při pravděpodobně dost nyní po narození synátora využívat) viz.
http://www.youtube.com/watch?v=JyB03Rnze38&feature=feedf nebo
http://www.youtube.com/watch?v=qp2NDVbY73k&feature=feedf Počítám že fotografie budou asi stejné, možná iP trochu lepší.
Přemýšlím i o nějakých navigacích a tam má rozhodně navrch iP. Na Androidu žádná sláva ani co se týče funkčnosti. Na druhou stranu vím že iP nepošle přes BT do ne iP telefonu ani prd. Mass storage taky nemáme, flash také ne - i když zde úplně přesně nějak nevím kde konkrétně by mi to chybělo. Widgety jsou rozhodně super. 4,3" displej je na Galaxy úžasný. Baterii bych v tomto případě rozšířil 2000mAh packem co "vyrovná" záda.
U androidu se prostě bojím bugů, lagů a celkové stability, i když co jsem zatím četl na engadget, macrumors, 9to5mac nebo i českých serverech, tak iPhone4S taky zatím nevypadá úplně 100%.
iTunes mi osobně úplně nevadí a jak jsem tak koukal, tak i Samsung tak trochu (i když ne nutně) potřebuje KiesAir.
Já vůbec nevím. Totiž ten rozdíl ve stabilizaci videa a zvukového vstupu při nahrávání (viz. linky výše) je úplně neskutečný a jak jsem psal, tohle budu asi hodně využívat. Na druhou stranu notifikace v iOS5 stále žádný zázrak. A to používám taky stále.
Tuším že v iOS5 na lock screenu se nastávající události z kalendáře zobrazí jen jednou dokud tel. neodemkneš a to je docela špatný. Tohle bych ještě zkousnul, kdyby zůstaly jedna po druhé v notifikačním centru a jedna po druhé šly mazat, ale opět tuším že jdou smazat pouze všechny najednou tzn. jak již uplynulé, tak zobrazené nadcházející. To je docela průšvih. Stejně je to i se SMS / maily atd. Vždy jdou tuším mazat jen všechny najednou a ne jednotlivě.
Může mi tohle někdo potvrdit/vyvrátit?
Prosím pomozte mi v mém rozhodování. Napište objektivně nebo i třeba subjektivně co si myslíte ale moc žádám všechny aby nikdo nevyvolával flame a neurážel systém který zrovna nevlastní. Já se snažím být nad věcí. Vidím že každý systém má své mouchy stejně jako každý člověk umí něco a něco zas ne.
Dík moc předem všem.
DAFFSON