ja tu nechcem rozputavat flame, len napisem svoj osobny pohlad na vec, v case ked som sa rozhodoval kam investujem este vtedy moje tvrdo zarobene penizky z brigady a rozhodoval sa aky prvy mudry telefon si kupim, mal som dilemu medzi nadupanou, bezkonkurencnou a megabombastickou Samsung Omniou i900, ktora mala vsetko lepsie slovom VSETKO, procesor, fotak hadam iba RAM mala rovnaku ako vtedy ospevovany iPhone, dovolim si zacitovat z recenzie na fony.sk, nazor si urobte kazdy sam...
Samsung i900 Omnia je veľmi očakávaný konkurent všetkých "nadupaných" smartfónov s veľkým dotykovým displejom. Snaží sa konkurovať iPhonu, ale svojou výbavou ho jednoznačne prekonáva. Silným konkurentom mu je HTC Touch Diamond, ale ten, aj keď je podstatne menší, má VGA displej, no tiež pomalšie reakcie (slabší procesor i náročnejšie grafické prostredie). Ak by sme teda mali porovnať Samsung i900, Apple iPhone (3G) a HTC Touch Diamond, Samsung vyjde ako najväčší, s najlepšou výbavou (resp. veľkou podporou aplikácií), batériou, modernými technológiami (touchpad na hlavnom tlačidle, widgets...), najlepším fotoaparátom (5 Mpix + LED blesk), a ako jediný podporuje pamäťové karty. Hneď v úvode ešte spomeniem, že som bol veľmi milo prekvapený spoľahlivými reakciami i900 na dotykové ovládanie prostredníctvom displeja.
este by som doplnil, samozrejme som si vybral iPhone, no moj svagor prisiel asi o tyzden na navstevu a na stol v obyvacke polozil spominanu Omniu, nedavno ju bol nuteny predat, lebo pomaly odchadzala do vecnych lovist, chcel za nu 100e no nik ju nechcel a dodnes ju ma doma ak by ste mali niekto zaujem napiste PM, dokonca som pozeral, tie mobily idu dnes po 70€ a myslim, ze nie su velmi na dracku, nesmierne som velmi rad, ze som si vybral iPhone

co sa tyka tej baterky tak by som napisal asi len tolko, ze kazda bateria ma svoju zivotnost a zivotnost baterie sa nemeria poctom rokov ( aj ked aj to ma samozrejmne svoj vplyv ), ale poctom cyklov nabitia baterie, no ze si len spomen kolko ti vydrzala nabita tvoja "hlupa" Nokia ( tyzden, 5 dni? ) a kolkokrat si ju za tie roky nabijal...a co iPhone ? ma velky dotykovy displej, procesor a celkovo OS, musel si ho nabijat kazdy 2 mozno 3 den a niekedy mozno aj kazdy den, robil si si ciarky kolkokrat si nabil iPhone a kolko Nokiu, ze si ich dovolis v tomto porovnavat? Prepac, ale nie je to fer, nemyslim to voci tebe zle, len ked som si cital tvoj prispevok, musel som to sem napisat. Ak by si ho teda chcel vyhodit, napis mi, ja si pre neho pridem.
No a teraz posledna vec a tou je moja osobna skusenost s WP7. Kamaratka ma poziadala, ci by som jej nespravil v telefone update a nenahral cestinu ja, ze nemam skusenost s tymto OS, ale ze jej to samozrejme spravim, vsetko sa podarilo, ale bolo na 4 hodiny...slovom styri. Ma HTC HD7 cestina tam oficialne nejde dat, zariadenie treba odomknut ( jailbreaknut ) na uplne prvom fw aky bol pre tento telefon dostupny, potom bolo treba zabranit opätovnemu zamknutiu, pretoze telefon sa v priebehu niekolkych hodin, dni sa znovu zamkol, pred updatom na Mango bolo treba zapnut CZ v registroch, lebo oficialne pre tento pristroj neexistuje, iba nove zariadenia uz s Mangom budu mat cestinu normalne "zapnutu", toto beriem aj iPhone nemal vo svojich zaciatkoch cestinu/slovencinu , ale kto napise, ze WP7 je 2 generacie pred iPhonom mal by sa zamysliet...o podpore slovenciny ani nehovorim. Nakoniec tam potrebovala dostat kontakty z Nokie X6 ( tiez nie stary mobil ) skusal som vsetko ( google, outlook... ) no nakoniec som stratil nervy a preniesol kontakty na moju staru nepouzivanu SIM a importoval to z nej. Takze som zvladol vsetko

. Nehovoriac, ze do nedavna si uzivatel WP7 oficialne v CZ aplikaciu z markeplace nekupil, teraz to uz myslim ide. Vrcholom bolo to, ked som skusal s nim fotit, o kvalite fotiek sa nebudem radsej vyjadrovat, no ked som chcel zmazat nepodarenu fotku, bolo treba najskor kliknut na tri bodky ( na spodu displeja ), co boli vlastne moznosti, potom zvolit odstranit ( v spodnej casti displeja ) a potom to bolo este treba potvrdit to pre istotu bolo treba kliknut uplne hore tym, ze ma telefon obrovsky displej 4,3" tak v mojich chlapskych rukach musel putovat hore dolu, snazil som sa ho totiz ovladat jednou rukou, proste drobnosti, ktore aspon mna dokazu poriadne vytocit. A posledna vec, kto tu pisal, ze je to velmi svizny OS tak mi dovolte zasmiat sa, zvlast som pockal, kym telefon updatujem na Mango a hral sa s nim az vtedy, ano telefon mal chvilky kedy bol v pohode a vsetko fungovalo ako by asi aj malo, nesekalo ale striedalo sa to s chvilkami, kedy sa uz iba obycajne scrollovanie v menu sekalo ako "prase". Proste este aj moj stary ( predany ) iPhone 3G s fw 4.2.1 mal od tohto stavu daleko...kto chcete urobte si svoj nazor, nikomu nejdem svoj vnucovat a ak ste nebodaj v citani mojho prispevku dosli az sem, tak vam gratulujem, ze ste mali nervy

a velmi pekne dakujem