Terry: No vzhledem k současnému kurzu dolaru, který ještě určitě půjde trošku nahoru, mi ten nákup už nepřipadá tak výhodný.
Další věc je pouze 1 year international warranty, navíc nevím jak se naše servisy tváří na reklamace strojů zakoupených v zahraničí. U nás zatím není dostupná apple care pro rozšíření záruky a NBD ti čeští prodejci nedají na stroj zakoupený v zahraničí. U nás máš 2 roky, a podle MáLera, by se 2. rok záruky měl u nás brát automaticky (je to ze zákona povinné), oproti současné situaci, kdy se za 2. rok záruky připlácí. Tohle může vést k mírnému poklesu cen - uvidíme
Další věc je klávesnice - není to žádná podstatná věc, ale rozhodně poteší mít klávesnici s českými znaky. Dále musíš koupit taky napájecí adaptér.
Pokud k tomu připočteš náklady na přepravu a DPH, tak ta cena už je zase o kousek blíž té naší..
Navíc převoz z US sebou nese další rizika. Komplikace se často sice nestávájí, ale je třeba s nimi počítat.
Tohle je taková moje prozatimní úvaha. Protože jsem taky přemýšlel o nákupu v US a po zvážení všech těchto věcí od toho začínám upouštět..
Zatím jsem pořád na váškách..Ale šetřit začnu určitě

Uvídíme jak se to všechno vykrystalizuje..Jsem zvědavý co řeknou nějaké recenze..
ls8 píše:Pro me to vypada na zklamani, za ty prachy dostanu proti MB mnohem lepe vypaveny PC notebook, nebo stejne vybaveny jako MBP za polovicni cenu.
Jako zklamání bych to já určitě nebral..Změny mi přijdou celkem slušné a nákup určitě stojí za zvážení. Pár věcí samozřejmě mrzí - absence firewire, nemožnost volitelně umístit 7200 rpm disk. Náhrada je sice SSD, ale ten je cenově úplně někde jinde..
Co se týče ceny, tak pokud to srovnáš s nějakým co se týče vybavení a designu porovnatelným notebookem tak to není tak špatné. Řekl bych, že to je určitě konkurence schopné. Jako konkurenci bych tedy bral třeba toto
Vaio. Parametrově je na tom Vaio v některých věcech lépe (fire wire, 7200 rpm disk) atd. Většina parametrů je srovnatelných. Design je subjektivní věc, u mě tedy taky vede macbook no a cenově na tom macbook bude určitě líp.
giger:To jsou ceny "starých" modelů